• HanyBany

    Zdravím mám problém s brzdami Magura MT5 už odvzdušňuji asi po 15 olej tlačím vždycky od třmenu zkoušel sem snad už všechny možnosti co sem našel na internetu jak to odvzdušnit – při zmáčknutí páčky to zabrzdí v pohodě ale když ji držím tak po skoro 10sekundach se páčka postupně propadne až ke gripu a žádnej olej nikde neuniká. Neví si stím někdo rady ?

    0 0
    • ronda  

      Tipnul bych si na načnutou gumku v páce. Zahamuje, ale postupně olej pustí zpátky do nádobky (jako když se propadal pedál u auta). Rozebrat, vyměnit.

      0 0
    • bathed  

      Mel jsem mt6. Skvele trmeny, paky uplne ne renault! Jsou vyrobene z jakehosi kosmickeho bakelitu. To co pise predrecnik – rozebrat a pretesnit, je tady uplne mimo: vydira se prave ten plast. Ja menil jednu celou paku. Druha drzela do letoska. Bike s tema brzdama zdedil syn a opravu vyresil nasledovne: sundal to, uhledne stocil do krabice, prelepil krabici a tu ulozil do regalu. Na kolo pak sly SLX – predek ctyrpist, zadek dvoupist.

      Jinak tady se doctes na foru o mixu trmeny magura a paky shimano. Pry to funguje vyborne. Ale to jaksi nemohu slouzit…

      0 0
      • HanyBany  

        Máte pravdu ty páčky jsou strašný zkusím to zkombinovat s shimano XT páčkama

        0 0
      • adam1  

        Ten kosmický plast je i u 5?To si dělají …:)

        Na mt2 ok levné ,kdysi aspoň plechová páka – to je konec.Takže jediný normál brzdy dělá sh?

        0 0
    • kubad  

      Páka uvnitř netesni . Reklamace. Magura má 5 let záruku na těsnění

      0 0
      • HanyBany  

        No právě brzdu jsem kupoval z druhé ruky takže záruku nemám xD

        0 0
        • kubad  

          Páka je po smrti. Tak buď novou. Nebo Shimano páky.

          0 0
      • Rudyshy  

        vzhledem k datumu na ktery reaguju …jsu jouda…

        to je sice pravda ze maj zaruku, ale postu do nemecka si musis platit sam a maj taky disclaimer ze pokud se to neproukze jako zavada na jejich strane zaplatis vsekere naklady.

        0 0
    • VonVagel  

      Ahoj, koupil jsem MT5 na detske kolo. Po instalaci neustale resime ze brzdy poradne nebrzdi – poradne znamena ze aktualne zadni kolo nejde do smyku.

      Zkouseli jsme vymenit desticky, zkouseli jsme vymenit kotouce-mame original magura. Brzdy uz byly 3 ovzdusneny. Najezd 600km. Porad nebrzdi jak by podel mne mely brzdit 4-pistky.

      Diky za radu.

      PS: mame zkusenost s jinych kol ktere maji Magura, napriklad MT7, MT3

      0 0
      • Jakub1234  

        Předělal bych na shiguru, Shimano XT páčky se dají sehnat za levno. Lepší kombo neexistuje a přestane se to zavzdušňovat. Navíc Shimano páčka má lepší „páku“ a dítě nepotřebuje vyvinout takovou sílu, aby pořádně zmáčklo. Mezi třmeny mt5 a mt7 není rozdíl, a jsou to jedny z nejlepších na světě.

        1 1
        • adam320  

          Staci se to naucit odvzdusnovat:)

          1 1
          • Mr.Duck  

            Přiznám se že jako mechanik s 15 lety zkušeností tohle neumím. Neříkám že nikdy, ale měl jsem v ruce moc Magura brzd kde jsem se ani s podporou od výrobce nedopracoval k výsledku co by mě uspokojil.

            Možná čekám moc, když jsem v takových situacích klientům vysvětloval že to líp nedovedu, vždy odešli s tím že to je udělané dobře a byli spokojeni, ale podle toho co tu lidi píšou by to měli jít líp, nebo zkrátka čekám od brzd jiný projev.

            0 0
            • adam320  

              Verim

              Navod od vyrobce je nefunkcni

              Trvalo mi taky nejakou dobu, nez jsem se to naucil. Pro me je Magura zatim jedina brzda, u ktery jsem ochotnej za ty penize prekousnout par velikejch vopruzu, nikde netvrdim, ze je to dokonaly a pro kazdyho

              Ale uplne jakoze neresitelnej probly mi to nepripada s tim odvzdusnenim. Neverim, ze jsem jedinej na svete kdo jezdi s nezavzdusnenou magurou

              0 0
              • kejda  

                Hele, jsme dva :)) taky blbnula páka, odvzdušnil jsem a dobrý půl hodiny, pak to samé, takže znovu, ale jenom páku a od té doby zase paráda. A to syn jezdí víceméně jenom bikepark a traily, takže je na brzdě skoro furt

                Ta brzda za to nemůže, prostě chce šikovné ruce :). Teď řeším jiný problém, zjistil jsem skoro prodřenou hadici u vstupu do rámu, je to nejspíš tím, že syn se baví triky jako X-up a různé blbiny s vytáčením řidítek, takže je možné, že se to tím prodřelo…

                Je pravdou, že Sram Code odvzdušňuji tak po 6 tisících km (dva roky cca) a to napoprvé, tak za 10 minut obě brzdy s bite pointem centimetr.

                0 1
        • bathed  

          Podepisuju!

          Teď jsem reinkarnoval jednoho zuboženého Radona Skeen 10.0 017. Jsou tam MT5. Teď s tím děvčica nějak dojezdí a s přechodem z 2×11 na 1×12 (až našpóruje) půjdou dolů i páky. Nesnáším tenhle kosmický bakelit (vím, opakuju se tady na fóru furt). Skvělé třmeny, páky to totálně degradují.....

          0 0
      • knihomol  

        Nebrzdí znamená co? Že se páka při maximální síle dotkne gripu? Houbovitá páka? Nebo i při maximálním stisku páky kotouč prokluzuje destičkami? Nedovedu si představit, že tak výkonná brzda na dětském kole nedokáže zablokovat kolo…

        1 0
        • VonVagel  

          Nezablokuje kolo ve smyslu že kole nejde do smyku. Nejde do smyku na trávě ani na štěrku.

          Překvapivě přední kolo je ok.

          Nevím jaký je rozdíl v ovzdusnovani Shimano vs Magura.

          Brzdy jsem kupoval na BlackFriday za 120Eur podle mne cena zadarmo. Packy se nám.libi. nechceme měnit.

          Taky se mne n3chve věřit že to prostě nebude brzdit…aktuálně zadní deore na jiných našich kolech brzdí lépe…

          Zvažuji reklamaci ale říkal jsem.si že napřed se poptám tady…

          0 1
          • adam320  

            Reklamovat to muzes, ale pokud Ti daji novou brzdu, tak budes mit zase stejnej problem.

            Zajdi s tim za nekym, kdo to umi(bezne dela)

            0 0
          • knihomol  

            Pořád ale nevíme, co dělá páka. Jestliže se při maximálním stisku páka dotkne gripu nebo je houbová, tak je zavzdušněná. Jestli je páka tvrdá, ale kotouč i při plném zmáčknutí páky prokluzuje destičkami, tak může být problém ve třmenu a prosakuje olej, který zamastí i nové desky a kotouč. Nic jiného už mě nenapadá. Jinak mám na 2 kolech MT5 a provozuji je cca 6 let, a jsem spokojen.

            0 0
            • VonVagel  

              Tak jak to popisujes paka je gumova…brzdy byly nedavno vzdusnene. Prakticky co jsme je namantovali tak jsme ovzdusnovali 3×. Tak ovzdusnime znova. Diky za rady. Dam vedet jak to dopadlo

              0 0
              • Vilém  

                Zkuste je odvzdusnit, tim narozdil od ovzdusneni, dostanete vzduch ven v brzdy, ne do ni.

                1 0
              • bathed  

                A to jsou nové brzdy nebo starší?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.