Příprava na konfiguraci systému Windows ...

53 nepřečtených
  • honzour

    Prosím zdejší IT nadšence a specialisty o radu. Zhruba 14 dní se mi při vypnutí notebooku zjevuje hláška „Příprava na konfiguraci systému Windows … Nevypínejte počítač“ … Po nějaké době se sice notebook vypne, ale když ho zapnu, ať hned nebo po delší době, ta samá hláška na mě vyskočí znova, po chvíli se ukáže „vypínání“ a notebook se normálně vypne a musím ho zapnout. Mám Windows 7 Home Premium. Co s tím prosím ? Vůbec se v této problematice neorientuju, tak prosím nějak srozumitelně :) Díky

    0 0
    • bikerR  

      mas zapnute aktualizace?

      0 0
      • honzour  

        Mám … je to dobře nebo špatně ?

        0 0
        • bikerR  

          osobně jsem nainstaloval jen SP1 a aktualizace vypnul, i když mam offi. win7. Problemy to delalo jak za win xp tak za win7, je to zbytečne (podle me :) ).Taha to zbytecne „balastu“

          0 0
    • Mastr  

      Pokud se v tom neorientuješ, předej to celé odborníkům ať si neuděláš víc škody než užitku. Mohou být win nějak koplé, jak se říká win by se měly každý cca rok přeinstalovat :-)

      0 0
      • bikerR  

        no..ja mam v notasu win 7 SP1 už cca 2 roky, bez zapnutych akt., a reinstalovat jsem to nemusel.Ale zase co uživatel, to jiny nazor :)

        Jen zde uživatel nenapsal, jestli ma originál, nebo crackle.Každopadně doporučuju co ty, zazalohovat potřebne data (raději) a svěřit to odbornikovi ;)

        0 0
        • honzour  

          Mám originál. Spíš mě právě zajímá, zda li se lze poměrně jednoduše mnou výše popsaného nešvaru zbavit nebo jestli je to na odborníka ? Pokud bych dělal reinstalaci, tak je k tomu potřeba origo Windows CD ? Zas tak moc důležitých dat v notebooku nemám, takže vše co chci zanechat stáhnu na CD a zbytek klidně obětuju. Zkoušel jsem bod obnovení, který nepomohl a ještě jsem se v noťasu proklikal k tomu, že mi to nabídlo vytvořit „disk pro opravu systému Windows 7 64 bit“. Jako úplný netáhlo na to nejsem, ale když na mě spustíme IT mluvu, tak jsem vedle jak ta jedle. Díky

          0 0
          • bikerR  

            ja osobně bych to reinstaloval.Pokud si po koupi z NTB nic nedelal (reinstalace a tak) mela by byt na disku specialni partition (oddíl) kde je cela instalace systemu (spsuští se u ruznych notebooku jinak, třeba při startu F11).

            Napis jaky mas NTB.

            0 0
            • honzour  

              Acer Extensa 5235 je to cca 3 roky starej notebook. Do teď bez problémů, až teď posledních zhruba 14 dní.

              0 0
              • sodek  

                Acery mívají vlastní SW na obnovu systému (e-recovery).

                Doporučuju najít si někoho, kdo tomu trošku hoví. Ať zbytečně nenaděláte paseku a neodmáznete něco, co by mohlo do budoucna chybět. Třeba se to podaří rozdýchat i bez přeinstalace. Aktualizace Win 7 pro běžného uživatele bych spíš nechal zapnuté. Rady typu už dva roky to nepoužívám a je to v pohodě, no nevím… Dle vkusu každého soudruha :)

                0 0
                • bikerR  

                  Nevím, osobně to dělam u všech počítačů po instalaci a nikdo si nestěžoval (vypínání akt.)

                  Aktualizace mě dostali nejvíc u XP, stahovaly veškerý „balast“ a zpomalovalo to systém.U 7 nevím, raději nezkouším a jedu bez aktualizací(SP1 ale dávám).Ale je to na každém ;)

                  0 0
              • bikerR  

                Měla by tam být recovery, po spuštění NTB mačkej klávesu F8..měl by ses dostat do recovery modu, kde te to samo už navede (reinstalace systému).

                Před tím bych vyzkoušel jeste stahnout pres aktualizace posledni moznoui aktualizaci…pokud to nepomuze tak recovery a znova nahrát system (otazka cca 40 minut ze vším)

                0 0
                • sodek  

                  Nesmělý dotaz – kolik Acerů ti prošlo rukama?

                  Bez ohledu na zapnuté nebo vypnuté aktualizace si dovolím nesouhlasit s postupem obnovy do továrního nastavení přes F8, už jsem pár Acerů do továrního nastavení obnovoval.

                  Je třeba pohledat ve spuštěných Win 7, jestli je tam funkční Acer eRecovery Management. Z toho se dají vypálit disky s originálním systémem, případně se z něj dá spustit i ta obnova. Bez disků v záloze by to bylo komplikovanější.

                  Mívají to ale odlišné model od modelu. Jak jsem psal výše, chtělo by to nejlépe někoho poblíž, kdo má o Acerech přehled. Jinak si zaděláš na problémy a na B-F je nevyřešíš.

                  0 0
                  • bikerR  

                    aceru docela dost, ale bez recovery…f8 jsem typnul z ruznych for…

                    0 0
                    • sodek  

                      abychom to tady zbytečně nevířili – za předpokladu, že ta konkrétní Extensa má originální systém dodaný s notebokem, tak přes F8 cesta nevede. Určitě to myslíš dobře ale netypuj, osobní zkušenosti jsou nenahraditelné :)

                      0 0
                    • sodek  

                      tipování tady není na místě. Zkušenost mi říká, že Extensa s originálním systémem na F8 poslouchat nebude

                      0 0
                      • vsn  

                        nebude co zkusit F10

                        0 0
                        • sodek  

                          ano. To je ale pořád až ta druhá varianta. Použitelná v případě, že nefunguje eRecovery.

                          Ověřeno na konkrétním stroji – pro F10 je nutné mít originální systém vypálený právě přes to eRecovery, nebo dodaný přímo výrobcem. S eRecovery je potřeba začít. Toto je konkrétní rada pro tento model notebooku, pokud ji bude uživatel potřebovat. Žádná teorie, jak by to asi mohlo být. Víckrát už to sem psát nebudu.

                          0 0
                          • bikerR  

                            Problem je ten ze ruzne znacky NTB maji ruzne postupy jak do recovery.Dokonce i Acer ma ruzne postupy co se tyce modelovych rad a roku vyroby.

                            Nicmene pokud je problem s tim co pise uzivatel zde a nerozumim tomu,obratil bych se na special.servis ci odbornika v okoli.Ono „podelat“ se na tom da dost :-) Zazil jsem hodne takovych pripadu.Data nezazalohovane,ka­marad pujcil dvd win,smazany recovery oddil a je vymalovano :-)

                            0 0
                • fousek  

                  A dalsi 3 hod odinstalovani balastu co se tam nainstaluje jaksi zadarmo spolecne se systemem.

                  0 0
          • sodek  

            Ještě stojí za pokus jedna věc – která tě třeba zachrání před reinstalací.

            Pokud seženeš někoho, kdo ví co dělá, třeba by stačilo ručně zastavit automatické aktualizace, promazat adresář přes který se do Win dostávají. (a potom je případně pustit). Některé se musí instalovat odděleně od ostatních. To by to promazání a znovuspuštění mohlo srovnat.

            0 0
      • vla  

        Tohle platí pro Win 7 a vyšší pouze v případě zapnutých automatických aktualizací.:-) Do systému co plní bezchybně všechno, co se po něm chce se nerýpe. A bezpečnost? Tu řeší automatické aktualizace pouze marketingově. Slušný firewall se sejde, PeerBlock pro paranoiky.

        0 0
    • Ottak  

      Zkus nainstalovat aktualizace přímo z Windows. Mě to kdysi pomohlo…

      0 0
    • honzour  

      … ještě k tomu všemu dodám, že se mi na NTB pořád ukazuje, ať vložím disk kvůli zálohování ? Proč mě NTB nutí zálohovat soubory ? Blíží se nějaká autodestrukce ? :D Co chci mám zálohovaný nebo si zazálohuju přeci.

      0 0
      • tulda  

        asi mas nastaveny zalohovani :) zkus se podivat do Ovládací panelySystém a zabezpečeníZá­lohování a obnoveníNastavit zalohovani a tam to nekde vypnout

        0 0
    • Mastr  

      Ještě by stálo za pokus OBNOVENÍ systému o krok zpět.

      0 0
      • honzour  

        Jestli myslíš bod obnovení, tak to nezabralo. Jo a ještě se nechce nainstalovat (dle NTB důležitá) aktualizace, tak jestli ten problém nebude v tom ?

        0 0
        • sodek  

          to neděláš dobře Jaromíre, s těma sirkama :)

          Zaměř se na vypnutí aktualizací a promazání aktualizačního adresáře. (a na jejich zpětné zapnutí)

          0 0
    • rado554  

      Na rady typu vypnut aktualizacie, lebo to taha balast ani nema cenu reagovat…to je jak nemenit olej v motore, lebo to stoji prachy…OMG.

      Osobne by som zastavil sluzbu aktualizacii, zmazal vsetko v Windows/Software distribution/Dow­nload, restart, povolit aktualizacie a nechat sa aktualizovat do najaktualnejsi­eho stavu…

      Ak to nepomoze, tak klik s pravym na This computer → Manage ->Events viewer → Windows logs a tam to preklikat, hladat chybove zaznamy, ked tak ich sem pastni, alebo pogoogli.

      Win7 su relativne blbuvzdorny system a daju sa uviest do bezproblemoveho stavu aj bez cistej instalacie (na rozdiel od XP)

      Rada cislo 2: Kupit SSDcko, preinstalovat Win7, resp. nahodit Win8 a uzivat si 2× rychlejsi PC

      0 0
      • skunkos  

        Aktualizovat nemá valný smysl, pokud funkcionalitu z aktualizací nepotřebuješ (a tu většinou nepotřebuješ). Aktualizace doporučuji vždy a všude vypínat, protože jejich instalace systém nevyhnutelně a progresivně zpomaluje – každá aktualizace totiž do registru zavádí nové větve, provádí se zálohy instalačních balíků a konfigurací do WinSXS a volné místo na disku pomalu mizí.

        Aktualizace nemají žádný uživatelsky viditelný přínos. Zlepšení zabezpečení je P.R. kec těžkého kalibru. Normální uživatel nepotřebuje ani firewall, ani anti-virus.

        0 0
        • kubad  

          A aktualizace ovladačů taky nepotřebuješ co

          Takovéhle IT specialisty bych si do firmy fakt nepustil!!!

          0 0
          • mastihuba  

            aktualizace ovladačů je moje černá můra :)

            0 0
          • skunkos  

            Mluvil jsem o aktualizaci ovladačů? Laskavě se uklidníme. Jinak základní správa operačního systému se za mě do IT dneska už ani nepočítá, beru to do základních dovedností standardních uživatelů.

            V IT pracuji, a to že by si mě nevzal do firmy mi jen a jen lichotí, děkuji.

            0 0
            • kubad  

              Je to marne je to marne v IT už děláš hodně let co?

              0 0
            • sodek  

              jaké máš zkušenosti se „standardními“ uživateli?

              Ti zpravidla vůbec neví, vo co go. Zpravidla buď nepoklikají vůbec nic, protože netuší, případně nerozumí anglicky, nebo naopak poklikají úplně všechno. Obě varianty jsou špatné.

              0 0
        • rado554  

          pokial pracujes v IT a je to nieco viac ako obsluha kopirky v copy centre, tak uprimne lutujem tvojho zamestnavatela…

          0 0
        • bikerR  

          moje rec

          0 0
        • Marsve  

          Ach jo, dneska už taky ajťáka dělá kdekdo…

          Jo, aktualizace jsou černá můra. Ale černá můra jsou taky počítače sekretářek, účetních apod. prolezlý všemožnou havětí, která si brouzdá po firemní síti.

          Zkusils třeba někdy hodit do googlu „zero-day vulnerability“? Namátkou: http://computerworld.cz/…-v-ie8–49861

          0 0
          • skunkos  

            Je to můj osobní názor, kdyby firma investovala do kurzů pro svoje jak říkáš sekretářky, tak by se IT oddělení mohlo věnovat i něčem jinému (čti vývoji SW) místo řešení takovýchto problémů.

            Máme ve firmě jak IT support, tak development team a když slyším, co jsou uživatelé schopni na PC dělat, tak se dívím, že je k tomu někdo pustí.

            PS: Nějaké své narážky na mě si laskavě nech pro sebe, taky tě nehaním.

            0 0
            • Marsve  

              První věta – neumím si představit. Asi fakt neznáš opravdu běžné uživatele, kteří potřebují na PC dělat přesně definovanou (třeba i velmi důležitou) práci a ostatní kolem je nezajímá.

              Druhá věta – naprostý souhlas.

              PS: přidej si za narážku smajlíka, tak to bylo i myšleno, nejsme tu v nedělní škole.

              0 0
        • Mastr  

          No, to je pěkná blbost, tebe bych chtěl mít ve firmě.

          0 0
      • fousek  

        Na radu 2. bych zareagoval radou 3.: po uspesne instalaci Win 8, stahnout iso nejakeho doopravdickeho operacniho systemu, vypalit na CD/DVD nebo vytvorit USB image a spustit instalaci s tim ze pri rozdelovani disku smazat vsechny NTFS partitiony, aby to posleze nedelalo zbytecne problemy.

        0 0
        • Martin  

          linux. zdarma a legálně :D

          linux is free only when your time has no value :D

          0 0
          • skunkos  

            Už pár let užívám primárně arch a musím říct, že spokojenost. Kdo neokusil, nepochopí.

            0 0
    • honzour  

      Po přečtení toho všeho tady z toho začínám být trochu zmaten :-D … když jsem koukal na aktualizace, tak zhruba od června se mi tam neúspěšně snaží vecpat aktualizace Internet Explorer 10. Do té doby to ukazuje cca odhadem 99% aktualizací úspěšných a o za poslední měsíc je to samý "neúspěšné neúspěšné neúspěšné … ". Nebude v tomto zakopán pes ?

      0 0
      • skunkos  

        Používáte IEčko? Ne? Zakažte všechny aktualizace s tím související.

        0 0
      • skunkos  

        Proveď toto „Here's the short version for people who know how to get to the tools to do this and if running System Restore from the install DVD fails to work: DELETE the files WindowsWinSxScle­anup.xml AND (if present) WindowsWinSxSpen­ding.xml and the infinite update reboot loop will be fixed.“

        Následně aktualizace, které ti to nabízí instaluj po jedné, až dojdeš k té, která dělá problém, „skryj“ ji a pokračuj dál.

        0 0
      • bikerR  

        IE nebrat :)Aktualizace nestahovat…jak jsem psal, mam zakazane aktualizace, IE nepouzivam a Win7 mi jede 2 roky (tuk tuk) bez sebemensich problemu :)

        0 0
        • honzour  

          Explorer nepoužívám, ale je v NTB. Tak 2 a půl roku jel NTB parádně, až teď se zadrhává.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.