Přestavba 26" na 29" - výběr VIDLICE

5 nepřečtených
  • Georrge

    Rupl mi rám na starém kole (26" a 150mm zdvihy), rozhodoval jsem se pro nový rám, nakonec chci zkusit 29" s menšími zdvihy, třeba i trochu chrtější pojetí, po těch letech jezdím spíš víc trail (pro některé možná i XC :D ) než nějaké enduro. Nějaké komponenty zachovám, něco musí být nové. Nevím jakou na to hodit vidlici. Zdvih by měl být 120–130 (spíš těch 130), barva černá, černé kluzáky bonus, ale nemusí být. Hledám něco levnějšího (do 10k), bazaru se nebráním. Jinak mám skoro 90kg.

    Reba – zdála se mi jako jasná volba, ale od doby co je soloair tak prý nestojí za moc? A jde vůbec u 29" předělat na 120–130mm? Ročník 2018 je zatím drahý…

    Epixon – taková druhá volba po Rebě, ale jestli dobře chápu tak dá jen 120mm a navíc je docela těžký (resp. to už mi přijdou lepší 34mm vidle) a úplně levný taky není.

    Auron – k tomu kolu by asi 34mm vidle seděla líp jak funkčně, tak vzhledově, ale oproti Rebě nebo jiným lehkým 32mm vidlím je přeci jen těžší… ne že by mě toho čtvrt kila zabilo, ale jestli chce člověk lehké kolo, musí přemýšlet u každé komponenty. Funkčně by byla asi supr, cena… tak dalo by se.

    Aion – cena pěkná, hmotnost bída… funkce nevím :D ikdyž rozdíl v ceně mezi Auronem a Aionem by možná za těch pár gramů navíc stál… a nebo naopak, vyplatí se připlatit na Aurona?

    Revelation, Sektor gold – pěkné vidlice, umožňují i 130mm zdvih, hmotnost slušná, cena u Revelationu ale dost vysoká a Sektor na 29" jsem v obchodech ani nenašel…

    Fox – má nějaké nové performance série, což je pro mě novinka a moc se v tom neorientuju, ale do 10k jsem toho stejně moc neviděl…

    Zapomněl jsem na něco? Máte nějakou radu, zkušenost, doporučení? Nevím po čem sáhnout a jak už to bývá, utrácet se mi moc nechce :)

    0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.