Prosím o radu - asi jsem dojezdil...

50 nepřečtených
  • ttt

    Cyklomaratony jezdím již mnoho let a součásti přípravy mi vždy sloužil trenažer. Nyní asi 3 roky používám Elite digital fluid wireless,se kterým mám ty nejlepší zkušenosti. Nyní po přestěhování jsem jej přemístil do garáže/ několik řadových garáží v os. vlastniství/. Mezi jinými lidmi tam má zaparkovanou lux. limuzinu audi te nejvyšší katergorie nějaký snob, který mě začal obtěžovat a vyhrožovat, že mu ruším satelitní ochranu jeho vozu. Nařídil mi abych toho okamžitě nechal, dopor. mi koupit si pořadné zboží a ne nějaký shunt…Bohuže ostatní se k němu spíše přidavají, protože je to bohatý a asi i vlivný člověk.. Abych se přiznal tak mě to docela znechutilo, trenažer byl dost drahý, mám k němu italský a anglický certifikát ohledně radiové kompatibility, ale nevím zdalí se s těmito lidmi mám pouštět do nějakého boje. Abych se přiznal nemám zájem o večerní návštěvy policie v garaži či ještě horší věci. Každy kdo na trenažeru jezdí ví jak je to psych. náročné a k tomu ještě tohle. Co si o tom myslíte?

    0 0
    • Jigsaw  

      asi tak ve svoji garazi si muzes delat co chces a to ze tam jezdis na trenazeru muze bejt kazdymu jedno!

      0 0
    • Krys  

      Skús mu jemne naznačiť, že ak tvoj trenažér ruší jeho satelitnú ochranu, tak nech tú satelitnú ochranu radšej reklamuje. Pretože ak ju ruší obyčajný bezdrát, tak mu ju v pohode vyruší aj nejaký sofistikovanejší zlodej. Možno ti ešte bude vďačný.

      0 0
    • Karlos009  

      Řekni mu, že ti satelitní ochrana jeho plečky ruší tvůj trenažér a ať si tu šunku parkuje někde za rohem. Je to tvoje garáž? Tak co ti má co nařizovat?

      0 0
    • Honza729  

      Ukaz mu tech. specifikaci svyho zarizeni, atest a chtej po nem to same. Pokud ti ho nebude chtit dat, informuj se na Sherlog (Limuzska ulice, Praha 10), tam ti radi ukazou, pripadne zkopiruji prohlaseni o shode. Pokud ani to nepomuze, tak to klidne nech hrotit, nemuze na tebe…

      0 0
    • maxtor  

      Tady je bez podrobných znalostí případu každá rada drahá. Na všechny tyto případy existují určitě hygienické normy týkající se rušení bezdrátového signálu. Pokud ale máš nějaký certifikát, tak bych se asi nebál jezdit dál. Policie se neboj, protože ta v takovém případě nemá absolutně žádné pravomoce. Rozumím ale, že jít do případného sporu s nějakým magorem bude asi těžké. Moc jsem ti asi nepomohl, ale držím palce!!

      0 0
    • Krys  

      A hlavne to nehroť. Aj keď si v práve. Odpáliť dynamitom jeho garáž je až úplne posledné riešenie. :)

      0 0
    • mosquito  

      proste nejhorsi je srazka s blbcem :(

      podle me je to kravina .. a pokud mu v dobe kdyz jsi na trenazeru nefunguje alarm, tak mu asi tezko nekdo bude vykradat garaz kdyz je vedle nekdo mistni

      0 0
      • ttt  

        V podstatě to co píšete mě napadlo postupně taky, co to má za zapezpečení když mu to ruší obyčejný bezdrát. Ale jak určitě znáte tyto lidi jednali s pozice jakési nadřazenosti a ono se dost šlapně šlape na trenažeru delší dobu normálně a když k tomu ještě někdo tluče na dvěře… No dnes již jdu spát, díky za podporu. Vždycky po „jednámí“ s takovými lidme je mi nějak na blití…

        0 0
    • jerrry  

      no ja nevim .. ale opravdu bohaty a vlivny clovek, NEBUDE mit zaparovany svoje auto v radovy garazi :-)) Imho je to nejaka socka, co si na dulezityho borce jen hraje. Kdyby byl opravdu dulezity, pak bude mit sve auto, nebo spis auta, zaparkovany v garazi v dome na x-hektarovem pozemku nekde daleko a mestem :-)))

      ja vim, ze to nemusi bejt pravda a ze je to vlastne jedno, ale .. co jsem znal opravdu vlivne a dulezite lidi, tak to byli pohodari. Tohleto je opravdu typicka ukazka ****** co se o dulezitost jen snazi …o to horsi ale byvaji spory s podobnym trotlem … drzim jen palce at to tvy nervy zvladnou. BTW proc slapes v garazi a ne doma (teda nic mi po tom neni)

      0 0
      • ttt  

        Taky jsem o tom přemýšlet proč takové auto parkuje v řadové garáži… Již to vím. Má velký barák opodál, a zde parkuje to co se mu tam již nevleze…

        0 0
    • Mamut  

      Doporuc mu „koupit si pořadné zboží a ne nějaký shunt“.

      0 0
    • dutchman  

      A ako sa mu vlastne to „rusenie“ prejavuje?

      0 0
    • Pavel  

      Já bych ho prostě poslal do *****. S prominutím… A VYŘEŠENO.

      0 0
    • HockeyBiker  

      Mu řekni at si koupi lepší satelitní ochranu když mu to ruší trenažer:-D

      0 0
    • sri  

      Od které doby ti může někdo něco nařizovat! zavolej na něj policii – vstup na tvůj pozemek,vyhro­žování, strach o život a možná ještě něco od něj vysoudíš , třeba to fáro :-)

      0 0
    • martt  

      mne ako elektrikarovi sa to zda blbost.

      Satelitne urcenie polohy v garazi nefunguje, nema GPS signal. Odosielanie polohy ide cez GPRS, to urcite nerusis, ak by si to rusil, nesiel by tam ani mobil. Mozno ma nejake akusticke alebo otrasove senzory a tie spustaju alarm. To je ale jeho problem a nie Tvoj.

      Osobne by som to ale asi nehrotil, hlavne ak je to chlap ktory kvoli podobnej blbosti moze fakt uskodit.

      Asi najjednoduchsie bude odpojit ten wireless ak sa da.

      0 0
    • ttt  

      No, vždycky jsem šlapal doma a snažil jsem se trenažér umístit tam, kde bych mohl co nejméně rušit sousedy. Nikdy nebyl problém, většinou to ani nezaregistrovali nebo si mysleli že je puštěna v koupelně pračka. Nyní jsem to přemístil do garáže protože máme 1,5 letého syna, která chce u všeho být a chodí spád docela pozdě… Ještě se asi obrátim na prodejce, zdali dodané zahraniční certifikáty /Ang,It./ platí pro naše normy. Předpokládám ale že vzhledem k EU by měly. Stejně to bude asi jedno, protože blba žádný certif. zajímat nebude…

      0 0
      • Dados  

        Při řešení problému s podobnými lidmi to chce znát a uvědomovat si svoje práva. S klidnou hlavou stát za svým a nepouštět se do vysvětlování tech. detailů problému. V nejhorším ho odkázat na policii. On má problém, ty ne…

        0 0
    • Smazaný účet  

      pošli ho do ******…jestli tě chce zažalovat, ať to udělá a dokáže, že mu působíš škodu…

      0 0
    • Hnoj  

      Vysloužilý vexláky je potřeba posílat do ******…

      0 0
    • yetti  

      Vzdycky jsem se snazil chovat slusne a vyjit lidem vstrict, ale tohle bych si libit nenechal. Nedovedu si predstavit z jake pozice by mi mohl nekdo zakazovat jezdit na trenazeru ve vlastni garazi. Kdybys jezdil doma a sousedi si stezovali na vibrace, hluk a treba ruseni televize, tak bych to chapal, ale jak uz tu nekdo psal – pokud mu rusi jeho „luxusni“ limuzinu obycejny wireless, tak je chyba na jeho strane a ve vsi slusnosti bych ho poslal do … NEDEJ SE !!!!

      0 0
    • Zerocool  

      To je síla, co si dnes někteří lidé dovolí…

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      myslím,že mu nic nerušíš.přes své bohatství má asi nějaké komplexy a léčí si je,jak může,do toho spousta majetných si myslí,že je něco víc a ostatní jsou jen póvl.Bych ho ignoroval,otázka je,jestli Ti na "objednávku"garáž někdo nevykrade nebo Ti nerozbije hubu.I to je život :-(

      0 0
    • Matts.  

      Zachovať kľud a rozvahu, ja tomu hovorím otvorené dvere. On do teba bude drbať, ty mu nedáš šancu na forhend a po treťom pokuse, keď sa nemá o čo oprieť, prepadne dopredu.

      0 0
    • RADO77  

      Vybodni se na něj. Jezdíš si ve své garáži. Co budeš a nebudeš dělat ve své garáži je v zásadě každému jedno. Obecně nesmíš podle Obč. zákoníku rušit sousedy nad míru obvyklou hlukem, pachem apod. Vzhledem k tomu, že se jedná o řadové garáže a nikde blízko nikdo nebydlí, tak by tam měla platit volnější pravidla. Rušení zabezpečení je jeho problém (zejména pokud máš certifikát ze země, ty by se měly uznávat asi v celé EU) je primárně jeho problém – má nějaký šunt, který mu ruší kdeco. Policie se bát nemusíš, nevidím jediný důvod, proč by mohla zakročit – jak říkám, jedná se o garáže, takže noční klid asi rušit nebudeš |:-)). Maximálně tě ten soused může zažalovat v obč. právním řízení právě na základě toho paragrafu, že ho nad míru obvyklou obtěžuješ, ale to si asi rozmyslí, musel by podat žalobu, zajistit nějaký znalecký posudek (musel by pozvat znalce někdy večer, kdy jezdíš) apod. Myslím si, že bude dělat maximálně bububu. Pošli je do háje a jezdi dál. Pokud se s něčím vytasí, tak mi klidně napiš, podle mě to bude na 99% nějaká blbost, se kterou bude blufovat.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Takový magor se klidně může vytasit s devítkou. Nebo nějakou gorilou. Jiný problém bych neviděl.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Bohužel je možný všechno. Když se najde chodec, který „trestá“ řidičovo porušování dopravních předpisů tak, že do něj vrazí kudlu… :-(

          0 0
    • zálik  

      Nejprve bych si ověřil zda tyto certifikáty platí i u nás. Ono by to totiž mohlo znamenat v celku mastnou pokutu. Nejprve zjistit, potom řešit..

      0 0
      • martt  

        teda neviem, co sa tam prenasa vzduchom, ale ak je to zopar signalov pre tacho, tak to nema ziadnu energiu v porovnani napr. s mobilom.

        0 0
    • jonti  

      Mna ako prve napadlo, ze to rusi magneticka brzka, ale ten tvoj je podla nazvu kvapalinovy, takze toto odpada. A ked mu to rusi obycajny prenos z ovladacej jednotky, tak je to dost divne. Ale problem mas asi tak ci tak, ak je to blbec tak rozumne argumenty asi nefunguju.

      0 0
      • martt  

        Magneticka brzda brzdi virivymi prudmi. To magneticke pole sa prakticky nedostane von z brzdy, inac by nebrzdila. Ak aj by sa dostalo, tak to bude frekvencia porovnatelna s frekvenciou siete. To hocijaky privod ku pracke musi mat radovo rovnake rusenie.

        0 0
    • Žulda  

      Normálně bych ho s klidem poslal slušně doprdele.

      0 0
      • brble  

        přesně tak, všechny bohatý a vlivný lidi který se chovaj jako podřadnej dobytek bych poslal do stejných míst a ještě bych mu poradil at si sebou pro jistotu vezme navigaci z tý káry aby náhodou nezabloudil.

        0 0
    • PjSky  

      usporadej cyklotrenazero maraton s kamarady bikery :) az pan pribehne, ze ma problem tak mu sklapne samo. Aut se satelitem sme meli ve flotile nekolik a orig. Sherlog nikdy nemel potize ;)

      0 0
    • Vlado Jekyll  

      vyser sa na neho, to že ma drahé auto neznamená, že je Tvoj nadriadený a bude Ti rozkazovať. Keď mu teraz ustúpiš, čo bude chcieť nabudúce?

      0 0
    • bi_ker1  

      Třeba ti závidí a štve ho že nemá kde jezdit když už má v garáži limuzínu. Tak ho nech někdy projet a třeba bude klid. Bikeři se nedávaj

      0 0
    • samotar  

      El kompatibilita je záležitostí, toho kdo to popvé v ČR uvedl výrobek na trh. Ať si to koupil kdekoli používáš výrobek volně prodejný na trhu v ČR v dobré víře, že v souládu se zákonem o ochraně spotřebitele splňuje všechny hygienické normy. Nic víc tě nezajímá. Pokud je tvůj soused natolik vlivný a dosáhne stažení výrobku z trhu ať to udělá , ale do té doby se sním nemáš o čem bavit. Je to problém českých prodejců, kteří tento výrobek nabízejí a jeho. Mimochodem aby mu bezdrát rušil GPS nebo mobil tak to slyším poprvé

      0 0
    • Smazaný účet  

      to je takova ta pitoma dvougaraz, kde mezi kojema neni zed? pokud tam zed je, tak bych ho asi ignoroval. pokud neni, tak to muze byt asi osemetne :/

      0 0
      • Honza729  

        Nemuze. Je-li tam zed nebo ne, v tom problem neni. Vygraduju-li to ad absurdum, tak stejna situace muze nastat, kdyby si trenazer postavil na ulici za parkujici auto toho blbce. On totiz neuzna argumenty v podobe certifikace, atestu, atestu 8SD, atd. On uzna jen svou pravdu. To ale neznamena, ze by nemohl mu tu svou pravdu vysvetlit......

        0 0
        • Smazaný účet  

          „teoreticky“ na tom nezalezi. prakticky jo, jelikoz v dvougarazi muze takovej debil delat vyrazne vic problemu nez kdyz mas svoje veci pod zamkem a on se tam nedostane…

          0 0
      • ttt  

        Ne není to dvougaráž. Je to několik garáží vedle sebe, které jsou odděleny stěnou z obou stran. V podstatě je to taková typická stavba stará 30 let, které jsou k vidění u původních paneláků. Tohle je na okraji Brna v Komíně, vybudovali si to lidé, kteří zde svépomoci stavěli bytovky.Nyní jsou to lidé v důchodovém věku, většinou garáže prodali a koupili je lidé, kteří maji opodál vily v hodnotě 10–20mil.a používají je jako různá skladiště a mají pocit že již jim to tam všechno patří.

        0 0
        • Smazaný účet  

          hmm, tak pokud je to v soukromem vlastnictvi a neni tam nejake pitome druzstvo vlastniku, tak ti toho moc nemuze ne? v nejhorsim bych na nej zavolal polise (pokud nema kamarady, ze :( za obtezovani. tusim ze jeste je nejaky paragraf ohledne soukromeho majetku, pres ktery by se na nej dalo

          0 0
    • rasto  

      dovolil jsem si vygooglit Tvuj trenazer. nechapal jsem nac ze tam je prenos. nyni uz chapu. www.kupkolo.cz/…pedy_51/Akce jsem ze zakladu slusnak, snazil bych se ho presvedcit argumentami (certifikatem), ze je v nepravu. drzim palce!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.