• Hrabě

    Dnes jsem se náhodou zeptal na podmínky půjčení testovacího kola Specialized a byl jsem nemile překvapen, že prodejce chce za půjčení jako zálohu celou hodnotu kola, asi 90 tis. Bral jsem to jako absolutní neschopnost mít pořádnou pojistku na půjčování věcí a to i přesto, že nějaká kola půjčují. Jaké máte zkušenosti vy?

    0 0
    • fífa07  

      to je všude a moc se jim nedivím

      0 0
    • honza.biker  

      Já jsem si pujcoval vcera na zavodech testovaciho Gianta Trance- pujcili mi ho jenom na obcanku…

      0 0
    • Meesha  

      no to je dobrej nesmysl :-)

      Ale Spesl jako sponzor Ceskyho poháru MTB kola pujcuje na zavodech zdarma (oproti dokladu), takze tam to zkusit jde. Byly tam tusim nejaky Epicy a pak takovy ty vosklivy vobludy :-)

      0 0
    • navikin  

      Taky si myslím že to je blbost. Možná tak do 50% bych bral jako maximum. Měla by to spíš řešit kvalitní smlouva a pojištění.

      0 0
      • Andrea  

        Presne tak, je to o obchodu. Me v tom mem pujcili Spesla, aniz by cokoliv vyzadovali (ani penize, ani obcanku).

        0 0
        • goofy  

          A na jak dlouho ti ho pujcili? Na vikend? To byli hooodne odvazni

          0 0
    • enjoy  

      to by se ti u RB neastalo:-) takhle pusobi jako hrozny socky.

      0 0
    • Gorgov  

      u nás berem cca poloviny z ceny kola, takže většinou kolem 40000, nevim jak to přesně je, ale asi bude problém to nějak pořádně pojistit, proto tak vysoký zálohy…

      0 0
      • enjoy  

        a pak ze si dneska clovek muze koupit vsechno na splatky:-).takovej si to kolo nema sanci vyzkouset. osobne kdybych teda touzil po zkusebni jizde(jako ze nijak zvlast) a vybafli by na me s tim ze v uvozovkach vypadam jako nekdo,kdo je chce okrast o jejich kolo,sel bych k jine znacce.treba k RB:-)))

        0 0
        • Gorgov  

          jó na tom něco je, ale na druhou stranu, lidi, ktrý vybíraj kolo kolem 80kkč a nechtěl si ho jen tak projet, ale uvažujou o jeho koupi, ho z 95 berou hotově. Fakt to vidim často, na splátky se prodává hodně kol do cca 30–40kkč, ale kola za 60 a víc, většinou lidi berou hned a dost často za hotový :)

          0 0
          • enjoy  

            jj,mas pravdu.ale rikam si,cim vic mas penez,tim roste tvoje snobstvi(chte nechte) a to te pak asi tim vic boli,kdyz po tobe budou chtit astronomickou zalohu:-). abych to ukoncil..,proste si nedovedu predstavit,ze nekomu predam takovej ranec penez jen tak.to fakt nedovedu.

            0 0
            • honzicek  

              A ja si zase nedokazu predstavit, ze bych dal nekomu uplne cizimu do ruky kolo za takovy ranec penez. A o tom to prave je…

              0 0
              • enjoy  

                hmm,tak nastesti jsou firmy ktery tohle v pohode dokazou:-)

                0 0
                • hanz  

                  jakože rb :-))) muhaha..možná v praze dva kousky ale tím si vyčerpal celou čr…narozdíl od toho „blbýho“ spešlu kterej má kola po celý čr

                  0 0
                  • enjoy  

                    myslis ty imaginarni?:-))) schvalne..,kolik lidi uz melo pujceny RB zadara a kolik spesla za 90 tisic? no byla to spis recnicka otazka,nechytej me za slovo:-)

                    0 0
          • Troll  

            Jenze pokud chces (treba jako ja) koupit Trance 3, nikdo ti nepujci takhle „shitozni“ osazeni. Na pujceni budes mit „repre“ kolo…

            Takze kdyz mi rekli (v den vypujcky), ze pujcuji kolo v osazeni za 100kkc a zalohu chteji polovinu, dohromady jsem to nedal. Maje rozpocet 30kkc a jeste ne v ruce. Myslim, ze dost lidi jako ja si chce zkusit kolo, nez ho koupi. Ale jde o ram, geometrii – a to je stejne u kola za 100 nebo za 30.

            Btw, Sterba pujcuje i-Drivy v cene tusim kolem 60kKc za 20kKc zalohy, coz mi prijde fer.

            0 0
    • bam  

      Hm, me pujcili Intense zadarmo proti dokladu a dalsi podobny kola pak taky. Bohuzel to ale nebylo v cechach. Mozna je to proto ze drahy kola se sem moc nevozi a kdyz tech kol maj par, tak ho nechtej pujcit. Jinak nevidim problem pujceni proti nakymu dokladu, klidne i nejak overenymu, ale pulka penez.. pojistit se dneska da spousta veci. Spousta lidi kupuje kola na splatky, tak si moc nedovedu predstavit jak pak nekdo da dohromady pulku hodnoty hotove :/ Lidi kvuli tomu kupujou v zajice v pytli podle toho jak moc ma nobl napis nebo podle recence v naky casopise :( Jestli kupujes drahy kolo tak to zkus nekde venku, treba to vyjde lip a jeste si to vyzkousis..

      0 0
      • palkac  

        pojistit se dá cokoliv, ale ne v čechách. tady udělat rozumnou pojistku na cokoli je nadlidská práce za spoustu peněz. Nějak jsem zatím vůbec nepochopil, že ač máme relativně nízké platy proti EU, tak spoustu věcí máme suveréně nejdražší.. :-( A v zahraničí nejsou český holky, pivo, jídlo a krajina. Takže velké dilema :-)

        0 0
        • bam  

          S tim pivem to neni tak hrozny, to se sehnat da i v dost prekvapivejch koncinach. A rekl bych ze uz ani moc neplati ze to cesky by bylo vyrazne lepsi nez nejaky jiny dobry stejnyho typu. Ty ostatni veci ale chybi, zlaty cechy :)

          0 0
    • bisquitXC  

      No me pujcili Epica za zalohu a to vysokou, nicmene to hodnotim velmi kladne, mit moznost dva dny testovat kolo ktere si chci koupit je dobra nabidka a ze chteji zalohu? Spis byl problem se k nemu co nejrychleji dostat takze bez zalohy by to asi vubec neslo a bylo by porad nekde mimo…

      0 0
    • Kelib  

      Na víkend mám zamluvenýho Epica Experta (80t Kč) a pučí mi ho za 20t Kč a jeden doklad. Holt si musíš vybrat obchod

      0 0
    • elbi  

      V Poličce u Hrubýho půjčují Gianta na zálohu 20 tis., pokud někdo nemá tolik prašulí lze domluvit půjčení bez zálohy, ale pak s Tebou jede maník z obchodu. To se mi zdá rozumný …

      0 0
    • Krutor  

      Já nevím, ale u testování GT (v tomhle případě VELO Hanák v Brně) – co kolo to 20 tis. Kč. A byly to i-Drive 4ka a 5ka ve verzi 2.0 = kola za cca. 50 tis. V podmínkách smlouvy o výpůjčce se pouze píše, že v případě poškození nebo zničení nějakýho dílu na kole seš povinen uhradit jeho MOC (což je trochu nelogický, protože na tom kole to v MOC nemontujou, ale což…).

      0 0
    • karliner  

      Mě to přijde naprosto nehorázný, když někdo za půjčení kola k otestování chce nějakou zálohu. Jedna věc je, že to ode mne vyžaduje 2× jít do banky, vyzvednout a znovu uložit prachy, riskovat, že si mě cestou nějaký úkáčko nebo cigoš vyhlídnou a sejmou, protože to pro ně není žádnej problém ani pro o řád nižší částku, suma sumárum, vyžaduje to ode mne čas, stojí mě to peníze a má důvěra v prodejce rapidně klesá. Nemluvě o tom, jak by asi čuměl, kdybych si to kolo nakonec u něj koupil a až bych ho tam vezl na povinnou záruční prohlídku, tak bych chtěl vidět originál výpisu z obchodního rejstříku a občanku přebírajícího mechanika a požadoval zálohu, za to, že tam to kolo nechám… Nemluvě o tom, že by mi nebyl vůbec sympatickej přístup obchodníka, kterýmu chci dát vydělat (a marže na kolu za tyhle prachy vůbec není špatná), ale když už chci utratit poměrně vysokou částku (bavíme se o biku za 50–60 kilo +), tak si ho logicky chci vyzkoušet a obchodník mě přitom a priori považuje za zloděje. To je Balkán.

      0 0
      • dkk  

        Proč ? jakou ma jistotu, ze mu to jeho zboží vratiš va stavu, tak aby ho byl schopen prodat? Připadá mi zcela legitimní, že mu nechaš v obchodě něco, co jest skoro peníze anebo peníze rovnou v hodnotě vecí, kterou si odvažíš. To auto tam vozit na zaruční prohlídku nemusíš, můžeš s tím autem tam zůstat a stále si ho hlídat, to je na tvé vůli a rozhodnutí. Ty přece taky svou věc nepůjčíš jen tak někomu, koho (možná) vidíš poprvé. a k penězům – v cizině to dělají u půjčoven tak, že jim podepíšeš blanko otisk kreditní karty a je vyřešeno

        0 0
    • karlosko  

      Včera nám zákazník nevrátil kolo,které je navíc jednoho z kolegů.Doufám že vše dobře dopadne,pokud nebyly doklady kradené.Nechci ještě psát nic konkrétního,ale pevně doufám že vše dobře dopadne.Vyžadujeme k zapůjčení pouze dva doklady.Cena kola se pohybuje téměř na 90 tisících.Ten dotyčný ještě slíbil že bude brzo zpátky.

      0 0
      • Luka  

        uf. mas dobrej adrenalin. snad se to vrati.

        jinak k tematu: precijen kdyz vim jak desne se krade v tyhle republice, ani bych se nezlobila, ze po me nekdo chce zalohu. Samozrejme ne celou castku, ale treba „nakupni“, aby se jim v pripade ze se neco stane to zaplatilo aspon jako nula od nuly. Navic je to reklama toho obchodu, ze nabizi sluzby navic, a tedy pujceni kola. Ale nad tema zalohama bych se nerozcilovala. Chce na to kouknout proste i z pohledu toho druhyho.

        0 0
        • kudrc  

          No asi tak nějak. Jen je škoda, že v technice trochu zaostáváme a nelze ten deposit slíznout z karty a po vrácení kola ho zase přes kartu vrátit na účet. Přesně takhle jsme si za mořem v zimě půjčovali sněžný skůtry.

          0 0
          • Luka  

            no, presne… to by bylo ideal. nebo proste pres el. bankovnictvi nejakou vratnozalohovou fakturu nebo panbuhvi jak se to dela…

            0 0
        • kudrc  

          A ještě varování ministra financí: Půjčování testovacích Epiců poškozuje rodinné rozpočty !

          0 0
          • Luka  

            u nas v baraku jsem vcera videla chlapika se zelenym epicem a foxkou, vyvazel ho z kocarkarny… normalne jsem byla uplne mimo,ze jsem se ani nepokusila navazat kontakt. nejak me rozhodila ta kombinace kocarkarna x epic :) uuuf.

            0 0
            • kudrc  

              Měl v batohu pákovky ?

              0 0
              • Luka  

                nevsimla jsem si :))) ale mel klic od visacich zamku :)

                jenze ja proste jsem desne podezrivavej clovek. Uz u nas nadrsno za bilyho dne nekolikrat vykradli sklepy, takze si snazim ty lidi zapamatovat…

                0 0
                • kudrc  

                  A jsme zpátky u toho prostředí, kde (bohužel) žijeme. Kámoš v Bavorsku má svýho fulla jen tak opřenýho zezadu o barák, pod střechou, podotýkám, že zahrada není oplocená.

                  0 0
                  • Luka  

                    moc me nestvi. koupili jsme nemovitost a z mych planu na uprk na druhou stranu sveta zbyla jen stvrzenka a o vymene penauzi a par mailiku..... ale jak se rika, vsude je chleba o dvou kurkach a hrozne by mi chybeli lidi co mam rada, krajina, blbci na silnicich, ale hlavne, to PIVO

                    0 0
    • pop  

      Na celej víkend Spešl FSR u EF Sport Prostějov za 10 000 Kč zálohy a za 15 000 Kč zálohy MERIDA Trnas Mission na celej víkend u ON ROAD Olomouc. Vše vloni. Tímto jim za zapůjčení děkuji :)

      0 0
    • Jirka***2  

      Měl jsem půjčenýho GT idrive 5.2 za 20.000 Kč a myslím,že to GT má pod palcem jako firma celorepublikově všude se stejnými podmínkami. Naproti tomu při dotazu na půjčení reigna, chtěl po mně dotyčný krám tuším téměř dvojnásobek + nevratných 500kč za seřízení po půjčce. Při konzultaci s dovozcem, který dává reklamu na možnost půjčky mi bylo řečeno,že každý obchodník si to, žel, může dělat o svém. Takže co výrobce, obchodník to jiné podmínky. Záleží také zda kola půjčuje konkr.obchodníkze svého zboží nebo je dostává separé k půjčování. Merida bere zálohu tuším kolem 30.000kč.

      0 0
    • Werwolf  

      Loni na podzim jsem si vypůjčil z Fulla od Meridy a chtěli 1/3 ceny kola jako zálohu a doklad totožnosti.

      Vše bylo v pohodě, ale nakonec byla volba nového kola jasná: Full na závody ne.

      0 0
    • kesu  

      chtit celou hodnotu je urcite blbost,bral bych realnou nakupni cenu kola urceneho na testovani ale to fakt neni moc.Nicmene se k tomu stavim dost pesimisticky.Ne­myslim ze by testovaci jizda mohla cloveku co nevi co od toho ocekavam neco vubec rict.Realne je mozny kolo zhodnotit aspon po 500km ruznejma terenama a ne po jednom odpoledni kdy treba velkej zdvih odradi ikdyz potom je po nem poptavka.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ja mel pucenou MEridu AM 800 D zaloha 15000 + 2 doklady ofotit na kolo za 40000, pak tam maji este nejakyho Artura (asi Introvert) kolem 50000 a taky zaloha 15000

      0 0
    • marta  

      Ja jsem mel pujceny na vikend jen na obcanku. Gary Fisher HiFi Pro (90 tycek).

      0 0
    • chodec  

      Je to hovadina, i když pochopitelná. Smysl testování je do značné míry psychologický – třeba u aut – každej v marketingu Vám poví, že smysl zapůjčení čehokoliv je „donutit“ zákazníka, aby si na věc fyzicky sáhnul – pak je daleko ochotnější ji koupit než jinou, kterou v ruce nemá. Proto je jediná funkční taktika udělat půjčování vzorku co nejjednodušší. Pokud jdou podmínky k půjčení prakticky shodné s podmínkami zakoupení, tak to z obchodního hlediska dost ztrácí smysl.

      Navíc kamarád když si kolo půjčoval, tak je ukacal, že nemá možnost běhat do banky – v obchodě prý nakonec že jako OK a že to zařídí blokací na kartě – samozřejmě že částku nezablokovali ale rovnou strhli – takže si kolo fakticky na víkend koupil – po víkendu mu to zase převáděli zpět na účet – paráda.

      Podobně je u spěšlu nesmysl, že nabízí k testování kola, která nemůže posléze dodat – už jsem na ně kvůli tomu rezignoval.

      Na druhou stranu chápu, že se brání podvodníkům – dva doklady si pořídí kde kdo a kolo je fuč než řekneš „kdo to byl?“ Jen udělat podmínky půjčování takové, že to 95% zájemců o půjčení odradí je divné.

      Mě v krámě kam jezdím znají, takže nebyl problém půjčit si při jedné cestě okolo na čestné slovo bajk za 100 litrů na vyzkoušení – pochybuji, ale že by to samé udělal soudný prodavač z obchodu, kde se objevím poprvé.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.