• Aldamore

    Prosím o radu, nemůžu pořádně seřídit X9. Vždy mi přeskočí z nejmenšího pastorku po přeřazení až na třetí a obráceně při odřazování z největšího u třetího přejde až na první přitom druhý jen přejede jakoby to řazení tu polohu nevzalo, zkoušel jsem už mnoho variant, i jsem tady hledal. Mám řazení X9 Trigger. Doposud jsem jezdil XT, takže zkušenosti se Sramem nováček, přešel jsem na něj kvůli zvědavosti odzkoušet jiný systém, ale zatím jsem mírně zklamán( samozřejmně vlastní chybou páč jsem asi nemehlo) jo a ještě má mít ta přehazovačka ramínko mírně přihlý ke kolu? Díky za každou radu.

    0 0
    • jIrI___  

      Ja bych rekl, ze mas zkrivenou patku. Ale fakt nejsem zadny odbonik, na tu jsou druzi :-)

      0 0
    • stumf  

      Tak ta je pěkně skřivená, dokud si nezajdeš do servisu vyrovnat patku, tak to chodit nebude a když už tam budeš, seřídí ti i řazeni:-)

      0 0
    • biker007  

      taky bych to videl na krivou patku..

      0 0
      • Aldamore  

        Dá se někde koupit nová patka, protože jsem si ji asi ohnul sám, nezkontroloval jsem si vrchní doraz a při přeřazení na největší pastorek ...... dál už asi víte co následovalo.

        0 0
        • stumf  

          Určitě se dá koupit nová, ale v servisu maji na rovnání takovou tyčku, takže proč kupovat novou, když tahle jde vyrovnat

          0 0
        • jIrI___  

          Jestli to mas na toho LeaderFoxe, tak novou urcite sezenes. Je to ale zbytecne, protoze v servisu ti to bez problemu narovnaji.

          0 0
    • rock  

      Určitě nemá, patka je evidentně šejdrem a jak už psali nahoře, v servisu to srovnají. Pokud máš servis zruky, pomocí francouzáku to s trochou trpělivosti zvládneš i doma :-), je to jenom hliník … jo a tu novou bych si stejně koupil (bude stát okolo tří stovek a měli by Ti ji sehnat v každém obchodě, kde prodávají Tvoji značku kol) – od jisté doby ji vozím na každou delší vyjížďku v batohu nebo podsedlovce jako náhradní díl. 25km pěší turistiky po namotání přehazovačky do výpletu už nehodlám opakovat :-) …

      0 0
      • fluider  

        Ja by som mu odporučil vymeniť pätku za novú, starú vyrovnať a voziť ju ako náhradnú (alebo vyhodiť a kúpiť novú do náhrady). Mne sa v poslednom krkolomnom zjazde minulej sezóny podarilo spadnúť a ohnúť pätku na DVOCH miestach. V servise ma upozornili, že síce ju dokážu vyrovnať, ale pri slabšom níraze sa môže zlomiť úplne, čím by som odpísal prehazku.

        Takže radšej si kúpim novú pätku za 300Sk, ako v polovici sezóny novú prehazku, lanká, bowden, a hodinu štelovania…

        0 0
    • revish  

      jj kriva patka, taky mi to delalo bordel, mel jsem ji krivou uz na novem ramu GT avalanche. po srovnani bude vsechno OK.

      0 0
    • Black knives  

      Nech si u soustružníka vytočit na kulatině pr.např,16,závit M10*1. A pak je vyrovnání otázka okamžiku. Vlastní praxe.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Vetsina os na zadni kolo ma tenhle zavit. Martt tu doporucoval vzit zadni kolo z cehokoliv, namontovat do patky, a pak srovnat aby kola byla rovnobezna- je to tak dobre videt.

        0 0
    • Daf  

      Ta patka je hodne kriva. Podle me ji v klidu srovnas rucne (pokud neni do vrtule ale nevypada). Zaber, ale s citem, tak aby voditko byko kolno k zemi. Novou pak muzes koupit vzdycky ;)

      0 0
      • Blabas  

        Takhle to taky dělám. Patka je měkká, ráda uhne. Mám 12 let starý occeláček a tam už jsem ohnul patku taky. Vázlo řazeníá mezi prostředními pastorky. Narovnat šla rukou a to tak snadno, že asi snad ani neni železná.

        0 0
        • Aldamore  

          Díky všem za dobrou radu, patku jsem sundal v práci na rovnací m stole kde je perfektní rovina srovnal, změřil, namontoval, seřídil měnič a v pohodě funkční. Ale už jsem si u kamoša v servisu objednal radši novou cca 300,–. Stejně to chce jemně přepružit tu patku, protože jsem zjistil čím víc dotáhnu rychlopínák tak se patka jemňoučce přihne k pastorku. Jinak díky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.