• Janchu

    Ahoj všichni jsem začínající cyklista a moc se v tom nevyznám ale chci se zeptat jestli je možné udělat přestavbu z 2×9 na 1×11 a co vše potřebujete popřípadě vědět aby jste dokázali správně poradit co by bylo třeba vyměnit.

    Moc děkuji za odpovědi.

    0 1
    • va-bo  

      Řazení, přehazovačka, kazeta, řetěz, převodník NV, případně vodítko řetězu místo přesmykače. Pokud je dostatečný rozpočet, tak celé kliky s jednopřevodníkem. Pro rekreační ježdění bych spíš šel do 2×10.

      0 0
      • Tomas_82  

        Investice do přestavby z 2×9 na 2×10 nedává moc smysl. Nechal bych to být tak jak to je a když už přestavovat, tak na 1×12.

        0 0
        • Tomcat  

          Za poslední cca měsíc tady byly asi tři dotazy na takovou přestavbu. Když napsali jaké kolo přestavují , byl by 1 x XX pohon asi to poslední , co na tom kole měnit…

          3 0
        • va-bo  

          Přestavba na 1×12 přinese pouze největší pastorek 50–51 zubů a 100% nárůst ceny náhradních dílů. Pro turistické ježdění to smysl nemá.

          3 0
          • Tomas_82  

            Nárůst ceny je naopak relativně zanedbatelný. Naopak ten jeden pastorek v dost případech dělá z nepoužitelného kola použitelné… Nicméně pro turistické účely je naprosto dostačující pohon 2×9, kde ta cena dílů je skutečně někde úplně jinde.

            0 0
            • bathed  

              Ted predelavam sileneho cannodale na 29 s metrakovou vidlici a 3×8. Je to pro damu, co nebude jezdit ani vylety po cyklostezce 80km, ani ctyrdenni turisticke putaky s brasnama a taky ne kilometrove strky 13%+…. Normalni ctyricitka co o sebe dba, beha, cvici a potrebuje to prekopat tak, aby kdyz dojede po dvanactce domu (sestra na aro) tak na to skoci, da svih 15–20km, prevyseni 300–400…. V tempu, s hodinkama na ruce chce cucet na tep.

              Rychle a relativne lehke vyplety, racing ralph bezdus, dobre brzdy, vzduchovka 100 a to co mi lezi doma: 1:11, 10–42 (GX), x01 saltr a razeni, stare xt kliky s nw 32z. Fertyk!

              Vzdycky jde o to, k cemu to ma byt a taky o to, co treba ma clovek k dispozici nebo je schopny levne sehnat.

              0 0
              • Tomas_82  

                Tomu rozumím, taky už jsem pár kol takhle dělal, ale buď musíš mít zásoby, nebo sehnat pěkný bazar za dobrou cenu, pak se s kolama, vidlicí, i pohonem vejdeš třeba i do 5000 a má to smysl, ale když to budeš kupovat všechno nové, vyjde to třeba 4 x dráž.....

                0 0
            • Vilém  

              Narust ceny muze byt klidne i vic nez 100% ceny celyho kola.

              1 1
      • orm  

        Pokud tam ma 2×9, tak je to pravdepodobne uz prestavba z 3×9, tj. bude to neboost ram a dat nw prevodnik doprostred dava nejlepsi retezovou linku.

        0 0
        • scalar  

          2×9 je sériové u nižších řad.

          0 0
          • orm  

            Ok, to jsem nevedel. Myslel jsem, ze to skoncilo u 3×9 a vse ostatni jsou prestavby.

            0 0
    • xtonda  

      Popiš specifikaci všech relevantních komponent – řazení, přesmykač, přehazovačka, kazeta, kliky, převodníky, středové složení. A celkově něco o kole, jestli vůbec má cenu do toho investovat.

      A taky motivaci, tj. co ti na současném uspořádání vadí, případně co nefunguje a co si od nového pohonu slibuješ.

      1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.