Řadící pácka 1x12 na levé straně

13 nepřečtených
  • santino

    Z důvodu handicapu bych potřeboval mít řazení na levé straně. Uvažuju o 1×12 s tím, že řadící páčka bude vlevo. Nevíte někdo, zda je možné koupit takovou páčku? Jedna z možností je také gripshift, jenže to mě zase omezuje asi jen na sram. Jde mi o to prostě levou rukou ovládat řazení. Děkuji všem za rady.

    0 0
    • Alojs01  

      Zkusil bych Shimano a dat normalne na levou stranu a packy budou nahore, treba to ovladani pujde…

      0 0
    • kamaro  

      Řešilo se to tady nedávno v jiném vlákně. Sram a Shimano u 12s sad jsou kompatibilní a jde tedy Sram gripshiftem ovládat Shimano hazku.

      0 0
    • krabica  

      Podle mně stačí dát klasické řazení vzhůru nohama, nebude to sice ergonomický zázrak, ale nějak řadit pude. Výhoda vyšších modelů Shimana je řazení malou páčkou v obou směrech, vyšší modely Sramu zase umožňují nastavení polohy velké páčky, takže by se dalo přizpůsobit… Pak jsou tu ještě elektrické sady, kde to půjde pořešit lépe, ale cena je jinde…

      0 0
    • xtonda  

      Možná by šlo nějak použít tohle, i když je to taky primárně dělané na pravou stranu

      https://www.microshift.com/…ct/bs-m12-r/

      https://www.microshift.com/…duct/sl-m12/

      Zajímavé je, že mají extra verzi pro Shimano a pro Sram.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Rekl bych, ze packy budou lepsi, ale zkusil bych jiz zmineny gripshift

      0 0
    • Marskatin  

      Před čase mě zaujal tento projekt

      Ale nevím, jak to dotáhli do konce a jaké jsou zkušenosti. Myšlenka je zajímavá, pokud by to fungovalo, byl by určitě rozdíl urazit SLX přehazku nebo DI2.

      0 0
      • kadak  

        Já to mám, funguje to obstojně, jen se mi odjebaly už 2 baterky ze tří. Budu to za pomoci kamaráda elektronika repasovat za nějaké robustní řešení baterky v sedlovce, nebo tak něco. Důvod výměny mech. řazení je stejný jako u zakladatele. Handicap.

        0 0
    • Paolo1975  

      sram axs lze mít vpravo i vlevo

      0 0
    • jonti  

      Měl jsem rozebrané 11 stupňové řazení pro XX1, je tam uvnitř takové jakoby ozubené kolečko, kam zapadají převody. Kdybys dokázal toto vložit do páky od přesmykače obráceně, tak by to mohlo hezky fungovat s levou páčkou.

      0 0
    • mech1  

      Před cca 6–8 roky jsem dělal kolo pro malého kluka který nemá pravou ruku od lokte dolu. Pravé řazení šlo vzhůru „nohama“ na levou stranu, levé zůstalo, má to normálně 3×9 převodů. Horší to bylo s hydraulickými brzdami, kde jsem vyrobil rozbočku a obě jdou ovládat jednou pákou. Kluka jsem viděl jezdit a nevěřil jsem, co dokáže. Řazení na kazetě? Žádný problém. Vůbec se toho neboj.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.