• Atlan

    Dobrý den všem,

    potřebuji poradit, nechal jsem si od stavitele z okolí navrhnout kolo, specifikace níže. Chtěl jsem trekové kole, ale po pročtení fóra tady a tak nějak všeobecných rad, bych šel do mtb rámu a 29''. Jezdím asfalt, zpevněné stezky, štěrk. Mám 176 cm a 80 kg. Nájezd zatím nic moc, ale chci se do toho obout.

    Můj dotaz je, protože neznám ceny, jestli skládačka níže stojí za 25tis. Kč, respektive jestli byste něco změnili.

    Díky moc!

    rám force grannus vel.18"

    vidlice sr suntour axon RL-R, CTS (taper), Q-LC (pevná osa), černý mat

    přehazovačka shimano deore rdm610

    přesmykač shimano deore fdm618/611 2×10/3×10

    kliky shimano deore fcm617 (24–38, HTII)/612 (22–30–40)

    řazení shimano deore slm610 (možno i spec – doporučuju)

    řetěz shimano deore cnhg54

    kazeta shimano deore cshg50–10 (11–36z)

    středové složení smbb52

    brzdy shimano deore m615

    kotouče shimano deore smrt64, CL, 180/160 mm

    zapletená kola ručně zapletené – náboje deore 618/615, ráfky blackjack ready 23 (440g/ks), nerezové dráty černé, alu niple

    pláště continental race king 2,2 kevlar

    gripy force silikon

    řidítka force basic; OS, rovná/vlaštovky, 680–740mm

    představec force basic; OS

    hlavové složení neco cartridge 1 1/2 – 1 1/8

    sedlovka force basic; 31,6mm

    sedlo ddk mtb/cross (sportovní/po­hodlné)

    pedály ohrádkové force; hliníkové

    0 0
    • tromboonen  

      Se skládačkou Ti nejlíp poradí dream team číslovka a ponožka :) Co takhle srozumitelný název vlákna?

      Jinak nechápu tyhle dostazy – dáš to staviteli, ten Ti něco navrhne, a ty se ptáš na ceny? 1) ceny každýho dílu se daj vygooglit, když už to potřebuješ vědět 2) Stavitel samozřejmě nějakou marži mít musí, díly patrně nakupuje výhodněji než člověk z ulice, ale jeho know-how a práce něco stojí (i tak dostaneš vždycky lepší stroj než sériovku a navíc na míru Tvým potřebám).

      Něco jinýho je ptát se na volbu jednotlivých dílů, ale i to bych řešil se stavitelem, má nějakou vizi, ví, co může nabídnout, pokud si myslíš, že něco má pro Tebe větší význam, zeptej se jej, jestli má cenu např. dát lepš XY za cenu levnějšího YZ…

      0 0
    • Erknold  

      Jeden by řekl, že RK 2,2 je až moc velké kladivo na silnice a polňačky, ale předpokládám, že začneš jezdit čím dál mimo silnice, kde je větší klid. Pak se mi to libi a nezlobil bych se, kdyby mi stalo ve sklepě :-)

      0 0
      • Erknold  

        Jo a taky jsem čekal vlákno o skládacím kole.

        0 0
    • fargo.  

      A kvůli tomu ses zaregistroval? No, není nad název vlákna vystihující následnou otázku.

      0 0
    • Vilém  

      Kdyz se ti to nezda, tak si nenechavej kolo stavet.

      0 0
    • palo7  

      název vlákna se ti nepovedl, a podobných vláken, kam jsi mohl přidat dotaz je zde už dost.

      Ale když už to tu je: osazení na tu cenu je dobré, pláště bys pro své použití mohl dát užší, ale to nejdůležitější je ten rám, a ten ti nemusí sedět, pořádně se poměř, pokud budeš mít krátké nohy, tak ti sice sedne na délku, ale bude ti vysoký (nebezpečí úrazu vajec) a pokud budeš mít standardní nebo delší nohy na svou výšku, tak ti zase bude asi dlouhý. Asi by ti spíše sedla 17 (Scud, MRX X5) zkus fitcalculator a porovnej geometrie těch rámů

      0 0
    • Atlan  

      OK, moc se omlouvám za zmatky a uznávám, že název jsem dost nedal, co už.

      Já se v tom fakt moc nevyznám a ano proto jsem se registroval, abych si přišel pro rady se sestavou kola.

      Mně šlo o to, že od stavitele dostanu zcela jistě lepší poměr cena výkon oproti sériovým kolům, jen jsem se chtěl zeptat na názor na sestavu a zda tak nějak plus mínus ta cena odpovídá realitě. Viděl jsem tu kola na stejným rámu a full Deore i za dvacku, tak si říkám jestli se nedá ušetřit.

      0 0
      • t29  

        U tvojí stavby je vidlice Axon, s Epiconem by to asi vyšlo levněji. Záleží, co a za kolik je tvůj stavitel schopný zařídit a jestli je Axon o tolik lepší než Epicon.

        0 0
        • palo7  

          +1, na kolech okolo 20.000 na stejném rámu bývá levnější vidlice, a to nejčastěji Raidon, taky tam bývají levné kola a pláště a dost často namíchané levnější brzdy (min. kotouče). Tvoje sestava je v ceně 25 dobrá, a pokud chceš šetřit, tak prostor tam je, ale na úkor kvality komponentů. Otázka je jestli je potřeba k tak levnému rámu, dávat tu Axonku a ne spíš opravdu Raidon, RS Silver apd. Na kolech, pláštích a brzdách bych nešetřil

          0 0
          • Atlan  

            Díky za odpověď!

            Měl jsem na výběr i z jiných vidlic, ale přiznám se že tu trochu vyhrál i design. K tomu rámu se mi velice líbila vidle v provedení matná černá (vybírám podle barvy jak ženská, ale tak kolo se musí líbit, ne?). Našel bych takovou i Raidon, nebo RS Silver jak píšeš, ale zas aby to nebylo kvalitativně úplně někde jinde?

            Někdo výše psal, že pláště RK 2,2 jsou asi trochu overkill na mé cestování (nechal bych je časem jako druhou sadu do terénu), ale doporučili byste alternativu, kterou bych kolo teď osadil na převážně silnice a zpevněné cesty?

            0 0
            • Peeskle  

              RK2,2 frčí dobře, toho bych se nebál

              0 0
            • Bubaaak  

              Se ženou je jezdím na 26", žena je spíš silniční, ale i tak si je pochvaluje a teď jí nemůžu přesvědčit že silniční jsou na silnici lepší :D

              Ale ne, sice nevalí jak slicky, ale pro mě je to dobrej univezál a i žena si je oblíbila (a to v terénu nejezdí skoro vůbec)

              0 0
            • t29  

              Já bych se RK 2,2 nebál. Pokaždé když si mám vybrat mezi 250m pěšinou kolem potoka nebo 500m asfaltovou cyklostezkou/ulicí zpestřenou vynášením kola do schodů, tak jsem rád, že mám RK se vzorkem, který mě podrží při sjezdu na pěšinu a výjezdu zpátky na cyklostezku. Se slickama bych asi občas skončil v potoce :)

              0 0
            • palo7  

              buď se ptáš na ušetření a nebo na kvalitu :-) takže máš pravdu, že Axon je lepší než Raidon, tak je to už jen na tom jestli upřednostníš cenu nebo výkon.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce