Rada, posouzení, výběr: Merida x Superior x Pells

26 nepřečtených
  • vapefo

    Zdravím,

    po dlouhém hledání jsem našel svoje tři horký želízka ohledně pořízení nového kola. Požadavky byly do 30.000,– Kč a HT. Měřím 178, váha 77. Jezdím denně do práce asi 40 km  po cestách i necestách. 4 krát ročně jdu odjet hobby závod v okolí bydliště. Ročně najedu tak 3.500 km. Chtěl bych od Vás, pokud možno, kola porovnat a tak nějak je zhodnotit mezi sebou. Za každou připomínku budu rád. Díky.

    kola: 1:

           2:

           3:

     
    0 0
    • MAr(c)el1  

      tak uplne ti neporadim, ale vyloucim ti jedno z kandidatu a to Supa a to kvuli vydlici. Jinak podobne jsem vybiral ja na podzim a skoncil jsem u ceny 34 000 za Stevens Manic 2009 na komplet XTcku s fox vidlici

      0 0
    • Hejdik  

      Docela těžkej výběr ,fakt nezávidím.dle mě,ale možná se pletu:

      1)Merida + rám,komponenty/-80 zdvih,pouze na „V“.

      2)SUP +Rám,zdvih vidlice 100,kotouče, komponenty/ – „slabší“ vidlice

      3)Pells + slušnej rám,vidlice,kom­ponenty/- měkčí kola,zdvih 80

      Mě by z toho asi vyšlel ten SUP.přeci jen má kotoučovky a vidlice by se dala časem pořídit i lepší,pokud by bylo vůbec potřeba.

      0 0
    • Thidney  

      Supa ven z kola, kvuli vidlici,

      Pell's se mi nelíbí, ale to je osobní :)

      Merida – asi bych dnes už nešel do véček, ale to je minor

      "co Canyon? ":http://www.canyon.com/…s/specs.html?… to tu dlouho nepadlo :))

      0 0
      • vapefo  

        Nevypádá špatně. Už ho někdo má? Pohledám v historii. Ale díval jsem se na velikosti a asi bych se zde netrefil do té své ( 19 a nebo 20). Ta 20,5 (520) mi přijde celkem velká.

         
        0 0
    • jonti  

      No ten pells je vyrazne lacnejsi nez merida, 23 tisic oproti 30.

      A podla popisu tvojeho jazdenia by som zobral ten pells alebo meridu, na jazdenie do prace su Vecka uplne v pohode. Dokonca by som mierne favorizoval pells.

      0 0
      • vapefo  

        Toho pellsa taky tak trochu upřednostňuji, cena je cena (hlava), ale ta merida, carbon, ta sleva…(srdce).

         
        0 0
        • tassajara  

          Rozhodni sa pripadne podla brzd – ak netuzis po kotucovkach (a myslim si ze vecka su ok, pri tvojej hmotnosti ozaj nie su kotuce nevyhnutne) tak karbonova merida je za tie peniaze na hobby-sportove pouzitie skvela. Merida karbonove ramy robit vie, cize ak ta pritahuje, preco to nevyuzit. V tomto pohlade bledne aj ten trek s hlinikovym ramom a cenou o 1/4 vyssou. Ale hraju rolu aj ine detaily.

          Nesuhlasim ze je nutne menit vidlicu za 100 mm – dobra vidlica 80 mm bude plnohodnotna. A nemenil by som zdvih aj pre zmenu geometrie + celkovo vyhodene peniaze.

          0 0
          • Neil100  

            „Merida karbonove ramy robit vie…“ :-D

            U nás se tomu říkalo kopírování, ale jak myslíš .)

            0 0
            • tassajara  

              Merida mne moc osobne nesedi geometriou, ale keby som si vyberal HT karbon v urcitej kategorii a nebyt tej kratsej geometrie, isto by som vyberal radsej meridu nez nieco vyrabane v neznamej tovarni v Cin, na co sa potom nalepi obchodna znacka niektoreho „velovyrobcu“, pretoze Merida ma skusenosti s karbonovymi mtb ramami (aspon co ja pamatam) od roku 91 alebo 92, takze ked nic ine, minimalne nebude jazda na takom rame v terene ohrozenim vlastnej bezpecnosti a zdravia. O tom ze by cosi kopirovali neviem, a ich pretekovy tim ma pokial viem aj nejake vysledky, no nejak detailne to nesledujem…

              Druhy azijsky vyrobca ktoreho by som pri HT karbonovom rame volil by bol Giant. Ale je to otazka vkusu a penazi.

              0 0
              • Neil100  

                Asi už nedohledám, kde sami kluci od Scottu ofiko píší, že kola výmýšlejí a ne je kopírují jako Merida(co čekat od někoho kdo dělá i umyvadla, že? :-))

                …Jestli vážně nevidíš ten samy disajn Sparkax69, tak nevím

                0 0
                • tassajara  

                  ok, moze byt, ja tie fuly az tak nesledujem a scotty sa u nas extra nepredavaju.

                  0 0
                  • tassajara  

                    Aha, tak fakt to vyzera ako merida 96, ale takychto podobnych koncepcii tu bolo za poslednych 15 rokov isto x… kto bol prvy netusim, ale ked ma na to patent tak uz nikdy nemusi pohnut prstom, len angazovat aspon priemerneho pravnika :o)

                    0 0
    • kenny  

      Za mě SUP, hlavně dík kotoučům, meridě nefandím a zrovne tendle pell's se mi nelíbý. A to že je vidla trochu horší bych přešel. Stejně bys za čas měnil ty zdvyhy z 80 na 100.

      0 0
    • michals1  

      Superior má poměrně dlouhý rám, delší než Merida či Pell's. Doporučoval bych jej před koupí vyzkoušet, ne každému to totiž vyhovuje.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Z těchto tří asi ten SUP. Meridu a Pellse na véčkách bych celkem v dnešní době vynechal… S vidlicí na tom supovi nemám zkušenosti.

      A co třeba nějaký Ghost? Třeba:

      http://trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      nebo Cube?

      http://trinnity.cz/DetailPage.asp?…

       
      0 0
    • Hejdik  

      Přihodím ti ještě pár typů,ať máš o čem přemýšlet.

      Trek 1.

      Když pells tak radši tenhle 2)

      0 0
    • Neil100  

      Co zkusit třebas tohle? http://www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

       

      Myslim že osazením a rámem fakt pecka, líbí se mi mooc.

      0 0
    • Daf  

      Pro tvoje ježdění mi ten Pells přijde naprosto ideální. Merida má Super rám, do tý bych šel jen s tím, že časem vyměním brzdy a kola a bude s toho parádní závodní stroj. Sup má výhodu jen v těch kotoučích. Nemá to být ale kolo primárně na závody, tak ty kotouče nepovažuji za příliš velkou výhodu oproti Pellsu vzhledem k ceně.

      0 0
    • Sgt.Marek  

      Zdravím, podobně jsem vybíral i já minulý rok. Nakonec jsem si koupil Supa XP 920(08) ale je skoro stejnej jak letošní model. No abys měl představu o mim využití kola, je to podobný jako u tebe skoro každej den do školy 20–30km, no par marathonu a jinak víkendový vyjížďky okolo 100km. Žádný downhill nebo tak. Myslím že pro toto využití je Sup ideální. Vidlice je vcelku ok,ale váha nic moc, před týdnem změna za rebu a je to fakt znát.Jinak Sram X-9 je pohoda, nebudu se pouštět do srovnání s Xt jelikož by se nám tu rozhořela zase válka :-) /stejně je sram lepší/ No a rám je skvělej stejně tak i brzdy jsou v pohodě. Minulej týden mi akorát ruplnejmenší převodník na kilkách FSA to sem nikdy předtím neviděl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.