Problém s hydralickýma brzdama i po ovzdušnění

12 nepřečtených
  • dydy008

    Zdravím, mám problém s hydraulickýma brzdama Shimano M485, jen s přední brzdou tedy. Je na ní najeto cca 2000 km, destičky jsou ještě slušný, dnes jsem to odzvdušňoval, před tím jsem to měl v servisu kde se mi zdá, že mi to pokur… a proto mi to začlo hůř brzdit. Problém je v tom pokud brzdím přední, kolo se nezastaví ale dojíždí a i když na to vyleženě dupnu tak se to prostě nekousne a při zastavování to jen skřípe. Je cítít že ta brzda opravdu moc nebrzdí a při tom jsou odvzdušněný. Je možný že jsou v tahu brzdy a je třeba je vyměnit úplně? Brzdy i destičky jsem odmašťoval benzínem a stejně to nepomohlo. Mám vyzkoušeno jiný kola a tam prostě když vyloženě dupnu na brzdu, jdu přes předem. Tady to jen dobržďuje a pokud jí mačkám co to jde, při zastavování to skřípe o kotouč. Destičky jinak sjeté nejsou a kotouč ani rytiny nemá. Děkuji předem za radu.

    0 0
    • Ruprt2  

      zavzdušněné brzdy poznáš tak, že se propadává páka bez odporu.

      jestli jsi destičky odmašťoval benzínem, tak je zahoď a kup nové.

      Benzín desky zlikviduje. Můžeš je zkusit vypálit, jestli ti to zato stojí, ale po 2K km je rovnou vyměň.

      0 0
    • Last Guardian  

      Řekl bych že je to zamaštěnim. Kotouč, desky nebo obojí. Stane se to hned a stačí málo. Zkus vypálit desky, případně vem jemně smirkem, pořádně kotouč a zkus znova. A buď trpělivej, chvíli po odmaštění trvá než je vše ok. Někdy mam pocit že je to pak ještě horší než předtim, ale stačí pár ostřejších zabrždění a vždycky se to srovná. Brzdy bych určitě kvůli tomu neměnil. Stalo se mi xkrát to co popisuješ a takhle sem to zatim vždy vyřešil.

      0 0
    • Mr.Duck  

      No mě to přijde jako mastný desky, zkusil bych je isopropylalkoholem, nebo vypálit na sporáku. Případně zkusit dopředu hodit zadní desky, odmastit kotouč isopropylem a zkusit jestli to bude lepší. Že by vyloženě odešla brzda se mě moc nezdá.

      0 0
    • Vilém  

      Benzinem ty desky spis znicis, nez odmastis. Zamastene desky se projevuji tak jak popisujes. Pokud se paka nepropada, nepropadala, tak neni proc odvzdusnovat.

      Zkus ty desky aspon poradne vypalit, pokud nemas vhodne odmastovadlo. Bud provozem, nebo nad varicem.

      0 0
      • dydy008  

        Děkuji za rady, určitě to vyzkouším, jinak se chci zeptat, nezkoušel jsem ještě vyndavat destičky, není problém pokud je vyndám aby mi vytekl olej a nebo mi válečky vylezly a už nechtěly zpět? Jinak páka se nepropadává.

        0 0
        • Ruprt2  

          nic ti nevyteče destičky jsou skutečně jen destičky s brzdícím obložením až za nimi jsou pístky, které uzavírají zatěsněný systém

          0 0
          • dydy008  

            Dobrá, zítra je tedy vyzkouším vyndat, vypálit a zkusím ten kotouč vzít jemným smirkem a uvidím. Jinak jsem se chtěl zeptat koukal jsem, že tam jde minerální olej ptal jsem se v prodejnách a poradili mi dokonce, stačí koupil jakýkoliv minerální olej do auta (např. Mogul 20W-30), jelikož odolný vůči teplotám je stejně a není to syntetika ani polosynt.

            0 0
            • Vilém  

              Ptej se po oleji LHM, je to urceno do hydropneumatickych systemu vozu Citroen. Cena je cca 200/l coz budes mit zasobu na celej zivot:)

              0 0
        • Mr.Duck  

          Když vyndáš desky, tak akorát nemačkej páku, nic se nestane.

          0 0
        • Last Guardian  

          nestane se nic. jen pochopitelně není dobrý mačkat brzdu když vyndáš desky, ale to je asi jasný.

          0 0
        • Last Guardian  

          nestane se nic. jen pochopitelně není dobrý mačkat brzdu když vyndáš desky, ale to je asi jasný.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.