• Kalisek

    Dobrý den/Ahoj,

    Prosím poraďte s výběrem kola z BB cyklosport. Mám tam nějaké slevy. V odkazech zašlu, které kola se mě líbí.

    Účel kola – Dojíždění do/z práce (10km – 10km)

    Očekávání – Aby mě spolehlivě odvezlo do práce a z práce, 70% cesty po silnici, 30% les

    Výška – 190 cm, Váha – 90 kg

    Rozpočet – 10 000 Kč

    Zde kola, které se mě líbí

    https://www.kola-online.cz/…-2018/d28632

    https://www.kola-online.cz/…-2018/d26180

    https://www.kola-online.cz/…-2018/d26181

    https://www.kola-online.cz/…-2018/d26231

    Děkuji všem za pozitivní komentáře a náladu.

    0 0
    • Tomcat  
      • kolik měsíců to kolo má vydržet?
      • jak moc to je z kopce do kopce?

      Obecně po rovině je to do práce naprosto jedno. Podle odkazů si vybíráte leda barvu. Osobně bych dopuručil něco jako server nakole.cz ti jsou na ježdění do práce na kole více erudovaný.

      0 0
    • abc  

      Nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci. Kolo do 10ti tisíc na každodenní ježdění do práce (20km) to tam budeš u měničů dílů v BB servisu vařenej pečenej. No nevím, jestli není lepší vzít nějakou bazarovku s lepší výbavou, nebo si připlatit a nechat si něco postavit od místních stavitelů…

      0 0
      • Davidakta  

        Já bych snad ani netvrdil, že to bude potřebovat nejaký servis, možná ho bude potřebovat míň než u kola za 50k. Ale když kupuju něco co budu používat každý den a mám za to utratit 10k, tak si radši připlatím a budu z toho mít i radost.

        0 0
        • Tomcat  

          Omyl drahá kola nevydrží o tolik víc mnohdy i méně protože je to daň za to jak jsou lehké, že jde lehce řadit i ve velkém záběru, že vidice má malé tření atd… …málo kdo si přečetl třeba v dokumentaci k sedlovce, řidítkám, rámu atd… že třeba se doporučuje po x letech vyměnit. Protože prostě takovou živost nemá a nemá mít.

          Pokud má problém rozeznat že rozdíl kol jsou barvy, plete crosse s MTB řekl bych že může chodit do servisu se sebevětší blbostí.

          .

          0 0
        • abc  

          Jasan, ale nemluvím o nějakých top komponentech. Kolo na deorečku, slxu pro 90kg borca vydrží určitě víc než alivko, acera, atd. A to nemluvě o nabízených vidlicích, které jsou pro jízdu i v lehčím terénu v podstatě k ničemu, 15kg hmotnosti, nábojích, které v podstatě nenabízejí další tuning, atd. Ten pocit radosti ani nezmiňuji :-)

          0 0
    • iiki  

      Pro 90 kg váhu použitelné pouze to první (a to jen na cesty, do terenu se moc nehodí) – zadní náboj je kazetový, pokud bude seřízen správně, vydrží dlouho. Zbytek má volnoběžné 7kolečko, osa se ohne, posléze praskne (dáno konstrukcí náboje).

      0 0
      • Bubaaak  

        vidím to stejně

        0 0
      • Davidakta  

        Tak jinak. Než kupovat něco za 10k, bez nadšení a vášně, tak radši zajdu do hospody a nadhodim téma, že potřebuju nějaký postrk do práce. Ráno budu mít před barákem hromadu šrotu z toho něco vyberu a bohužel když tam bude přehazovačka,tak koupím kazetu a řetěz. V tu chvíli mám stejné kolo jako tazatel za 10k. Trošku jsem se rozepsal, už se vidím v perlách :)

        0 0
    • Jáchym 1  

      Jestli je tento dotaz myšlen vážně,tak tato kola vážně nejsou vhodná pro popsaný účel.Přidej jednou tolik abude to OK.

      Zajdi do České nebo Popůvek a nech si poradit od kluků.Jistě Ti vysvětlí co,jak a proč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.