• Root123

    Ahoj co vzít v této cenové relaci do 6000 Kč Suntour Epixon, nebo Suntour Aion popřípadě jiné. Epixona mám na 26 a jsem spokojen. Aion má navíc nastavení komprese, ale docela se tu řešil s pazvuky.

    0 0
    • ceo  

      Jaký zdvih, na jaký rám?

      0 0
    • Root123  

      Rám 29 https://www.bike-centrum.cz/…luta-cervena- Zdvich 100–120.

      0 0
      • couffy  

        No, s vidlicí ti neporadím,ale díky za tip na rám na zimáka.Už je objednaný.Jinak ho budu jezdit s pevnou Alu :-)

        0 0
    • Martin11  

      Asi bych doporučil upravený Epixon z tuning-testu (http://tuning-test.cz/….php/bike-29). Měl jsem od nich dřív poladěného Epicona na 26" a ten fungoval skvěle.

      0 0
      • onuce  

        Ano, Epicon z TT zde byl kdys přímo ikonický a toužil jsem po něm. Nicméně dnes je situace zřejmě jiná. Když srovnám svoji nynější RST FirstAir s Aionem od TT, tak citlivost erestéčka je mnohem lepší, to však samozřejmě srovnávám nesrovnatelné. Ale stejně FirstAir s pevnou osou, a také 32 nohama jako Axon, stojí o tři tisíce méně a osobně si nedovedu představit citlivější a spolehlivější vidli ( RST FirstAir mám také na Meridě, a skoro deset let, a stále naprosto bezvadná)

        0 0
        • kejda  

          Chyběls mi. Bomba srovnání, děkuji!

          0 0
          • onuce  

            Děkuji. No pokud bych opravdu důkladněji srovnával, tak ta Firstka je naprosto ideální vidlice pro cykloturistiku a XC. Citlivá a tichá, úplně na ni za jízdy zapomínám. Konečně mě zas po dlouhé době nebrní ruce při delším švihu. A hlavně má otevřenou lázeň, ne nějakou problematickou uzavřenou patronu. Snadno lze vylévat a dolévat olej dle libosti a viskozity… žádné riziko zavzdušnění, vesele promačkávám vidlici vzhůru nohami. Jen tedy nemohu srovnávat s Rebou, tu jsem ještě neměl, ale když čtu o těch problémech s ní, a o systému soloair závislým na nějaké rýze uvnitř nohy, tak jsem rád, že ji nemám. Ale starou dobrou Rebu dualair bych býval moc rád vyzkoušel.

            0 0
    • mathasek  

      Nechci zbytečně zakládat nové téma. Ale také vybírám novou 29 vidlici. Nebudu jezdit žádný velký terén, neřeším váhu vidlice, ale svou váhu – 120 kg :D. Můžete mi doporučit nějaký model, který si lépe poradí s těžkým jezdcem? Cena 5–6 tis.

      0 0
      • onuce  

        Tak když nikdo, opět tedy za sebe doporučím RST… viz výše. Mám podobnou váhu a vidlice vůbec při brzdění nekmitá, respektive minimálně, na rozdíl od mojí předchozí. A teď když se rozběhala, a ještě jsem ji domazal, běhá tak citlivě a vůbec hebce, že si to vychutnávám. Opravdu naprosto lahodná vidlice, miluji ji!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.