• Venda

    Zvazuji se posunout a poridit nove kolo na vyletování a rekneme lehci az stredni trailovani. Padl mi do oka tenhle Radon. Mate s nim nekdo nejakou zkusenost?

    Proti nemu (jelikoz uz 15 let jezdim Gianty) stoji Trance Advanced 2 29.

    Radon je papirove temer ve vsem lepsi (pruzeni, pohon, nejspis kola…), tak me prekvapuje, ze to neni videt na hmotnosti. Radon pisou 12.7 kg (a pochybuju, ze by si přidávali) a Trance ma v recenzich navazeno kolem 12.85 kg. Pritom Trance ma minimalne tezsi pláště a nejspis i kola (dokupy klidne 600 g), kazeta, kliky mozna dalsich 300 g, vidlice, riditka, sedlovka budou cca hmotnotne podobný. Tak kdyz to sectu, tak mi zbyva rozdíl rámů kolem třičtvrtě kila! Delam nekde chybu? Jelikoz jsou to vcelku podobna kola a tedy podobné ramy, tak bych cekal i podobne hmotnosti. Takhle to pro Radon nepusobi moc pozitivně.

    https://www.radon-bikes.de/…100-sl-2020/

    https://www.giant-bicycles.com/…ced-pro-29-2

    Anketa: Ktery byste volili radeji?

    9x
    90%
    1x
    10%
    0 0
    • Nutribird  

      Radon bude mít zadní stavbu ALU a vzhledem k tomu , že jsem tohoto Gianta už viděl ve výprodeji do 90 k, pokud dostaneš někde podobnou cenu asi bych do něj šel. Nejvíc by mě vadilo Sram NX osazení a brzdy. Pokud by to šlo předělat na Shimano neměl bych problém. Za ty peníze bych takové osazení nechtěl.

      0 0
      • Venda  

        Prave ze jsou rekneme za podobne penize. Brzdy nevim, ale NX je jasny, ale řekl bych, ze by se razeni, kazeta a prehazka dala hned prodat a misto toho predelat na 1*11 v nejaky vyssi sade. Kvuli orechu, to bych si musel nacist, co na to pasuje nebo jak ho pripadne vymenit za jiny.

        Každopádně Radon je osazen parádně, tam bych nemenil nic. Ale nevim, co ten ram…

        0 0
        • Nutribird  

          Kouknul bych i na Propein nebo Nukeprof, za ty peníze už seženeš krásné kolo.

          https://enduro-mtb.com/…-mtb-review/

          Pro motivaci

          0 0
        • Nutribird  

          Tomu Trence odpovídá nejlevnější verze toho Radonu a za ty peníze super. Tebou postovaný má myslím nejvyšší řadu vidlice Fox, osazení o minimálně o jednu až dvě řady víš. Koupit kolo za ranec a pak jej překopávat bych nechtěl. Koukni ještě třeba na Trance 29 v Shimanu, ale je v ALU.

          0 0
          • Venda  

            Jsou si podobna cenou, ne osazenim. Prave ze me zarazilo, ze nejnižší karbon Trance je podobne tezky jako nejvyšší Radon. Cekal bych ten Radon alespon o pul az třičtvrtě kila lehci. To memu selskemu rozumu ukazuje, ze Trance ma fakt povedenej ram.

            Prekopavat nove kolo se mi nechce, ale prijde mi to lepsi nez mit spickovy osazeni a pak se „trapit“ s ramem. Porizuju kolo na deset let…

            0 0
            • Nutribird  

              Na rovinu, asi bych šel do něčeho levnějšího a měnil po pěti letech. Osazení Shimano 1×12 SLX/XT. Rozumné tlumení a zbytek tak aby to nestálo ranec při servisu, pokud to chceš na dýl. Je to na tvém rozhodnutí, ale Gianta bych s touhle specifikací nevzal. Giant váhy moc neudává.

              0 0
    • PetrAT  

      Jezdí někdo Radon Skeen (nebo Slide) ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.