První kolo pro dítě - 3,5r, 100 cm

14 nepřečtených
  • nitraq

    Ahoj bando,

    jdu si pro radu, spíš filozofickou než na konkrétní model. Dceři jsou teď tři a půl roky, měří rovný metr, toho času zatím jezdí na odrážedle – Kokua Jumper. Letos toho nijak moc neodjezdila, tak myšlenka prvního kola nebyla nějak urgentní. Když teď ale koukám, co pořídit, tak mi vychází, že příští jaro (páč teď v zimě jezdit nejspíš moc nebude) bude někde na pomezí 16 a 20. Měl jsem v hledáčku nejspíš Author Record 16 nebo Beany Zero 16.

    A teď – co byste doporučili vy? Malá je spíš procházkový typ, kolo zatím nijak moc nežere:)

    Jak ten Donutil ve Sluhovi dvou pánů, já nevím, nevím, nevím. Plodná diskuze víc než vítána stejně jako vaše zkušenosti.

    0 0
    • oddie  

      U nás to byl Belter 16, a jestli mí teď 100cm, na jaře nebude na pomezí 20" ani ve snu, kór když na kole ještě nejezdila.

      0 0
    • Smazaný účet  

      máme 2,5… teď jezdíme Rascal punk. Na kolo bych ho určitě teď nedal protože stejně nic neušlape, problém je tráva i mírný kopeček (zkoušeli jsme kamarádův woom2).

      Na Punku ale lítá. Sedlovku máme stále úplně dole a je tam dost prostor na vytažení. Počítám, že přes zimu také moc nenajede a ještě mu to klidně může celou příští sezonu vystačit až do 3,5 let (konec léta)… to bude zase před zimou a pokud si sám neřekne tak kolo plánuji kupovat až na vánoce 3,8r a nebo 4 narozeniny (má je v březnu).

      Ëdit:

      teď jsem si všiml, že ty už máš 3,5r.. myslel jsem, že máš stejně jako mi 2,5.

      Pokud není super jezdec tak bych 16ku nepřeskakoval a koupil takový rozměr. Hlavně musí umět vylézt sama na sedlo a slézt. To pochybuji jestli na 20 dostane..

      0 0
    • Janes  

      Jak velkou požaduješ baterku? :-)

      0 1
    • Johny_r  

      V podobné situaci (věk, rozměry) jsme pořídili Woom 16 a nelitujeme. To kolo je hmotností úplně jinde než cokoli jinýho, co jsme měli v ruce (o víc než kilo lehčí než ten Author). Přijde mi šílený, že většina těch mikrokol váží pomalu stejně jako dospělý kolo (ten Author je z těch lehčích). Navíc má obě brzdy na ruce, což považuju za zásadní výhodu oproti torpédu u Authora (a dalších). Vůbec se neboj, že by to to dítě neumáčklo apod. Ty páčky mají nastavitelný reach a jsou pro dítě dělaný. Jestli má dítě to kolo bavit, tak to musí jet a nesmí to být těžká kráva, kterou pomalu nezvedne ze země. A počítej s tím, že je to tak na jednu sezónu, max dvě když dítě moc neporoste. Dcera na tom zvládá i lesní cesty, i když samozřejmě každej kopec je trochu problém. Už se těší na dvacítku s hazkou (a já taky :-D).

      0 0
    • jastra  

      U nás mladej (3,5 r) jezdil na 14", maximálně kolem baráku. Když jsem ho chtěl vytáhnout trochu dále, tak fňukal, až jsem z něho byl zoufalý. Koupil jsem mu Woom 3 16" a nelituju ani jediné koruny. Váží to tak půlku co ta 14-ka a je to hrozně poznat. Najednou není problém výlet 10 – 15 km a z kola ho nemůžu pomalu sundat ani teď, když je zima.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.