problém s řazením po výměně BB a řetězu

7 nepřečtených
  • Edwin

    Ahoj,

    prosím o radu, co by mohlo být špatně, protože už fakt nevím. Řetěz i BB jsem měnil xkrát, taktéž šteloval různé přehazky, a vždy vše v pohodě. Tentokrát mi ale na větších pastorcích rachtá řetěz – pravděpodobně drhne o vnitřní ramínko hazky, která se jakoby nechce dostat blíž k výpletu. Projevuje se to až při silovém šlapání, když mám malý převodník a horní polovinu kazety. Když to mám na stojanu, a točím kliky rukama, tak to nerachtá.

    1. BB shimano XT press fit – dal jsem 2,5 mm spacer na stranu převodníků a vše krásně sedí (ale nevybavuju si, že by na starých BB ten spacer byl také). O přesmykač nic nedrhne (mám XT 2×10)
    2. dal jsem nový řetěz shimano XT 10 sp + rychlospojku sram 10sp – délku jsem naměřil jako stejný počet článků podle starého řetězu

    Prvních 30 km super ticho a potom mi to začlo rachtat. Vyměnil jsem tedy i řadicí lanko a patku a pořád to rachtá.

    Ohledně té patky mám dotaz, jestli má být utaženo na pevno nebo s vůlí (viz obrázek)? Na vyjížďce jsem zkoušel oboje, ale nepomohlo. Teď mám tedy cca 1,5 mm vůli, i když si myslím, že to má být utažené.

    Dorazy mám nastavené správně, okometricky vypadá hazka rovně, že jseou kolečka v ose, ale je pravda, že při zařazení malý tác/největší pastorek je to křížení řetězu veliké. Mohlo dojít k posunu řetězové linky, kvůli tomu spaceru?

    Může být krátký řetěz, když jsem dal stejný počet článků?

    Máte někdo tušení, co jiného by to mohlo dělat?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.