padaly TIME a tretry - kompatibilita

18 nepřečtených
  • carlos

    Tak jsem konecne zakoupil moje prvni naslapne pedaly, a to TIME Alium. K jejich vyzkouseni mi jeste chybi tretry. Prestoze by tyto pedaly a kufry mely fungovat se vsemi tretrami pro system SPD, mam po precteni nekolika prispevku na B-F (problemy s vyskou podrazky atd…) ohledne teto kompatibility pochybnosti. Vim, ze napr. v navodu k tretram Specialized je uvedeno, ze pro nektere TIME pedaly se musi kvuli vetsimu prumeru osy odriznout nekolik mm podrazky. Chtel bych proto poprosit majitele techto pedalu (anebo Time ATAC), zda by nemohli uvest, jake tretry pouzivaji a jake s nimi maji zkusenosti (ohledne kompatibiltiy). A ja mam zrovna vytipovane Specialized Sport MTB-R nebo LAKE M160. Prodavaci v prodejnach, ktere jsem navstivil, mi na tuto otazku nebyli schopni odpovedet, protoze maji zkusenosti pouze s SPD a TIME neprodavaji. Diky vsem za poskytnute zkusenosti.

    0 0
    • Daf  

      Myslim ze mas vcelku zbytecne obavy. Ja jezdil Time se SIDI Eagle a ty maji docela dost vysokou podrazku a bylo to uplne bez problenu.

      0 0
    • camel  

      mam TIME alium a Adidas el moro a naprosto na pohodu…Kamos ma stejny pedaly a boty Spesly (nevim jaky typ) a taky si nestezuje :-) Takze se toho myslim neboj

      0 0
    • adco  

      Mám Time Atac Carbon a tretry Specialized MTB Pro, nič som neupravoval a fungujú úplne v pohode.

      0 0
    • mel  

      ahoj,mam TIME ATAC carbon a pouzivam tretry Specialized Rockhopper a Adidas Gradient a oboje bez problemu sedi.

      0 0
    • slou  

      Tož pedaly TIME ATAC a botky Specialized Sport MTB. Vše bez úprav a v poho. Dřív jsem měl na Timech Ady El Moro a taky dobrý až na to že mi začali někde vrzat a nedokázal jsem najít kde.

      0 0
    • Thorn  

      Northwave Compact 3V Adidas Gradient + Time ATAC = no problem :-)

      0 0
    • RomanH  

      Time + Diadora Chilli – bez problemu

      0 0
    • mars  

      Mam Time Atac a bez problemov su kompaktibilne s Northwave Team a Northwave Iguana

      0 0
    • carlos  

      Diky vsem za vase informace. Nakonec jsem ty Specialized koupil a jsem s nimi velmi spokojen. Pripevneni kufru pro TIME pedaly probehlo v pohode, jenom me prekvapilo, ze nelze predem nastavit kufr trochu sikmo, aby boty na pedalech nohy nebyly rovnobezne, ale trochu do „V“. Pri upevneni kufru k podrazce je tedy mozne laborovat pouze s predo-zadni polohou nohy vzhledem k ose pedalu. Ale jiz po prvni zkusebni jizde jsem zjistil, ze sila, ktera fixuje nohy do rovnobezne polohy je sice dost velka, ale tato poloha neni nijak neprijemna (a doufam, ze je i neskodna – nohu lze pomerne snadno vytacet do stran, ovsem stale pritom mam dobry pocit spojeni s bikem a vubec nemam strach, ze me pedaly neocekavane pusti). Naopak vystoupeni z nich vyzaduje prekonani vetsi sily, ale doufam, ze v pripade padu smerem dopredu me pedaly pusti. Zatim jsem se s nimi 4× sklopil na bok a nepusily me – presneji ten na padajci strane – ale tim asi musi projit kazdy, kdo poprve namontoval naslapne pedaly. A protoze se tu diky memu dotazu vytvorila pocetna databaze uzivatelu techto pedalu, chtel bych se jeste zeptat na dve veci:

      1. Obcas slysim cvakani kufru a pedalu pri tahu nahoru a dolu (nedavno jsem o tomto jevu cetl v nejakem jinem prispevku, ovsem tam se to tykalo SPD). Stava se vam to u TIME taky? Kdyz jsem si prohledl samotnou botu „zacvaklou“ k pedalu, tak tam zadnou vuli nevidim. Kufry mam utazeny pevne. Pri jizde mi to zatim nijak nevadi (az na ten zvuk), ale nechce se mi verit, ze by jiz po par desitkach km mely kufry tak „slysitelne“ opotrebeni. Spise si myslim, ze pricinou je odrena barva pedalu v miste dotyku kufru a osoupani barvy v miste dotyku podrazky, protoze zpocatku jsem zadne zvuky nepozoroval.
      2. Jeden pedal se toci velice lehce, druhy o poznani mene. V manualu jsem se docetl, ze pedal vyzaduje pouze udrzovani v cistote, ele o nejakem mazani anebo serizovani lozisek tam neni ani zminka. Mate nejake zkusenosti s mazanim, pripadne vymenou lozisek? Mam model ATAC Alium, na strane kliky je pouze nejaka prachovka a na druhe, vnejsi strane je krytka s nekolika malymi otvory (ty asi slouzi na povoleni krytky, ale nezkousel jsem to).
      0 0
      • RomanH  
        1. Ne
        2. Ne – na pocatku se tocily ztuha, po nekolika jizdach se vse zabehlo a mota se to OK. Pedaly nerozdelavam, obcas z nich tenkym stetecekem vytahnu blato a prostrikam TF2. Najeteto mam na nich asi 10kkm, vse OK
        0 0
      • Daf  

        Rozdelat se daji. Pustil jsem se do toho kdyz mi jeden pedal zacal piskat. Jen sundas prachovku na strane a vysroubujes maticku. Pedal z osicky se musi vyklepnout. Je tam na jedne strane prumyslove lozisko a na druhe siroke kluzne pouzdro. Trocha vazeliny mu neuskodi. Ja ty pedaly ale rozebiral az po 30000km.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.