• 120petr

    Zdravim, jaké by jste mi doporučili sedlo pro mé kolo viz foto. Teď letí tenká sedla a s ohledem na použítí, se raději obracím na zkušenější.

    Jézdím tak 50% terén a 50% silnici(Praha). Občas si skočím a potřebuju tvrdší lyžiny (na stávajícím sedle ohlé). Někdy jedu ale i delší trasy kolem 60km. Takže by mělo být pohodlné a pevné(asi ocel. lyžiny). Rozpočet je celkem nízký, do 700,–Kč.

    Díky za tipy

    0 0
    • jIrI___  

      100 lidí, 100 prdelí. Takže je celkem složité radit, které sedlo bude pro tebe dobré. Chce to zkoušet.

      0 0
    • funkatron  

      http://www.kupkolo.cz/…ke_1795.html

      za mna

      perfektne sedlo, este stale ho mam ako zalohu na otcovom biku :)

      0 0
    • cevapcici  

      Větší prodejci hlavních značek mají testovací sedla na zapůjčení. Moje rada je zkusit alespoň dva dny za sebou. První projížďka s jiným sedlem může být matoucí. Mám Fizik Gobi. Kdybych soudil podle prvního dne, asi bych ho dnes neměl.

      0 0
    • Majan  

      Ano, 100 lidí 100 různých pr.delí. Za mě sedlo tvrdé, bez gelu, s větracím otvorem a zadním vykrojením. U mě to eliminuje „vlka“. Rozhodně otestovat 2 vyjížďky a alespoň 80 km. A zase za mou prdku sedla Specialized (ne pro značku, ale pro tvar).

      0 0
      • Bren  

        Mám Fi:zika, naprostá spokojenost, předtím jsem ovšem měl jenom nějaké kevlarové a předtím tvrdou bestii jako bejk, všecky úzké, je to jen o zvyku a osezení bolesti. Kdyby tam byl kus špalku, i na ten si prdel zvykne. :D

        Ale jak píší kluci, nechej si poradit, ale stejně musíš sám vyzkoušet co ti sedne. Záleží na tvojí váze, na posedu co máš na kole, jak vysoko na svoji postavu máš sedlo, jakou geometrii má tvoje kolo atd atd.

        0 0
    • Uruwashii  

      ahoj, jezdím na tomto asi 700 kilometrů a ještě ani jednou mne nebolel zadek :))

      http://pcshop.pells.cz/…_d18416.html

      0 0
    • LubošL  

      Kup si kvalitní sedlo a na peníze hleď až na druhém nebo třetím místě. K čemu ti je super kolo, když budeš trpět?

      Sedlo, boty a omotávky/gripy musí být co nejkvalitnější. Od toho se asi hlavně odvíjí pocit z jízdy.

      Doporučuji využít možností testování sedel. Někde je půjčují i na týden (např Kern). Osobně jsem přesedlal na všech kolech na sedla s otvorem uprostřed a mohu jen doporučit.

      0 0
    • t100-CZ  

      Prosím pomoc s výběrem sedla. Líběj se mě Selle Italia a nebo uvažuji o Ritchey WCS např. Biomax. Ale vůbec netuším jak jsou na tom kvalitativně. Fiziku se nebráním, ale moc se mě nezdají hezké vzhledově. Díky za radu

      0 0
      • jIrI___  

        100 lidí, 100 různých prdelí… S výběrem pro tebe vyhovujícího sedla ti nikdo správně neporadí. Já jen můžu říct na adresu Fiziku tolik, že za tu cenu to jsou kvalitativně nic moc sedla – po pár stovkách vakl v uchycení ližin, po 1,5 roce provozu prasknutí plastové kostry , ale možná jsem měl smůlu na špatný kus. Nicméně zrovna Gobi je pro moji zadnici strašně pohodlné sedlo.

        0 0
        • nox159  

          a vyreklamoval jsi nebo nakonec ne?

          0 0
          • jIrI___  

            Ještě neznám výsledek, posílal jsem jim tam sedlo teprv v pátek. Nicméně na mail, jestli je to reklamovatelné, mi z kupkola obratem odpověděli, že ano. Až mě ta rychlost udivila :). Takže by to snad mělo klapnout.

            0 0
        • t100-CZ  

          myslel jsem spíš kvalitativně. Je mě jasné že i drahé sedlo mě nemusí vyhovovat.

          Co třeba:

          Selle Italia SIGNO Genuine Gel

          Selle Italia Filante

          Selle Italia Filante Flow

          Ritchey WCS Biomax

          0 0
    • Joseph de Sax  

      ráno jsem vyhodil asi deset sedel a jiného materiálu. JE TOHO PLNÁ POPELNICE A V 16HOD TO ODVÁŽEJÍ…

      0 0
    • scota  

      A co třeba WTB např. toto:

      http://www.wtb-bike.eu/…p37-v224.htm

      Za cca 600Kč a dají se předem otestovat viz. WTB test ride ;-)

      0 0
    • Mig_all  

      Selle Italia jsou dobrá sedla… chce to otestovat.

      0 0
      • biker90  

        Jáká jsou pro a proti té díry uprostřed?? :)

        Já doteď jezdil nějaké Ritchey Comp, ale prasklo, tak jsem si koupil v bazaru Velo VL-1133U titan s dírou a moc mi to nevyhovuje. Má takový zvláštní povrch. Přijde mi, že spocený jsem víc než z toho bez díry a ještě na mě stříká voda. Takže na nové kolo půjde nejspíš Ritchey Pro Marathon.

        0 0
    • psot  

      a já se zase přidám s dotazem na zkušenější. Doteďka jsem jezdil s nějakým základním sedlem Bontrager Sport. Rozhodl jsem se pro nové a našel jsem si prodejnu s testovacími sedly. Dneska ráno jsem na kolo nasadil testovací Selle Italia Max Flite a první pocit mám ten, že je neskutečně tvrdé a tlačí mně na prdelní kosti. Mám na něm zatím ujetu jen 15 km, znovu se chystám na kolo ještě večer a pak zítra, ale zeptám se, jsou tyto prvotní pocity normální a sedne si to nebo mám hned zkusit něco jiného ?

      0 0
      • Treeper  

        kdes pujcoval a kolik to stoji ??? resim taky nove sedlo a chtel bych nekde neco pujcit a otestovat

        0 0
        • psot  

          v mojekolo.cz v centru Ostravy vedle bývalé Volhy, zaplatíš zálohu v přibližné ceně sedla, kterou ti po vrácení sedla zase vrátí zpět. Mají tam 6 kousků od Selle Italia a výborný přístup …

          0 0
      • newbie  

        je to hrozně individuální. mně sedlo, co jezdím (wtv pure v) sedělo hned od začátku, ale už víc lidí tu psalo, že jim nově zkoušené třeba pár desítek km vadilo a až pak si zvykli a začalo se „líbit“ – takže po 15 km bych mu asi ještě dal šanci

        0 0
      • gaston  

        Ahoj,

        ja jsem z fiziku dolomity, přesel na bontrager rythm takze z pomerne mekkeho sedla na dost tvrdé (z mého pohledu) a zkusenost s tim tvrdym je stejna jako mas ty boli mne „prdelni kosti“ ale jinak nemam otlaceneho nic a po par vyjizdach mi to prijde v poho… resp. přestalo to. Takze nehazej sedlo do zita a zkus to dyl a uvidis treba ti to nakonec bude vyhovat…

        0 0
        • psot  

          no mám za sebou dalších 30 a nevím, subjektivně se mi nezdá že by to bylo nějak lepší, ale budu zkoušet dále …

          0 0
      • cyborg  

        Já mám teď poměrně čerstvě Selle Italia Max Flite Gel Flow . takže taky teď testuju. Mám na něm najeto cca 100km a začínám si na tu tvrdost zvykat…První vyjíždka bolela dost :) Ale hrozně mě baví tvar sedla, v divočejších sjezdech atd je příjemný že je sedlo ze všech stran kulatý a nemám z něj domlacený nohy. Taky oproti bývalému sedlu odpadlo brnění v oblasti „nářadí“ po 4h vyjížďce což beru za hlavní plus.

        0 0
    • DAWE25  

      Řeším také sedlo, zatím vím že ve Fine Bike se dá půjčit WTB, v Cyklo KERN – Selle San Marco, v Bike Gallery – Selle Italia. Na Kulaťáku ve speciálce Specializedu se dá půjčit vše Spešl (nečekaně) a dál ti ani neivm co je za výrobce, kde shánět, hledat. Zatím je toho od těchto výrobců na vyzkoušení hodně, tak snad něco sedne. Momentálně mám Selle Italia SIGNO a možná bych ho prodal, kdyby někdo chtěl, domluvíme se. Jinak fotka je z Ladronky?

      0 0
    • h4nz3k  

      Využiju tohle téma a zeptám se: dají se někde v Brně pujčit sedla Selle Italia? Díky za odpověď.

      0 0
      • Volf  

        Nevím jestli ještě, ale svého času půjčovali Selle v Český u Brna.

        0 0
    • faba  

      A neví někdo kde půjčují Tune? :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.