prosím o radu - problém s předním kolem

11 nepřečtených
  • biker122

    na mém mtb jsem měnil vidlici a hlavové složení a mám jeden problém. při jízdě mi kolo jakoby v určitý okamžik trochu zatáčí na jednu či druhou stranu, při větší rychlosti je problém kolo udržet aby jelo přímo rovně – jakoby to táhne ke straně a není to zrovna stabilní.. nevíte čím by to mohlo být???moc díky!

    0 0
    • kubad  

      montáž hlavového složení asi není OK možná moc dotaženo, možná špatně složeno z toho co píšeš těžko soudit. V hlavovém složení nesmí být vůle, a musí chodit lehce. Zvedni přední kolo a zatoč ze strany na stranu jestli o jde lehce.

      0 0
    • marapara  

      A jsi si jistý, že je vidlice úplně rovně? Myslím v jedné ose s celým kolem. Napadá mě, špatně nalisované hlavko – mírně křivě. To může lehce naklonit vidlici, tak že pak kolo nedrží směr.

      0 0
    • šlapatko  

      Máš dobře dotáhlé hlav. složení?Podobně mi to dělá na starém kole do práce.Dotáhnu to a vše je ok.Za nějaký čas to samé.Nějak se mi samovolně odtahuje či co.Ještě jsem to neviděl:-(Možná se pohybuje ježek nebo co.

      0 0
    • Daf  

      Krom toho co psali ostatni to muzou delat treba tvrde bowdeny k razeni a brzdam. Nekdy pruzi natolik ze dokazou tyhle veci. Jeste to muze byt krivym ramem, popr vidlici.

      0 0
    • biker122  

      právěže to hlavové složení bylo nainstalováno v servisu – možná se mi trochu zdálo že je vůle když se zatlačí na řidítka dopředu a dozadu – byl jsem s tím v servisu a trouchu to utáhli a říkal že si to asi sedá, ale vůle tam možná trochu pořáde je. – a nevim jestli to není vidlicí . ale ta je nová a už jsem ji posílal na zkontrolování milanovi¨1 a ten mi napsal že vůle ve vidlici je, ale není „kritická“ tak nevim jestli se na ní projel nebo ji jen rozebral..

      0 0
    • Rychlej turista  

      Máš z kola štafle. Mi se to stálo po pádu, u tebe to bude asi křivá vidle, když ti to dělá po její výměně. Je ale divné, že ti to zatáčí na obě strany, když je křivý rám nebo vidle, jde to jen na stranu jednu.

      0 0
    • micsvo  

      Tenhle problem znaaam :-))

      Me se to stalo po montazi hlavka a nove vidle taky. Kolo se chova jakoby tupe – nereaguje na naklony tela zatocenim. Riditkama jde zatacet zlehka, ale pokud nasednes a jedes, dela to tuhle neplechu. Nedovedes si predstavit, ze bys pustil riditka a neslit, zejo?

      U me to bylo moc dotazeny a blbe promazany hlavko v kombinaci s tuhejma novejma bowdenama. Pokud jsem v klidu tocil riditkama, tak ok, po nasednuti se to pod moji vahou scuklo a i kdyz to slo na miste porad zlehka, za jizdy to bylo znat. Bylo to sakra neprijemny.

      Doporucuju jednoznacne servis. A pokud mozno jinej, nez kde Ti to montovali.

      0 0
      • biker122  

        mluvíš o tom úplně přesně co s tim teď řešim já.. a bez těch řidítek to fakt nejde!!! je to sakra nepříjemný..

        0 0
        • biker122  

          jo a problém je taky v tom, že v servisu kde mi to montovali jsem to i koupil – teda on mi to dal na kolo bez uvedení kolik to vůbec bude stát – celková cena za hl. sl. s prací byla 1200 ( to že hlavové složení je netu za 500 a já ho měl u něj za 900 už ani neřešim)..

          0 0
      • Dzany  

        Mam stejny problem. Hlavko se chova pri otaceni riditek uplne ciste, jakmile nasednu a rozjedu, kolo se spatne ovlada. Proto si myslim, ze je to v hlavku. Mam po repasi vidlice, tento problem se mi vyskytl i pred repasi. Takza jak dal? Vymenit lozisko v hlavovem slozeni? Nebo jak? Poradte, prosim. Dekuji.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.