rada ohledne kompatibility pedalu a kufru shimano wellgo

13 nepřečtených
  • Lance

    Zas jeden dotaz, ktery myslim vazne. Mam dvoje naslapne pedaly jedny wellgo a jedny author (system wellgo) kufry samozrejme byly u techto pedalu a nacvakavam na obou kolech v pohode. Kdyz koupim shimana M520 a necham tam ty kufry z toho wellga, bude to problem??? vcera jsem totiz zkousel lezt do naslapu sks nebo tak nejak,ale ani za nic jsem tam tu nohu nenarval botu v ruce jo,ale chtelo to hoooodne presne cvaknout na noze vubec, tak mam stracha aby ty kufry wellgo byly ok s tema shimanama dikes

    0 0
    • kajulka2  

      Artury mám taky a do shiman sem kufry celkem bez problémů dostal(a ven kupodivu taky ;)), ale nevim jakej to byl typ

      0 0
    • Martin  

      na silničce mám SPD pedály A520, na horáku nějaký wellgo. kufry jsem použil od wellga, do 520 jde v pohodě a s wellgem se to snáší o poznání hůře – špatně se vycvakává.

      0 0
    • RD33  

      Vymenil jsem wellga za M520 a nebyl problem

      0 0
      • Lance  

        ale kufry si nechal stare z wellga? nebo si je menil taky za ty co byly s tema 520?

        0 0
        • RD33  

          Nechával jsem ty původní. Byly trochu ochozené a svoji funkci zvládají do dnes :)

          0 0
    • Sabbath  

      Zdar. Vždyť si to včera zkoušel na mých pedálech ne? Když tak to zkusíme znova:)

      0 0
      • Lance  

        ano prave, ze zkousel a prave, ze nacvaknut jsem umel,ale vycvaknut uz tak dobre ne (viz. dedek a jeho problem) tak nevim, asi to jeste sabatiku zkusime a to vlastne mam stare kufry

        0 0
    • děd (ek)  

      Na 1 kole mám pedály author (syst. wellgo), na dalším orig wellga a na epicu SH (viz profil). Zkušenost: boty s kufry SH mohu bez problémů používat do všech uvedených pedálů SPD, ale boty s kufry orig. wellgo i author (syst. wellgo) do SH bez problémů zacvaknu a špatně jdou vycvaknout

      0 0
    • Paja  

      Na silnicce mam stary wellgo-author, na biku shimano M520, funguje jak s kuframa shimano, tak s wellgo, ikdyz je mozne, ze napr. nove kufry wellgo muzou jit z 520 hur vycvaknout, jak pise děd(ek), moje wellgo kufry na starejch tretrach uz jsou hodne jety, takze to jde normalne.

      0 0
    • motylekmodry  

      me by zas zajimalo jestli sou kompatibilni kufry 520 a 505…asi se ptam zbytecne odpoved bude ANO, ale preci se chci ujistit :o)

      0 0
    • Mug  

      Podobná zkušenost. Starší ochozené kufry Author z SPD Shimano jdou trochu hůř vycvaknout, ale jsou hodně jetý. Občas na nich jezdím a je to v pohodě. Prostě je třeba trochu větší síly. Opačně je to bez problémů.

      0 0
    • Lister  

      nejlépe vyzkoušet.

      Jsem se tady kdysi na foru ptal, jestli půjdou kufry VP do 520 a bylo mi několika lidmi řečeno že v žádném případě.

      On je ale problém v tom, že VP používá několik druhů kufrů a zrovna ty moje tam sednou jak pekáč na prdel. Dokonce se mi s touhle kombinací jezdí líp než s orig Shimano u kterých mám problém s vycvakáváním – i když nastavím na najmenší předpětí tak se mi to zdá tvrdé a navíc mají asi větší boční vůli, protože vycvakávají později než ty VP a to je pro mě obrovský nezvyk a už jsem si hodněkrát ustlal :) A naopka to jde taky – Shimano kufr do mojich VP zapadne taky, ale mám pak naprosto stejný problém, takže to bude asi tvarem toho kufru.

      PS: nastavením kufru to není, ten pohyb je opravdu na VP výrazně menší než na Shimano kufrech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.