Silniční kolo pro 192 cm/120 kg postavu

15 nepřečtených
  • Paťan

    Zdravim vsechny,

    Chtel jsem Vas moc poprosit o radu. Chci pomalu zacit se silnicnim kolem a bylo mi nabidnuto kolo Ravo Allegro za 15.000,–, dle kolegy v dobrem stavu. Snazil jsem se neco zjistit na webu a narazil na tady to forum. Moc nerozumim nekterym zkratkam apod, spise vubec nicemu:-)))))))). Silnicky se mi moc libi, par kilometru mam najeto na tracku Kellys, ale moc me to nenadchlo. Sice nemam idealni postavu, 192cm a 120 kg:-)), taky je to samozrejme duvod, abych zacal pomalu s vahou neco delat. Budu moc rad za kazdou zacatecnickou radu.

    Moc dekuji Patrik

    0 0
    • Yura  

      Bych řekl, ze tech 120kg uz je docela přes hranu na silnicni kolo. Udelal bych něco se stravou, jezdil pravidelne na nejakem horaku(pevna vidle, hladke plaste), taky to pekne pojede a pristi rok s vahou idealne pod 100kg bych koupil silnicku, kdyby me to jezdeni na silnici furt bavilo.. :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, to kolo vypadá dobře a 15k KČ je dle mě trošku vysoká cena za 10 let staré kolo. Hlavně bych si dal bacha na kvalitu kol aby tě unesly. Pokud předchozí majitel měl podobnou váhu a ujel na tom pár km tak bych to neřešil. Pokud má dost pod 100KG, tak bych si nechal zaplést nová kola. Nemusí být to nic drahého, já mam jeden ráfek Remex Storm a druhý Mavic Open PRO. Náboje jsou Ultegra a zatím mě to uvezlo. A nevypadá že by byl do budoucna byl problém.

      0 0
    • Paťan  

      :-)))), jo jo 120kg je dost, ale horak me proste nebere. Vsichni se mi smeji, ale ja jim ukazu, ze to jde:-))). Delam si legraci. Majitel kola je stejne vahy. Cetl jsem tady na foru ruzne prispevky a pomalu se priklanim k bazaru. Mate nejaky tip na kolo v bazaru?

      0 0
    • gerrard  

      Mam vic a jezdim i na silnickach a zadny problem. Jedine co si pohlidej, at ma vyplet 32 nebo 36 dratu a neni na jednoduchem rafku a idealne at je vystuzeny nytovanim. Plaste si dej sirku 25mm a muzes vesele jezdit. Jo a ja mam jeste riditka sire 46cm a jinak zadne specialni upravy. Kolo nesetrim skacu podelne prahy vyskakuju a seskaju obrubniky. :)

      0 0
    • Paťan  

      Super, to potesi!!! A jeste nejaky rip na kolo, treba z bazaru:-)))

      Dik

      0 0
    • Paťan  

      Pardon, tip:-)

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Podívej sem http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      1. Možná Tě figura nepustí do výsledné výše úchopu a budeš muset mít řidítka výše – možná i vyšší rám.
      2. Záplety – jak bylo uvedeno – radši 3× křížených alespoň 32 drátů a neanorektický ráf­ky.
      3. Převody – aby Tě nelimitovaly ve výjezdu – doporučuju kliky s třemi převodníky: silniční 50–39–30 možná i trekové 48–36–26.
      0 0
    • Paťan  

      děkuji za info.

      0 0
    • honhav  

      Asi bych za ty penize pustil tohle ve vel. xxl – narychlo omereno 62 cm sedlova, 60 toptube, cca 62 cm predstavec zamek sedlovky. osazeni http://kolo.cz/…-903-27-2009

      na moji postavu 197–110 kg s kratsim predstavcem jsem spokojeny.

      nechci z tematu delat bazar, kdyztak zprava…

      0 0
    • Janes  

      Nebo můžeš zvolit variantu, jako já s podobnými problémy před lety a nechat si postavit železňáka na míru a váhu u Bareše (viz můj profil). Pravda, je to už asi trošku oldshool a nedá se s tím moc machrovat :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.