rada pri koupi mtb -tretry a pedaly

69 nepřečtených
  • Hoza1

    Potreboval bych poradit,jake pedaly a tretry koupit..Tak 3–3,5tisice.Kdyby stali i min,tak by to bylo super,ale asi je lepsi,si priplatit..Do tedka jsem jezdil v teniskach,tak bych to rad zkusil…Za kazdou radu dekuji…

    0 0
    • Hádě  

      já ti poradim !

      přečti si desatero !

      0 0
    • tark  

      Jedna z mých rad… hlavně cokoliv než nic, jezdím teď jednu z nejlevnějších kombinací, Shimano 505 + Axon tretry, dohromady kolem 2 tis. a jsem spokojený, na mé ~2–3 tis. km ročně pohoda, oproti obyč. botám je to neporovnatelné… Dnes jsem jel chvíli na obyč. plastových pedálech a je to opravdu velký rozdíl… Je to poznat hlavně ve chvíli, kdy člověk přejde z SPD zpět na obyč. pedály, říkal jsem si, jak jsem na něčem takovém mohl jezdit.

      Jediná nevýhoda mých treter je, že se neutahují přes suché zipy, ale je to kombinace tkaničky + jeden suchý zip, ale vzhledem k tomu, že nejsem závodník, tak je mi to jedno…

      0 0
      • nox159  

        cau s tou poslední větou co jsi tu napsal bych nesouhlasil. 3 suché zipy nohu stahnou o dost méně než tkaničky a suchý zip. Když už más 2 suche zipy a přesku tak to je neco jineho ale samotne suche zipy jsou podle mě uplně na hovno ;-)

        jezdil sem všechny 3 kombinace a nejlepsí je preska, pak tkaničky  a nakonec samotne suchary.

         
        0 0
        • Wojtek  

          smích ti :-D

          0 0
          • nox159  

            Wojtku čemu se smeješ? ;-)

            0 0
            • Wojtek  

              že pro tebe sou lepší tkáňe než zipy,tkaničkou nikdy nemáš šanci to tak utahnout jako zipem

              0 0
              • nox159  

                jj je to tak ;-) zkoušel si nekdy obě varianty?  jestli jo, zajimalo by me, jake boty.

                tkaničkou botu stahnes vzdycky  i po 500ti utazenich a rozvazanich drži stejne ( popripade navlečeš nové tkaničky a všechno je ok )

                suché zipsy se používáním dost opotřebovávaví ( výmena je o dost obtížnějsi než výmena tkaniček ), první s nimi nohu stahneš dostatečne ale časem začínaji dřžet čím dál tím míň. to mi nevymluvís ;-)

                jinak další věc je, že když mas boty od bahna – tkaničky přitáhnes vzdycky, nekdy jdou sice huř , ale vzdycky to jde. Naopak suche zipsy, ktere jsou od bahna nedrží vubec.

                 

                ted mi napiš co z toho co jsem tady napsal je podle tebe jinak. nebo se omluv ;-)

                0 0
                • Hádě  

                  mluvíš jenom o turistických tretrách, že?

                  0 0
                  • nox159  

                    ne, mluvim o tretrach obecne

                    0 0
                    • Hádě  

                      tak si nosil nějaký šmejdy, jinak bys tohle neříkal

                      jaký tretry konkrétně si nosil?

                      0 0
                      • nox159  

                        ja si za tim stojim a šmejdy to myslim nebyly

                        tak na tkaničky sem měl noname ale byl sem spokojeny jen sem pusotom urval k podrážky i z kufrem :D

                        u techhle sem nem problémy s těmi suchými zipy specialized sport

                        tyhle jezdím tedka a spokojenost specialized comp

                         
                        0 0
                        • Hádě  

                          jestli chceš kvalitní tretry tak si kup příště Time, po roce používání a asi 3000km žádný náznak toho že by se nějak pásky vytáhli. Noha v nich drží perfektně, měl sem model MXT, teď MXC

                          0 0
                          • nox159  

                            tak ja ty slecialized comp jezdím druhou sezonu cca 10000km a bez problému když mají tu plastovou přesku není co řešit. na nic si u nich tedka stěžovat nemůžu ;-)

                            0 0
                            • Hádě  

                              přeju ti aby ti tak dobře sloužily i nadále ! (:

                              btw čemu bys ty dal přednost, přezce nebo sucháčům?

                              0 0
                              • nox159  

                                jasne že přesce, protoze přeskou nohu vzdycky vic stahnes a lip to drži.

                                0 0
                • Wojtek  

                  :-) ale není dobré,když pravidelně vytrháváš poutka tkaničky

                  0 0
                • MF  

                  Na cestak mam NW len so suchacom. Na MTB som mal len suchace (NW team), teraz mam suchace + pracka (NW Aerite). V zivote sa mi nestalo, ze by so suchacom bol jediny problem. Ziadne vytahanie, nechytanie v blate alebo vlhku. Zimne a turisticke mam snurovacie a je celkom otrava kym to clovek podotahuje tak aby to dobre sedelo. To sa ale zas v turistickych prepaci.

                  Pedale pouzivam zasadne Shimano (na cestu Look). Wellgo a ich odvodeniny mi par krat priniesli nemile pady, tak sli do haja a uz ich neplanujem skusat.

                  0 0
        • jonti  

          Zavisi od toho jak ti sedi tretra, kdyz je moc siroka tak ti nepomuze nic. Nejlepsi mi ale stejne prijde suchac a preska, jako ma Shimano nebo Specialized.

          0 0
        • MlokCZ  

          No vidíš a já už mnoho let (více než 10) jezdím pouze tretry, které mají jen sucháče, nikdy jsem s nimi žádný problém neměl (tedy i jedny tretry na sucháče, které jsem měl nejdéle, cca 15tis. km a pak už byly prošlápnuté a začal tlačit kufr, tak sucháče fungovaly když jsem je vyazoval zcela ok), přezky vyloženě nesnášim (zkoušeno několik bot a s přezkou mě vždy tlačila, stahuje většinou botu pro mě ve špatném směru – i když tohle se trochu liší u různých značek).

          Hlavně nechápu proč chceš utahovat tretry na krev, to je přeci nesmysl. Sucháčema (i po 15tis. km) dokážu tretru zcela přetáhnout, že v tom nevydržím ani 20 minut. A tretry kupuju takové, které mi perfektně sedí a stačí je dotahovat jen lehce (tedy mnohem méně než sucháče umožňují), aby neodkrvovaly nohu.

          Ovšem proto, že mi přezka nesedí, tak hned nebudu psát, že je úplně na h…o, někomu sedět může dobře.

          A přesně kvůli přezce jsem nikdy neměl Spešly comp (Spešly mi obecně perfektně sedí tvarem), kdysi jsem jezdil Sporty a když jsem pak chtěl tužší botu, tak přesně kvůli sucháčům jsem přešel na comp carbony (oni jsou také i tužší než compy) a teď tu mám ještě experty. Na těch comp carbonech mám tak 8tis. km a sucháče fungují jak nové.

          0 0
          • Hornet  

            Suhlas, teraz mam suchace na shimano tretrach a v pohode drzia, predtym som mal dlho diadory, tam bola kombinacia snurky/suchac a suchac drzi doteraz.

            Co sa tyka tej pracky, netvrdim ze je to zle(pouzivaju sa na spickove modely), ale je to aj moznost poskodenia a zbytocnej komplikacie a presne ako pises, nemusi kazdemu vyhovovat…

            A utahovanie na krv…tak to je veru hlupost, to robi wojtek, ze si utiahne na pevno pred jazdou a po chvili este viac :-D

            0 0
    • Volf  

      pedály za podobné peníze jich seženeš spoustu a jsou to asi nejpoužívanější Shimana. A co se týká bot musíš prostě zkoušet a také vybrat podle toho jak budeš jezdit. Když budeš dělat turistiku s chozením, tak ti rozhodně moc radosti nepřinesou závodní tretry s tuhou podrážkou tretry , ale spíš nějaké turistcké "modely ":http://www.bikesport.cz/…-mt41-g_1386. Je to jen na ukázku a neber to jako jediné boty ze kterých máš vybírat. Takže spíš chodit a zkoušet a hledat i cenu. Hlavně si nekupuj tretry na těsno, protože počítej také s tím, že do nich budeš chtít vzít tlustší ponožku a hlavně v nich vydržet třeba celý den. Počítej s tím, že se ti tretra vytáhne do šířky / můeš se s tím obrátit i na opraváře obucvi /, ale do délky ji nevytáhneš. Způsob utahování bych moc neřešil, protože jsem měl tretry s tkaničkou a suchým zipem, se suchými zipy a teď mám sidi Eagle s přeskou a nějaký výrazný rozdíl nevidím. Jo a v souvislosti se Sidi ještě jeden detail. hledej spíše tretry s nějakými bezpečnostními prvky jako je krytýá špička a tak podobně, protože Sidi je spíše silniční tretra s hrubou podrážkou a není nijak krytá před poškozením v terénu. No a protože tretry nekupuješ s velkou pravděpodobností na jednu sezónu, tak vybírej s rozumem a vem v potaz i to, že cena není relevantním měřítkem a hlavně moje oblíbené rčení, že to co je dobré na závody, nemusí být často dobré na běžné užívání, takže rozum do hrsti a hodně štětí. Jinak skoro cokoliv co se týká SPD je lepší jak jezdit v teniskách.

      0 0
      • Marccoo  

        krásně napsáno!100%souhlas

        0 0
      • kolombo  

        Souhlas.

        A podívej se, jestli má tretra na patě reflexní plochu, ze zákona máš mít na pedálu nebo na cyklistovi odrazku. Moje tretra Lake (tkanička + 3 sucháče) ji má.

        Hlavně koukej na to jak ta bota sedí, klidně zkus celej krám. Já si koupil už podruhé Lake MX 165, tentokrát více na nohu, na slabou ponožku, protože na ježdění v opravdu chladných dnech mám jiné tretry.

        0 0
    • Fantomaus  

      Osobně používám kombinaci Specialized Taho a Shimano M520 už třetím rokem a jsem plně spokojen, hledal jsem měkčí botu (vhodnější i pro krátkou chůzi) pro pohodové ježdění (závody nejezdím).

      0 0
      • Hoza1  

        Ja si dnes zkousel tyto-

        http://www.cyklo-prodej.cz/…-p-1418.html

        Nema nekdo zkusenosti s temito?

        0 0
        • Hoza1  

          Jeste jsem se chtel zeptat jaky je rozdil mezi pedalama

          Shimano-M520 a 540…Jestli si koupit ty drazsi nebo staci ty levnejsi…dekuji za radu

          0 0
          • jonti  

            540 jsou o neco lehci a lip vypadaji, funkce a zivotnost stejna. Na kolo za 25000 a vic bych bral 540.

            0 0
            • bagr84  

              Kupoval sem ted 520ky na druhy kolo a zadnyho vizualniho rozdilu sem si nevsim, je ale pravda ze sem je jen vytahl z krabicky a hodil na kolo, zadna rozborka se nekonala. :)

               

              Jinak na takovyto domaci pojezdeni bych rek staci 520… a je tu toho o nich napsany tuny ;)

              0 0
              • jonti  

                Jasne ze staci, stejne jako staci SLX a kolik lidi vozi XT a XTR jen tak na vylety?

                0 0
              • Lister  

                Kupoval sem ted 520ky na druhy kolo a zadnyho vizualniho rozdilu sem si nevsim…

                asi by to chtělo silnější brýle :-)

                520 bohatě stačí, ale 540 jsou hezčí, lehčí a líp se servisují, více historie.

                0 0
                • bagr84  

                  hm, dobry, mozna je trosku jina osicka, ja si toho proste ale nevsim. Na prvni pohled imo uplne stejny pedaly…

                  0 0
                  • Dzordano_Bruno1  

                    Pokud můžu poradit, tak vem 540. Možná nejsi extra jezdec, ale 540 vypadájí opravdu skvěle oproti 520. Kamarád je má na biku a opravdu to nevypadá úplně hezky. Pohled na XTR kliky a tam 520. Prostě si myslím, že plast nepatří na pedály, když to člověk chce mít na dlouho a servisovat bez problémů.

                     

                    A pokud se koukneš na net. Tak cena 540–520 není tak rozdílná.

                    Já jsem kupoval 540 za 880,– (pedály 780 + 100 pošta) ale pokud jsem se kouk na 520 tak ty měli za 450 a 150 pošta. Takže opravdu nemá cenu řešit ty dvě stovky..

                    No a takový kecy typu, že tohle patří na kolo za tolik a tolik vůbec neřeš. Já mám kolo za 18 a taky jsem tam lousk 540 a opravdu jsem rád, že jsem to udělal, protože to opravdu vypadá skvěle:)

                     
                    0 0
              • marc.eu  

                540 jsou lépe „rozebratelné“ montáž je snadnější.

                0 0
    • Hádě  

      omlouvám se, nepatří to sem,

      ale jestli máš nohy vel. 45, mohl bych ti nabídnout fungl novýá 1km jetý tretry shimano + pedály spd

      0 0
      • Hoza1  

        sakris,ja prave zkousel ty trettry co jsem psal a velikost 44 byla celkem v pohode,ikdyz se mi zdalo,ze palce byli trosku uz na tesno,ale rikali mi v obchode,ze se to rozchodi…Zkousel jsem 45 a zdalo se mi,ze pata se mi trosku vyzouvala…(mel jsem to poprve na noze)

        0 0
        • Hádě  

          hel můžu ti je poslat a kdyby ti vyloženě neseděli tak mi je prostě pošleš zpátky, můžu ti změřit délku a ířku vnitřní vložky, nebo délku podrážky a tak, můžem to pořešit po icq nebo e-mailu? DÍKY Milan

          0 0
    • Quik  

      Hale ja si ve čtvrtek koupil v Hannahu v Plzni ve vyprodeji SPD tretry od scotta + dres :) ja nevim jestli nekde b´pobliz mate hannach ale maj tam slevy az 50 % na ruzny dresy atd …  urcite by sis vybral

      0 0
      • Hoza1  

        http://www.kupkolo.cz/…770_2548.htm

        A co rikte na tyhle pedaly?l

        0 0
        • Hádě  

          tyhle mám na kole a jsou víceméně totožné s pedály M540 a velmi podobné M520, podle mne se u nich připlácí hlavně za ten nápis XT, pro začátečníka jsou to imho vyhozené peníze

          na tvoje ježdění bych ti doporučil buď základní M505 nebo pokud jezdíš i v těžším terénu/bahně tak M520 – ty se méně zanáší nečistotami

          btw napiš mi prosím tě co nejdříve na mail jak ses rozhodl s těma tretrama, abych je neprodal někomu jinému, určitě se dohodnem…

           
          0 0
    • juice  

      pokud máš širokou nohu s vysokým nártem jako já, tak ti poradím – řešením (pro mě jediným) jsou tretry scott

      0 0
      • kwaker  

        jooo taky mam vysokej nárt a zrovna dneska mam narozky a čekaj na mě doma v krabici Scott sport trail, ktery sem sehnal v akci za 1300Kč – no nekup to, už se na ně nemužu dočkat – jsou to moje první tretry.

        0 0
        • Quik  

          1300 ??? :O ja je mam taky a vypláz jsem za ně daleko víc :) a ted sem celej polámanej vsehcno me boli , nejvíc me ser* to ze v nedeli letim za sluncem a muzu jenom doufat aby to bolet prestalo :(

          0 0
          • Quik  

            Mimochodem jsou to taky moje první :)

            0 0
            • Hoza1  

              Kde jsi je koupil za 1300?

              0 0
              • pI3rre  

                Taky by mě zajímalo O-)

                0 0
                • kwaker  

                  Hobby sport Brno, sleva 40%, takže přesně sem za ně dal 1350Kč. Jsou super, vůbec nic mě po nich nebolí, ani šlapky, ani kolena, prostě vše uplně super!!!

                  Jen chci říct, kdo se bojí pořídit si nášlapy, tak at se hned bát přestane, ten systém je fakt vychytanej, docela mě překvapilo, jak moc volnosti ta noha má, bál sem se, že to bude přikurtovany jak v lyžích.

                  0 0
                  • pI3rre  

                    Chlapi, nevíte jěště o nějakém dobrém výprodeji treter. Uvažuju že koupím a kdbyy se našla nějaká dobrá nabídka neváhal bych. ( nevadily by ani turistické tretry .. ) Díky za tipy

                    0 0
                    • Hádě  

                      jestli nosíš boty vel. 45 tak mi pošli mail, měl bych pro tebe skvělou nabídku

                      0 0
                    • kwaker  

                      bohužel zatim o ničem taky nevim :-(

                      0 0
                      • pI3rre  

                        Je tady toho všude dost o tretrách, ale na konkrétně tyto jsem nic nenašel ( když napočítám taha.. ).Líbí se mi http://www.kupkolo.cz/…41_3882.html

                        ( jak kvůli ceně, tak i vzhledově ). Chtěl jsem turistické tretry a dnes jsem je měl na noze a vše se zdálo ok. Chtěl jsem se vás však zeptat jeslti na ně nemáte nějaké blbé reference, že by měly nějaké konkrétní vady atd. Jestli mi neřeknete že je to blbé bota a mám si raději připlatit a koupit si http://kolokolo.cz/…alized/taho/ . Hodí se mi každá koruna, takže jeslti tam není opravdu velký rozdíl… No a další věc, že ty taha by jsem asi neměl jak vyzkoušet. Shimana jsem měl 43 ok. Napište vaše názory ( co nejvíc ) díky moc.

                        0 0
        • juice  

          tak se už můžeš rozepsat :-)) jak se ti v nich jezdí s tou naší medvědí tlapou? :-o :-))

          0 0
          • Hoza1  
             

            Ktere z techto dvou by jste mi doporucili?

            http://www.kola-cykloshop.cz/…09-1719.html

            nebo

            http://www.cykloadam.cz/…ra-bila_1103

            dekuji za nazory

            0 0
            • juice  

              to je těžké poradit. já mám dost specifickou nohu a mám problémy s vybíráním i normální obuvi a tenisek. spešly jsem měl a neseděly mi, kvůli těm problémům (široká noha, vysoký nart). ale po delším hledání systémem pokus-omyl už mám v podstatě vybrané značky a ty kupuji. běžné boty rieker (ostatní boty jsou problém), cyklo boty scott a běžecké taktéž scott – opravdu široké a velmi pohodlné, až jsem hleděl. navíc mají pro mě super konstrukci – ten všitý semišový klín , který při běhu povojule a nevylezou mi tak malíčky jak u ostatních tenisek.  bota je dost specifický produkt, abych řekl vem tyhle nebo tyto. to musíš vyzkoušet, co ti sedne.

              0 0
          • kwaker  

            :-)) no ja zrovna medvědí tlapu nemam, mam hodně vysokej nárt, ale nohu malou. jezdí se v nich parádně, nikde mě nic netlačí, suchy zipy drží jak přibitý, ani se to nemusí nějak silně dotahovat, a na normalní chuzi jsou taky uplně v pohodě. Málo kdy jsem s něčím co si koupim tak spokojenej, za mě můžu jen doporučit. Aji mě připadaj dostatečně pevný.

            0 0
            • juice  

              tak to je super.

              na tu moji nohu nedám na scotty dopustit :-))

              0 0
    • vinnca  

      muzete mi nekdo doporucit nejaky obchod s velkym vybrem MTB treter ve Zline?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.