Profi silnice- Giro d'Italia 2017

609 nepřečtených
  • robb

    Jelikož Hroch nebude dělat tento rok tipovačku na Giro, tak si dovolím založit topic. Ať máme kam psát svoje postřehy a moudra a sdílet info.

    Informace k jednotlivým etapám, přenosům, apod. jako vždy na Steephill

    http://www.steephill.tv/giro-d-italia/

    Nějaké to povídání k jednotlivým etapám v angličtině

    http://www.podiumcafe.com/…giro-ditalia

    0 0
    • robb  

      Ještě nějaké povídání k ceně o nejlepšího sjezdaře, kterou pořadatelé vyhlásily na tomto ročníku

      http://inrng.com/…ender-prize/

      0 0
    • iron.hide  

      sprav tipovacku

      0 0
    • wishpull  

      To je škoda, tak jsem se těšil, to by to nikdo nemohl spravovat místo Hrocha?

      0 0
    • Rockodendronus  

      Co říkáte na reakce některých závodníků ohledně té připravované ceně pro nejlepšího sjezdaře? https://sport.aktualne.cz/…02590604f2e/?…

      Mně to přijde trochu směšné, jasně, celá ta cena je zbytečná, ale některé závody se prostě vyhrávají ve spurtu, některé na kopci, některé ve sjezdu. Je to tak už léta, někteří dobří sjezdaři umí letět dolů až neuvěřitelně. Ale nechce se mi věřit, že by se zkušený cyklista pouštěl z kopce přes svůj limit a ohrožoval tak svoje zdraví a život. A pokud to dělají kvůli celkovému nebo etapovému vítězství, proč by to nemohli dělat kvůli trikotu? Jako by ta soutěž sama o sobě nutila cyklisty, aby riskovali a zabíjeli se. Když na tak rychlý sjezd nemám, tak tak rychle nejedu, ne?

      0 0
      • USPS  

        Zoufalý pokus talijánů dostat Sagana na Giro…

        0 0
        • robb  

          No, to že Sagan na kole umí a je u toho často kamera, neznamená, že zbytek jsou dřeváci. Já myslím, že za spoustou sprinterů (Cav, a tak.) by z toho kopce nechtěl jet asi nikdo :-D

          0 0
          • treatt  

            Což o to, já bych chtěl, ale to chtění by skončilo v první zatáčce :-D

            0 0
      • Barak  

        Me prijde, ze nekteri to pousteji jako bezmozci uz ted aniz by za to byl trikot, takze zadna zmena.

        0 0
      • Coural  

        To vyhraje s přehledem Zakarin.

        0 0
      • Breakpain  

        …Když na tak rychlý sjezd nemám, tak tak rychle nejedu, ne?

        Pokud člověku o něco jde, tak bych řekl že riskuje ;-) … někdo víc, někdo míň ;) …

        0 0
      • treatt  

        Já jsem se k tomu vyjádřil v předchozím vlákně..

        "Mno a co se nad tím trochu zamyslet v souvislostech – akce jako je Giro je naprosto prvořadá pro prezentaci sponzorů malých týmů, které ve společnosti velkých kluků krom extra velké haluze prostě nemají jak uspět. Aby měli někoho v GC tak vysoko, aby se o tom mluvilo, to mít prostě nemůžou, win v etapě visí sakra vysoko a je o to zatracená mela, takže jak může tým odvést práci pro Bardiani a Wilier – domácí Tour je pro domácí celky zásadní, ale pochopitelně i další zahraniční celky se potřebují prezentovat, takže taky Boru (sorry jako, ale Benetta nevidím proti nejrychlejším ve sprintu na win, zbytek je prostě na úniky), CCC nebo Gazprom – aby se o sponzorovi mluvilo v Gazzettě a v televizi? Základ je objevit se v úniku, ale to je často epizodní, takže nejlepší, pokud se jméno týmu objeví ve vedení soutěže. Jakékoli. Pak je všude vidět – na podiu po etapě, v televizi, v novinách, na začátku další etapy atd.. Ideálně navíc ve speciálním trikotu. Proto je taky na začátku každé GT taková mela o to, pokusit se urvat puntíky, ty urvat jde na rozdíl od zelenýho (beru to podle TdF, prostě pro sprintery) – taky je krásně vidět, jak zásadní to bylo pro Dimension Data, když Teklehaimanot vozil několik dní puntíky na Tour, přes noc národním hrdinou, všude ho bylo plno, pozice týmu najednou diametrálně jiná.. nebo aspoň červený číslo pro největšího bojovníka etapy – i to má publicitu, i to se počítá, i o to se na konci beznadějného úniku ostře soupeří do poslední kapky energie..

        Takže jedna věc je, když se pár kluků pokusí zvýšit tempo skupiny ve sjezdu, zaútočit na jezdce, kteří s ním jsou v úniku, nebo někdo z GC boys začne tlačit na pilu na špici balíčku. Za prvé, tohle už se děje, prostě závodí se dneska dávno i dolů a do značný míry si tu otázku klade každý sám – zkusím odjet? Pošlu tam hranu, aby mi to neodjelo? Ale balík si většinu etapy může jet svoje i dolů a nebláznit, určit si svoje tempo. Jenže s tím, co jsem napsal výš je jasný, že by se strhla mela i o tuhle klasifikaci a to ne nutně ze strany nejlepších sjezdařů, protože ti v danou etapu budou mít třeba daleko jiné starosti a taktiku, ale prostě to zkusí napálit spousta lidí z těhle malých týmů a vyrazí naprostou hranu – a třeba kvůli tomu pojedou ke konci stoupání piánko, aby byli víc svěží do sjezdu, jenže v půlce sjezdu doletí do balíku – najednou udělá co? Vybodne se na to nebo se pokusí proháčkovat, když už je v tom? Pak už to vůbec není o tom jednom jezdci, co si chce zkusit zajet co nejlíp segment, ale potenciálně je v ohrožení každý v okolí.. A co se stane, když bude po prvním hodnoceném sjezdu 15 lidí od sebe v pořadí v jedné dvou sekundách? Nebudou najednou krapet motivovaní poslat tam ještě větší hranu, aby si oblíkli dres na pódiu a dostali ocicmáno od super koček v šatečkách Pirelli, když to je najednou na dostřel? A taky, známe to ze své vlastní zkušenosti se Stravou, ne? Když víš, že tady je segment, i když jsi unavenej, fučí blbě, stejně Ti to často nedá a prostě jedeš.. proč by v tom profis měli být jiní?

        Sečteno podtrženo to byl opravdu nedobrý nápad, prezentovaný v opravdu špatnou chvíli. A je v pořádku, že od toho upustili.."

        0 0
    • Vita P.  

      Protože Grand Tour bez tipovačky není ono, tak jsem se rozhodl, že to s dovolením veznu na sebe.

      Pravidla stejná jako loni, ceny, krom práva vytahovat se na BF, nejsou.

      Tipy prosím posílejte na mail v profilu (ne soukromé zprávy zde na BF). A prosím pište tam jména závodníků, ne přezdívky. V případě, že je víc jezdců se stejným příjmením, tak i křestní (ale pokud se dobře dívám, tak letos se to týká jen jména Hansen). Tip, kde bude žralok, orel, sokol a podobné je neplatný. A prosím, posílejte to v Hrochově copy&paste formuláři:

      Jmeno/Nick:

      Email:

      Celkove poradi: (5 ruznych jmen, protože 1 rider se nemůže umistit na vic mistech najednou, ze?)

      1.

      2.

      3.

      4.

      5.

      Nejlepsi vrchar:

      Nejlepsi v bodovaci soutezi:

      Nejlepsi tym:

      Z 198 jezdcu dokonci:

      9 jezdcu na bednu v etapach:

      ( a opravdu 9 a každý jiny)

      Tipy přijímám do startu první etapy. Během prodlouženého víkendu to zpracuju a rozešlu.

      0 0
      • tromboonen  

        Dobře ty!

        0 0
      • USPS  

        Paráda – až někdy zase pojedu do UH, tak máš u mě 2 panáky (první a poslední :-)) dle vlastního výběru…

        0 0
      • iron.hide  

        super, diky. posielam

        0 0
      • Kalic  

        Super, diky. Muzu ti s tim obcas pichnout jestli bude potreba.

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Skvele. Cenu dodam, jen bych to ted fakt nestih nasypat do excelu driv nez nekdy koncem Gira.

        Lonskej excel je tu kdybys ho chtel pouzit.

        0 0
      • Polka  

        Diky, letos si zatipuju, poslano.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Hip hip hurá, sláva Víťovi! :-)

        0 0
      • karliner  

        A budou se daná pravidla dodržovat anebo se bude přistupovat „hrochovským“ způsobem a podle osobních sympatií, antipatií a dalších patií se budou ohýbat?

        0 0
        • Vita P.  

          To záleží na tom, jak se vyspím. Ale samozřejmě to našmelím tak, abych byl minimálně na bedně :)

          0 0
        • Amoondre  

          Verim, ze bude delat vse pro to aby karlinerovi praskla zilka.

          0 0
        • treatt  

          Máro asi Tě zklamu, ale nebudu jablkem sváru..etapa začíná ve 12h10, je 11h57 a já mám tipo odeslané :-D ale teda naflákal jsem to bez přemítání během 3 minut, takže… :)

          0 0
          • USPS  

            To bývá mnohdy lepší než dlouhé vybírání – kámoš tak někdy dává manželce tipnout jak dopadne fotbal (hokej atd.) a tvrdí, že ona je úspěšnější jak on… :-)

            0 0
      • Glum  

        Moc dík, poslal jsem.

        0 0
      • Josse  

        Odesláno,

        díky!

        0 0
      • kolvys  

        Odesláno.

        0 0
      • Pessinger  

        Odesláno

        0 0
      • robb  

        Super ;-) Odesláno

        0 0
      • treatt  

        Kua toto téma jsem objevil až teď, tak nevím, jestli to stihnu do začátku dnešní etapy :( uvidím..

        0 0
      • Honzas  

        taky poslano. diky za organizaci.

        0 0
      • johnny_B1  

        Odesláno. Moje první tipoačka zde. Tipy jsem dával dost naslepo, tak jsem zvědavý, jak jsem se trefil :-D

        0 0
      • Pessinger  

        Ahoj, zeptal bych se jak fungují body za trikoty :-) příklad: Greipel bude v bodovačce 10× první znamená to že to bude 60 bodů do tipovačky? Nebo se to hodnotí až na konci Gira a bude to pouze 6 bodů? Popřípadě Greipel,Ewan,Ga­viria se v průběhu Gira prostřidají na trikotech bodovačky znamená to že každý tiper dostane jen 6 bodů? Dík za odpověď a za tipovačku je to bžunda:-)

        0 0
        • Vita P.  

          Bodování se skládá ze tří částí. Za etapy, za trikoty a za celkové pořadí. Jedinně body za etapy se kumulují, za trikoty a za celkové pořadí ne. Tam se bere aktuální stav. Takže pokud máš Greipla napsaného jako nejlepšího sprintera, tak za něj máš 6 bodů. Když ho někdo předskočí, tak o ty body přijdeš. Takže ve výsledku je rozhodují stav na konci. Stejně tak to funguje u bodů za celkové pořadí. Například pokud má někdo třeba Nibaliho napsaného na první flek a on pojede celé Giro v růžovém, tak za něj má pořád jen 24b. A když v poslední etapě třeba spadne a nedokončí, tak má za něj celkově nulu.

          0 0
      • wishpull  

        dík

        0 0
    • Delkim  

      nám to startovní pole asi prořídne…

      Doping scandal hits Giro d'Italia

      0 0
      • USPS  

        Zřejmě chtějí trumfnout Astanu a pojedou v 7…

        0 0
    • tromboonen  

      Uff, na poslední chvíli… jsem nečekal, že Italové a ještě na Sardinii začnou tak brzo.

      0 0
    • tromboonen  

      Nejpoblitější kolo roku… na to nemá ani Saganovo se zlatejma Rovalama (který naštěstí jen ukázali a zase schovali)… Co jinýho ale čekat od šejků z východu, že? Tolik pravýho zlata musí něco vážit, Nibs se bude muset přidržet auta o dost častějc bych řek.

      0 0
    • Čipera  

      Nevíte prosím někdo jestli se někde vysílá online přenos? díky

      0 0
      • tromboonen  

        http://www.steephill.tv/giro-d-italia/#live

        zatím tam není nic v ENG, ale tiopuju, že pozdějc bude

        0 0
        • Čipera  

          Super díky na jazyku mi nezáleží stejně anglicky neumím. Chtěl jsem koukat na urosport, ale maj to placené.

          0 0
          • Delkim  

            lze zaplatit jen na měsíc asi za 250 korun a můžeš pak sledovat živě, posunuté záznamy, čisté záznamy, souhrny atd.....

            0 0
            • Čipera  

              já vím, ale pokud to jde někde sledovat bezplatně nebudu to zbytečně platit.

              0 0
            • Karaya  

              Nezapomeň dodat, že v mizerným rozlišení, který často předčí i illegal stream. Nebo už je to letos lepší?

              0 0
              • vladacr  

                Normálně sleduju Eurosport na satelitu, ale neskonale mě se.ou s těma svýma „reklamama“, kdy jsou schopni přerušit komentář v půli slova. A tak jsem na zkoušku koupil předplatné toho jejich propagovaného Eurosport playeru a … nikdy více.

                1. Rozlišení 720p max, spousta materiálu je ve 480p nebo ještě horším.
                2. První dva kanály jsou stejné jako ty televizní – tedy i s těmi pos.anými reklamami.
                3. U prvních dvou streamů nelze vybrat zvukovou stopu – je tam pouze česká, která se, při vší úctě, nedá poslouchat, ten chlap není schopen dokončit snad jedinou větu vcelku.
                4. Je tam jeden kanál dedikovaný jen Giru, ale 1) nezačíná se začátkem etapy, ale s TV přenosem a 2) je bez komentátorské sto­py.

                Sumasumárum, škoda peněz, teda pokud nejste fanda do fotbalu, což já rozhodně nejsem.

                0 0
          • tromboonen  

            Tak pak doporučuju Italštinu, taky ji úplně neumím, ale občas si ji pustím pro zábavu…

            0 0
    • treatt  

      Mno a jinak máme prostor pro první tipovačku, aneb komu se podaří nejlépe zajet ze sprinterů? Konec je pěkně technický, spousta toček na posledních 4km, takže to bude v závěru zatraceně natažené. Na papíře je mašina Richeze – Gaviria skoro k neporažení, jenže jak známe QS, vletí na špic na 10 to go, tak je klidně možný, že Max zůstane Fernandovi jako jediný na těch zásadních posledních 4km a pak to může být málo. Lotto má zkušené lidi a Držce bych to osobně přál, tak jsem na to moc zvědavý. Kam se vmáčkne pocket rocket eskamotér, co si líže vlastní přední kolo? Do toho nadržení taloši ukázat se doma, ale můj haluzný scénář dne je, že za to vezme strašně mocně na 3km to go Geschke, po něm Dumoulin a rozjede takový TT peklo, že vyplivne Phila Bauhause na první figuře 150m to go a ten udrží těsně třetí flek, aby mě nasral, že jsem dnes ráno nestihl skočit do Fortuny vsadit na jeho haluznou bednu při kurzu 12:1 :-)

      0 0
      • vrazdit  

        super, mam rad tve „zive prenosy“ grand tour :) pral bych to Dumoulinovi, loni to bylo super, podrzel to dlouho v maglia rosa…

        0 0
      • USPS  

        Máme 3. tisíciletí – na pobočky chodí jenom duchny a Ty… :-)

        0 0
        • iron.hide  

          duchny :D

          ale bacha na to, v sucasnom svete uz duchny nemusia byt len dochodci, ale aj allahakbaraci

          0 0
        • treatt  

          Tvl elektronický účty jsem si zakázal, to je hrozná past :) není nad to vzít dvacku, pade a jít na pobočku – protože jak pošleš pětikilo na účet dám tady dvacku, hele tohle je fajn kurz a co zkusit ještě tohle a tohle.. ne ne, odstup satane ;)

          P.S. k Giru – aaaaaah, to moře, to je paráda.. zatlačím slzu se vzpomínkou na minulé léto na Korsice…

          0 0
          • USPS  

            Tak jasně, ale na druhou stranu to pohodlíčko, live sázky, pojišťování,.­........má to i jisté výhody… :-)

            0 0
          • bassano  

            Jo ale na pobocce mas 10 procent prıplatek takze kdyz protocıs nekolık stovek denne tak proste prodelavas oprotı lıve :)

            ja jsem tıpovacku letos bohuzel nestıhl ale snad bude Nıbalı alespon slusna konkurence pro Quıntanu

            0 0
            • USPS  

              +1

              Na ten manipulační poplatek jsem v tom výčtu výhod zapomněl…

              0 0
            • treatt  

              Mno jo, pravda, ten poplatek..to je fakt.. ale s tím, že tam občas dám dvacku nebo pade to je fuk :) furt bezpečnější, než online verze :-D

              0 0
      • treatt  

        Tak počátek Gira pochopitelně musel pohlídat Teklehaimanot, ovšem na čele balíku ouřaduje Pieter Serry takovým způsobem, že se občas musí spíš svěsit, aby se únik nesjel moc brzy a nezačalo se útočit nanovo :) Orica tam občas nechá protočit Rubena Plazu, aby se neřeklo, jinak podle svého klasického zvyku si to Gorila jistí hodně zepředu, celé Lotto seřazené hned za výše zmíněnými a zatím se tak mění pouze krásná scenérie Sardinie :)

        Pro zápis máme vepředu Benedettiho, Bialoblockiho, Brutta a krom Tekleatakdáleho Zhupu, 2m18 na metě 42,8 to go..

        0 0
        • treatt  

          Nicméně za chvilku přijde brdek San Pantaleo a ten by mohl trochu štípnout, pár týmů by to mohlo chtít znepříjemnit sprinterům, tak se určitě pojede, ale s tím, jak je to poslední dobou vyrovnaný, asi těžko čekat nějakou výraznější redukci, pokud nebudeme počítat nelítostné sežrání úniku :)

          0 0
          • treatt  

            BMC by už dnes ovšem mohla přijít o Manuela Senniho, který přechází bronchitidu a začíná mít zásek za balíkem..

            0 0
        • treatt  

          Wuhaaaaa, tak to byl tedy začátek!! QS dlouho drželi nervy na uzdě, pro mě překvapivě, až tam najednou vlastně nebyli, Lotto prokazovalo dlouho zkušenost a horsepower, ale ty trychtýře, kdy se najednou zúžila silnice na půlku a prostě se tam všichni vejít nemohli, to samé několikrát po sobě, točky, to bylo tedy něco. Pochopitelný výsledek ve valné hromadě na asi 3,5km to go, Dillier tam nechal kliku (jak se to může stát?!), ale snad se nikdo nezrakvil.. pak už se to natahovalo víc a víc a najednou Postlberger se objevil o pár metrů před lidmi z Oricy – nutno ale říct naprosto zaslouženě, chlopci z Bory tam byli přítomni ve správný čas ve velké síly, na Lukase zařvali do vysílačky, že nemá čekat na Bennetta, ale zkusit to, tak jel.. já řval nadšením, aby to dovezl, první start v GT a hned win (poslední, komu se to povedlo, byl sám Oscar Freire na Vueltě v roce 2000), první win ve WT a hned na Giru.. una vittoria glamorosa, grande, grande austriano giovane!!

          Jinak můj černý koníček Bauhaus sice ne na bedně, ale aspoň stihnul top ten :)

          Pro domácí je dobrá zpráva, že Nizzolo hned v první etapě dojel pěkně, 4. hned za Gorilou, spíš se čekalo, že se bude muset trochu rozjíždět.. a pro mě špatná zpráva, že jsem ho vyškrtl ze zeleného, kde jsem ho měl původně napsaného :)

          0 0
    • tromboonen  

      Tak jsem denska poprvý použil google jinde než z okýnka ve Foxu, pěknej gif

      https://www.google.cz/?…

      0 0
    • Trainman  

      Lukas Pöstlberger – Tak povídejte, kdo všechno si to jméno musel googlit. Pěkně jim vypálil rybník, sprinterským netáhlům :D

      0 0
      • Delkim  

        Může směle ukončit kariéru :)))

        0 0
      • robb  

        No vypadalo to, že ho to tam tak omylem vyplivlo a chvilku nevěděl jestli jet nebo ne. Přál bych to Andrejce, ale pro Boru je to úspěch, beztak tam mají jenom nějakýho Sagana :-D

        0 0
        • treatt  

          Mno ono to bylo omylem tak napůl, on měl být poslední muž pro Bennetta, tak dělal výtečnou práci – na špic se náhodou vůbec nedostal..ale sám byl překvapený, když za ním hned kluk z Oricy nezalepil díru, tak na něj Sam do vysílačky zařval go go go a zkusil to dovézt :) masakr.. Bora jako chudá příbuzná do počtu najednou po první etapě posbírala všechny trikoty jako bonus k vyhrané etapě, dneska večer se můžou všichni ožrat a zbytek pojmout jako výlet, mají splněno hrubě nad dream plán :)))

          0 0
      • tromboonen  

        Ale slavil teda odvážně daleko…

        0 0
        • treatt  

          To Ti řeknu, já na něj řval, ať ještě dupe :) ale vyšlo mu to opravdu s přehledem..

          0 0
      • robb  

        No na Velogames ho pár lidí v týmu mělo.

        0 0
    • Vita P.  

      Tak vyrovnané pořadí po první etapě tu snad ještě nebylo. Prvních 21 tipérů má stejně bodů (3) a liší se jen o tie-breaker.

      Bedna je ve složení:

      1. Dubys
      2. prodi
      3. Josse

      31. Fukin

      Všichni byste měli mít v poště .xls soubor s tipy. Prosím, zkontrolujte si své tipy, jestli jsem tam někde neudělal chybu. Stejně tak se ozvěte, pokud jste ode mně žádný mail nedostali.

      0 0
    • robb  

      Teklehaimanot jde do dresu pro nejlepšího vrchaře, ale byl to jen tak tak. Málem je spolknul balík 200 metrů před vrcholem.

      Docela mě pobavil anglický komentátor, který řekl „Pět hodin závodu a oni jedou jako na nákup“ pozn. jedou průměrem asi 33,3 km/h :-D Taky bych chtěl umět jezdit takhle na nákup :-D

      0 0
      • Karaya  

        Tak jestli to byl Sean Kelly, tak tomu bych to věřil, nejspíš pojede i rychlej :-)

        0 0
        • robb  

          Sean to nebyl. Ani Magnus. Já vždycky zapomenu, jak se jmenuje.

          0 0
      • plzakj  

        Na eurosportu komentujou Matt a Dan z GCN.

        0 0
    • Vita P.  

      Tak dneska už je to zajímavější. Pessinger a coural jako jediní mají v sestavě Stuyvena, naopak nitraq asi nemá rád Greipla, tak ho jako jedinný nemá v týmu. Zaslouženě tak oblékl černé tričko:)

      1. prodi – 12
      2. Josse – 12
      3. Coural – 11
      4. Peslezedirou – 10

      31. nitraq – 2

      Tabulku najdete zde

      0 0
      • Peslezedirou  

        Hustý, do cíle daleko, tak snad nebudu DNF, což je můj cíl, protože tipo byla fakt rychlá :-)

        0 0
      • prodi  

        Forza!

        0 0
      • nitraq  

        Greipel chybí, naopak Aru přebývá, hodně špatný tipo:)) Cesta do Milána bude dlouhá a náročná.

        0 0
      • Rorejs74  

        Neměl bych mít v té celkové tabulce 6 bodů ? V tom rozpisu dole jsou a taky tam podle mně patří.

        0 0
        • Vita P.  

          Pravda, moje chyba. Máš 6 bodů a jsi těsně přede mnou.

          Tohle ještě musím nějak vymyslet a automatizovat, aby se to z toho rozpisu samo přepsalo do celkového pořadí a řadilo podle bodů a tie-breakru.

          0 0
    • plzakj  

      Sarndinie je vetrna :-) Pekne to QS roztrhali.

      0 0
      • Delkim  

        Vítr rulezzzz :) pěkně to tam valí!

        0 0
        • plzakj  

          Neuvisel je ani Gorila. Jsem zvedavej, kolik chyti Quintana

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Tvl Jungels, nejdriv to urve, a pak pulku zbytku odtahne? Klouboucek, ale bud nemiri na GC, nebo mu to mozna bude chybet. A nebo ma nohy jak hrom.

        0 0
    • tromboonen  

      Podlaháři to vzali pěkně od podlahy…

      0 0
    • Vita P.  

      Situace o volném dni vypadá následovně. Na prvním místě je Kníže Alexej, který jako jedinný má Jungelse v top5 a zaslouženě tak střídá prodiho v růžovém. Poslední místo naopak pevně drží nitraq, který zvolil skutečně zajímavou taktiku. V sestavě nemá ani Greipla a ani Gaviriu a Nizzola (ale toho pro jistotu napsal jako nejlepšího sprintera). Jejich místo pak obsadili nejedoucí Aru a Konig :)

      1. KnizeAlexej – 14
      2. prodi – 12
      3. Josse – 12

      31. nitraq – 2

      tabulka

      0 0
      • USPS  

        Tak když je Tvým cílem černý dres, tak holt pro to musíš udělat maximum a nanominovat co nejvíc „černých duší“… :-)

        0 0
      • nitraq  

        Jsem se nechal inspirovat u týmu Bardiani, ti jsou taky jen v sedmi:)) Tady už je každá výmluva marná, prostě debakl.

        0 0
    • Delkim  

      Gaviria nedává pozor, jede rovně a složí půlku balíku :)

      0 0
      • robb  

        Snad to přežil ten z Katushy bez větší újmy. Vypadalo to, že tam bylo možná nějaký větší krvácení, podle stop na silnici…

        0 0
    • Vita P.  

      Etna pořadí pěkně přerovnala

      1. Treatt – 42
      2. Kalic – 40
      3. Rorejs74 – 36

      ale na konci je jistota v podobě nitraqa, ale tentokrát jen o o tie-breakr. Pokud se zítra nestane něco nečekaného, tak nitraq je DNF.

      30. Robb – 10

      31. nitraq – 10

      0 0
      • Kalic  

        Ideál – blízko čelu, ale přitom takhle brzo v závodě není dobré plýtvat silama na povinnosti spojené s růžovákem.

        Ale zklamal mě dnes Dennis , na kterýho jsem vsázel na etapy, teda hlavně na časovky, žejo.

        A kvůli němu jsem dokonce vynechal Dumoulina – doufal jsem, že se asi při přípravě spíš soustředil na kopce (a stejně si myslím že na nich ve finále nebude nejlepším stačit) a na Dennise nebude stačit.

        Nevyšlo, no.

        0 0
      • robb  

        hm, tipovačka zase v pr*eli :-D

        Ten Dennis mě taky naštval.

        0 0
      • plzakj  

        Ja uz myslel, ze Etna zamichala s poradim Gira a ono jen s tipovackou :-)

        0 0
      • treatt  

        Aha, jsem kouknul do vlákna až dneska, to abych si dal nějaké foto v růžové :)

        0 0
    • snas89  

      Chlapi, kdese to dá sledovat online?

      Nějaký tip na přenos i s dobrým komentářem?

      0 0
    • Vita P.  

      Tak na to, že v samotném závodě se toho zase tak moc nestalo, tak tipovačka se zase přerovnala. Nibali si kosmeticky prohodil pořadí s Pozzovivem a Treat tak přišel o růžové tričko, ale hlavně Gaviria předskočil Greipela v bodovačce, což zachránilo nitraqa od DNF.

      Tabulku najdete zde

      1. Kalic – 48
      2. Treatt – 43
      3. Hroch – 40

      31. Peslezedirou – 8

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        A tak predcasnej vitez byl roztomilej, a QS profesorsky. To ma zas USPS zkazenej den ;-) A bednu si cenim.

        0 0
        • Delkim  

          :) v TV hlásili, že ho těch pár metrů náskoku musí v téhle rychlosti balíku stát strašně sil a že nechápou, proč to dělá :)))

          0 0
          • Kalic  

            Tak znáš to, je potřeba zviditelnit sponzory jakýmkoliv způsobem :-)

            0 0
            • Delkim  

              měl být frajer a říct pak do kamery, že chtěl jenom ukázat Gaviriovi kudy má sprintovat, aby zase blbě neodbočil jako posledně :)))

              0 0
        • USPS  

          Neber jméno boží nadarmo do huby…! :-)

          0 0
      • Peslezedirou  

        A teď všechny poženu před sebou :-)

        0 0
      • Pessinger  

        Go go go Stuyven dojeď mi na bodech:-)

        0 0
    • Vita P.  

      Nibali a Pozzo si zase prohodili pořadí čímž se do čela vrátil Treat.

      Treatt 51

      Kalic 50

      Hroch 40

      … a ze zau to jistí peslezedirou s osmi body

      0 0
    • Vita P.  

      Po dnešní etapě se do růžového vrací Kalic, druhý Treatt ztrácí body, třetí je pak Hroch se ztrátou dalších osmi bodů.

      Poslední je Peslezedirou s osmi body.

      Tabulku najdete tam co vždycky…

      0 0
    • plzakj  

      Hm tak policejni motorka zastavena u krajnice pekne procisla peloton :-(

      0 0
      • iron.hide  

        a Movistar slape a slape dalej

        0 0
      • madik  

        Nechci omlouvat tu zastavěnou motorku, ale proc si závodníci neukázali že je tam překážka? Ten první ze sunwebu to krásné videl, ale holt nemají tyhle fair-play gesta zažitá.

        0 0
        • robb  

          Tak možná neměl moc času na to reagovat, natož ještě ukázat ostatním.

          Jungels ztrácí, Movistar to hezky čistí.

          0 0
        • bassano  

          Asi tak, kdyby tam byl strom tak do neho taky nekdo napali? :)

          prostě něteří závodníci by měli dávat více pozor, holt to odesrali ti co za to moc nemohli jako Thomas a Yates

          0 0
          • Barak  

            Jako, ze by tam čistě nahodou byl strom primo na krajnici?

            Tezko z tech TV zaberu posoudit, jak daleko před celem ta motorka zastavila a kolik meli času na to si ukazat prekazku. Pokud ji videli na kilometr tak chyba závodníků, protoze muze mit motorka zavadu, pad… Spis bych ale řekl, ze to to ten ridic proste po.al.

            0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Nemyslim ze by se v profi pelotonu ukazovalo jako po ceste na kaficko. Mozna si kriknou? Vi to nekdo? Onehda kdesi psali, ze bylo tak sileny pocasi ze si dokonce zacali ukazovat…

          Nejde o fair play, v tymu by si ukazali, vlevo jel tymovy vlak Giantu, vedle vlak Sky… ty vepredu to vzdycky nejak stihnou, spadne to az o kus dal.

          0 0
          • madik  

            Viděl jsem v různých záznamech že se v krizových situacích ukazuje. Spíše to delalo jen pár jednotlivcu. Zvedli ruku a ukazovali.

            Takové to naše ukazuvani kdejakeho mrňavého kanálu se samozřejmě nedělá.

            Je pravda, že ta dnešní situace byla fakt smůla, že se zrovna začalo hromadně „spurtovat“ o pozice a ta motorka byla cerna a dost přehlédnutelná. Videl jsem znovu záznam a byla to fakt velká rychlost. Těch pár závodníků co mělo čas zareagovat a uhnout neměla vůbec čas neco ukázat.

            0 0
          • treatt  

            Ukazujou si, když je zúžení cesty nebo jsou tam ostrůvky a podobně – to si všimni, že ti zepředu vždycky mávnou a taky se křikne.. byli by sami proti sobě, kdyby měli pořád dávat deck..

            Ostatně jak tady někdo křičel, že kluci ze Sunwebu nemají zažité fair play – v první řadě šel tvrdě k zemi jejich jezdce Wilco Keldermann, takže schválně to nebylo určitě. Jela se strašná palba a poziční boj před nájezdem do stoupání, viditelně tam čas na reakci prostě neměli.. je to hodně nešťastná událost no :/

            0 0
        • plzakj  

          Jo, to souhlas. Ty na ‚leve‘ spici koukali nekam doriti.

          0 0
        • dafe  

          Nečekali to a nestihli nic, ve zpomalovačnách bylo jasně vidět jak reagovali na poslední chvíli, jeli strašný kule

          0 0
        • daymaker  

          Připomíná mi to maratony, špička zuří, že zabloudila. To je těžké, když čumí do země a na wattmetr. World Tour, nebo závod okolo komína, má se ukazovat.

          0 0
          • McBlacky  

            v cizině se na silničních závodech neukazuje vůbec. Jenom čumíš jak vymetaj díry :)

            0 0
            • daymaker  

              Chápu, už ani kolem komína se neukazuje. To se pak kluci ale nemůžou divit. To měla být pointa.. :-)

              0 0
              • Sodoma  

                Tak klukům ze Sky by asi nějaká signalizace byla prd platná. Ti jsou tím wattmetrem přímo hypnotizovaní :-)

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Jo jo, koukas po dirach, kochas se cislama na wattmetru a zniceho nic te odzadu sestreli Sunweb s plochou drahou letu :-/

                  0 0
      • tromboonen  

        Rozkaz zněl jasně, sejmout jich co nejvíc kromě Nibaliho :)

        0 0
      • Sc4mp  

        Je to škoda … V závěru tam Yates a Thomas chyběli … Mohlo to být zajímavější. Jinak Quintana si tu růžovou doveze až do konce.

        0 0
        • tromboonen  

          Babka má nějak proklatě hlubokej hlas – asi byly doma kvalitní steaky.

          0 0
        • prodi  

          no je jedno, jak k tomu nakonec došlo, ale opět se ukázalo, že Sky je týmem pouze pro TdF:)

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          By tam chybeli tak jako tak, akorat by nakoupili 2 a pul minuty namisto 4.

          Movis- v deseticlennem zbytku pelotonu 3 movis na spici… hmm?

          Dumu hezky, jestli vydrzi, tak si Quintana bude muset pekne sporit sekundy na posledni casovku.

          0 0
          • Madtomas  

            Verim ze Yates by tam byl, top 5

            0 0
            • bassano  

              no Yates byl tím pádem ovlivněný mnohem méně než Thomas, byl kousek za balíkem než to Movis definitivně vykuchal, dle mého by dojel někde kolem Krujswiika kdyby nespadl, samozřemjě mě to taky štve, když sem uvalil litr na tom že porazí Mollemu ale nevěřím že dnes by ho porazil :)

              Quintana nezklamal a finance mi zachránil :D

              0 0
              • treatt  

                Jojo, dostal se na 50 metrů za balík, ale prostě to nezalepil, jen ho to sjíždění zatáhlo..

                0 0
          • dafe  

            To je jako pokus o malý flejmík? :) Něco by chytli, ale o dost míň. Po pádu z takové rychlosti dycky přece přijdeš domů s větším nákupem.

            0 0
          • obda  

            Dumu hezky, ale Kelderman mu bude chybet :(

            0 0
          • treatt  

            Mooooc pěkně taky FDJ, krom Pinota Seb Reichenbach na 9. fleku před Formolem, Krujsem, Amadorem, Cataldem, Jungelsem…

            0 0
            • Amoondre  

              To jsem cumel jak blazen, Reichenbach kvalitni steaky, vyletnim tempem si dosel v desitce. Domestik pro Pinota jak vino!

              0 0
        • robb  

          Tak rozhodovat se může klidně o vteřiny až v poslední etapě. Purito by o tom mohl vyprávět.

          Ještě bude Mortirolo, Stelvio a klidně to může lehnout někde na rovině.

          0 0
      • Kalic  

        Tady se ukázalo, jaká výhoda je tahat do kopce na špici. Babka se problému vyhla, a ne náhodou – movis dnes takticky výborně, ale skutečným vítězem je pro mě dnes Dumoulin, který ztratil více méně jen kosmeticky a v úterý půjde do růžovýho.

        0 0
    • iron.hide  

      Babicka je pre mna od dnes pan K, skoda ze som ho dal na prve miesto :/

      0 0
      • tromboonen  

        Jako že měl čekat? Ti už byli tak rozjetí, že si toho možná ani nevšimli… a nemyslím, že by kdokoli jinej počkal.

        0 0
        • dafe  

          Kdysi se to občas dělávalo…

          0 0
          • jonti  

            Neutocit a cekat je trochu rozdil. Z uz rozjeteho tempa pred cilovym kopcem se necekalo nikdy.

            0 0
            • iron.hide  

              pokial si pamatam, tak movistar nikdy na nikoho necaka.

              Ale nevadi, vsak sa im to raz vrati.

              0 0
              • Kalic  

                to je fakt, ale zrovna tenhle případ bych jim nevyčítal. Rozjetý kopec, táhli předtím, táhli potom.

                0 0
              • treatt  

                Si vzpomeň, jak spadnul na Vueltě Valverde před posledním kopcem a nečekalo se na něj ani náhodou..

                0 0
          • mr.ricardo  

            Slusnost je pockat po nezavinenem padu, pokud v nem je leader GC, tady ruzovak nelehnul, nebyl tedy duvod prestat slapat. Movistar tahal celou etapu sileny tempo, proc by pred poslednim kopcem meli vsechnu praci zahodit, protoze nejakej vul prehlidnul motorku na krajnici?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pamatuji jak Ullrich skončil vlastní chybou v rokli, nebyl leader a počkali na něj.

              0 0
              • bassano  

                uplne jina situace a jina faze etapy a taky to neschvaluji ze na neho cekali, je to proste blbost

                0 0
            • Kubasan  

              Přesně tak, to by za chvíli čekali i po defektu a na rovinách, když se roztrhá peloton ať už větrem nebo pádem. Prostě to patří k tomu.

              0 0
              • brble  

                Nikdo by nečekal, ale dobré by bylo uveřejnit jméno s fotkou toho génia co to tam odstavil. V pelotonu by byl velice populární, jeho kolegové by si pak dali velkýho majzla co vymyslej (pokud to nedostal chudák befelem).

                0 0
                • robb  

                  Na britském Eurosportu říkali, že krátce před tou nehodou tam došlo k roztržce mezi nějakým italským závodníkem a policajtem na motorce. Alespoň to tvrdili podle toho co slyšeli ve sluchátkách, protože zrovna běžela reklama a neměli obraz.

                  0 0
    • Vita P.  

      tipovačka:

      Po sobotě žádná změna, tak to sem ani dávat nebudu. Za to dneska se to pěkně přerovnalo. Peslezedirou je po dnešku DNF a o volném dnu se tak do černého obléká KnizeAlexej.

      Treatt 73

      Neťa 71

      Hroch 69

      kolvys 68

      lukasd 68

      BF opicak 66

      Ferry 63

      Polka 63

      tromboonen 63

      Amoondre 60

      honzas 60

      Kalic 57

      kulix 56

      iron.hide 56

      USPS 55

      Rorejs74 55

      GLUM 52

      Dubys 51

      Vita P. 50

      prodi 49

      Josse 49

      Coural 49

      Fukin 47

      dafe 45

      marios 44

      nitraq 42

      Robb 38

      pessinger 37

      johny_B1 30

      KnizeAlexej 30

      Peslezedirou 28 (DNF)

      0 0
      • Vita P.  

        tabulka je tam co pořád

        prosím, zkontrolujte to, našel jsem si tam docela dost chyb, tak je možná, že tam budou i další

        0 0
        • Pessinger  

          Čau, já bych měl mít v celkovém pořadí o 10 bodů více :-)

          0 0
          • tromboonen  

            Si z toho nic nedělej, já bych měl mít víc nejmíň o 20 :) A jsem mimochodem nejlepší sjezdař v pelotonu…

            0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Tvl chaot Treatt jednou nahodou nezapomene natipovat, veze se v ruzovuym a zapomina na svoje medialni povinnosti!?

        0 0
        • wishpull  

          Zítra bude všechno jinak

          A potom bude zajímavý, jak Movis budou vařit Toma, určitě to musí zkusit už na prvním Stelviu. Jenom škoda, že už nemá k ruce toho Wilca. Toho je mi líto víc než Sky+Yatese-

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jj, chudák Tom. Zas to vypadá na popravu v přímém přenosu jako s Aruem na Vueltě.

            0 0
            • McBlacky  

              co Tom, ale chudák jeho team. Ted to budou tahat jak o život a až přijde dolomitske combo tak tam bude Tom sám. Proti movis to jsou čajíčci.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Presne tak. Od tedka parforsni hon na Dumoulina. Pro nas dobry, jeste lepsi ze to konci casovkou, takze Movis nevedi kolik vlastne potrebujou najet.

                0 0
                • McBlacky  

                  si ho nakrájej i s teamem na nudličky :/ před poslední časovkou bude mít takovej ranec, že může se max uchlácholit etapou.

                  Bauhaus – sprinter

                  Geschke – rovinář

                  Haga – rovinář

                  Wilco – out :/

                  Lunke – neo pro do počtu

                  Preidler – ten mu snad trochu pomůže, ale pořád to je 2nd tier horský domestik, když má dobrý den

                  Stamsnijder – hovado na rovinky, první brdek a pápá

                  Ten Dam – na toho bych vsadil, že nakonec pomůže nejvíc. Snad

                  proti tomu Movis

                  na roviny maj hovada typu Benati, Sutherland

                  univerzály co jedou všude jak pila: Herrada, Amador

                  a super domestiky do kopce: Anacona, De la Parte (málo známej ale ***** dobrej), Izzagire

                  A Rojas se taky nezdá, sice rychlík, jenže když na to přijde umí za to vzít a jet bomby taky.

                  moc tam nevidím v kopcích rovnou bitvu… Sice někde ve skrytu duše doufám, že Tom babičku zajede, bohužel čísla hovoří v jeho neprospěch hodně hrubě.

                  0 0
                  • madik  

                    Tom může jet čistě na Babičku. Bude se držet Movistar skupiny a minimalizovat ztráty. K tomu nepotřebuje mít super tým, protože mu stačí bránit. Problém by mohl mít Tom v případě, že bude útočit sólově Sky nebo Žralok. S tlakem z více stran problém mít určitě může. Neznám všechny zbývající etapy, myslím ale že kromě super královské Stelvio etapy nemůže na babičku nakoupit 5minut do poslední časovky, pakliže se nestane něco neočekávaného. Vítr, pád, rozdělení skupiny atd.

                    0 0
                    • Paja  

                      Staci blbej defekt…

                      0 0
                    • McBlacky  

                      když se jede vlak do kopce, tak jsou lepší a horší místa. Navíc někdo ti musí vozit vodu. Ono držet se solo skupiny kde jsou 4 silní vrchaři je teorie, v reálu ti za to budou cukat nesmyslně. Pojedeš za posledním, začne nechávat díru, nebo bude foukat a zavřou si bábu za vítr ke kraji… prostě to není tak snadný…

                      a jako, že by nebyly etapy kde to můžou Movis pokosit? klidně dneska, když si vzpomenou. Stelvio s Mortirolem to je šílená etapa – kdo to tam zná ví. 18tá přes Sella Rondu může být taky vyvraždovačka a 20ka na long range utok s odjetýma movis v uniku je taky scénář.

                      Jasný že mu nezbývá víc než to bránit v Indurajnovským stylu, jen ta rozdílná síla teamů je dnes větší faktor než býval dřív.

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        Mortirolo se jede z druhy strany, kde to neni zdaleka takova vrazda. Ale prave proto ze je to tak silena etapa, tak si myslim ze ji pojedou tranquillo.

                        Docela potencial ma IMHO etapa v sobotu do Oropy, kratky s jednim kopcem na konci…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          tu Oropu jsem zvažoval, ale pokud nejsi nasypanej jako onehdá Marco, tak tam nevidím prostor pro víc než pár desítek sekund v best case scenario. Samozřejmě, že jour sans a je hotovo, akorát, že to se většinou stane na delší etapě, kdy tělo prostě nejede v max efektivitě díky únavě a rychleji čerpáš zásoby. Tady to bude zašitej až pod kopec a pak 25 minut kopec, kdy první půlka je hákovačka a posledních 5km je ostrých, ale kolik na 5 km ztatíš když za celou etapu musíš jen 5km jet v plný palbě. Tom tam má určitě waty na 10–15 minut pekla většího než dá NQ kdykoli a zbytek doklepe.

                          0 0
                      • McBlacky  

                        tak včera dobrý peklo, být v růžovým NQ tak by to byla klasická etapa pro unik bez větších GC bojů. Je vidět, že Movis to prostě drtit budou všude a zbytek si proti Sunwebu přisadí jak jen uvidí šanci. Jak jsem si myslel, zůstal tam Tomovi jen Ten Dan, naštěstí vypadá, že je ve formě (jízdou, ne výrazem).

                        Dneska budou mít všichni tabák, kromě Sunwebu, kterej pojede špic a jen se můžou modlit ať jim neodjede moc lidí, než jim to na ´turty´ to go sebere lotto a quickstep

                        0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Hale me prijde ze pokud nebude mit vylozene zly den, tak je to udrzitelny. Etapa Morti-Stelvio-Umbrail nema dojezd do kopce, a je relativne brzo, neikdo se nebude chtit odpravit na zacatku tydne. Vyhodou Movid je ze si muzou dovolit poslat nekoho dopredu pred peloton. A dalsi etapy bud nekoncej zlym kopcem, nebo je tam jen jeden.

                    0 0
                    • Vita P.  

                      Taky mě přijde, že pokud bude po Stelviu v růžovém, tak že by mu to nakonec mohlo vyjít. A jako nereálné mě to nepřijde, Stelvio je brzo a končí se pod kopcem. V dalších dvou dojezdech na kopci by mohl koupit po minutě a najet v časovce na ostatní dvě minuty není nereálné, zvlášť když vede po rovině (nebo spíš mírně z kopce) a není moc technická, takže to bude vyloženě o časovkářských schopnostech.

                      0 0
                      • robb  

                        Quintana by měl jet double Giro – Tour, ne? Otázkou je jakou si dovezl kondici, klidně mu může ještě vygradovat ve třetím týdnu.

                        0 0
                        • USPS  

                          Včera jsem na trpajzlíka lehce nasypal, takže by vyhrát neměl…

                          0 0
                • Smazaný účet  

                  A to ještě vzadu číhá duo Pinot-Reichenbach. Aby se nakonec nesmáli oni.

                  0 0
        • treatt  

          Oj, měl bych se napravit koukám :)

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Shrnuti etap 5–8 Skoro jeste lepsi jak Treatt ;-)

      0 0
    • tromboonen  

      Quick-Step Floors confirm that Fernando Gaviria has crashed. He was able to finish so hopefully he's not too badly hurt. He crashed in the opening kilometres where a lot of riders have gone down on the new tarmac. It's a bit dusty, so the surface is quite slippy.

      … Taloši zas dělaj Kocourkov… Luigi, bude tu Giro, potřebujem nějakej novej asfalt, řekni bossovi, ať to zařídí, ale má čas, tak dva dny před etapou stačí…

      0 0
      • McBlacky  

        jak loni ten ultra kluzkej asfalt -už nevím ve který etapě- pak byl dojezd na malej kopec.

        0 0
        • tromboonen  

          Já myslim, že to maj v každý etapě, snad kromě Milána, ta co jsem na ní byl taky, úplná funglovka, lesknul se od oleje a byl snad ještě teplej :)

          0 0
    • Vita P.  

      Časovka to zase pěkně přerovnala, hlavně Treat zažil pěkný sešup dolů

      1 marios 75

      2 Hroch 66

      3 honzas 57

      4 Neťa 56

      5 Robb 56

      6 Coural 56

      7 Josse 56

      8 lukasd 53

      9 kolvys 53

      10 BF opicak 51

      11 Amoondre 51

      12 dafe 49

      13 Rorejs74 48

      14 Ferry 48

      15 Treatt 46

      16 Kalic 45

      17 iron.hide 45

      18 GLUM 45

      19 Polka 41

      20 KnizeAlexej 41

      21 USPS 41

      22 Peslezedirou (DNF) 41

      23 tromboonen 40

      24 kulix 40

      25 Vita P. 39

      26 nitraq 38

      27 johny_B1 38

      28 prodi 38

      29 Dubys 37

      30 pessinger 36

      31 Fukin 36

      0 0
      • USPS  

        Tak když si trpajzlík vzal to svoje dětské kolo… :-/

        0 0
      • Vita P.  

        drobná oprava, nějak se mi rozesralo řazení podle tie-breakru. Ti co mají stejně bodů, tak jsou prohození. Poslední tak není Fukin, ale pessinger.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Ježíš to je vostuda tohleto :-D ale dík, že mě tam necháváš.

        0 0
      • robb  

        Některý si dnes i odpočinuly :-D

        https://twitter.com/…052826402817

        0 0
      • Pessinger  

        Má poslední nějaké povinnosti? Krom toho se odlepit od dn! ..... Třeba nosit černý dres a chodit na hřbitov ? :-) premiérovej etapák se musí dokončit

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Totez co ruzovej, ale v cerny, aktivite se meze nekladnou ;-)

          Nejlepsi predpoklady ma Blacky, ale ten se obvykle mota na druhym konci tabulky (a Cerna se mu mota furt nekde na druhym konci sveta) :-)

          0 0
      • wishpull  

        Tak na tenhle den jsem čekal 50 let :). Do práce teď chodím v růžovém triku , co jsem ho našel ve skříni úplně dole. Bohužel jsem ale doma nepřemluvil žádnou hostesku, tak fotka nebude, možná když vydržím do soboty, tak se na party nějaký obětujou.

        Marios

        0 0
    • Vita P.  

      po včerejšku žádná velká změna, tak to sem dávat nebudu. Kdyžtak je to v tabulce. Stav po dnešku je následující:

      1 marios 78

      2 Hroch 69

      3 honzas 62

      4 Amoondre 60

      5 Neťa 60

      6 Josse 56

      7 Coural 56

      8 Robb 56

      9 Kalic 55

      10 BF opicak 54

      11 kolvys 53

      12 lukasd 53

      13 dafe 52

      14 Ferry 51

      15 KnizeAlexej 50

      16 Treatt 49

      17 iron.hide 48

      18 Rorejs74 48

      19 GLUM 45

      20 tromboonen 45

      21 USPS 44

      22 Polka 44

      23 Vita P. 42

      24 Peslezedirou (DNF) 41

      25 Dubys 40

      26 kulix 40

      27 pessinger 40

      28 prodi 39

      29 Fukin 39

      30 johny_B1 38

      31 nitraq 38

      0 0
    • tromboonen  

      Tom Mlynářů pěkně dneska… jen aby to dal i v delších kopcích.

      0 0
      • plzakj  

        Jj. Cetl jsem jen textovej report, tak by mi zajimalo, co babka delal, ze vhytil 14s a vymluvil se na vitr v zadech? To to byla takova placka, ze to Tom jel jako TT?

        0 0
        • mr.ricardo  

          Vubec jsem to nechapal, rozvesil je tam po kopci jak pradlo :) ani se nezvedl ze sedla. Indian se snazil, snazil, az se uvaril.

          0 0
          • jonti  

            Se podívej na profil, bylo to na začátku okolo 4%, v nejprudším okolo 8%, tam byli v úniku Zakarin a Quintana. Quintana nesmyslně odtrhnul Zakarina a potom v mírném kopci okolo 3% a s větrem do zad ho Tom se skupinou dalších třech dojel a ke konci to na rovině ještě roztrhal.

            0 0
            • mr.ricardo  

              Zakarin mi prisel, ze mele z posledniho, Dumoulin chtel, aby mu stridali a nikdo z nich nebyl schopnej to tempo jet, byli tam jak na gume. Tesim se, co bude dal, nevidim moc realne, aby Movis stahli ten naskok a jeste si najeli rezervu na posledni casovku …

              0 0
      • robb  

        Rozvěsil to tam pěkně. Babička měla na kostkách potíže s řazením nebo co? Úplně se tam zastavil.

        0 0
    • Neťa  

      Tak po dnešku si troufám tvrdit, že vítěze už máme daného. Nevím, co by to mohlo změnit. Před Tomem smekám, nevěřil jsem, že by se mohl v kopcích tak zlepšit a zároveň udržet tak dobrou časovku. Dnes si babku namazal na chleba, myslím, že to byla slušná rána do jeho psychiky, ze které se už nevzpamatuje.

      0 0
      • Delkim  

        no přál bych mu to, ale aby se mu to dnešní „mistrování“ nevymstilo…

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Ale ne, bylo to kratky a jeden kopec, tak to tam urval na silu kde to nebylo tak prudky a konec na kostkach. Tohle TD sedlo, az bude 200+km a 4 dlouhy kopce a nekdo to tam bude trhat, tak to bude uplne jinak.

        0 0
        • treatt  

          To jo, ale jeho TT mód, kdy si zalehnul na rodla, to stálo za to :)

          0 0
          • McBlacky  

            to bylo jen na zmatení soupeřů a taky mu brzo došlo, že to takhle nepůjde :)

            0 0
      • duk  

        Tak lehký to podle mě mít nebude. Je vidět, že je na tom dobře, ale podle mě zbytečně plýtvá silama před tím než najedou do pořádnejch kopců. Na celkový bych na něj nevsadil.

        0 0
      • obda  

        Jak píše Hroch, tohle nebyla etapa pro vrchaře. Byl tam jen jeden kopeček na konci, který se jel 20 minut. Tom jako výtečný časovkář jet naplno v kuse ten konec zvládne. Ale víc a delších kopců, navíc bez pořádného týmu … Nevím nevím.

        0 0
      • robb  

        Ještě je brzo něco soudit. To nejhorší teprve přijde. Ještě tam bude jedna časovka, s tou musí Nairo taky počítat.

        Tipoval bych, že Movistar to zkusí na Mortirolu, i když je to strašně daleko do cíle a Stelvio není asi tak prudký, aby měl Dumoulin problém ho tam dohnat. Taky to bude po dni volna. Navíc koho by minulý rok napadlo, že vyhraje Nibali.

        0 0
        • plzakj  

          Navic den volna na 3T etapaku umi kondici nekterych borcu docela rozhodit.

          0 0
        • McBlacky  

          taky to vidím na scénář očesat na Mortirolu domestiky, přejedou to v sestavě cca 5 movis a 3 sunweb, na prvním Stelviu pujdou do uniku 2 z Movis, pred koncem to urve NQ, počkaj na něj a dovezou ho do půlky Umbrailu, pak si to dá za svý. Možná se s ním sveze Pozzo, vypadá celkem ve formě. Zakarin s Pinotem se nechaj odtáhnout Tomem pod Umbrail a pak mu taky zamávaj.

          0 0
          • treatt  

            Jo, akorát Pozzovivovi nikdo neprozradil to sladké tajemství, že se dneska vozí waťáky, takže mohutnou akcelerací na 400m nikoho nezlomí a jen se dostane do červenýho a bude muset zvolnit :)

            0 0
            • bassano  

              Já ho mám docela rád, je jasné že to není top GC jezdec a má svůj styl ale aspon se snaží závodit :)

              a kdyby wattmetry nemel niko byla by to vetsi zabava

              0 0
          • bassano  

            jo to říkali že jestli mají Toma zničit task mu musí očesat domestiky na Mortirolu, oni se sice asi očešou sami ale snad tam nepojedou uplnou tužku

            0 0
            • McBlacky  

              ono to je docela logický :) když do toho trochu člověk vidí. Z Mortirola do Bormia to je dost debilní přejezd, kdy jet za svý je peklo. Pořád mírně nahoru, není to úplně konstantní. Podle brutál hrubý předpovědi bude foukat proti, což bude mít vliv nejen v tom přejezdu ale i na prvním výjezdu na Stelvio a ve sjezdu do Trafoi. Takže už tak těžká etapa bude o to těžší. Výjezd ze St. Marie je v boků údolí a tam vítr nehraje roli, možná trochu pomůže tailwind v průjezdu Munstertalem.

              0 0
      • robb  

        Dnes si kluci asi moc neodpočinou. Jestli pojedou takovou pilu až do konce, tak nevim nevim :-D

        0 0
      • USPS  

        Jsem zřejmě poslední kdo by to trpajzlíkovi z Fuentesovy stáje plné plnokrevníků(SIC!) přál, nicméně doporučuji se podívat na profil zbývajících etap a najít si kolik činí váhový rozdíl mezi TDi a trpajzlíkem…

        Teď je naprosto ideální čas nasypat(SIC!) na trpajzlíka – kurz se obrátil a je skvělých 2.6 (a bude podle mě už jenom klesat)…

        0 0
        • Pessinger  

          2,6 to je dobrý, je tam value:-)

          0 0
        • Vita P.  

          Alespoň se bude na co dívat. Vzhledem k závěrečné časovce musí Quintana na Dumoulina najet minimálně pět minut. Což vůbec není nereálné, stačí blbý den na Stelviu a je to. Jen musí útočit, nestačí čekat na poslední kilometr posledního kopce…

          0 0
          • tromboonen  

            Babiččina squadra Tomáše asi někde utaví, bohužel.. koukal jsem na FR verzi v té etapě co vyhrál a komentátor suše poznamenal, že Movis jede jako Sky na Tour…

            0 0
            • Vita P.  

              to je dost pravděpodobné. Na druhou stranu, pokud TD pojede hlavou a nenechá se vydivočit do tempa, na které nemá, tak to nemusí být tak lehké. V každé etapě si může dovolit minutový zásek a to není málo.

              0 0
              • tromboonen  

                No on hlavou pojede, to mu jde nejlíp jak jsme viděli, ale nebude mít nikoho k sobě, snad to dá na flaškách z neutrálu :)

                0 0
              • McBlacky  

                jet za domestiky nebo za svoje je rozdíl mnohem víc než minuta / dvě na té etapě přes Stelvio.

                Toma by mohlo zachránit kdyby na Stelviu napadl sníh a zkrátili to z Mortirola jen k odbočce na Umbrail.

                0 0
                • gerrard  

                  Zitra beru homework, at to cele vidim :). Uz se nemuzu dockat, ale podle me se zavodit bde poradne az na poslednim kopci.

                  0 0
          • wishpull  

            Stelvio asi nic nevyřeší, já se bojím té etapy na Sele, je to pořád vysoko, loni tam pohořel Valve, uvidíme jak si chlapec z +/-0 n.m.v. povede, , třeba mu to vůbec nebude vadit, ale NQ tam asi bude mít výhodu.

            0 0
        • Neťa  

          Toho všeho jsem si vědom a i vzhledem k tipovačce bych potřeboval Tomův sešup :-), ale prostě věřím, že těch pět minut na Toma sám babka do časovky nenajede. Leda by se Movisu povedl nějaký podařený kousek, kde by mu naložili ranec.

          0 0
          • madik  

            Zlomit Toma na Stelviu asi půjde, budou ten den tři velmi náročné kopce a budou se pohybovat najednou ve +2000m nad mořem.., je to ale otázka jestli to Movistár dokáže? Čekám, že tu etapu několik favoritů nedá a dostanou pořádnou časovou nálož a jestli to bude zrovna TD, těžko říct. Může to být klidně i babička..

            Hlavně pokud movistar rozjede peklo už od Mortirola, od půlky etapy už zbude jen Amador (a to jen možná) a NQ. A kdo by pak tahal poslední Stelvio?

            Nakonec čekám, že se pojede piánko etapa, protože budou GC týmy chtít své domestiky v úniku a až poslední kopec se pojede kudla jako obvykle a TD to dá s minimálně ztrátou.

            0 0
            • Delkim  

              jj, aby se s vaničkou nevylilo i dítě resp. babička :)

              0 0
            • McBlacky  

              kdepak, Movis má tech domestiků do kopců víc. Narozdíl od Sunwebu. Jim se hodí to brzo oholit, protože TD má velký náskok a za ním to není tolik od sebe, tzn všichni proti Tomovi a až potom budou řešit kolik nakoupí proti sobě, bránit pozice nedává smysl (Pinot, Zaka, Pozzo).

              Podle vývoje bych tipnul, že s desítky vypadne Jungels a možná Nibali. Zakarin by mohl jít na třetí flek (když bude sucho a nebudou ho tlačit ve sjezdu aby se rozbil). Zajímavá karta je Amador, buď půjde pod kosu pro NQ, nebo zkusí do uniku na Stelviu, mohl by odjet s někým jako Rolland :)

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Jako ze by Movis jeli na svoje tradicni 2–3 ? :-)

                Ja fakt nevim, zas oholit to na Stelviu na 10 lidi taky nedava smysl.

                Nibalim bych si nebyl tak jistej, on ledacos muze sjet z kopce. Quintana buhvijakej sjezdec neni a z Umbrail dolu uz mu nikdo z tymu nepomuze.

                0 0
                • gerrard  

                  Cekam jestli Nibali zazracne obzivne ve tretim tydnu stejne jako loni. :)

                  0 0
                • McBlacky  

                  Sjezd z Umbrailu do Bormia je relativne jednoduchej – nejdřív ***** šlapavý přejezd louky, pak pár toček u potoka, průlet galeriema, což moc točivý není a nad Bormiem pár serpošek ale dost dlouhých že mezi nimi musíš šlapat. Ale to asi víš. Zajímavější by byl z Umbrailu do St. Maria, tam jsou ty točky super krátce za sebou, mezi nimi není prostor šlapat a kdo to umí drží si rychlost.

                  Ze Stelvia do Prata tak bude rozhodovat nejvíc, ale zase, mezi točkama se dá přišlápnout.

                  NQ umí z kopce, otázka co po včerejším decku :)

                  0 0
              • bassano  

                Etapa na Stelvio je opravdu nejtěžší a nadělit to může výrazně (škoda že se nejede až jako poslední horská), Tom DUmoulin jede zatím par excelence a opravdu bych to od něho nečekal jenže to těžké ho jěště čeká, etapa s jedním kopcem na konci je něco jiného než etapa s 5000 převýšením, to může být pro Toma problém, tam Quintana a Nibali poletí a Nibali se na rozdíl od Quintany nebojí utocit 70 to go takže pokud na to bude mít tak se je na co těšit, já bych ho ještě neodepisoval, loni na etape do Risoulu když odpadal v předposlednim kopci tak b ych taky nedal ani floka že to Giro vyhraje :)

                0 0
                • iron.hide  

                  jj, chyti sa auta a poleti nahor.

                  vlastne take triky uz ukazal aj babiciak, takze to mozu robit spolu.

                  0 0
                • McBlacky  

                  Nibali mi přijde letos z formy. Si vem jako ho rozvěsili na Biokovo v přípravným závodě kolem Chorvatska. Měl kliku, že se nejelo až na vrchol Sv. Jure, protože by to byla akorát ostuda.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Ale zas má na svý straně políše na motorkách :)

                    0 0
                  • bassano  

                    to jo ale on na tu přípravu vždycky kašle i když tak moc jako letos ne :D

                    a formu směřuje až na poslední týden etapáku a zatím až na Quintanu a Dumoulina, kteří jsou výrazně lepší tak to není tak hrozé, sice to jak vytuhl na Oropa je trochu alarmující ale že vypadne z top 10 bych se nebál pokud neberu nějaké nečekané události tak mu dávám na bednu 90%

                    0 0
                  • Neťa  

                    Stejně jako babka by měl směřovat formu právě do třetího týdne Gira, taky bych ho ještě neodepisoval. Každopádně by to mělo být ještě hodně zajímavé.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      směřování formy do posledního týdne je spíš zbožný přání, víc to záleží na tom kolik únavy nakumuluješ a jak na to jsi celkově. Pokud jedeš hranu 14 dní a visíš za oči, tak je scifi, že se probereš ke konci. Spíš to je o tom, že rozumně nakupuješ a necháváš to být když jde o vteřiny a tím šetříš sílu a pak dáš rozhodující atak v jedné ze závěrečných etap, které jsou vždy nejtěžší (Evans, Nibali). Analogicky pokud pálíš sirky, bojuješ o každý MTF a spurtuješ dojezdy, tak nemáš šanci to zregenerovat a jen se horšíš (Sanchez, Anton, Porte, Rolland, Aru, TGV).

                      Pak jsou samozřejmě roboti typu Froome a poslední dobou i Nairo a ti dokážou jet top věci celý tři týdny. Zvláštní případ je AC, který se z kategorie robot přesunuje do kategorie bojovníka co vytuhne :)

                      0 0
                      • raw 4  

                        Black nechcete s Treattem založit thread na komentování GC?..mat esuper postrehy

                        0 0
                        • McBlacky  

                          noo to by ted bylo složitý. Západní sekce je trochu v krizi.

                          jinak teda dneska solidní poprava 90km to go a vypadá to jako by za 5km měl být finish. JEstli tohle Tom rozchodí tak už všechno. A Vasil „scooter“ Kyrienka je fakt hovado :)

                          0 0
                          • raw 4  

                            Jsem si vzpomněl, jak jsi tady popisoval možný průběh a zatím ti to vychází… TD očesávají jak stromeček…jsem zvědav jak dopadne Hirt…pro mě příjemné překvapení Gira

                            0 0
                            • tromboonen  

                              Ale Tomík se zatím drží a má tam ještě pořád nějaký svoje kluky… to by mohlo vyjít, na přejezdu nikdo nic nezkouší, část posledního kopce jim uvisí a pak si to dojede ve svým tempu, žádná tragická ztráta doufejme..

                              0 0
                              • McBlacky  

                                se to hrozne uklidnilo po tom co GC group zjistila, že to pod kopec nedoveze tak vyčesaná a Steven se vysral na to tahat 2nd group, pak teda posla do ***** Landu :) když se stáhli zpátky protože Amador dostal do vysílačky, že nemá jet na sebe. Takže ted se budou karty rozdávat znova. Pořád ale je tak odpočatej Gorka a Winner, proti Ten Damovi, který musel makat

                                0 0
                                • tromboonen  

                                  No to jo, ale čekal jsem totální válku minimálně na tom druhým kopci, nemluvě o přejezdech, takhle má Tomík celkem naději, že to nebude úplná katastrofa, ten jeden kopec snad dá nějak rozumně, to není tak nebezpečný jako kdyby byl nějak katastroficky pozadu už dřív, Movis to možná fakt překombinovali, uvidíme, seru na tipovačku a fandím Tomovi.

                                  A do pi.e něco s ním je…

                                  0 0
                                • Neťa  

                                  Tak Tom šel právě položit kabel a jestli to jsou nějaké zažívací potíže, tak je to v prdeli :-(

                                  0 0
        • treatt  

          Taky jsem si říkal, že při 2,6 bych mohl něco sypnout..

          0 0
    • Vita P.  

      Stav tipovačky o třetím volném dnu je následující:

      1 marios 90

      2 Neťa 80

      3 Hroch 76

      4 Treatt 72

      5 kolvys 68

      6 honzas 68

      7 BF opicak 64

      8 GLUM 63

      9 Amoondre 60

      10 Ferry 60

      11 Polka 60

      12 iron.hide 59

      13 tromboonen 59

      14 Josse 58

      15 Kalic 58

      16 dafe 58

      17 johny_B1 56

      18 Vita P. 56

      19 Rorejs74 55

      20 USPS 54

      21 Coural 54

      22 Robb 54

      23 lukasd 53

      24 KnizeAlexej 52

      25 Dubys 52

      26 prodi 51

      27 Fukin 49

      28 pessinger 48

      29 kulix 46

      30 Peslezedirou (DNF) 44

      31 nitraq (DNF) 42

      0 0
    • McBlacky  

      Movis dneska teda přetaktizovává ukrutně. Amador utočí s uniku :) no jsem zvedav co mají za pokyny. Mít špic, unik, podporu NQ v GC balíku. To je hodně velká dominance a nemusí to vyjít, stačí aby jeden článek rupnul a konec. NQ už musí zaútočit, protože v GC grupě podporu nemá a TD je ve finále fuk, že Amador jede na růžovku, protože to bude mít k němu nejblíž a tím pádem pojede Zaka, Pinot a Molema, Nibs se klasicky jen poveze a uvidí.

      Rozhodující bude v jakým stavu dojedou do St. Maria. Pak počítám, že v tom prudkým začátku z vesnice za to vezme NQ a zároven to vychladí Gorka s Winnerem a pojedou mu tempo. Pak je možnost že Amador fakt pojede s Landou v alianci já GC ty etapu, nebo Amador počká a rozjede NQ tu hnusnou traverzovku k vodopádu a potahá mu mezi galeriema. Každopádně parádní etapa zatím

      0 0
      • madik  

        Ajaj snad to teď Tom doslova neprosere :/

        0 0
        • jsflyin  

          +1 :DD

          0 0
        • McBlacky  

          tak to je fakt pech :/

          0 0
          • obda  

            Takovahle situace je na h…o :(

            0 0
            • tromboonen  

              A ještě se mu pověsí na zadek Movis, kluci španělský jsou teda pěkný kurvy :)

              0 0
              • Neťa  

                Zase na druhou stranu myslím, že kdyby Movis chtěli, tak teď peláší o 106, takhle se asi kvůli té situaci neútočí.

                0 0
              • GrumpySmurf  

                Asi nakej fetish :)

                0 0
              • Jezevecxyz  

                „they can smell dumoulin getting closer“ :D

                0 0
              • jkcz  

                No jak se za nej pověsil ten Movis, tak to mi připadlo úplně nejvíc nechutné. TD s prominutím ve sračkách, tak ho pojďmě psychicky dorazit. Ale jasně, jde o prachy, v prvé řadě, takže nějaké sportovní chovaní…

                0 0
                • Honzas  

                  No od dotahování do skupiny tam má svůj tým. Že si s sebou žádný nevzal bychom neměli vyčítat ostatním.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    s tím co mají k dispozici se snaží velmi. Wilca je škoda, ten by mu včera bodnul zle.

                    0 0
                    • Honzas  

                      Je mi jasný, že dělají, co mohou. Ale včera tam chyběli.

                      A Wilca si popravili sami tím, že nečumí na cestu.

                      0 0
          • McBlacky  

            ale ted jede skvele a nastestí Amador hnije, kdyby se blbec vezl a netahal se s Landou o nesmysl…

            0 0
    • gerrard  

      Hm tak se to nejak zamotalo. TD si zahral na Sagana na Rubaix. :(

      0 0
    • tromboonen  

      Kua jako že by mu nadělil Babička, navíc za přispoění běhavky, to bych ještě zkousnul, ale vychcánek Nibs, navíc když jeho arabští plnokrevníci táhli když Tom kadil?

      0 0
      • bassano  

        a to meli podle tebe cekat az se vysere a jit mezitim na parek? za to ze se mu chce na zachod nikdo nemuze a neni duvod na neho prece cekat

        krome toho že prvni utocil Zakarin

        navic co by jsi chtel to Dumoulin docela dobre ubranil jel to hezky, porad ma naskok a casovku k dobru

        0 0
        • tromboonen  

          No nevim, párkrát jsem viděl, že se na žluťáka čekalo, když jenom chcal…

          0 0
          • bassano  

            to jo ale ne na zacatku nejtezsiho stoupani v kralovske etape, to by si pak z toho udelali nekteri strategii zastavit peloton pod kopcem at si odpocinou :)

            jestli Tom na to má tak to ještě zvládne

            0 0
            • GrumpySmurf  

              Treba Sky loni, kdyz jich pulka popadala a frumik zniceho nic potreboval na malou? :) Hodne lidi remcalo, ale byl to zlutak a tak se cekalo.

              40km, celej kopec nahoru a dolu, to doopravdy neni spurt do finishe, kde nemas kde pockat.

              Cekat se melo. .

              0 0
              • bassano  

                To je jiná věc, to nebylo fair play od frooma že zastavoval balik protože on nespadl a není důvod aby se čekalo až froome bude mit zase komplet tym domestiku a bude slozitejsi je utahat, nikdo jet nechtel tak to nikdo neresil, ale kdyby to ostatní napálili a že na to měli právo tak je to jenom Froomova chyba a nikdo by nic neřekl

                dle tvych predstav o cekani pri jakemkoliv problemu uz by se nezavodilo vubec

                navic vepredu byli lidi s ambicema na GC, to meli nechat Krujswijka jet? Jak by k tomu ti jezdci které by to stálo místo v GC přišli? to co říkáš je na hlavu

                podívej jak to sebe řezali Contador s Astanou na Giru 2015 to byl aspon zavod jak ma byt :)

                0 0
                • GrumpySmurf  

                  Hele to je tezky. Situace od situace, nekdy cekat, jindy ne.. Tady fakt stacilo zvolnit na prvni 1/4 kopce a bylo by. Ale chapu, ze to nemusime vsichni videt stejne..

                  Jako ten dnesek to nevymyslis a divacky je mozna zajimavejsi, kdyz se jen zavodi. Jen to pak ma takovou divnou pachut. Zvlast kdyz Tom vcera cekal…

                  Na gcn tohle tema minulej tejden shrnuli moc pekne. Nedodrzovani nepsanejch pravidel vede jen k vetsi nervozite v baliku, vetsi tlacence pred klicovejma mistama a tedy i vetsimu nebezpeci. A delat cyklistiku nebezpecnejsi fakt neni potreba..

                  0 0
                  • USPS  

                    Doufám, že stejnou chybu TDi už znovu neudělá – a pokud ano, tak dobře mu tak…

                    0 0
                  • Honzas  

                    no tohle je velka otazka a ja to dam treba sem, pac si nejsem jistej, kam to patri. A adorace aury TD se mi trochu prici…

                    v etape na blockhaus popadalo komplet sky a yates kvuli nepozornosti sunwebu. sunweb tam zustal skoro cely a neudelal nic pro snizeni tempa a pockani na ostatni. nebyl duvod, TD tam byl, tak pohoda. Sunweb tam krom Keldermana zustal kompletni a delali jakoby nic. Nemeli duvod. pak se to cely hodilo na movis a BM.

                    Tak proc by o par dni pozdeji nekdo mel pockat na TD, kdyz se z tempa baliku posere? Proc by na nej mel treba Yates nebo Landa cekat? Jeho tym shodil pul pelotonu a zpusobil, ze jsou o spoustu minut pozadu, aniz by museli. Nebejt toho padu, tak je treba prvni GT a cekani na ruzova dres nikdo neresi.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Hele nevim,

                      1. že ten pád někdo (kdokoli) z balíku „zavinil“, tím méně Sunweb, je přinejmenším sporné, jeli takovou špic že kromě prvních pár lidí to moto neměl nikdo šanci vidět, snažili se vmáčknout dopředu skoro jako před sprintem, každej centimetr asfaltu se hodil, smůla je, že si tam francouzskej políš zrovna musel dát galoázku…

                      2. Na špici byli Movis v plné sestavě a jeli jak fretky, že by kdokoli jinej, tím méně Sunweb, moh v tu chvíli způsobit zpomalení tempa je podle mě naivní

                      0 0
                      • treatt  

                        Je to tak do značné míry, ale taky na straně druhé musím trochu poupravit, co jsem tu psal, když jsem obhajoval třeba právě Sunweb – četl jsem potom pár hodnocení z balíku, že jedna věc je masakr tempo a boj o pozice, ale že kluci úplně na špici tu mašinu vidět museli a prostě nikdo nemávnul. Ono se to navíc v tu chvíli dost přelejvalo zprava doleva, tak to z gauče neposoudíme, kdo měl nejspíš mávnout, ale bohužel to neudělal nikdo a pár kluků na to teda dojelo nepěkně :(

                        0 0
        • McBlacky  

          Zaka to pak ale na pokyn DS zabalil – alespon to se psalo.

          Nibali je v hrozným tlaku, on musí neco předvést, za každou cenu. Majitelé nejsou sugar daddis typu Rihs, Bakala, Ryan. To bude větší hell než Tinkov, už byly nějaký zákulisní informace, že v tom teamu není úplně dobrá atmo.

          0 0
          • petryk  

            To se dalo čekat, že to tam nebude úplně veselý. Není tam žádný větší cit pro sport – prostě dáme prachy, dej výsledky, jinak zdar.

            0 0
          • raw 4  

            :-) Sugar daddis…Takže si myslíš že Tinkov nebyl největší hellraiser? :-)

            0 0
    • gerrard  

      Pekne Tom.

      0 0
    • Tanabe  

      Nejak porad nechapu proc porad zdruraznovyli strevni potize? Podle mne ho chytlo klasicke srani nic vic kdyby mnel sracku nakoupi za tech 20 kilaku klidne pres pul hodiny

      0 0
      • Pavel  

        Snědl párek barvy a chutě nevalné… :)

        0 0
      • mr.ricardo  

        Tak neco do toho mikrofonu placat musej, to bylo jasny po 2 kilakach, ze to byla jednorazovka :) dupal do toho neuveritelne.

        0 0
      • bassano  

        presne tak nevychytal WC timing jinak by to neodjel takovym zpusobem ten zbytek etapy

        0 0
      • McBlacky  

        ono to tom koktejlu iontáku, gelů a jídla se to prostě občas nepovede.

        0 0
        • Pavel  

          To se vůbec nedivím…

          0 0
    • Vita P.  

      Dumoulin ubránil růžový a Marios si tak buduje v čele výrazný náskok. Skoro začínám věřit tomu, že to Dumoulin nakonec přece jen dá.

      1 marios 104

      2 honzas 86

      3 GLUM 85

      4 Hroch 85

      5 Neťa 78

      6 Josse 74

      7 BF opicak 72

      8 Kalic 72

      9 Amoondre 70

      10 Ferry 70

      11 Vita P. 70

      12 lukasd 69

      13 iron.hide 69

      14 Rorejs74 68

      15 Dubys 68

      16 Treatt 67

      17 kolvys 66

      18 USPS 64

      19 dafe 64

      20 Robb 62

      21 KnizeAlexej 62

      22 tromboonen 61

      23 Coural 58

      24 Polka 58

      25 prodi 58

      26 Fukin 57

      27 nitraq (DNF) 54

      28 pessinger 53

      29 Peslezedirou (DNF) 50

      30 johny_B1 47

      31 kulix 45

      0 0
      • obda  

        Moc bych tomu neveril. Dneska ho to stalo 2.5 minuty a spoustu sil :(

        0 0
        • tromboonen  

          Vodložil půl kila a jak mu to jelo… jestli správně načasuje vodložení, zůstane plus mínus v hlavní skupince a napálí časovku tak to má a klobouk jako prase, já mu držim…

          0 0
          • plzakj  

            :D

            0 0
          • bassano  

            bylo by to hezké, ale to co je ještě čeká je zlo, 4 dny 13k+ převýšení a km taky vydatně v těch etapách, právě ty poslední dny se rozhodne komu zbylo nejvíce sil a myslím že šanci má jenom pokud se Quintana s Nibalim budou hlídat natolik že to protaktizují :)

            0 0
            • wishpull  

              Nejhorší bude 18.et. 130km to se pojede doraz od startu, god save Tom..

              0 0
              • McBlacky  

                Tam je past podle mě jinde, ty kopce nejsou extra přísný (proti Giro standartu), neznám všechny, ale z prvních tří mi nejhorší přijde Pordoi z Canazei, byť teda % maxy jsou hodně zavádějící, vnitřky toček tam jsou skoro volný pád a vnějšek je normálně jetelný dost možná nemá ani 10%. Tam ještě někoho mít Tom bude, přejezd pod Falzarego z Arraby je hákovačka, Na Falzarego to je více méně hezky jetelný, spodek schovaný, vršek už může fučet, z Valparoly do Corvary určitě potřebuješ někoho už na závěr sjezdu a pak na La Vila – Corvara, to je klasická rovinka 2%. To je ale pořád dobrý, protože největší ******* teprve přijde, Gardena z Corvary je pro báby co tam jezdí na kafe, začátek je chvilku technický, ale ze Selvi až do cíle pokud nemáš domestiky jsi čistě v prdeli. Hákovačka až do cíle.

                Tohle samozřejmě movis i bahrain ví.

                Díky délce etapy nemá šanci naskočit do úniku nikdo ze Sunwebu. Ten Dama si bude šetřit na nejhorší, možná by to dal Simon, bude to ale na hraně jeho vrchařských schopnosti a je otázka co by pak v záveru na last 35km předvedl. Aby v téhle etapě ujel unik, to bude chtít ***** power.

                0 0
                • wishpull  

                  Díky za koment.

                  0 0
                • Kubasan  

                  To je sice pravda (znám to tam), ale to by museli Tomovi odskočit, jenže není moc kde, pokud tedy nepůjde zase kadit :D Nairo nemá kuráž utočit na Falzaregu a potom není moc kde, vysoké tempo TD nevadí, on má problém v prudkých kopcích. Jet včerejší etapu obráceně, tak ho na Mortiloru urvou i bez té potřeby… Nibs něco zkusí ve sjezdu z Valparoly (jet to přes Giau to by bylo něco jiného), ale to bude tak všechno. Tajně sice věřím, že bude útočit i do kopce, ale to ho Nairo uvisí a budou se hlídat mezi sebou, místo toho, aby spolupracovali. Pokud TD úplně nerupne (dožene ho únava z tohoto týdne) tak to má v kapse.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Movis může ve spolupráci s Bahrainem hodit do uniku 3+3 a pak to bude jiný. Mezitím se to na Falzaregu procedí, zbytek domestiků Sunwebu se poblije ve sjezdu plus do Corvary a na Gardeně se taky dá zaútočit, pokud nebude foukat proti, to by do toho NQ nešel.

                    Utok z Valparoly mi nepřijde moc logický, ta druhá půlka je ******** šlapavá a ani nahoře to není moc technický, klasický high speed sjezd a jet pak sám pod Gardenu, doby takových long range jsou pryč jako epo :)

                    Souhlasím, že v té druhé půlce není moc kde na jisto odjet, ale jakmile odjede spolupracující skupinka + podpora z uniku, tak to bude naskakovat. Sunwebu by mohlo pomoci to, že Pinot včera nestíhal šrot a tudíž FDJ se bude snažit limitovat cuky v tempu a pojede vysoký konstant, doufajíc, že to Pinot orve v časovce na podium. Katushu nemá cenu zminovat, ti nešlápnou ani když musí :) a Ag2r nějak nemají šťávu letos. Sice tam častou jsou, ale závod netvoří.

                    0 0
                    • bassano  

                      Jak říkáš sjezd v Valparoly nebo utok na falzarego od Nibaliho nebude, jestli z nejakeho kopce, tak z toho posledního a utok bud na Gardenu nebo na ten kratky 3km brdek v pulce sjezdu,

                      A Pinot tezko orve v casovce podium kdyz mu chybi minutu a pul na Nibaliho ktery je v časovce lepsi nebo stejne dobry to by musel v kopci Pinot jestli nevytuhne uplne tak neco urcite zkusi on je bojovnik :)

                      a Katushu trochu nechapu az na Zakarina ktery jede na GC tak mi prijde ze se prijeli slunit nebo co protoze delaji fakt hovno :)

                      0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Si myslim ze to bude na plichtu zitra, a dojedou pospolu.

                      0 0
                • raw 4  

                  Ještě votm threadu popremejslejte :- )..takovýhle preview by se vždycky hodilo..

                  0 0
      • USPS  

        Dá, nedá – každopádně by to samozřejmě byla velikánská ostuda, kdyby to ta Fuentesova stáj plná plnokrevníků(SIC!) nezvládla…

        0 0
      • wishpull  

        Moje mentální spojení s Tomem je neuvěřitelný, včera odpoledne než jsem vyjel na švih mi taky nějak bolelo břicho. Ale dnes už jsem téměř OK, tak doufám , že i on TOnale přejde bez újmy a pak zvládne i ty další etapy

        M..

        0 0
    • McBlacky  

      Rolland taktizuje :) ten kluk je fakt záhadnej, nechci vědět jak mu to myslí

      0 0
      • wishpull  

        Dneska tam máme Honzu Bártu, Šlegi už je asi out

        0 0
        • Delkim  

          ten Mohorič jede dneska jako motorová myš a Rolland čeká a čeká a ostatní čekají co on :)

          0 0
          • Delkim  

            …a dočkal se :)

            0 0
            • tromboonen  

              Francouzsky komentatori se muzou zblaznit, jak kdyby vyhral celou TdF..

              0 0
              • Delkim  

                Já se jim nedivím. Oni zase tak často příležitost jásat nemají :)))

                0 0
              • McBlacky  

                On na to mel kolikrat ale jeho taktika je vzdy ze supliku spectacular ;)

                0 0
                • treatt  

                  To teda :) nicméně včera parádně, nechat chlapce vycukat a pak za to vzít a nekoukat nalevo napravo.. ostatně na konci etapy během těch víc než 10ti minut, kdy odjel, měl průměr 403W, 30s peak 503..

                  0 0
    • team_daddy  

      Tak dneska to pry vyhral pan Cannondale

      0 0
      • USPS  

        Je nejvyšší čas zvýšit to výpalné – za ty nízké platy, co v té ČéTé mají, tam prostě žádný kvalitní vodborník nepude…

        0 0
      • Pavel  

        a celkové stádo vede Dumoulin.. :)

        0 0
    • iron.hide  

      do riti, jake paradne etapy su tento tyzden a ja musim furt cucet v robote a bez streamu :(

      0 0
      • Pavel  

        Já čučím v robotě s Eurosportem… :)

        0 0
    • nitraq  

      Britský eurosport na Shadow-net.org přestal fungovat, kde sledujete?

      Edit: Uf, rozjelo se:)

      0 0
    • mr.ricardo  

      No ty voe, to jsou komici :D

      0 0
    • obda  

      Tak Tom dneska zkušeně :)

      0 0
      • wishpull  

        Už tomu začínám věřit. A Honza Hirt nádherně.

        0 0
      • Kopik89  

        Quintana neskutečnej tragéd, hrozně v mých očích spadl, není schopen absolutně ničeho samostatného. Tom neustále ukazuje že má formu, sílu a hlavně že chce ject. Babička by možná klidně i zastavil jen aby nemusel vystřídat dneska. Ten jeden pokus o únik mi přišlo že byl jen takovej falešnej. Vincenzo vypadal taky vystřílenej, už sem myslel že je TD trhne :)

        0 0
        • Neťa  

          Tak hlavně na to ani jeden z nich evidentně nemá formu, naopak TD se očividně připravil perfektně. Hirt dnes opět super a Landa to kolo asi sežere :-)

          0 0
          • bassano  

            Asi tak, dneska na konci spíše vypadalo že Dumoulin ujede jim než oni jemu uvidí se ještě další dva dny ale má to našláplé hezky

            0 0
          • Kopik89  

            Souhlas Hirt jede suprově. Nekončí mu letos smlouva v CCC ?

            0 0
            • tromboonen  

              Italskej komentátor: „Hirt del eqipo či či či“ (ode dneška jim říkám kluci kočičí)

              0 0
      • Polka  

        Jako ma z tech dvou tragedu dobrou prdel a uz mu fandim taky i presto, ze se to na to napred vysral :-)

        0 0
    • Rockodendronus  

      Nevím no, dneska jsem se těšil na nějakou akci a celkem zklamání.. vůbec mi v letošním Giru chybí vášeň, která dřív v závodech bývala. Jako by ani nikdo vyhrát pořádně nechtěl. Rozhodně mi to nepřipadá jako GT. Quintana se mi před několika lety začal celkem líbit, ale od loňského TdF se jen drží nalepený za leaderem a nezkusí ani houno. A když už mu dochází čas, kdy by se mohl přes nějaký útok dostat do čela, tak ho vzdá po 50 metrech a potupně se vrátí za leadera do háku.

      0 0
      • obda  

        Prostě není nikdo o parník před ostatníma. No a? Třeba už došly lamí stejky ;) Ale že by tam nebyla vášeň a chuť vyhrát – to myslíš vážně?

        0 0
        • Kopik89  

          No dle mého kdyby byla chuť a vášeň vyhrát tak se snaží něco vymyslet a uject. Už tolik času nemají a konečná časovka dává navrch spíše Tomovi. Možná že má Nairo schovaná nějaká esa v rukávu a překvapí, ale myslím si že už ne a Tom si to pohlídá. Každopádně sem se na tento poslední týden těšil jak se bude útočit a závodit a zjištuji že se spíše raduji z toho že jim Tom zatím nic většího nedovolil.

          0 0
          • Pavel  

            Jediná akce týdne byl rychlý úprk Toma do „křa“… :)

            0 0
          • obda  

            Ještě je tu stále možnost, že NQ i NIbs prostě na víc nemají. Pokud tomu je skutečně tak, tak bych jim to fakt nezazlíval.

            0 0
          • plzakj  

            Jo to souhlas. Jediny drama se deje, kdyz ma nekdo defekt nebo jinej problem. To samy lonska TDF. Jinak se jen ceka, az lidrovi dojde…

            0 0
        • bassano  

          rozhodně bych cekal od tehle etapy vice, porad cekaji na poslednich par km a pak maji smulu navic si setri sily na dalsi etapy, nakonec budou vymyslet neco v sobotu 90km pred cilem

          0 0
        • Rockodendronus  

          Jo, myslím. Alespoň u těch, kteří jedou na celkové vítězství a ne u těch, kteří jedou na etapové vítězství. Kromě vedoucího muže, samozřejmě. Jenže na něm iniciativa momentálně není. To co předváděli v dnešní etapě Quintana s Nibalim byla čirá nuda, síly nesíly, toto tomu sportu fakt dobrou reklamu neudělá… Každý se bojí zaútočit, jít do úniku, ujedou o 30 metrů, aby se okamžitě otočili a zastavili. Neustále visí na vysílačce, co jim DS řekne, aby udělali nebo jedou strojově podle powermetru. Škoda, že není v kalendáři aspoň jeden závod, kde by nebyly vysílačky a computery, jako za starých časů – taktika podle domluvy před závodem a průběžná modifikace podle situace. Celkem by mě zajímalo, jak by to dneska vypadalo. Ale jo, pláču na nesprávném době, je 21. století a je v tom příliš peněz na to, aby se jelo podle pocitu. :)

          0 0
          • obda  

            Hele, vysílačky a powermetery bych jim sebral taky :) Na druhou stranu – co maj dělat pokud na Toma fakt nemají?

            Ale docela mi vadí, když spousta lidí hodnotí atraktivitu závodu podle toho, jak je těsný boj o první flek GC. Přitom „vložený závod“ o druhej GC či trikot/etapu může být zajímavý mnohem víc. Alespoň pro toho, kdo o cyklistice něco ví.

            0 0
            • Pavel  

              By se na těch kolech ukousali nudou… :)

              0 0
              • Delkim  

                to je jak sebrat kamioňákům notebooky :)

                0 0
              • bassano  

                hlavne froome :D

                0 0
                • Marskatin  

                  To neee to bývalo, to už je pryč:D

                  Loni jasně přdvedl jaké umí jogínaké polohy na kole a obohatil tour o keňského vytrvalce v závodu do vrchu.

                  Nairo je takový dietní absolutně nez chuti. Stejný výraz, stejná taktika rozhodnoutv předposlední etapě, k čemuž nakonec nedojde.

                  0 0
                  • bassano  

                    ja jsem spise mel na mysli sledovani wattmetru ktere ma rad nez ze by zavodil nudne, rozhodne z lonske tour jediny za neco stal :)

                    0 0
            • Kopik89  

              Lidi to hodnotí protože okolo toho je největší humbuk. Máš pravdu ale že pěkně po tichoučku Pinaut se Zakarinem dneska pěkně stáhli ty dva „bojovníky“ (Nibali s Quintanou) a jak je oba dva připravý o bednu , aspon v to pevně věřím:)

              0 0
          • cubista  

            Souhlas, kdyby nebyly krásné hory a průsmyky, tak těžká nuda. Vysílačky, wattmetry a strach z toho něco risknout. I kdyby Žralok a Babička na víc neměli, tak přeci nemohou jako lídři v závěru ztrácet na ty vpředu. Z těch tří jedině Moula, krásně si to hlídá a oni z něj mají bobky. Je v růžovém a v úterý si klidně i odskočil…

            0 0
            • IndyCZ  

              +1. Když cítí, že na to nemají fyzicky, musí zkusit něco takticky nebo s podporou týmu. Slepě se držet zadního kola někoho, koho musíte předjet, fakt nikam nevede… uvidíme, jestli ještě něco vytáhnou z rukávu. Risknu a získám vše nebo vše ztratím (ale co, když bez toho risku stejně nevyhraju?).

              0 0
      • Smazaný účet  

        Quintanova pasivita muze mit pricinu i v jeho cervencove ucasti na TdF. Uz nekdy v zime jsem cetl nejaky komentar k letosnim GT a tam autor psal, ze podle nejakych info z Movistaru ma Quintana lepsi formu az na druhe GT. Je to tedy docela mozne ze se ve skutecnosti setri do Francie a ze kdyz zjistil, ze boj s TDi by ho stal moc sil, tak proste rezignoval. Ostatne Giro uz vyhral a ted potrebuje porazit Frooma na TdF.

        0 0
        • iron.hide  

          tak potom by sa este mohol pozbierat Nibali

          0 0
        • wishpull  

          A nakonec pojedou Tour na Alejandra :)

          0 0
        • bassano  

          Mezi tím skončit o minutu druhý a o minutu do vyhrát není zas tak velký rozdíl v tom jak moc sil ho to stojí, rozhodně si nemyslím že by šetřil silama kvůli Tour, možná čeká ještě na dnešní a sobotní etapu ale když už se na Giro připravil a věnoval tomu půlku sezony tak se na to nevykašle aby pošetřil pár sil na Frooma kterého má rozhodně menší šanci porazit než ted Dumoulina a Nibaliho

          0 0
    • Šakul  

      Ahojky, je někde záznam dnešní etapy? Děkuji ☺

      0 0
    • Vita P.  

      Marios stále vládne tipovačce a pokud to Dumolin nakonec přecejen dá, tak i Marios s přehledem vyhraje…

      1 marios 104

      2 honzas 88

      3 GLUM 87

      4 Hroch 86

      5 Neťa 78

      6 Josse 76

      7 Ferry 72

      8 BF opicak 72

      9 Kalic 72

      10 lukasd 71

      11 iron.hide 71

      12 Amoondre 70

      13 Vita P. 70

      14 Dubys 70

      15 Treatt 69

      16 Rorejs74 68

      17 USPS 66

      18 kolvys 66

      19 dafe 66

      20 Robb 65

      21 tromboonen 63

      22 KnizeAlexej 62

      23 prodi 60

      24 Coural 59

      25 Polka 59

      26 nitraq (DNF) 57

      27 Fukin 57

      28 Peslezedirou (DNF) 53

      29 pessinger 53

      30 johny_B1 47

      31 kulix 45

      tabulka

      Další aktualizace tipovačky proběhne asi až v pondělí…

      0 0
    • Neťa  

      Co jsem četl, tak se rozhořívá slovní válka mezi prvními třemi borci, TD řekl, že by byl rád, kdyby ti dva ztratili fleky na pódiu, Nibs reagoval slovy o karmě a o tom, že za ty slova zaplatí. No a prý už se domlouvá pakt Movis a šejků proti TD :-) Ještě bude asi sranda.

      0 0
    • Polka  

      Tak to vypada, ze bitva prave zacala – FDJ, Bahrain a Movis skocili zbytku s TD na 1:40, prej si Tom dal zase nejakou prestavecku :-) Ale uz to zase sjizdi zpet.

      0 0
      • Neťa  

        Co se tam stalo? Zapnul jsem to až teď.

        0 0
        • nitraq  

          Nakonec to nejspíš nebyla další přestávka v křoví, prý Sunweb zaspali ve sjezdu a Nibali, Quintana, Pinot, Pozzovivo a Zakarin za to vzali.

          0 0
        • Polka  

          Mam pusteny frantiky a nerozumim skoro nic, neco rikali o spatnym gps, pak ze asi zastavil a zbytek zdrhl a pak ze v radiu nikdo zadnou zastavku nehlasil, takze ho asi spolecne setrasli jak pise nitraq.

          0 0
          • tromboonen  

            Francouzi o ničem jiným než chcaní nemluví už půl hodiny… napřed jestli Dumoulin dělal pipi, pak jestli se na toho kdo dělá pipi má počkat, pak že prej pipi možná nedělal, teď že snad pipi někdo jinej… to je jak reportáž z Trumpova moskevskýho hotelu :)

            0 0
      • johnny_B1  

        Volání přírody TD zatím nepotvrzeno :-) Kdo ví, co zatím bylo. Mezitím Skupina NQ + VN sjela únik.

        0 0
        • gerrard  

          Ted na Eurosportu potvrzeno.

          0 0
          • johnny_B1  

            Tak to bude v cíli zase pěkně živo :-)

            0 0
          • jkcz  

            Co rikali ?

            0 0
            • gerrard  

              Zastaveni na potrebu. Bez specifikace. :) Ted budou mit vsichni strach se do konce Gira vyprazdnovat pri etape.

              0 0
          • Neťa  

            Potvrzeno co? ****** nebo zaspání?

            0 0
            • Polka  

              „Nature break“, uz se zase sjeli.

              0 0
            • nitraq  

              Sunweb team manager Iwan Spekenbrink has claimed Dumoulin was on a nature break and was attacked by Movistar and Bahrain.

              0 0
            • jkcz  

              Srani to asi nebylo, kdyz tam s nim v zadu zustali i Yates, Zakarin atd…

              0 0
              • Neťa  

                To jsem si právě taky říkal, ale teď to podle všeho vypadá, že ti, co s ním zůstali, prostě čekali, no a Movis a Bahrajn nastoupili. No pokud je to opravdu tak, tak potěš koště.

                0 0
                • jkcz  

                  To tedy jo. Mám puštěné taloše, nerozumím jim nic, ale Čenzo je tam skloňovaný ve všech pádech a evidentně jako polobůh. Vlastně jedno slovo jsem rozuměl – prý karma. Tak nevím, jestli ta TDičková nebo Čenzova.

                  0 0
                  • johnny_B1  

                    Nakonec si díky takovému útoku pomohli akorát k tomu, že NQ už k sobě nemá nikoho a VN jen jednoho domestika.

                    0 0
                    • bassano  

                      no zdupali to, vzadu bylo moc holandanu a kruiswijk a mollema mu to s Yatesem na zaver dotahli ale aspon ho unavili a s trochou stesti ho dorazi v poslednim stoupani

                      0 0
                      • johnny_B1  

                        Nejvíc tahali jezdci Lotta. Řekl bych, že TD moc sil nevypálil. I když v jednom záběru bylo, jak si protřepává stehna. Ale už se to sjelo tak, že mají všichni své domestiky zpět.

                        0 0
                      • tromboonen  

                        No jestli fakt chcal, tak to zdupali, ale ne ten útok, ale že vůbec útočili, ale koukám že u Tebe může Nibs udělat cokoli, co?

                        0 0
                        • bassano  

                          Za prve nechcal a i kdyby chcal tak na tom nevidim nic spatneho krome toho ze to inicioval movistar ale ty si porad budes brat do huby Nibaliho bez ohledu na to co se stane takze asi nema smysl to s tebou resit

                          0 0
                          • tromboonen  

                            Tak se hned nečerti, já jen tak špičkuju :)

                            0 0
                            • bassano  

                              Tak za prve me stve jak si kazdy mysli ze by se melo cekat na kazdy pad a defekt a chcani kazdeho GC jezdce, což je uplna blbost protoze nikdy se to nedelalo a nikdo to neresil, to je nesvar poslednich let ktery skodi cvyklistice a v jinych sportech se to taky nedela tak zminovat fair play je uple off topic

                              a pak reagovat na nektere trolly kteri nemaji z toho duvodu radi quintanu z toho duvodu Nibaliho a misto aby ocenili hodnotu prinosu zavodnika pro zavod tak tady pletou vsechny nesmysly okolo ktere vycetli z medii

                              ja mam radsi Quintanu a Nibaliho nez dumoulina, proti kteremu sice nic nemam a je to sympaticky zavodnik ale mam proste radsi typ jezdce vrchař který se snaži udelat etapy zajimave a nastupuje v horach i vice nez 50km to go, nez Dumoulina ktery bude logicky branit naskok z casovky ve ktere je nejlepsi, nic proti te strategii, je nejlepsi co muze udelat ale radsi vidim jak se etapaky rozhoduji v horskych etapach a ne v casovkach :)

                              0 0
                              • tromboonen  

                                S tim chcanim nebo jinym cekanim/necekanim je to ale nekdy sporne, to musis uznat, ze mas radsi vrchare Ti nikdo nebere, ja treba radsi „underdogy“ jako ted Tom nebo loni Kruiswik… jako Nairo je vrchar, ale 99% toho, co letos predved, je zasluha teamu, kterej jede brutalni tlak a la Sky na TdF, nic proti tomu, dnesni trend, ale o to vic fandim klukovi z Evropy, co se na „skorovrchare“ vytrenoval z casovkare a navic si to musi odmakat temer cele sam.

                                Zas to neber tak utrpne, proste si tu delame srandu…

                                0 0
                                • bassano  

                                  S Quintanou letos souhlasim, krome etapy na blockhaus nic nepredvedl, a jestli ani dneska neudela nic aby Dumoulina setrasl a zitra trikot uhajil tak je jasne ze si to nezaslouzi a pogratuluji DUmoulinovi protoze byl nejlepsi i s relativne slabym tymem a to si jeste stihl odskocit ale klidne se muzeme bavit takhle normalne bez toho aniz bych nekoho z nich urazel, prece jenom je to jenom zavod a budme radi za to ze je zajimavy

                                  0 0
                              • GrumpySmurf  

                                Co to je za nesmysl celej ten prvni odstavec? Nesvar poslednich let je spis vytracejici se respekt a navysujici se agresivita jezdcu. Drive zavodaci klidne jeli cast etapy vlakem, ale v zadnem pripade by neutocili pres feedzonu, nebo kdyz lidr zrovna tlaci bobek…

                                0 0
              • Pavel  

                Normální chcací, přes svodidla určitě nelezl. Vč. návštěvy teamového auta. Jen si to pak musel sám sjet.

                0 0
                • Honzas  

                  Z CN: „We're hearing that a Sunweb DS has told Italian TV that Dumoulin was not taking a comfort break when the other teams split the race, seemingly contradicting the earlier suggestions of Spekebrink.“

                  0 0
                  • Pavel  

                    To je vyjádření jak noha.. Takže sral nebo ne?!? :)

                    Docela to teda dnes flákaj, pohodička, kecačka, kochačka, protahovačka, aktuálně peloton 8 a 1/2 minuty za „čelem“…

                    0 0
                    • Delkim  

                      všichni čekají na ten dnešní dojezd, tam se dneska rozhodne o celém Giru, držím Tomovi palce!

                      0 0
                      • Neťa  

                        Ještě je TT, takže něco málo může TD klidně nakoupit :-)

                        0 0
                        • Delkim  

                          Už se perou!!! Sutherland dostal bidonem :)))

                          btw já čekám co předvede Thibaut Pinot dneska, hodně si na dnešek věřil, prý…

                          10 km do cíle a Dumoulin krize :(

                          0 0
                          • Neťa  

                            Snad se z toho dostane, moc dobře to ale nevypadá :-(

                            0 0
                            • johnny_B1  

                              Nepěkně vlaje na konci skupiny. Dnes asi něco nakoupí…

                              0 0
                              • Neťa  

                                Nechápu, na co ti ostatní teď čekaj, tohle je krásná příležitost mu naložit balík.

                                0 0
                                • johnny_B1  

                                  Teď už TD odpadl ze skupiny asi definitivně. Stoupání je prudké a dlouhé, tak asi není potřeba nastupovat agresivně :-)

                                  0 0
                            • Darkson  

                              jestlipa to kluci z Movistaru a Meridy neprováhali, tady mohli TD urvat..kopec se do cíle zmírňuje, ale je ještě sakra dlouhej…

                              0 0
                              • brantec  

                                TD come off the bunch…

                                Pište kdo se díváte, online na ofiko stránkách je na nic

                                0 0
                                  • Delkim  

                                    .

                                    0 0
                                    • Pavel  

                                      Ztrátu mám furt stejnou ~20s, aktuálně jede 9%, já bych řekl, že to stáhne :)

                                      0 0
                                      • Delkim  

                                        už má +40 vteřin a ještě asi 8 km do cíle :(

                                        btw pěkně si teď nastupují!

                                        0 0
                                    • Pavel  
                                      • 40s, 3,1 to go
                                      0 0
                                      • Pavel  

                                        „zpět“, 3,1 to má leadr, Tom –43 s

                                        0 0
                                    • Pavel  

                                      Hirt ve skupině s Quintanou a Nibali

                                      0 0
                                    • Pavel  

                                      TD –3,2

                                      Landa last km, náskok 1:48

                                      0 0
                                    • Pavel  

                                      Landa cíl, na pohodu :)

                                      0 0
                                • Pavel  

                                  No krótí sa jak červ na háčku.. :-/

                                  A právě mu odpadl dmestik, je na to zcela sám.

                                  0 0
                                • johnny_B1  

                                  TD už je bez domestika, ale ztrátu má stále konstantní, necelých 20 vteřin.

                                  0 0
                                  • Neťa  

                                    Pellizotti jede hrozné bomby.

                                    0 0
                                    • johnny_B1  

                                      Zaútočil Pinot a hned si udělalt pár desítek metrů náskok.

                                      0 0
                                      • Neťa  

                                        Pinot ujíždí, ostatní nic, ztráta TD už začíná narůstat. A Landovi to už snad dnes vyjde.

                                        0 0
                                  • Darkson  

                                    jede jako diesel

                                    0 0
                                    • tromboonen  

                                      Tom Nibse dojede a Pinot jej sundá z bedny a uvidíme co na to Nibsova karma :)

                                      0 0
                                      • Neťa  

                                        Nevypadá to, Nibs asi má nohy. Teď je to mazec, a nezapomínejme na Hirta, který tam s nimi opět je!

                                        0 0
                                        • tromboonen  

                                          No jo, to bylo zbožný přání, ale kakastrofa to pro Toma nebude, doufejme.

                                          0 0
                                          • Neťa  

                                            Růžovku sice odevzdá, ale v neděli si ji vezme zpět :-)

                                            0 0
                                            • kubad  

                                              Bude to zajímavé :D

                                              1– Quintana,

                                              2– Dumoulin –38s

                                              3 – Nibali –43s.

                                              0 0
                                            • Pavel  

                                              Tak záleží ještě, co zítra, ale zatím to tak vypadá. 38 s smázne jak nic. :)

                                              0 0
                                              • Neťa  

                                                A pokud se zítra nic nestane, tak je dost dobře možné, že babka bude úplně mimo bednu, bo ho Pinot i Nibs zaříznou.

                                                0 0
                                                • Pavel  

                                                  Ty mu to snad nepřeješ! :-))

                                                  0 0
                                                  • Neťa  

                                                    Vůbec netuším, jak jsi na tohle přišel ;-)

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    je to taková neslaná, nemastná, ale vysušená babka :)

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Nevím, ještě jsem ho nejedl. Ale libovej (frajer) on moc nebude…

                                                    0 0
    • iron.hide  

      Landa to ma vo vacku. Aj som zabudol ze som ho dal na etapy, pekne mi zaraba bodiky :)

      0 0
    • Pavel  

      Hirt a spol :) 3 km to go

      0 0
    • Delkim  

      tak si holt vysušená hrozinka ten růžový trikot na chvilku půjčí, ale po TT ho bude vracet :)))

      38 vteřin rozdíl myslím

      0 0
      • Smazaný účet  

        No zitra je tam jeste Monte Grappa a Fozza, tam se jeste muze stat cokoli. Podle toho, jak byli dnes na konci vsichni vymleti, bych rekl, ze zitra to muze dopadnout uplne jakkoli a rupnout i o nekolik minut muze i nekolik zavodniku. Uvidime jake peklo se pojede od startu.

        0 0
      • johnny_B1  

        Tak nám zbývají již jen dvě etapy a prvních sedm závodníků je naskládáno do necelých tří minut. Ještě se to může pěkně přeskládat. Tohle Giro mě baví :-)

        0 0
        • robb  

          Top 20 po dnešku

          1 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 85:02:40

          2 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:00:38

          3 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:00:43

          4 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:00:53

          5 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin 0:01:21

          6 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:01:30

          7 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo 0:02:48

          8 Adam Yates (GBr) Orica-Scott 0:06:35

          9 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors 0:07:03

          10 Steven Kruijswijk (Ned) Team LottoNl-Jumbo 0:07:37

          11 Davide Formolo (Ita) Cannondale-Drapac 0:08:37

          12 Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates 0:14:13

          13 Maxime Monfort (Bel) Lotto Soudal 0:14:32

          14 Jan Hirt (Cze) CCC Sprandi Polkowice 0:17:38

          15 Dario Cataldo (Ita) Astana Pro Team 0:19:15

          16 Sébastien Reichenbach (Swi) FDJ 0:26:04

          17 Mikel Landa (Spa) Team Sky 0:31:44

          18 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:32:39

          19 Hubert Dupont (Fra) AG2R La Mondiale 0:33:22

          20 Andrey Amador (CRc) Movistar Team 0:33:37

          0 0
          • Kalic  

            Hirt neskutečně v posledním týdnu. Škoda že neumí časovku, ale i tak by při troše štěstí mohl udržet top 15.

            Edit: tak 8 minut snad nekoupí.

            0 0
            • Kubasan  

              Hirt fantazie, 12. se zajímavým náskokem na 13., snad to udrží.

              0 0
        • Peslezedirou  

          A někdo říkal, ze letos nuuuudaaaaa, skoda, ze jsem nemohl v praci koukat :-(

          0 0
    • tromboonen  

      Přijel arabskej Tinkoff

      The prince of Bahrain was in town this morning and will be around all weekend. …

      Tak doufejme, že pod patřičným tlakem neználka se jim ta taktika zkomplikuje :)

      0 0
    • Neťa  

      Dneska zatím pěkná férovka :-)

      0 0
    • Delkim  

      Slušná zápletka na zítra! Moc pěkná etapa!

      Tipuji Pinota zítra posun na pódium :)

      0 0
      • Neťa  

        Etapa hezká, o tom žádná, ale vzhledem k tomu, že se v podstatě nic nezměnilo, tak to má Tom těžce ve svých rukou.

        0 0
    • IndyCZ  

      Škoda že přestali jet když sjeli Zakarina s Pozzovivem.. ten náskok mohl být daleko zajímavější.

      0 0
      • tromboonen  

        Nedokazou poradne zautocit, nedokazou se domluvit… doufam, ze Tomovi zustaly na zitrek nohy, da ruzovyho a Pinot pujde pred ty dva tragedy, Karma voe…

        0 0
        • obda  

          Tak to by byl v zasade idealni vysledek :)

          0 0
          • cubista  

            Snad se Moula dobře vyspí a dá to. A kdyby sicilskej Žralok z podia vypad, úplnej ideál:)

            0 0
        • IndyCZ  

          Tak dneska se i domluvili, do jaké míry úspěšně je druhá věc, když se k nim ale přidal Pinot jeli pěkně, když se k nim přimíchali ti dva tak je vyhodili z konceptu a náskok šel rychle dolů..

          Pinot nevím, na poslední časovce nic moc, jen o 10s před Quintanou… je teda o 10 km kratší a spíš z mírného kopce, oproti té poslední, tak uvidíme, o kolik jim zítra Dumo nadělí. Ale jak říkám, škoda, že ten náskok nezvládli trochu větší, bylo by to zítřejší finále napínavější.

          0 0
          • bassano  

            Ty rozdíly mezi favority zítra nebudou velké (do 20s), jediný kdo jim naloží více bude Dumoulin který to asi celé vyhraje stejně jako Quintana bude celkove druhy protože má náskok a o bednu si to Nibali s Pinotem rozdají na férovku :)

            prostě se dneska nezvládli pořádně domluvit a každý moc sledoval své zájmy, být to o 30s více ten náskok což rozhodně nebylo tak sci-fi jak to zní, tak to zítra mohlo být zajímavé :)

            0 0
            • IndyCZ  

              No dyť. Když dojeli Zakarina měli půlminutu náskok, pak během chvíle klesl na nějakých 8 vteřin, načež to zase trochu vytáhli… kdyby to udrželi a těch pár sekund k tomu přidali,… ale tak to jsou kdyby, na které se nehraje. :-)

              0 0
            • Delkim  

              taky možná už s vidinou té časovky nechtěli jet úplně totál šrot, to by taky mohli zítra slušně nakoupit…

              no uvidíme, v nohách 3 týdny, teď ty poslední etapy, no klidně může přijít nějaké překvapení!

              a je to rovina, kdyby třeba foukalo proti tak ty mouchy budou nakupovat jako ve vánočním výprodeji :)))

              0 0
        • iron.hide  

          mozno Pinot a mozno skor Zacharin.

          0 0
      • Delkim  

        Už předtím si navzájem nastupovali, místo aby spolupracovali. Přišlo mi to, jako kdyby Dumoulina už neřešili a řešili spíše zbytek pódia…

        0 0
        • plzakj  

          Tak muj tip na GC po densku:

          1. TD
          2. Pinot
          3. Zakarin
          0 0
          • jonti  

            Nezda ze mi ze by Zakarin jezdil tak dobre TT, spis jezdi hodne aktivne a je videt. Muj tip je po dnesku.

            1. Dumoulin
            2. Pinot
            3. Nibali
            0 0
          • bassano  

            Zakarin asi těžko s tou ztrátou co má, ten lepší než 5. nebude :)

            pokud někdo z těch před ním nespadne nebo nebude muset měnit kolo a možná ani potom

            0 0
            • plzakj  

              Asi to nevyjde, ale pral bych mu to. Jeste je tam Bauke. NQ s Nibsem to budou mit jeste tezky.

              0 0
          • iron.hide  

            no to by bolo idealne. cigan out, nibs out, a zakarin si to za svoju aktivitu zasluzi, snad v kazdej etape je niekde vpredu. Casovku ma tiez dobru.

            0 0
    • jsflyin  

      Pokud by někdo hledal na dnešek stream, tak tady je v Němčině v 720p http://www.rtl.lu/…lissem/giro/

      Nemůžu abosultně najít stream Eurosportu:(

      0 0
    • Neťa  

      To vypadá, že to nakonec bude o prsa korejské ženy, Tomovi už asi v nádrži moc nezůstalo, ale vyjde to. A Pinot tu zlepšenou časovku moc nepotvrzuje.

      0 0
      • petryk  

        nakonec o trochu větší prsa :) krásný závěr!

        0 0
      • bassano  

        Ja nevim kde jste prisli na to že by mel byt Pinot nebo Zakarin lepsi nez Nibali, jeste jsem si to osolil za 500 ze ho Nibali porazi :)

        Kazdopadne 3 lidi do minuty to už dlouho nebylo

        a Gratulace tomu nejlepšímu do Holandska fakt to byly letos nervy :)

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Jake je nakonec poradi?

          0 0
        • Neťa  

          Já osobně jsem si nic takového nemyslel, ale že Pinot prohraje i s babkou, to jsem fakt nečekal.

          0 0
        • obda  

          Nebyt te Tomovy sr.ci akce, mel by na ne naskok jeste dalsi dve minuty.

          0 0
          • IndyCZ  

            Mít větší náskok, možná se odváží v těch dvou horských etapách o nějaký smysluplný únik… kdyby kdyby.

            0 0
          • bassano  

            jo to urcite, odskocil si na minutu a ztratil diky tomu dve :)

            a na kdyby se nehraje

            0 0
      • plzakj  

        O prsa kolumbijske babky.

        0 0
    • mr.ricardo  

      Sice jsem letitej fanda Movis, ale musim uznat, ze kdyby indian letos vyhral, tak by to bylo nespravedlivy. V kopcich byli s Nibalim letos marny, kdyby meli stejnou podporu jako TD, tak jsou hluboko v poli. Klobouk dolu pred vykony Dumoulaina, chvilema vypadal, ze uz konecne umre, ale vzdycky se nejak zmatoril a ztraty minimalizoval, pekny to bylo, zaslouzeny vitez :)

      0 0
      • Sodoma  

        To maj z toho taktizování..

        0 0
        • bassano  

          presne tak, sancí na setrepani Dumoulina meli hromady prohrali si to sami, mohli si to pak v casovce rozdat mezi sebou :)

          0 0
          • IndyCZ  

            Asi tak. Když elitní vrchaři nesetřepou časovkáře v kopcích, tak v závěrečné časovce to už fakt nedohoní. Nechávat si to na úplně, ale úplně poslední kopec je dost riskantní, ono to totiž nemusí vyjít. :-)

            0 0
            • cubista  

              Moula super, vydřel Giro po zásluze. Žralok a babička prokázali poslední týden obrovskou předposranost, hlídali wattmetry a netroufli si vůbec nic risknout. Možná na to stejně neměli, ale kdo nic nezkusí, prohraje předem. Dobře jim tak.

              0 0
              • bassano  

                Nibali říkal že na víc neměl a že udělal vše co mohl ale kdoví, já myslím že to v poslední etapě už risknout měli a měli to napálit na kopci na monte grappu ale už není nejmladší přece jenom :)

                0 0
                • Rockodendronus  

                  Tu půlminutu, o kterou to prohráli, ztratili včera, když sjeli Zakarina s Prckem a přestali spolupracovat.

                  0 0
                  • cubista  

                    To je ono, přemíra taktiky. Když nehlídali wattmetry, tak sebe navzájem. Ale na kdyby se nehraje, Moula byl prostě nejlepší a zaslouží si to.

                    0 0
                  • McBlacky  

                    ono to není tak jednoznačný. Protože Nibs ani Pinot se nechtěli zničit do plnejch díky miniaturnímu rozdílu a NQ jako nejslabšíčasovkář taky neměl zájem se tam grilovat na špici, navíc tomu hovno pomůže se svýma max wattama ve sjezdu

                    Oni právě jeli bomby, točili a byli domluveni, že sjezdou Zaku a Pozzem a mysleli si, že to v 5ti utočí nějak se ctí. Jenže se přepočítali a ti dva začali vychcávat stylem, my jet nemusíme, nám šlo celou dobu o etapu, posun v GC nehrozí (zvlášt když tam Zaka měl Nibse i Pinota).

                    Tohle to ve finále zabilo.

                    0 0
                    • Neťa  

                      Tak tak, bylo vidět, že hlavně Zakarin už nemá vůbec zájem jet. Ale pro mne byla zklamáním i ta druhá skupinka, kde kromě TD (logicky) byl jediným aktivním Jungels, ostatní se jen vezli a občas, aby se neřeklo, nakoukli na špic. Ale etapa asi nebyla dostatečným motivačním faktorem.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        Molema to docela točil. Yates už méně no. Jungels by mel dostat od TD nějaký kapesný :)

                        0 0
                        • Neťa  

                          To jo, ten mu tam pomohl neskutečně.

                          0 0
                        • bassano  

                          Asi tak, muze byt rad ze mu vubec nekdo stridal kdyz z toho nikdo nic nemohl byt, kdyby ho nechali tahat samotneho tak game over

                          0 0
    • cubista  

      Honza Hirt super 12.místo. A hlavně projev v posledním týdnu. Když byl Křižák nebo Leo v top ten, tak se o tom furt mluvilo. Teď to tak nějak vyšumělo. Má zaděláno na dobrou smlouvu ve WT týmu pro příští sezonu.

      0 0
      • Peslezedirou  

        Paráda, šikulka a Bárta v časovce taky super.....

        0 0
      • nitraq  

        Či-či-či Tour nepojede, škoda.

        0 0
      • mr.ricardo  

        Schlegel taky bomba, 12. misto v petadvacitkach. Na to, ze za sebou nemaji perfektni zazemi velkyho tymu, zajeli neuveritelny vykony. S Hirtem byl minuly tyden pekny rozhovor na idnesu, se Schlegelem dneska. Ale je fakt, ze vzhledem k jejich vykonum, bych cekal vetsi ovace :( holt ted jede tenis a fotbal.

        0 0
        • nitraq  

          S Hirtem byl na idnesu rozhovor snad po každé etapě minulý týden, rozumnej kluk.

          Silniční cyklistika je v Česku stále docela okrajový sport.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tak kam půjde příští rok? K šejkům?

        0 0
        • tromboonen  

          Jestli ještě šejci budou :)

          0 0
          • jkcz  

            A třetí místo je taky dobré ne. A ještě bude Vuelta. :)

            0 0
            • tromboonen  

              Znáš to, pro Rusáky a šejky nejsou ani samý druhý místa jedno za druhým dost dobrý…

              0 0
          • USPS  

            Bude ropa, budou šejci…

            0 0
            • tromboonen  

              Šejci budou i kdýž ropa nebude, ale je otázka, jestli budou svá zlato valit do italskejch slečinek, co v kopci neutavěj časovkáře :)

              0 0
              • USPS  

                Tak jasně, že budou i bez ropy: v poušti u ohně z velbloudích hoven tak jako ty tisíce let zpátky, akorát ty mundůry budou mít stejné jak fčíl – prostě návrat ke kořenům…

                0 0
                • tromboonen  

                  No řek bych, že do tý doby než ten mazut dojde si najdou dost jinejch výdělečnejch činností a nebudou se muset spolíhat jen na ty sušený hovna…

                  0 0
                  • USPS  

                    Nevěřím – z osla taky nikdy dostihového koně neuděláš…

                    0 0
                    • Kubajsu  

                      Abys nebyl překvapenej; už teď tvoří příjmy z ropy jen asi 7% HDP Dubaje…

                      0 0
        • Pavel  

          Šejkit, bejby? :-D

          0 0
    • wishpull  

      Takže TIPO je dobojována, výsledky ještě nejsou vyvešeny, nicméně je to jasný:

      v roce 2013 jsem DOJEL do cíle v černém. No a dnes, poučen z předchozích nezdarů… jsem trefil celou bednu.

      Netripoval jsem srdcem (fandím AV a na silnici jinak než v dresu MOvis nevyjedu) , ale čistě pragmaticky, díky Sosnovi za nápovědu. Vitovi velký dík za práci z TIPO.

      JInak jsem měl celkem uspešnej víkend, dokonalost zkazili pouze 2 soudruzi z ND(S)R, co se jeli projet po Šumavě,někdo jim připnul čísla , ale proč oni museli jet tak rychle? Už jsem ani netrval na opakování cermoniálu.

      Mario

      0 0
      • USPS  

        Taky jsem spokojený – GC jsem z vrozené pověrčivosti tipoval tak, jak jsem si nepřál aby to skončilo. Takže cajk…

        P.S. dokonce jsem to posichroval litrem na trpajzlíka… :-)

        0 0
    • Vita P.  

      Kdo vyhrál tipovačku stejně všichni víme, v předchozích dvou etapách si svou chvilku slávy v růžovém užili GLUM a Neťa.

      celkové výsledky:

      1 marios 109

      2 GLUM 95

      3 Hroch 93

      4 honzas 93

      5 Josse 84

      6 Neťa 81

      7 lukasd 79

      8 iron.hide 79

      9 Ferry 78

      10 BF opicak 77

      11 Treatt 76

      12 Dubys 76

      13 Kalic 73

      14 Vita P. 73

      15 Amoondre 73

      16 Rorejs74 72

      17 dafe 70

      18 USPS 70

      19 kolvys 69

      20 Robb 67

      21 tromboonen 67

      22 prodi 67

      23 nitraq (DNF) 64

      24 KnizeAlexej 64

      25 Polka 63

      26 Fukin 62

      27 Coural 62

      28 Peslezedirou (DNF) 56

      29 pessinger 55

      30 johny_B1 49

      31 kulix 47

      pro úplnost ještě tabulka

      můžete se pokochat, na případné reklamace už stejně nebude brán zřetel, kancelář závodu je již uzavřena :)

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Ze tretiho mista na bedne gratuluju vitezi a posilam cenu, toho ruzovyho samozrejme, tentokrat ji nebudu nechavat v Nepalu- minule se to neosvedcilo- prosim posli adresu.

        VitoviP velky diky za organizaci, letos bych to fakt nezvladal. Z pohledu pouheho tipera to taky neni spatny ;-)

        0 0
        • Vita P.  

          Večer ti pošlu tabulku s doplněným makrem, které vytváří celkové pořadí. Díky tomu se celá zpráva tabulky smrskla na vyplnění výsledků etapy a překopírování výsledků z minulé etapy bokem. Výhledově ještě do makra doplním přičítání dnů v růžovém a černém.

          Nejhorší oser je první zpracování tipů…

          0 0
        • Pessinger  

          Tu cenu příště chci :-) je fenomenální..... Le TDF to musí klapnout

          0 0
        • treatt  

          Připojuju se s poděkováním za tipo, gratuluji vítězi i bedňákům..

          Já to pořešil ve stylu Jungelse, velká forma na začátku, ukázat se sponzorům v růžovém a pak to viset zuby nehty na top 10, ze které mě nakonec vyšoupnul vopičák :-D

          Nicméně Giro zajímavé, má opravdu svoje kouzlo. Je mi jasné, že bude takové rozporuplné, všechny ty řeči mělo se / nemělo se čekat, ten měl, ten neměl, bylo toho asi až moc a je to škoda, protože jinak to bylo vrcholně zajímavé Giro s pěkným scénářem, parádními výkony a příběhy. Neměl jsem moc času sem psát, tak jen ve zkratce k místním kritikům hlavně Quintany, že nic nezkusil, neútočil – v první řadě se mi vybavily všechny ty komentáře o sypačích, pojízdných laborkách ve chvíli, kdy za to kdokoli na GT opravdu vzal a ostatním odjel. Takže buď je GT na hovno, protože jsou to zapráskaný dopeři a když jsou dneska naopak vyrovnaní a prostě není na to, aby se někdo zvedl a upláchl, tak je to zase na hovno, protože „nic nevymyslej, jsou to přizdisráči, bojej se útočit“. Je to vtipné. Ostatně je zajímavé, že se tu Quintanovi spílalo, jak vůbec neútočí, přitom Movis zkoušeli všechno možné – nechat poodjet domestiky (a ti zase často poslušně zacouvali), stahování domestiků z úniku, aby to Nairovi rozjeli a jemu se prostě nepovedlo odjet na víc než pár desítek metrů, marná lásky snaha. Navíc viditelně byl ve spoustě etap rád, že vůbec drží vysoké tempo skupiny, by mě zajímalo, jak by místní chytrolíni nastupovali v podobné situaci, kdy už člověk jede hranku a je rád, že je vůbec rád :) Nemluvím pochopitelně o těch situacích, kdy viditelně Nibs s Nairem jet mohli, ale nechávali Toma vycukat :) Po bitvě je generál každý, nicméně vývoj závodu dal právě jim za pravdu – ostatní si tihle dva dovedli udržet od těla a potřebovali zkusit vše, aby utahali Dumoulina.. a ten teď bude již v roli favorita na GC, kamkoli přijede..

          Tož Giro za námi, dnes bude první část nového projektu Hammer series.. jsem na to docela zvědavý, co mě mate je, že startovku je velký problém dohledat, na ofiko stránkách jsem žádnou neviděl a na třeba na steephill byla v podstatě každý den jiná

          0 0
          • Vita P.  

            mě jenom není jasné, proč v předposlední etapě, když teda Quintana s Nibalim utrhli Dumoulina, proč svěsili, když dojeli Pinota a nechali tak Dumoulina umazat ztrátu. Hlavně teda Quintana, ten prostě měl pokračovat v tempu. Ta půlminuta, co mu nakonec chyběla tam podle mě nebyla nereálná. Jako jasně, nikdo další by mu asi nešlápl a všichni by se vezli za ním, ale když svěsí, tak mu taky nikdo tempo nepojede a jak to dopadlo už víme. Tam podle mě nebylo na co čekat, svého největšího konkurenta urval a udržoval na něj náskok, který byl přesně na hraně toho, co potřeboval. Zbývala závěrečná časovka, už nebylo na co se šetřit…

            0 0
            • McBlacky  

              kdyby se moc vysekal z energie mohl by dát horší časovku a jak Nibs tak Pinot by ho skočil a jel by domu s bramborama.

              0 0
              • Vita P.  

                To je potom otázka, s jakým tam přijel cílem a jaký případný výsledek je pro něj (pro sponzory) ještě OK. Ale z předzávodních prohlášení (pokus o double) jsem nabyl dojmu, že nic jiného než výhru nebere. Takže netřeba bránit bednu.

                0 0
      • Honzas  

        Diky za organizaci.

        Gratulace vitezi.

        Pro mne paradni ctvrte misto o tie breaker. Asi jsem doufal, ze se na to vic sprinteru vykasle posledni tyden.

        0 0
      • robb  

        Díky za tipovačku ;-)

        0 0
      • kulix  

        jako že poslední? tak to SORRY JAKO ! :)

        no tak to jsme to dopracoval, každopádně díky za tipovačku

        0 0
    • jkcz  

      Z křížkem po funuse, ale narazil jsem na tyto podcasty až teď. Asi to znáte, ale kdyby náhodou. Mimochodem tam byl přiléhavý koment od Kohouta na adresu Quintany, jeho příznivcům se ale asi moc líbit nebude.

      https://soundcloud.com/…y-jana-hirta

      https://soundcloud.com/…tom-dumoulin

      0 0
      • bassano  

        mě nepřijde, že by se měl někdo kvůli tomu urazit, zas tak moc na Quintanu neřekl a něco na tom navíc je :)

        0 0
      • dafe  

        Mě zaujala odpověď Michala Schlegela na otázku kdo ho v top peletonu zaujal:

        Vasil Kirijenka. Ostatní nervózní, řvou po sobě, loktujou a mezi nima Vasil s klidným výrazem ve tváři, záda srovnaný, drži se furt za vršky, ani se na kole nehne a jen se tam tak projíždí… :)

        0 0
        • McBlacky  

          plus když jede na špici, nasadí mód scooter s kameným xichtem a jen koukáš kdo vzadu odpadá.

          hroznej řezník to je

          0 0
    • Delkim  

      tady si můžeme zaslintat nad watty :)

      tady obecně How the Giro was won – Velon power data from this year’s race

      a tady souhrn, moc hezky zpracováno Giro100 // Reviewing the data

      lepší to snad ani nevidět :)))

      0 0
      • 01carbon  

        Docela bych v podobném porovnání chtěl vidět Sagana. Protože to co předvádí v posledních m spurtu je pěkné.

        0 0
    • ememem1  

      no ja neviem co si mam o tomto mysliet

      sa priznam sa mi tomu ani moc nechce verit ze sa da na kolobezke nejak rozumne suvisle prejst 200km a popri tom si vykolobezkovat na monte grappa.

      0 0
      • tromboonen  

        Dá se, evidentně, a dost často tlačili… je to asi z podobného soudku jako když ten borec objel TdF na penny farthing kole… nikdo nečeká, že to bude procházka růžovou zahradou, jde o to zaujmout a vydělat na charitu, jako když někdo běží maraton nebo leze na Kilimnžáro v kostýmu krokodýla :)

        0 0
        • bassano  

          Dobre prirovnani, prave jsem uvazoval jake by bylo lezt na Kilimanjaro v kostymu krokodyla, asi dobry punk :)

          0 0
          • tromboonen  

            Nekde jsem cetl, ze to nekdo prave pro charitu udelal, tusim to byl tucnak a dost jej to omezovalo, ale Kili zas neni tak narocnej kopec, na Matterhorn by se mu s tim lezlo hur :)

            0 0
    • wishpull  

      Hrochovi díky moc za trofeo!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.