Promazání středu Shimano SM-BB91 - 41A

13 nepřečtených
  • mvit

    Zdary,

    po etapáku v Beskydech mě začalo strašně rachtat středové složení. Tak hrozně že když jedu do kopce tak se lidi otáčejí ze zahrádek co to jede za hajtru. Mám tam Shimano SM-BB91 – 41A (press fit). Nemáte někdo zkušenost jak se dají tyhle ložiska rozdělat a promazat? (XT kliky sundat umím :) Vůli to zatím nemá, ale když to pojede na sucho tak brzo mít bude. Tenhle tam mam jen 2 měsíce. Halt ty vapky to nějak odmastily, ikdyž jsem se to snažil stříkat mimo střed. Jsem teď mimo domov a mám omezené servisní podmínky. Dík za rady všem, jdu to rozdělat a promazat alespoň pres tu škvíru v ložiskách.

    0 0
    • Vilém  

      Koukni do vlakna o HT2 stredech. Loziska to maji zrejme za sebou. Jako nouzovku muzes sundat krytky, vyloupnout tesneni loziska, vycistit a namazat je.

      0 0
    • winter78  

      Čavte. Využijem túto tému aby som nezakladal novú.

      Kamarát kúpil cestný rám kde sú stredové ložiská Press Fit Shimano SM BB91 – 41. Misky sú už v ráme nalisované, ale nevie aké kľuky tam teraz kúpiť. Na starom cestnom biku má sadu Shimano Sora 9 rýchlostné a chce všetko použiť na tento rám s tým že kľuky kúpi nové. Takže sa pýtam : vyrábajú sa kľuky do stredu press fit aj na 9-rýchlostné systémy ???

      0 0
    • iron.hide  

      prosim pekne, co je tento typ stredu (Pressfit SMBB91) zac a ako sa vobec da rozobrat? nie su tam drazky :/

      na youtube do toho mlati kladivom

      vdaka :)

      0 0
      • Vilém  

        Proste jsou v ramu nalisovane misky, podobne jako klasicke, nebo spis semiintegrovane hlavove slozeni. V tech miskach jsou nalisovana loziska, stejne jako v klasickem BSA HT2 stredovem slozeni.

        0 0
        • JakeF  

          Já mám pocit, jestli u Shimana neměl ten plast u ložisek dokonce přesah, navíc tam tuším bylo i lepidlo… Já je z toho potřeboval dostat do Treka, kam se dávaj samotný ložiska a byla to destrukční práce kleštěma na lanka :D.

          0 0
      • JakeF  

        Jojo, mlátí se do toho kladivem… Akorát to chce takovou vychytávku, co se do toho zevnitř opře. Na nainstalování asi lepší používat lis, ale s trochou šikovností si s kladivem taky poradíš :D.

        Rozebrání samotnýho složení dost blbě, vnější plastová krytka dost lehce praskne (i když taky to s trochou šikovnosti jde), vyndat ložiska a dát nový prakticky nemožný.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.