Rada ohledně výpletu zadního kola

22 nepřečtených
  • madik

    Budu zrejme muset koupit novy zadni naboj a resim dilema ohledne delky dratu pro vypleteni. Chtel jsem koupit nove draty (spice pokud mate radeji), idealne pevnejsi aby se mi kolo nevycentrovavalo jako nyni. Ale kdyz jsem z prave a leve strany vypletu vydnal po jednom dratu, tak jsem zjistil ze jsou stejne cca 293 mm delky (29 kolo). Vsude po internetu jsem videl, ze vyplet ma byt asymetricky s kratsimi draty u kazety.

    Mam to vyplest stejne, nebo si poridit tedy dve ruzne delky dratu?

    Bohuzel nevim, co mam za rafky protoze jsou noname bez jakehokoliv oznaceni (krom nalepsky XC29). Takze pro zjisteni spravne delky dratu, bude muset asi rafek od-dratovat a zmerit Effective Rim Diameter (ERD).

    Mate pro me nejaky tip jako si s tim poradit?

    BTW kolo je od CykloNemcik.

    0 0
    • VladexAndroid  

      dráty u kazety mají být o 2mm kratší.

      0 0
    • madik  

      Měl by ještě někdo trochu erudovanější radu? Alespon estli mám jít do nesymetrického výpletu, když mám nyní z nějakých neznámích důvodů symetrický.

      0 0
      • kubad  

        pokud máš ráfek a náboj daný tak nic nevymyslíš, nevím co za tím hledáš za vědu, zkontroluj si délku drátů aby byly přesně po konec niple a to je vše co můžeš udělat.

        délka drátů je daná přirubama náboje a způsobem vrtání ráfku, může být stejná, nebo výrazně jiná, ale každopádně je už daná tím co máš.

        0 0
      • oddie  

        Jo, měl bych radu. Změř si vzdálenosti přírub na náboji, než začneš spekulovat o tom, jak máš nebo nemáš symetrický nebo nesymetrický výplet. Ono totiž, pokud máš kotoučové brzdy, je situace poněkud jiná, než byla kdysi na starém favoritu. Když je k jedné strany kazeta a z druhé strany kotouč, výplet je téměř symetrický, rozhodně často na stejnou délku drátů (vyráběných po 2mm, takže případná malá nesymetrie je na délce drátů daná rozdílem v zašroubování třeba jen 1mm), naopak VPŘEDU je na rozdíl od toho fava výplet nesymetrický o dost víc právě kvůli kotoučovce.

        0 0
    • scota  

      Mohu ti nabídnout nové dráty Sapim Leader + niply Polyax 12mm. Průměr 2mm, délka 292mm (18ks) a 290mm (18ks)?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.