Přídavné brzdy na Ronina - Promax Inline Brake Levers

8 nepřečtených
  • Bocka

    Ahoj, měl bych dotaz, jestli někdo nemá zkušenost s ""Promax Inline Brake Levers":https://www.sjscycles.co.uk/…clamp-black/ ": Chtěl bych si je dát na svého Ronina, jako pojistku do města. Často jezdím s úchytem na vrchu řídítek, tak bych měl po ruce hned brzdu. Díky za odpovědi.

    0 0
    • 106Paja  

      Jde ti o zkušenost s konkrétními pákami, nebo všeobecně o zkušenosti s přídavnýma pákama? Já je měl/mám na každé silničce a nemůžu si to vynachválit…

      0 0
    • atty  

      Vozím Tekro TK-RL721 (v podstatě to samé) a rovněž naprostá spokojenost – na proplejtání se do města v malé rychlosti s horním úchopem ideální.

      0 0
    • Bocka  

      Ahoj, díky za odpovědi, už je asi rozhodnuto. Šlo mi o to, jestli to není třeba nějaká blbost a jsou použitelné. Teď už jen nějaké vybrat. Bral bych nějaké malé nenápadné, žádné obludy. Díky za doporučení. Klidně můžete přiodit i fotku :)

      0 0
      • atty  

        Ty Tektro u mne vyhrály kdysi z toho důvodu, že jsem měl ještě „hubená“ řídítka a plánoval je i po výměně za 31.8mm – Tektro obejme obojí, Promax jen ty širší. Navíc tvar páček mi u Tektro přišel příjemnější a i na mé velké ruce je dle mého přesně akorát. Funkčně chodí ideálně, tím, že netahají lanka ale rozevírají bovden se nijak nezhoršila ani síla potřebná k zmáčknutí na dualech.

        2 lehké mínusy tohle řešení má – instalace je trošku opruz a zabere víc času, než by se zdálo, protože vyměřit ty kousky bovdenů ideálně je trošku náročnější na přesnost (nebo jsem jen trochu kopyto, že mi to tak trvalo :) ) a kdo má na řídítkách tacháč, světlo atd., tak tam nezůstane moc místa – mám 440 mm řídítka a vypadá to takto:

        0 0
        • Bocka  

          Super, díky moc za ukázku a hodnocení :) Myslím, že i ty Promaxy umí dvojí průměr řídítek, dodávají k nim redukci, zdají se mi i o něco kompaktnější, asi je zkusím :) Možná dementní dotaz, ale… dá se použít původní lanko nebo se musí koupit nové?

          0 0
          • atty  

            No ono to kdysi bylo tak, že v době, kdy jsem se rozhodoval který vzít, byly taky jen Tektro a Promaxy, ale ty Promaxy byl jen starší typ, kterej neměl vložky na oba rozměry řídítek a taky jim myslím chyběl ten nastavovací šroub u bovdenu – proto jsem volil Tektro. Ale asi by to u tohohle typu mělo fungovat stejně.

            Původní lanko samozřejmě použít můžeš (když si ho nechtěně neustřihneš při montáži – při krácení bovdenu od duálů jsem si nevšiml, že mi lanko vyjelo zpět a stříhnul jsem :) ), délka lanka jinak zůstává stejná.

            Jen to chce opravdu dobře odměřit délku bovdenu od duálů k páčkám – aby se to nekroutilo a neudělalo bouli k omotávce a optimálně to sedlo do přídavných páček – takže reálně stříhat a vyměřovat, až si budeš jist přesnou pozicí pák na řídítkách a jejich natočení a připočítat, že ten bovden do páček kousek zajede (právě si pamatuju, že jsem bovden stříhal asi 3×, než jsem to přesně odladil na správnou délku).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.