Používání počítače někým úplně cizím zdarma?

159 nepřečtených
  • jaros

    Zdravím. Po roce používání op. systému jsem přeinstaloval Vistu. Než se uvedla do stavu kdy ji bylo možné používat trvalo týden. Jde o takzvané aktualizace. Nekonečné stahování + konfigurace, restarty a nové další aktualizace. Přemlouvání střediska že to co jsem koupil a předtím fungovalo dnes nefunguje protože to hlásí že Tato kopie systému není pravá. Opisování nesmyslných kodů z obrazovky a vkládání tlačítkama do telefonního automatu kde to potom vyplivne 48 čísel která pak musím vepsat do políček. Další hlášky z monitoru; Aktualizace nebyly správně nakonfigurovány. Systém vrací zpět změny. Nevypínejte počítač. Ale to není hlavní. Došel jsem k názoru, že když někdo používá můj počítač, tak mě to drásá nervy protože na něm nemůžu dělat to co potřebuji. A navíc mě spaluje moji elektřinu kterou zaplatím. Tak jsem se rozhodl že se zeptám tady i když je to o kolech ale je zde spousta chytrých lidí a nebude jim vadit že sem dávám anketu; Jestli by výrobce systému neměl přispívat na elektřinu když už chce něco aktualizovat. Já bych si řekl o 500 za rok. Co vy?

    • j-
    0 0
    • Martin  

      dej si linux :-) a uvidíš jak budeš spokojený

      0 0
      • zichis  

        jasně a nebudou ho ***** automatické aktualizace, bo si to všecko bude muset dělat ručně :) Hledat různě po fórech všelisjaký drivery aby rozchodil všecko co má na kompu navěšený, přeinstalovávat na jiný distra, zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Bude mít o celoživotní zábavu postaraný a na jiný problémy si už ani nevzpomene :-P

        0 0
        • Martin  

          pokud na tom chce dělat jednoduchý střih videa a zvuku a nepoužívá nějakej specifickej hardware typu speciální zvukovka nebo fotoaparát, tak by nějaký user friendly distro nemělo být problém.

          0 0
        • fousek  

          Pokud na linuxu nefunguje HW hned po instalaci nebo po instalaci non-free driveru (coz je asi tak 2× snazsi nez ve win) tak to zacatecnik nema sanci rozbehnout, ale v tomhle je linux cim dal lepsi a ma spis min problemu nez windows a pokud uzivatel prihledne pri nakupu HW na to ze chce pouzivat linux, tak po zasunuti CD muze za hodinku fungovat, pokud vyuzije liveCD tak muze fungovat do 5 minut.

          Jinak automaticky aktualizace mu samozrejme chodit budou, pokud je povoli.

          0 0
        • Mr.Duck  

          S to beztak v životě neviděl :P

          0 0
    • maajkee  

      No jo, zlatý xp, ještě lépe linux. Máš na výběr, nikdo tě nenutí mít vistu, takže chtít prachy na elektriku je fakt zcestný :)

      0 0
      • jaros  

        Pokud bych na Linuxu mohl pracovat s audacity a s nějakým podobným nástrojem jako je W Movie Maker na tvorbu videí tak jo. Byl by to ten pracovní systém bez blbostí jako je prefetch, index, net, mail a jiné blbosti o které se stará Vista. Už bych po vyzkoušení Linuxu u něj zůstal, jenže zase nešel načíst jiný systém ani po F8 ani po opravě.

        0 0
        • Martin  

          takových primitivních programů jako je audacity nebo WMM je na linuxu určitě plno.

          0 0
        • maajkee  

          S audacity klidně pracovat můžeš, dokonce je audacity přímo pro linux :) podobně blbej nástroj jako win movie maker taky najdeš. S tím, že nešel načíst jinej systém, tomu nerozumím. Já používám na jednom compu XP a Mandrivu bez problému.

          0 0
        • fousek  

          Jak rika Maajkee Audacity je spis portovany z linuxu na win.

          A to s tim vyberem operacniho systemu je to slozitejsi a zaroven jednodussi.

          Vetsina linux dister umi pri instalaci najit jiz nainstalovany jiny operacni systemy a po potvrzeni vytvorej v grubu nebo lilu moznost zavest ten predem nainstalovenej operacni system. Myslim ze jedina podminka je, ze se musi zavadec (grub nebo lilo) ulozit do MBR a nahradi windowsackej bootloader.

          Ale tento postup plati pri postupu nejdriv nainstalovat win a pak az linux, bohuzel win nejsou tak ohleduplny a moznost nabootovat jinyho nez MS systemu nenabidnou. Samozrejme i pak to jde resit, ale uz to neni tak jednoduche.

          0 0
          • Qeex  

            i naopak je to jednoduché, stačí si pomocí livecd spustit linux, upgradovat grub(nebo updatovat, to je jedno) a už to frčí, nebo aspoň takhle nějak jsem to před měsícem dal dokupy

            0 0
            • fousek  

              Je na konfiguraci grubu naky klikatko? Ja jen ze nekteri uzivatele win moc kamaradi s terminalem a textovejma editorama nejsou.

              Ale jinak mas samozrejme pravdu (i kdyz mi prijde ze grub 2 je na konfiguraci zbytecne slozitej)

              0 0
              • Qeex  

                tuším že není, pouze textově, ale stejně by se do toho nemělo vrtat pokud tomu člověk nerozumí, takže klikátko by jen svádělo k tomu to vyzkoušet. Jinak na update gurbu stačí příkaz sudo update-grub, což je rychlejší než to lovit někde v menu. Naštěstí jsou na ubuntu dobré online nápovědy kde je vždy vše krok za krokem popsané, takže nějaký základní problémy se daj vyřešit raz dva.

                0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            Nemusí mít ani dual boot, stačí pod linuxem VMVARE nebo VirualBox a v něm další systémy podle gusta…

            0 0
            • Martin  

              virual box? krásnej překlep :-)

              0 0
            • mr.antik  

              nevim jestli by pravověrný linuxáci zkousli zrovna tyhle dva produkty

              0 0
              • Martin  

                já mám pocit, že virtual box zrovna pochází z linuxu. nepleteš si to s virtual pc?

                0 0
    • vlk  

      Pokud už nutně potřebuješ systém od Microsoftu na bázi Windows tak jdi do Windows 7 a nebo přinehorším do XP. Visty jsou nejhorší systém všech dob.Pokud to máš jen na net a nepotřebuješ to třeba na hry nebo nějaké specifické programy pod windows, tak jdi do nějakého Linuxu+tu svoji zaplacenou Vistu si tam hoď skrze virtual box do virtuálního stroje.

      0 0
      • maajkee  

        Jako nejvíc userfriendly se mi zdá nová mandriva, tady se můžeš i kouknout jak to zhruba vypadá :)

        0 0
        • jaros  

          Mandrivu jsem dostal k PC. Tam nešel zvuk, byl vypnutý změnit to nešlo. Zkusil Ubuntu Live a byl velice potěšen že nemusím vkládat další CD s ovladači. Nainstaloval jsem tedy Ubuntu a co potřebuji je audacity. Zabývám se mícháním různých zvuků a tenhle program je vymakaný. Tudíž při nahrávání více stop nepotřebuji aktualizace. Ale na Ubuntu to nahrávání dělalo takové trhání té svislé čáry a nenahrálo to nic. Šikovný Ubuntu ale pořídím si ho asi na jiný počítač. Jak tady bylo řečeno; zlatý XPéčka. Že bych do toho šel? Ony jsou malý, doufám že ještě rychlý.

          0 0
          • maajkee  

            Nevim kdy jsi zkoušel mandrivu, ale teď je nějakej ten tejden uplně nová verze a snad poprvé se mi stalo u linuxu, že mi všechno hend po instalaci na noutu fungovalo. Zkus!

            0 0
          • Martin  

            já být tebou, tak si tam nainstaluju rovnou windows 95 – ty byly ještě menší a ještě rychlejší.

            0 0
            • maajkee  

              Houby! Rovnou 3.11!

              0 0
              • Martin  

                tam už by mohl být problém s ovladači :-)

                0 0
            • fousek  

              Blby je ze win 95 neumeli adresovat vic jak 64?mb operacni pameti, coz na dnesni progamy je docela malo, taky by nekomu mohlo chybet to, ze je to jednouzivatelskej system a treba podpora USB nebyla nic moc.

              Kdyz uz starsi operacni system od MS tak win 2000 sp5, tusim ze 2000 meli jeste podporu ISA karet coz se nekdy muze hodit

              0 0
        • fousek  

          Tyhle default KDE/Gnome distra mi prijdou, ze uz jsou dost podobny windowsum, vytezujou systemovy prostredky podobne a nejsou tolik odladeny jako win. Uz je to takovej moloch ze se v tom neda kloudne vyznat. Takhle podle me nema vypadat operacni system.

          0 0
          • maajkee  

            Jenže pořád je tady mnohonásobně menší riziko viru, zpomalování systému zbytečnostma v registrech, aplikace se odinstalujou uplně, funguje to když chceš zavřít okno, tak se prostě zavře, s tím má windows občas dost velkej problém, je to pořád zadarmo oproti win. A další detaily.

            Takhle podle me nema vypadat operacni system.

            Zas tvoje radikální názory :)

            0 0
          • MattyLXV  

            Tyhlety názory většinou pramení z neznalosti a naprosté neochoty naučit se něčemu novému.

            0 0
            • maajkee  

              Já si spíš myslím, že jsi Fouska vůbec nepochopil :) Já myslím, že on naopak má rád spíš míň userfriendly verze linuxu a odladí si je sám ke své spokojenosti a nepotřebuje ani pěkný grafický prostředí.

              0 0
              • camlost  

                nikdo nikomu nebrani nainstalovat „tyhle default KDE/Gnome distra“ bez X Window, tj. bez grafickeho rozhrani. nebo treba s FluxBosem. moznost volby tu je. staci jen chtit.

                btw. pouzivam Windows :-).

                0 0
                • fousek  

                  Opravdu to tak je? Me prave prislo ze Ubuntu instalacni volbu bez Xserveru nema, to same bych si vsadil na Suse, Mandrivu atd.

                  U Debianu to jde, Slacku taky, Gentoo bych si tipnul ze tez, ale u tehle userfriendly dister si myslim ze to nejde.

                  0 0
                  • camlost  

                    schvalne jsem si stahnul ISO obraz Ubuntu a mam na vyber „Install a command-line system“. po instalaci obsazeno 706 MB.

                    dalsi moznosti je instalovat z jineho linuxu (popsano v manualu).

                    nebo casto instaluju Ubuntu server bez serverovych komponent (LAMP, Samba, atd.), pak dpkg –set-selections.

                    vzhledem k tomu, ze distribuce linuxu jsou pod GPL, tak to fungovat musi – musis dostat zdrojaky, jinak autor porusi licenci. neni dulezite, zda takovou moznost distributor pripravil na ofic. distribucnim mediu, v nejhorsim pripade si medium pripravis sam. ale v pripade Ubuntu to neni nutne, ostatni muzes vyzkouset.

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      706MB bez GUI? To je docela dost…co tam bylo? O.o

                      0 0
                      • camlost  

                        chces poslat dpkg –get-selections?

                        (jinymi slovy nevim, jen jsem zkousel, jestli je v dostupnem inst. mediu k dispozici moznost instalace bez gui.)

                        du vypisuje cca toto (nemam copy&paste, jsem liny to konfigurovat):

                        98 MB /lib/modules

                        80 MB /var/lib

                        79 MB /usr/lib

                        78 MB /usr/src/linux-headers*

                        64 MB /var/lib/apt

                        35 MB /var/cache

                        23 MB /usr/share/doc

                        20 MB /boot

                        jen tohle ma cca 470 MB, jestli dobre koukam.

                        dalsi dotazy? :-)

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Šak sem myslel jentak orientačně, ale tak ono dělat nějakou minimalistickou instalaci Ubuntu asi nemá moc smysl(protože Debilian žejo), tak proč ne :)

                          0 0
          • Mr.Duck  

            Něco na tom je, já když posledně instaloval os, tak sem toho už při instalaci dost vyházel.

            Na druhou stranu, aspoň je tu ta možnost, si před spuštěnim instalace ten bordel vyházet a nechat si tam jenom co potřebuješ..

            Takovej bordel jak ve win tam ale nebude snad nikdy :)

            0 0
      • daymaker  

        Mám Visty 4. rok a zatím no problem. Musím zaklepat… Na novém NB mám 7-čky a zdá se mi to stejné… uvidíme…

        0 0
        • JSt  

          taky tak. a za tu dobu nebylo treba nic reinstalit, uplne bez problemu. pocal vypinam jednou, dvakrat do mesica. xp byly horsi :-).

          0 0
          • daymaker  

            dle mě to bude i o tom, jak se o to PC staráš. Mám na mysli AV, firewall, čištění, údržba atd. Typický příklad naši, kdybych jim to občas trochu neuklidil, tak jim spadne i Linux. :-)

            0 0
      • karliner  

        Nepamatuji si operační systém od Microsoftu o kterém by řada „zaručených“ odborníků nevyhlašovala do světa, že se jedná o ten nejhorší systém všech dob

        0 0
        • Ruprt2  

          DOS

          0 0
        • maajkee  

          XP ;)

          0 0
          • fousek  

            Tak na ty si pamatuju ze se na ne nadavalo docela dost, ze NTcka nebo 2000 jsou o dost lepsi. Myslim ze XP si napravili reputaci az sp2.

            0 0
            • Martin  

              XP si reputaci napravily SP1 – před SP1 to byl pěkně nestabilní systém, hlavně na platformě AMD. po SP1 se z XPček stal jako mávnutím kouzelného proutku rockstable systém

              0 0
              • Mr.Duck  

                Rock stable bych neřikal, ale změna to byla dost velká no :)

                0 0
                • Martin  

                  podle mých zkušeností rockstable. a to jsem XP provozoval i na různých SiS, VIA KT 133 a podobných čipsetech

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    No ty chipsety sem taky zažil no, ale když si po tom chtěl něco náročnějšího tak to mělo svý mouchy. No a pak když děláš nejdřív v pc servisu, a teď na ítý ve firmě s asi 2500 kompama na XP, tak ty chyby vidíš viď :)

                    0 0
                    • Blade  

                      Proč ten minulý čas? Já na VIA KT 133 jedu už asi desátým rokem a pohoda :)

                      0 0
                    • Martin  

                      víc počů víc chyb, jasně :-)

                      0 0
        • t29  

          Win ME ? :)

          0 0
          • Martin  

            v češtině. anglický milénia byly mimořádně stabilní OS :-)

            0 0
    • dreamkiller  

      Koupíš si mrdku Vistu a takhle to pak dopadne a protože jsi šetrný tak OEM verzi. Navíc tomu vůbec nerozumíš a pouštíš se do přeinstalace systému. Za týden zde budeš brečet že ti nejde nainstalovat tiskarna a spol. A kvůli bezpečnosti jsi si dal do systému craknutý antivirus a pak se divíš že si počítač dělá co chce.

      0 0
      • jaros  

        Crackuji výjimečně.

        http://cs.wikipedia.org/wiki/Cracker

        0 0
      • fousek  

        Koupit jinou verzi nez OEM muze jen hodne velka firma nebo blbec, vzhledem k tomu, ze krabice stoji 2× tolik nez OEMko tak by se vyplatila krabice az tak u 2. novyho pocitace a to tak odhaduju na 4 roky, coz bych rek ze na novym zeleze provozovat 4 roky starej operacni system neni zrovna efektivni.

        0 0
        • dreamkiller  

          Každej to vidí jinak. Já si hraji s HW dost často a kupovat pořád nové licence OEM jen kvůli tomu že mám nový MB nebo procesor moc výhodné není.Zrovna Xp jsem měl 6 let a celkem 4 komplet počítače tak mne krabice vyšla Xx levněji než OEM.

          Navíc mám u krabice garantovanou podporu což u OEM nehrozí ale je to každého volba co si zvolí.

          Taky doporučím nastudovat na co jsou vázané licence OEM a co vyžaduje FÚ při kontrole.

          0 0
          • fousek  

            To ze MS nedokazal 6 let vyrobit lepsi operacni system nez jsou XP bych nerek ze je vyhoda a kdyz uz ho vypustil tak HW naroky byly takovy ze vpodstate rok starej pocitac mel problem s rychlosti.

            Pokud menis MB kazdej rok, tak to samozrejme je pro tebe OEM naprd. FU vyzaduje fakturuna na OS, coz samozrejme i u OEM verze mas na fakture napsany. Myslim ze tusim jakej je rozdil mezi krabici a OEM

            0 0
            • dreamkiller  

              Zrovna XP jsou OK. V práci je stále používám a nehodlám přecházet. A měnit OS každý rok nebo 2 je blbost. Zvlášť když to funguje a to je u pracovního nástroje hlavní.

              Kdo si chce hrát ať si hraje já potřebuju pracovat a na to mi stačí XP.

              0 0
    • JSt  

      nuti nekdo mit aktualizace zaple? ;-)

      0 0
    • marapara  

      Jako ajťákovi se mi zdá Tvůj příspěvek přijemenším úsměvný a taky dost naivní :).

      0 0
    • ememem  

      moc nerozumiem preco si si dnes naistaloval vistu. ak windows tak w7 a najlepsie ak mozes t.j mas prislusny hardware 64bit.

      na reci „ajťákov“ ktory cely den travia nahananim stratenych pointrov o tom ze je te to shit a mas si naistalovat nieco poriadne ako linux pripadne nejakeho ineho exota radsej rychlo zabudni.

      osobne bych v tvojom pripade urobil „format c:“ a naistaloval cistu w7. upgrade z visty neodporucam aj ked mozne to je.

      0 0
      • Martin  

        sedmičky jsou super systém, o tom žádná, já osobně jsem z nich nadšený… ale když si čtu úvodní dotaz, myslím, že tazateli nějakej linux udělá lepší službu. a nebude muset pyskovat na zlej microsoft :-)

        0 0
      • fousek  

        jo s tim format c: je to vybornej napad, papa vsechny uzivatelsky data:-)

        0 0
        • ememem  

          tak data si snad zazalohujem a je nie? to ze je to cele otrava je vec druha. evidentne ma volaco – tazko povedat co zle a jednoduchsie a v podstate asi ani rychlejsie riesenie imho velmi nie je.

          0 0
          • fousek  

            Prave ze jednodussi reseni je, mit vsechny uzivatelsky data na jiny partition nez system (nebo na sitovim ulozisti nejlepe), pak muzes na novej cistej system prechazet vpodstate kazdej den, ale tohodle stavu se u windowsu dosahuje hodne spatne.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Reseni je jak pises, dve partisny/nebo primo dva disky. Kdyz jsem instalil win7, tak jsem si s tim docela pohral, nainstaloval vsechny prograny a vsechno odladil a pak udelal bitovou kopii systemu na externi disk…kdyz se mi v systemu neco nezda, tak to smazu a nahraju znova-otazka pul hodiny:)

              Ale zakladem je, nezapomenout tu kopii systemu nekde, kde se k ni dedostanes:D

              0 0
            • camlost  

              junction

              roaming profiles

              folder synchronization

              staci si vybrat zpusob vhodny pro dany zpusob pouziti. moznosti tu jsou.

              0 0
              • ememem  

                to je vsetko pekne chlapi ale ked pozriem povodny dotaz od jarosa tak bych si tipol ze ani len netusi co si prave napisal. tym ho nechcem ani nahodou zhadzovat, znamena len asi to ze neni it-ak a preto su mu podobne rady k nicomu. on potrebuje len aby mu pocitac fungoval a mohol pracovat (napr. ze si spusti acad a robi vykresy a pod.) a nie sa v tom babrat. z tohot pohladu sa mi rady podobneho typu zdaju nepatricne. je proste rozdiel ci sa bavia medzi sebou it-aci alebo treba poradit beznemu userovi.

                0 0
                • camlost  

                  bezny uzivatel se v tom nevrta (nema na to ani dostatecna opravneni), jen to vyuziva k danemu ucelu. v opacnem pripade to mnohdy dopadne… nedobre.

                  krome toho, reagoval jsem na prispevek od fouska, nikoli na puvodni dotaz.

                  0 0
                  • fousek  

                    Bezny uzivatel ve win na to samozrejme defaultne ma opravneni.

                    0 0
                    • camlost  

                      to se na to divas spatne.

                      defaultne na to ma opravneni ten, kdo system instaluje. to, ze uzivatelum (nebo sobe) ta vysoka opravneni ponecha, je zpusobeno jeho neznalosti nebo lajdactvim, nikoli chybou systemu.

                      ve windows XP „pracuje“ moje dcera od dvou let. a kupodivu nema administratorska opravneni, stejne tak je nema manzelka na svem notebooku. k nicemu je nepotrebuje ani jedna z nich.

                      system za to nemuze. (ono to donedavna bylo v linuxu stejne, zmenu prineslo prave Ubuntu, pokud si dobre vzpominam. do te doby byl po instalaci k dispozici uzivatel root, idealne bez hesla – coz vlastne vetsinou v linuxu stejne je i tak, resp. obvykle lze spustit linux s opravnenim roota bez prihlaseni)

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        Tak že by byl po instalaci root bez hesla sem v životě neviděl. Naopak to, že v ubuntu je defaultně rook zakázanej se mi moc nelíbí, snad heslo stačí ne :) I když pro běžný uživatele to asi neni blbý řešení no..ale mohla by tam bejt při instalaci aspoň možnost výběru, jinak to je skoro jak u MS nebo Applu, kde už si systém myslí, že ví líp co je pro uživatele dobrý než sám admin…

                        0 0
                        • camlost  

                          linux jsem si poprve nainstaloval, kdyz ti bylo 7 let. (tedy pokud ten udaj u tebe v profilu odpovida. coz u me ne.)

                          tak je celkem pochopitelne, ze jsi v zivote nevidel spoustu veci, ktere byly pro starsi beznymi. ne vzdycky bylo o co stat. vynuceni hesla pro roota uz behem instalace nastalo (mam dojem) az s rozsirenim pam.d.

                          na druhou stranu, myslim, ze v Mandrake jeden cas experimentovali s automatickym prihlasenim uzivatele bez autentikace.

                          0 0
                          • Mr.Duck  

                            To já s tim začal koketovat před 10 lety – o 6 let pozdějc, a vim určitě že sem měl roota tak jak ho mám teď, pod heslem a pochopitelně ne jako výchozího uživatele :)

                            Jinak aut. přihlášení doma využívám, když se někdo dostane fyzicky k pc, tak už stejně může chrootovat takže proč ne, nic důležitýho tam taky nemám. Ale jestli by to byl root, tak to je pochopitelně jiná liga..

                            0 0
              • fousek  

                Chci to videt na verzich home, ktery jsou na vetsine pocitacu predinstalovany a cestovni profily ani synchronizace slozky nefunguje ani nahodou tak dobre jako NFS, je to spis utrpeni nez ze by to usnadnovalo praci.

                0 0
        • Smazaný účet  

          třeba jsou na d: (u mě třeba h a g) ;o)

          0 0
      • Ruprt2  

        že by byl třeba problém v ceně? :-)

        0 0
    • li-borg  

      :-) Do debaty o vhodnosti či nevhodnosti jednotlivých systémů se nepouštím, neb na to nenám znalosti. Spíš mě zaujala výše tvého požadavku-na to si přišel jak?

      0 0
    • Ruprt2  

      čím starší systém, tím je na tom hůře.

      Buď si jistý, že vychvalované XP jsou na tom v tomto směru ještě hůře. Zvlášť, když nemáš aktuální instalačky, ale původní.

      0 0
      • fousek  

        Z puvodni si muze udelat aktualni, teda ne uplne ale s sp3 jo

        0 0
    • martin_bakov  

      Takovy debilni napad sem dlouho neslysel. A za prispevky do tohodle vlakna ti mame taky platit ? Pouzivej Linux,Windows 7 nebo Jabko, Visty sou sracky.

      0 0
      • Martyss  

        Visty sou sracky

        Je zajímavé, že ten samý systém se po lehkém redesignu prostředí a pár lekých upgradech přesune z kategorie „sračka“ do kategorie „super systém“…:-)

        0 0
        • Martin  

          pár lehkých upgradech???

          0 0
        • kesu  

          ne,sračka je to pořád bohužel

          0 0
        • roud  

          za mě jednoznačně 7mičky :O)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Přesně tak. Sedmičky jsou prakticky jen očesaná Vista. Mám na PC všechny tři systémy a téměř výhradně jedu právě na Vistě. Stačí pár drobných nastavení, cca 10minut času a není lepšího systému. Ostatně Vistu nejvíce pomlouvají BFU, kteří si nedokáží vypnout ani pár otravných hlášek.

          0 0
          • Martin  

            očesaná vista???? v čem proboha očesaná? plácáš do vody nebo svoje tvrzení podložíš?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Neplácám. Mám XP, Vistu i W7. Mohu tedy srovnávat. Pokud si sám v nastaveních Vistu očesám, mám vlastně druhé Sedmičky :). Ale proč bych to dělal, že? Je to můj nejoblíbenější systém. Jediný rozdíl je v absenci DX 11, ale to mě zatím netrápí.

              0 0
              • Martin  

                takže konkrétní nebudeš. no nic…

                takže jump listy, nové funkce v ovládání a další vylepšení sedmiček ti nic neříkají. taky možnost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak samozřejmě, pár nepodstatných změn k lepšímu tam je, ale to nevyváží komfort Visty. A hlavně bezproblémovou kompatibilitu se vším.

                  0 0
                  • Martin  

                    jakej proboha komfort??? v čem je vista komfortnější než seven???

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Samozřejmě zejména v grafickém rozhraní.

                      0 0
                      • Martin  

                        a v čem konkrétně?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jeee, tys hrozný šťoura. 3D okna apod. Vždy, když spustím po Vistách Sedmičky, připadám si jak u chudých příbuzných. Je to celkový dojem. A hlavně nejde mi tam tunit grafika atp.

                          0 0
                          • Martin  

                            jistě že jsem šťoura, protože já to vnímám přesně opačně – vista nemá, co se uživatelského rozhraní týká, co nabídnout. ovládá se stejně těžkopádně jako XP

                            0 0
                            • JSt  

                              jj. a i ty sedmicky jsem si prenastavil tak, aby se ovladaly stejne tezkopadne jako xp, pac jsem na to zvykly :-)).

                              0 0
                      • roud  

                        Tohle jsou hrozný kecy hlavní problém vist je že jim na pozadí běží spousta sraček který akorát zatěžujou HW což už u sedmiček neni tak strašný s kompatibilitou u sedmiček nemám žádnej problém dokonce si myslím že ty visty na tom v současnosti budou hůř vzhledem k tomu že mrkvosoft v současnosti tlačí sedmy a visty skončej velice rychle v propadlišti dě­jin…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ty sračky jdou snadno povypínat ve službách.

                          0 0
                          • roud  

                            ve službách vypneš akorát to co ti mrkvosoft dovolí hehe

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              A povolí toho opravdu dost. Děkuji bohu za Billa a jehoVisty :)

                              0 0
                              • roud  

                                Ale prdek ať povypínáš co povypínáš pořád budou nenažranější než 7my a s tím nic neuděláš a je to smutný a další věc je ta podpora o který už jsem psal jinak u úpravy grafiky jsem myslel žes ořezal grafický efekty a teď tu vytahuješ 3d okna hehe xD

                                0 0
                  • fousek  

                    Hlavne co se tyce zvukovek ve Vistach:-)

                    0 0
    • mr.antik  

      Stane se, holt smůla na operační systém.

      0 0
    • jIrI___  

      Linux nebo Mac je pro tebe řešení. Já bych se ale Windowsů nevzdal.

      0 0
    • smith22  

      Vista je největší omyl Microsoftu!Akorát mě dokázala vždycky pěkně ****** když sem v ní musel něco dělat bráchovi na notesu.Spoustu věcí v ní nefunguje jak by mělo.A na to abych věčně hledal nějaké záplaty nemám čas ani nervy.O náročnosti systému radši ani nemluvit.A to jak tu někdo psal o ořezání Visty :-)…Proč bych JÁ jako uživatel měl nějakým způsobem upravovat a překopávat celý systém?O to aby systém chodil dostatečně svižně se měla postarat společnost, která tento systém vyvinula.Navíc tísíce běžných uživatelů je rádo když zvládá základní funkce a nezbývá jim nic jiného než takto tento systém používat.Takový systém – Díky nechci!

      XP je pro mě povedeným systémem a nějakou chvíli to tak ještě zůstane.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vista je jediný systém, kde mi vždy vše fungovalo a funguje naprosto korektně. Je to v současné době nejlepší systém, o tom není pochyb. Pokud ji někdo nainstaluje do starého železa, tak mu bude běhat pomalu. To není chyba Visty.

        0 0
        • fousek  

          Hale kdyz uz tu budeme resit co je a co neni nej operacni system tak bych win zaradil hluboko ke konci seznamu uz jen kvuli tomu ze 99% skodliveho softwaru napada prave win a Visty nevyjimaje. Jako desktopovej operacni system bych videl asi nejlip MacOS uz jen kvuli tomu ze je to vpodstate unix a jeste k tomu na predem znamym otestovanym HW. Tohle proste svoji koncepci jinej desktop nemuze nabidnout.

          0 0
          • JSt  

            u macu jsi zase svazany macem – tez nevyhoda. ono nej system je majkrosofti, at si kdo chce co chce rika ;-). muzes mu vytykat spravu pameti, nahovno fajlsystem a vsecko mozny, ale svou podporou pro domaci pouziti vsecko ostatni prevalcuje.

            rozbehat tv kartu po linuxem – nadlidsky ukol. hsdpa modem jsem nedal vubec. pod winkama, parkrat tuknes na next a je hotovo ;-). a tohle jsou veci, ktery bezny uzivatel oceni. nepotrebuje kazdou chvilu kompilovat jadro :-D.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Jeste se prosim trochu rozepis k cemu pocitac pouzivas.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Zcela běžně, jako PC v domácnosti. NET, grafika, hudba, hry, úpravy fotek, atp. A nejmilejší pro tuto činnost jsou mi právě Visty. XP i W7 již nejsou tak bezproblémové.

            0 0
            • jIrI___  

              S čím máš třeba v těch W7 problémy?

              0 0
              • Smazaný účet  

                S ovladačemi a některým softwarem, například Riva Tuner.

                0 0
                • Martin  

                  v tom případě je ale problém ve tvém PC nebo v ovladačích, ne v OS. protože u mě na PC, služebním PC i notebooku sedmy chodí dobře. a jsou spolehlivější a rychlejší než vista

                  0 0
                • roud  

                  sorry ale to že ti nejde přetaktovávací soft je k smíchu xD xD xD

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Proč? Pro mne je to životně důležité. A Vista mi to umožňuje.

                    0 0
                    • roud  

                      Ale prdek životně důležité xD xD xD pro většinu lidí by měli tyhle softy zakázat je to nejrychlejší způsob jak neodbornou manipulací poslat PC do pekel…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Neodbornou ano. Já to však mám zcela pod kontrolou. Přídavný ventilátor manuálně ovládaný od klávesnice s prachovým filtrem ženoucí vzduch na teplotně hlídanou grafiku…

                        0 0
                        • roud  

                          pokud potřebuješ přídavnej ventilátor tak to neni moc ok hehe xD xD xD kup si pořádnou grafiku radši xD xD xD

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            To máš jako s upraveným Epiconem. Nemáš na dražší HW, tak si tam necháš nalít olej místo vazelíny a jedeš…

                            0 0
                    • Smazaný účet  

                      K cemu je to nutne dulezite? Jestli ti pocitac nejakym svym parametrem nevystac na tvou zatez, potrebujes neco vykonejsiho a nejakyma programkama to nedozenes. Jedne kde by vykon mohl chybet, jsou hry-ty jsou na HW narocne, ale s tim musi kazdy pocitat.

                      Pri zpracovavani fotek jevice casu stejne zabere „lazeni“ obrazu a vysledna konverze do jpg se ve vetsne slusnych programu da pustit najedou a muzes jit na kafe/cigarko. Video ten samy duvod a nejaky render grafice muze bezet pres noc…

                      0 0
                      • camlost  

                        jo, to „lazeni obrazu“ jde fakt dobre, kdyz chytnes posuvnik Contrast, posunes jej doprava a 35 sekund cekas, nez ti to pocitac prekresli, abys videl, jestli to mas o kousek vratit nebo jestli uz je to ok. nebo navrhujes chodit mezitim na cigarko? to by se prodrazilo. :-)

                        ale jinak souhlas s tim, ze pokud je poddimenzovany hw, je spravna cesta resit to zmenou na urovni hw.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Hhh…no, jak neni vykon, tak nic nepomuze:)

                          Jinak zpracovavam jenom 12Mpix fotky a to na 5 let starem notebooku, takze ta pulvterinova prodleva mne desne vytaci…pochopitelne ze kontrast nemenim v zobrazeni 1:1:)

                          0 0
                    • Blade  

                      Pokud ji někdo nainstaluje do starého železa, tak mu bude běhat pomalu

                      Jó, tak to budeš muset to svý starý železo vyměnit, když ti na něm nejede novější systém a musíš ho taktovat, abys rozjel alespoň ten starej:D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Vista mi na stávajícím HW jede jako po máslíčku. Přetaktovávám CPU a GPU jen v případě hraní Far Cry. Je to luxusní hra a tak si zaslouží řádné vyhlazování. Nemyslím Far Cry 2, to je humus.

                        0 0
            • Smazaný účet  

              Visty jako tkaove jsem uspesne preskocil rovnou na W7 a kupodivu zadne problemy s kompatibilitou niceho nebyly. Hlavne chvalim konecne fungujici repozitare ovladacu, tkaze stacil nejaky univerzalni ovladat sitovky-ktery byl uz v instalaci a vsechny ostatni drivery si system uz natahl sam.

              Prestoze jsme zkousel i nekolik dister linuxovych, u zadnych se mi nestalo, ze by mi notebook chodil napoprve dobre-bzdy neco blbo-vice monitoru, wifi, BT, cterka karet. W7 mi na notes sedly a tak nic neresim. Novy notes takez pozizuju s win7, 64bit verze:)

              0 0
              • martin_bakov  

                no uplne presnes to napsal !

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Navic teda ja potrebuju aby mi na notebooku pracoval Matlab, Python, Java(NetBeans), LaTeX, bohuze office, Capture Nx na upravu fotek, Corel a Open TransportTycoon (a nove se chystam na EnergyTycoon):))

                  0 0
        • smith22  

          Pokud ji někdo nainstaluje do starého železa, tak mu bude běhat pomalu. To není chyba Visty.

          Přesně si pamatuji dobu kdy Vista vycházela a na jakých počítačích byla prodávána.Všechno to byly už dvoujádra s minimálně 2GB RAM a živě si vzpomínám co na to lidí brblalo co se náročnosti OS týče v porovnání s XP.Brácha je má na notesu HP pavilion, dvoujádrovej procák 2,3GHz 3GB RAM a jenom to načtení systému bylo doslova otravné…následný chod systému už normální ale spoustu aplikací nebo her tam nefungovalo a musel sem shánět všelijaké hovadiny aby mu to běželo.

          0 0
    • Martin  

      100 :-)

      onuce rulezz :D

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dyž jsme u toho, zkusim se přiživit blbym dotazem… Konzervativně jsem zkejslej u XP, protože používám třeba dálkové IR ovládání přes udělátko v COM portu a Girder, přes Girder mám přemapovaný taky tlačítka klávesnice a myši, pak mam 8 let starou tiskárnu, x letý DVB-T tuner apod. Jak je to s kompatibilitou – je šance že při přechodu na W7 pro letitý HW najdu ovladače? A co software pro XP?

      (Základní součásti kompu takový vykopávky nejsou, o ty se nebojim.)

      0 0
      • Martin  

        ovladače hledej na stránkách výrobců. někdy můžou fungovat i ovladače pro XP, je potřeba zkusit nebo googlit zkušenosti jiných uživatelů.

        většina aplikací pro XP by měla jet, pokud nejsou napsané prasácky nebo speciálně. zas to chce hledat konkrétní zkušenosti

        0 0
    • Radek Broz  

      Máš používat Japko.

      0 0
    • jaros  

      V librách to nemusí být, to by mě byla hanba chtít něco takového. No o Linuxu přemýšlím. Ten běžný uživatel zvládne vytvoření záložní k. Klonezilou. Může to zrychlit proces obnovování do čisté inst. Ale myslím že se dá podle různých návodů nastavit počítač tak aby nebyl zatěžován výstavní grafikou, … http://pctuning.tyden.cz/…na_notebooku?…

      Počítač s neustálými aktualizacemi bych přirovnal k domu který je už postaven a bydlí v něm lidé. V noci najednou začne někdo zvonit a bušit na dveře a domácí jde otevřít. Když otevře, zjistí že je to parta dělníků kteří přišli něco opravit. Jdeme vyměnit střechu. Teď, v noci? No ano, je to nutné kvůli bezpečnosti. Tak ti lidé čekají do rána při rachotu kladiv kterými přibíjejí desky. Lidé v domě jsou nevyspaní, nevrlí. Druhý den se to opakuje. Tentokrát přijeli svářeči. Jdeme vám opravit bránu. Bránu? Je tam moc děr. Aha. Tak opraví bránu a odjedou. Za týden přijede firma že jdou vyměnit dlažbu. Někteří lidé jsou doma po práci, dívají se na televizi, starší lidé opatrují vnuky, prostě to tam žije jako všude jinde. Do toho tam přijdou dělníci s Hiltinami a začnou bourat. Překáží tam. Dlažba je pryč, kontejner vyvezený a chodí se v prachu. Lidé se zlobí protože ten prach nosí do bytu. Pak přijede stavbyvedoucí a stojí u brány, nemůže se dostat dovnitř. Okamžitě otevřete, potřebujeme vám dát dlažbu. Mezitím se lidé domluvili že už cizího do domu nepustí protože tam nemá co dělat. Na místo dlažby si koupí linoleum a mají klid.

      http://www.mustknowhow.com/…ng20laid.jpg

      0 0
      • Martin  

        to je v prdeli… soucítím s tebou, ty windows jsou fakt děsný šmejd.

        ještěže používám úplně jiné windows než ty a takováhle hrůza hrůz se mě netýká

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.