• unavix

    Dneska mi při šlapání začal vrzat – skřípat nepříjemně rám.Když sem dorazil domu tak sem kolo prolezl a zdá se mi že je prasklý rám na ložiscích u spodního vahadla.Vyfotil sem to na makro digitálem i mobilem a fotky uploadnul v rar archivu.

    Prosím Vás o skouknutí a názoru co si o tom myslíte.

    Předem všem děkuju za ochotu a za názor.

    Odkazy na stažení raru:

    (velikost 38MB)

    Uložto

    http://www.ulozto.cz/…skly-ram-rar

    DataPort

    http://dataport.cz/…skly-ram-rar

    Hellshare

    http://download.hellshare.cz/…rar/7693959/

    0 0
    • felix.org  

      Nevím, řekl bych, že to může být prasklý. Ale třeba „chorche“ nebo Zlatka budou vědět víc ;-)

      0 0
      • Zlatka  

        Přikláním se k povrchovce, tedy k popraskané barvě, nicméně bude lepší se na to podívat lépe a to bohužel s nutným odloupnutím laku v těchto místech. Aby to v tomto místě skutečně prasklo, musel by vycházet tlak jako-by zevnitř a to dost velký, velmi nepravděpodobné, nebo by to musel někdo hodně (??) zmasit, zprasit (promiň). :(

        0 0
    • unavix  

      Ještě hodím zkomprimovaný fotky přímo sem,kdyby jste nechtěli stahovat v původní velikosti.

      0 0
      • unavix  

        Ještě dodám že takhle na malých obrázcích to vypadá jako vada v laku.V reálu pod lupou a nebo na originál fotce která se dá zvětšit mi to příde jako prasklý.

        0 0
        • kubad  

          tezko rict ona tam zase moc co prasknout nema, mozna je tam nejaka vlozka netusim, proste reklamuj

          0 0
    • kubad  

      zavez to prodejci na reklamaci, praskleho tam neco je, sice je to divne ale at si to resi :-)

      aspon tu nebude spamovat.

      0 0
    • Vilém  

      Jako praskle to vypada. Kazdopadne zvlastni misto.

      0 0
    • PatrikL  

      Na druhej strane to vyzerá ako? :)

      Inak si myslím, že je to dostatočný dôvod na výlet k predajcovi…

      0 0
      • unavix  

        Sou tam fotky obou stran.Na obou to vypadá stejně – tedy jako kdyby to tam bylo prasklý.

        0 0
        • PatrikL  

          aha som blb, teraz pozerám na tie fotky v plnom rozlíšení znova a už mi to došlo :D

          0 0
    • kulispit  

      Ahoj helle dle fotek mi to přidej jako špatně ojehlené a pak následně přelakované.Myslím že to je od výroby,jinak takhle prasknout by nemělo důvod to spíš praskne napříč a né takhle po obvodu.Usuzuji dle fotek tady ve vláknu.Nemáš povolený nějaký spoj?Momentálně řeším to samé na kole od přítelkyně a kontroluji spoj po spoji chce to trpělivost.Ahoj

      0 0
      • unavix  

        Už sem řešil vrzání a praskání cca 14dní po koupi.Tenkrát sem zajel k prodejci,ten vzal imbus a od oka dotáhl všechny čepy a ložiska včetně toho spodního.Pak praskání přestalo a byl klid.

        Teď v neděli dopoledne sme byli na rodinné vyjížďce a vše v pohodě. Protože se nejdřív dost prášilo a při cestě domu sme zmokli tak sem kola umyl otřel,namazal vidle a tlumák a uložil.

        No a dneska odpoledne po cestě z práce se ozvalo to praskání-skřípání tak sem to prohlíd a nelíbí se mi to uložení ložisek u dolního vahadla viz. foto.

        Sice je to divný,ale myslím si že by to tam takhle klidně prdnout mohlo, obzvlášť když ty spoje prodejce dotáh od oka.

        Nevím jestli je možný že by ten spoj přetáhnul a následkem toho by mohlo dojít k prasknutí.

        0 0
        • kulispit  

          No to přitáhnutí to je řešení,ale pokud to vrže dál tak rozebrat vyčistit namazat a poskládat.Udělej kotrolu uložení tlumiče tam to bývá nejnáchylnější jelikož tam jsou pouzdra jinak všude máš předpokládám valivá ložiska a pokud jsou namazaná tak snad jen ty víčka jestli nedřou nějaký malý kamínek,ale když koukám na ty fotky více tak mi to více přijde že to je už od výroby vytlačená hrana neboli špatně ojehlená.

          Jinak je třeba hledat kde to vrže třeba při jízdě poskakovat po sedlovce,šlapat levou a pak pravou,houpat se atd. až zjistíš kdy to vrže.Je to třeba jen zkoušet.

          No,ale pokud máš koupeno kolo nové tak jeď do servisu no i když servis není jako servis!!!

          0 0
        • Zlatka  

          Takže bez momentového klíče už ani ránu aneb i kliku ode dveří s tím lze momentálně utáhnout spolehlivě, pardon momentově. :)

          0 0
          • unavix  

            Na co tím narážíš?

            0 0
            • Zlatka  

              Já na nic (nenarážím..), jen mi přijde, že jsi si pořídil momentový klíč (jak jsi nás zde sháněl) a tak zřejmě posuzuješ utahování „od oka“ jako mimořádně nebezpečné, které by mohlo něco poničit přetažením. V tomto případě se ale hodně pleteš, protože tam kde ty vidíš jakousi „prasklinu“ by musel být tak obrovský tlak, že by to spíše nevydržel závit na šroubku než ten silný profil hliníku. (lde mne odvažuji se říci).

              0 0
              • unavix  

                Netvrdím že utažení čehokoliv od oka je z principu špatně.Proč ale potom jak výrobce tak prodejce uvádějí maximální moment utažení 9–10Nm??Troufám si tvrdit že to od oka nikdo netrefí.

                A netvrdím na 100% že ty místa sou prasklý!Píšu že mi to tak připadá,proto se tu ptám i na názor ostatních že.Třeba se totiž už někdo s něčím podobným setkal i u jiné značky.

                Pokud bych byl přesvědčen na 100% že je prasklý rám tak vezu ihned kolo na reklamaci.

                No a jelikož vím jak to v téhle zemi funguje – tím NETVRDÍM! že by se u Polygonu chovali stejně – tak se tomu prostě divím.

                Ve svém okolí znám příklady kdy prodejce či výrobce neuznali záruku a jednoduše řekli že spoj nebyl dotažen na předepsaný moment utažení či byl výrobek používán s rozporem k čemu byl určený i když to nebyla pravda a došlo jasně k poškození zákazníka.

                Ty dáš ruku do ohně za prodejce že pokud by rám byl opravdu prasklej tak že by řekli jasně,to sme utáhli od oka a to že je to v tom místě prasklý,to se nic neděje, v pohodě dáme novej rám?

                Osobně bych řek že dneska se většina prodejců točí na kdejaký kravině jenom aby nemuseli přiznat vadu výrobku či pochybení z jejich strany.

                ZNOVU OPAKUJI ŽE TÍMTO NIJAK NEOSOČUJU PRODEJCE POLYGONU ANI JEJ Z NIČEHO NEOBVIŇUJU.

                A to že si myslíš že ložiskový domeček nemůže takhle prasknout je Tvůj omyl.Viděl sem takto prasklé domečky u ložisek na hřídelích různých zařízení. Tím zase NETVRDÍM že tady je to prasklý materiál.Prostě to jen tak vypadá.

                0 0
        • kulispit  

          ještě jsem na něco došel a teď s jistotou ti říkám že to co jsi nafotil není prasklina a je to tam z výroby což je snad horší v tom že too nikdo před lakováním neojehlil.Mrkni tady ve vláknu na druhou fotku kde je namotována středová osa tak kde se montuje tak tam je taky takový otřep.Co to je za značku rámu??

          0 0
    • DominikGT  

      Přidám se s dotazem v rámu mě něco lítá vevnitř jak kdyby malinkatý kamínek prostě když kolo chytnu nakláním ho dopředu dozadu tak to tam lítá.

      0 0
      • kubad  

        tak ho vysypej :D kde vidíš problém?

        0 0
      • Lister  

        Nerozumím otázce?

        0 0
        • kubad  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • BigKarel2  

        tak to zkus vyklepat ven :D

        0 0
        • DominikGT  

          Právě jsem s tím všemožně třepal a točil ale nic nevypadlo, za jízdy to naštěstí slyšet nejde ale když to kolo přenáším tak mě to štve.

          0 0
          • RacerX  

            Je to kolo, tak na nem jezdi… Neni to nakupni taska, abys ji nosil :D

            0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • kravjec  

      já bych tipl nebo ve tvém případě spíše doufal že je tam velká vrstva barvy která takle praskla ale pokud to nesloupeš tak to pořádně nezjistíš :(

      0 0
    • pepek  

      To máš štěstí, že ti to Chorche hned ochotně vyreklamuje.

      btw: Kde je Chorche?

      0 0
    • roman 3D  

      hlavně že jsem se taky včera večer o tom indickým authorovi tady se Zlatkou přel, reklamuj jim to ať vidíme jestli kromě neustálého podbízení se taky umějí postavit k reklamaci a vyřídit ji ke spokojenosti zákazníka

      0 0
    • unavix  

      Teď sem ještě mluvil se známým co se vrtá v kolech a poradil abych vzal olej na mazání vidlic a prostříknul všechny čepy.A kartáčkem na zuby přeleštil to místo co se mi zdá prasklý.Že prej kdyby to bylo prdlý tak budu cejtit jak tam „drhnou“ štětinky kartáčku.Takže beru čelovku,silikon,kar­táček na zuby a du na noční šou :-) To zas budou sousedi koukat co ten magor dělá po tmě s baterkou na palici.

      0 0
      • roman 3D  

        ještě že Ti neporadil liščím ohonem třít ebonitovou tyč:-)

        0 0
      • Zlatka  

        :DD ty jsi šoumen, nezapomeň si vzít fluorku a případně také nějaké lepší leštidlo na boty.

        0 0
        • unavix  

          No třebas sem paranoidní a můj přístup k tomuhle Ti přijde směšný.Ovšem já neseru pětikoruny do nočníku a 38k je pro mě spousty peněz.Tudíž bych eventuelně nerad dopad tak že mi zustane prasklej rám a prodejce se z toho vyvlíkne.

          A ZNOVU OPAKUJU ŽE NA PRODEJCE POLYGONU NIJAK NEÚTOČÍM ANI JEJ Z NIČEHO NEOBVIŇUJU!

          Pokud máš lepší způsob jak zjistit jestli tam prasklina opravdu je jen na barvě,nebo i v rámu a nebo vůbec není a je to jak píšou ostatní jen blbě opracované a nalakované a tím to vypadá jako prasklý,tak mi poraď, budu jen rád.

          0 0
          • jIrI___  

            Možnost by byla nožíkem odloupnout kousek laku na exponovém místě a hned by šlo líp vidět, jestli je to jen prasklý lak. Ale to je lehce destrukční řešení :(

            0 0
          • Zlatka  

            Nahoře jsem Ti to psala, kus barvy se šikovně odstraní a uvidí se. Jinak promiň za můj ostřejší humor, ber to tak, že nemůžeš chtít na fóru nějaký adekvátní výsledek „pomoci“, za tento hurá thread, když rámy, barvy prostě praskají, někde jsou to výrobní vady, někde nevhodné použití, atd.. Tady ti s tím nikdo nepomůže, přivez kolo k prodejci a ten se svým teamem může zjistit jak se s tím naloží. Pokud ale je to pouze prasklá barva a to se stává celkem často nečekej kladné vyřízení reklamace ve smyslu nějaké kompenzace či výměny. Přeji ti šťastné pořízení.

            0 0
            • unavix  

              Nečekám že mi někdo konkrétně pomůže.Zajímají mě názory a zkušenosti ostatních.Určitě už se někdo s něčím podobným setkal.

              A to že rámy praskají pochopím,ale prasklý lak tedy ne.Leda ten co je nekvalitně udělaný.Na modrákovi po 10letech pár škrábanců ale žádná odloupnutá nebo prasklá barva.ale to bude nejspíš o tom že to Jiner Vrchlabí dělal tehdá komplet rukaniko včetně lakování.

              0 0
      • kubad  

        proč?

        pokud není prasklý rám je vadný lak takže reklamace

        0 0
    • kulispit  

      mrkni tady co na to myslím si že to je fušersky připravené pod lak tudíž žádná prasklina

      0 0
      • roman 3D  

        takže reklamace

        0 0
        • kubad  

          +1

          0 0
        • jIrI___  

          Fakt by se ti chtělo kvůli takové drobnosti zdržovat se s reklamací? Pokud teda samozřejmě uvažujeme, že to není prasklé.

          0 0
          • Dav...1  

            Taky mi prijde nesmysl reklamovat cele kolo kvuli popraskanemu laku na jednom miste :-). A vypada to na popraskani laku, je to strasne u kraje.

            0 0
            • kyl  

              Rozebrat a mrknout jak to vypadá zevnitř.

              0 0
              • Alibaba  

                Že by návod jak přijít o záruku??

                0 0
              • Dav...1  

                A odryonout kus te barvy, idealne na nejhorsim miste. Opticky nejlepe nekde zespodu a hned vi na cem je.

                0 0
            • Lister  

              Tak evidentně to není na jednom místě a za sebe můžu napsat, že jsem olupování laku reklamoval a uspěl. Dostal jsme nový rám, protože přelakování by asi vyšlo dráž. Ale tam šlo o normální značku.

              0 0
    • Carlos.f  

      Nezdá se mi, že by to bylo prasklé. Ten rantl není vůbec zatížený, jen kryje domeček s ložiskem.

      Pokud je to jen špatně odjehlené a proto praskl lak, je nesmysl to reklamovat, pokud je jinak kolo OK.

      Na kolech i známých značek se objevují daleko závažnější vady (např. dvě stopy, atd.), tak buď rád že je kolo funkčně OK.

      0 0
    • unavix  

      Při včerejší noční šou sem na nic nepřišel,líp řečeno sem nedokázal rozeznat jestli je tam opravdu prasklina nebo ne.Ale všechny ložiska sem opatrně ofoukal stlačeným vzduchem,přepucoval kartáčkem na zuby (šetrnější čistidlo nemám) a všechny čepy prostříknul silikonovým olejem.

      Praskání a vrzání se zatím ztratilo.Po 12hodině jdu ještě na konzultaci k člověku co dělá kola aby na to kouknul a řek svůj názor.

      0 0
      • kubad  

        nechápu – proč to neřešíš přímo s prodejcem, nikdo jiný ti stejně nic moc neřekne.

        0 0
        • pepek  

          Podivné je, že Jorge se sral s Polygonem do všech možných vláken, ale když je tu konečně vlákno výhradně o Polygonu, tak Jorge najednou nikde. Zeby předznamenání dalšího průběhu reklamace? :-)

          0 0
          • Vilém  

            Asi tak. Objevi se akorat kdyz se to hodi. To opravdu o pristupu prodejcu teto znacky neco vypovida.

            0 0
          • unavix  

            Kolo není od Jorgeho.

            Ale jeho názor bych uvítal protože má stejnej rám rok.Zajímalo by mě jestli tam má něco podobnýho taky.

            0 0
      • Bafoon  

        za desetinu té energie co jsi do toho už „nainvestoval“ by jsi už dávno měl pořešenou celou věc s prodejcem – názory ostatní jsou sice fajn ale jsou ti k ničemu. Kontaktuj prodejce, s kýmkoliv jiným to řešit mi přijde jako nesmysl…

        0 0
        • Carlos.f  

          A co mu asi prodejce řekne ?

          0 0
          • Zlatka  

            No to jsem také zvědavá, snad mu vyjde vstříc, vezme nožík a odchlípne kousek barvy.

            0 0
            • unavix  

              A teď mi vysvětli proč by prodejce měl brát nůž a odrejpnout barvu??To jako aby zjistil jestli je prasklý rám nebo jen barva?

              Proto by měl zprznit lak?

              A co dál podle Tvýho úsudku?Pak by měl říct „hele to je jen prasklá barva,na rámu nic není tak si to zase mužeš odvézt orejpaný,na funkci to nemá vliv“.

              Když teda podle Tebe rám orejpe a sundá barvu tak co bude dál?Prodejce pak řekne ježiš ono to je jen prasklá barva tak mi Vám to kolo necháme přelakovat a jelikož budete měsíc bez kola protože sme vyrejpali barvu tak Vám pujčíme jiný nový kolo na tu dobu než tohle bude opravený.

              To si ale děláš jenom prdel nebo to myslíš vážně???

              tohle se přeci dá zjistit i sprejem na kontrolu svarů který zevzlíná do případné praskliny a tím ze zjistí trhlina a nemusí se hned něco destruktivně zkoušet!

              0 0
          • roman 3D  

            von neříká nic, hustil Polygony tady do každýho příspěvku když někdo shání kolo a když se vyskytne problémek tak je někde zalezlej a nechá za sebe mluvit svou tiskovou mluvčí:-)

            0 0
            • Zlatka  

              Hurá, no konečně jsem povýšila. :D

              0 0
          • Bafoon  

            sory, věštec nejsem :-)

            0 0
        • unavix  

          Ptám se tu protože předpokládám že už někdo něco takového viděl.Je mi jasný že z fotky nikdo závěry dělat nemůže,ale aspoň názor na to bude.

          0 0
          • Zlatka  

            Špatně odjehlená hranka s překryvem jedné vrstvy barvy na druhou při stříkání.

            0 0
            • unavix  

              Oki,díky za názor.Víc se dozvím až pudu z práce.

              0 0
              • Jorge 50  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
            • JSt  

              :-DD

              0 0
    • unavix  

      Vyřešeno.Praskliny tam nejsou.Nechal sem to vizuálně odzkoušet Flaw Detectorem nebo jak se to jmenuje.Je to nějakej sprej.Nestálo mě to nic a zatím klid v duši.

      (šlo to i bez rejpání barvy a destrukce laku)

      0 0
      • Zlatka  

        No výborně, detector pomohl. :)

        0 0
        • kubad  

          a k cemu? me by takto vypadajici popraskany lak na novem kole vadil :O

          0 0
          • Zlatka  

            No ono to není popraskaný lak, ale spodní vrstva na nedokonale místně začištěném povrchu (hranové odjehlení), kterou překrývá svrchní lak na místě nešikovném, hůře dostupném. :) Jelikož to není lehce patrné a skryté, nevadilo by mi to. Mám na svých rámech jiné „nedokonalosti“ a ty dělají rámy specifické natolik, že bych si jej vždy poznala mezi stovkami stejných. :)

            0 0
            • pepek  

              Dobré. Věřím, že bys okecalal i ten prasklý rám.

              0 0
              • roman 3D  

                Zlatka je ale holka

                0 0
                • Zlatka  

                  :) a prý hodná. :DD

                  0 0
                • pepek  

                  Nestihl jsem opravu. Doufám, že se moc nestalo (z genderového hlediska).

                  Jinak: až se spodní vrstva na nedokonale místně začištěném povrchu vyvine v prasklinu, tak to bude asi pouze separace dvou sousedních vrstev, bez podstatného vlivu na jízdní vlastnosti.

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Na těch kolech se prakticky vzato nemá co prasknout, rozbít.

                    0 0
            • roman 3D  

              tebe by mělo VELO zaměstnat:-)

              0 0
              • Zlatka  

                Když dají na vedlejšák 30k a služební notebook začnu o tom přemýšlet.

                0 0
      • Bafoon  

        a budeš nějak řešit dál vadu toho nalakování?

        0 0
        • unavix  

          Ještě nevim.Nestojím teď v sezoně o to aby mi řekli kolo tu nech a měsíc sem se nesvez.Ale uvidím,nastává čas jít na garanci tak to třeba vezmu jedním vrzem.

          0 0
          • Zlatka  

            Vrzni jim to tam jedním vrzem, aspoň bude sranda. :)

            0 0
            • unavix  

              Proč mi to z Tvé strany příde takové škodolibé?

              Přídeš se zase podívat?

              0 0
          • Bafoon  

            jasně, mě to jen tak zajímá – u svého bych to nesnes :-)

            0 0
            • unavix  

              Není prasklý rám ani lak.Po důkladném opucování a kontrole nic.Je to dole blbě nastříkaný,nebo přeteklá barva přes hranu.Na první pohled a na fotce to vypadalo jako praskliny ale nejsou.Zítra to zkusím nafotit znovu z jiného úhlu a dám sem fotky.Pravdu měla Zlatka a tak vyhrává první cenu.Může být dál „tisková“ mluvčí Polygonu tady na foru :-)) (nic ve zlým,jen rejpnutí a pokus o vtípek)

              0 0
              • kubad  

                ty vole a proc zalozils tohle vlakno? to nejsi schopny si to ani poradne prohlednout, ale kopec fotek a knourani je na bf hned :-)

                0 0
                • Azmir  

                  A jak si to měl pořádně prohlédnout? To asi udělal, nevěděl jestli je to prasklina nebo ne a tak se zeptal tady, ať mu lidi poradí, od toho tady to forum je.

                  0 0
                  • kubad  

                    po dukladnem ocisteni a kontrole zjistil ze to praskle neni, to mel udelat snad hned, kdyz to vidi ted tak to mohl videt hned ne?

                    0 0
                  • unavix  

                    Jo přesně jak říkáš.Kolo bylo umytý a i přes to se mi zdálo že tam sou praskliny no.Tak sem se tu optal.Navíc mě k tomu vedlo i to vrzání při šlapání který se pak ukázalo že bylo od čepů – nejspíš zalezlým prachem.Po vyfoukání vzduchem a prostříknutím silikonem to vrzání přestalo.Až druhej den když sem si to nechával zkontrolovat u člověka co dělá kontroly svarů tak to místo ostříkali nějakých čistícím sprejem a pak to teprva prokouklo.

                    Asi nováčkovská daň u fulla.Ale chybama se člověk učí ne.

                    0 0
                    • kubad  

                      no na tech tvych dotazech je to fakt videt :-)

                      0 0
                • Jorge 50  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                  0 0
    • Smazaný účet  

      to je teda fušeřina :/ prasklé to asi není, jen hnusně udělané :/

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce