• Lister

    Tak jsem se po dlouhé době dneska projel na kole svojí přítelkyně a úplně jsem se zhrozil na čem ji nutím se trápit. Asi jsem už hodně rozmazlený ze svého Kosmika, ale na tom se prostě nedá jezdit. No a jelikož to svoje už jsem přivedl prakticky k dokonalosti, tak bych se teď pustil pomalu do toho jejího. Financovat to budem nějak společně. Jako zdroj dílů použijem ten bajk co má teď – je u mě v profilu, ale základ bych bral určitě novej. Už je celkem jasný co se bude měnit – rám, vidla, představec, řidítka, pláště – ty poslední tři věci jsou vyřešení – představec je celkem jedno co, ale tak s délkou 60–70mm mírně zvednutý, řidítka budou ty co mám já, tedy Pells XV6 – jen se zaříznou na cca 58cm, rohy půjdou dolů. Pak pláště – tak na 90% RR 2,1 v kevlaru, do předu možná NN, ale to uvidíme. No a teď to s čím potřebuju poradit – tedy rám a vidla. Takže rám – má asi 165 cm. Teď mám 18 – na ni evidentně velkej, efektivní délka horní rámovky asi 57 cm. Novej by měl být pokud možno co nejlehčí, ale ne drahej – tak do 5 tis, velikost kolem 16 palců a trošku kratší než má teď – asi tak 55–56 cm, a určený pro vidlu 80–100mm. No a to nejdůležitější, pokud možno modrá barva, ještě bíla by určitě prošla, ale jinak nevím, ale určitě by si zvykla. Hodně se mi líbí RM Explosion, ale je už prostě vyprodaný – nějaký tipy?? Ten rám nemusí být nutně dámský, stačí nějaký pánský s odpovídajícími parametry :o) No a vidla – takže limit – no řekněme 6–8 tis, zase pokud možno žádný závaží, rozumná váha kolem 1900–2000gr, zdvih 80–100mm (bude záležet na rámu) a to nejdůležitější – co největší žehlička. Takže je celkem jasný co z toho vypadne – Black – potřeba určitě vyměnit pružinu, nebo Recon – a teď jde o to jestli vzít pružinu s tím, že se bude muset asi vyměnit nebo jestli radši vzduch – přece jen dobře nafoukaná vzduchovka, bude žehlit asi líp něž tvrdá pružina. Přítelkyně váží kolem 52 kg. Napadá někoho ještě jiná možnost?? PS – vím, že odpověd nba jednotlivé problémy, lze nalézt v threadech co tu jsou, ale kdo se v tom nepořádku tady má vyznat :o)

    0 0
    • mdk  

      Ked si zoberies author abo meridu tam mas ramy do 4 tisic a vahovo sa to pohybuje cca 1.8– 2kg…Ohladom vidly bi som zobral jednoznacne R7–150g

      0 0
    • Martyss  

      „No a vidla – takže limit – no řekněme 6–8 tis, zase pokud možno žádný závaží, rozumná váha kolem 1900–2000gr, zdvih 80–100mm (bude záležet na rámu) a to nejdůležitější – co největší žehlička. Takže je celkem jasný co z toho vypadne – Black – potřeba určitě vyměnit pružinu, nebo Recon – a teď jde o to jestli vzít pružinu s tím, že se bude muset asi vyměnit nebo jestli radši vzduch – přece jen dobře nafoukaná vzduchovka, bude žehlit asi líp něž tvrdá pružina. Přítelkyně váží kolem 52 kg. Napadá někoho ještě jiná možnost??“ Osobně bych koupil pružinovku,vyměnil pružinu a nedělal v tomhle směru žádný kompromis. Nevím, jak tedy jak vzduchová pozitivní a negativní komora v Reconu, ale u mého Duka není kombinace vzduchové komory a kovové negativky na mých 65 kg žehlička. Možná tedy bude dost záležet na nahuštění, ale já bych si sobě příště asi koupil pružinu.

      0 0
      • enjoy  

        opravdu je ten black tak citlivy??protoze muj pruzinovej skareb je dost necitlivej.

        0 0
        • Lister  

          pružinovej skareb snad není, tam je pružina/vzduch ne, ale třeba máš spešl verzi :o)

          0 0
          • enjoy  

            ja mam spesl verzi:-)).ne,je to 03 skareb comp.jedinej pruzina-olej.

            0 0
    • MlokCZ  

      Jen k těm řídítkům. Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Jednak na uříznutý vlaštovky na 58cm se nevejdou gripy + brzdy + brzdový páky (ani dualy, to je cca stejný, ty musí být zas dál od gripů). Já to měl na každých říznutých vlajdách na 62cm + rohy tak nachlup (rohy mají objímku pouze 1cm, takže je to jako na 60cm bez rohů). Už na říznutých vlajdách na 62cm hrozně bojuju s moc velkými úhly. Nevim konkrétně jaký jsou na XV6, ale na 58 budou 100% velký příliš.

      Jediný řídítka, u kterých jsem teď skončil jako u přijatelných pro 62cm jsou Amoeby, rovnou se dělaj už jen těch 62cm a k tomu maj přizpůsobený hodně malý úhly zahnutí (pořád o chlup větší než na rovných těch 5st. ale je to na 62 tak akorát, na úplně všech ostatních značkách byly úhly vždy větší).

      Pro 58cm bych dal raději rovný + představec s větším úhlem (pokud je třeba zvednout posez a nejsou už podložky pod představcem). A pokud vlajdy, tak nechat aspoň 60cm (tam už to snad vše nacpeš) a koukat po nejmenších úhlech zahnutí.

      0 0
      • Lister  

        oni to jsou 64 a místa habaděj, na každé streně mám tak 3cm než se začnou ohýbat, ber to tak, že ty máš rozhodně širší ramena než holka, takže ti ruky směřují k řidítkům z jiného počátečního bodu, pokud bys měl ramena užší tak abys měl ruce a tím pádem i zápěstí ve stejné pozici tak budeš potřebovat užší rodla :o) No ale možná to nechám na 60cm, uvidíme :o)

        0 0
        • Lister  

          www.bike-forum.cz/…m/340950.jpg

          použito v jiném threadu, ale jen abys měl představu, zkrácení fakt nebude problém :o)

          0 0
          • MlokCZ  

            Podle fotky by to o kousek dál ještě šlo, schválně zkus o kolik. Ale taky koukám, že máš vše úplně u gripů, to já mám skoro 1cm mezeru mezi brzdovou páčkou.

            0 0
            • MlokCZ  

              a gripem.

              0 0
            • vili  

              souhlas, nevim jak lister, ale mit takhle razeni a brzdovy paky u gripu je podle me blbost…zvlast pro babu, ktera bude mit na kole vecka, taky bych nerezal

              0 0
              • Lister  

                no minimálně pokud jde o řazení tak je to ideálně nastavený, kdyby bylo dál tak na něj nedošáhnu – mám hodně krátký prsty, musel bych posunovat ruku po gripu a to by mě vadilo, kdybych přehodil brzdovou páku a řazení, tak bude zase řazení na gripu zavazet – takže by se to muselo posunout a to nevím jestli by zase ta brzdová páka nebyla daleko. Jinak už jsem psal jinde – brzdím dvěma prsty, už se to asi neodnaučím, takže mi tohle nastavení dokonale vyhovuje.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak tady musím Listera podpořit. Já tam sice mám tu mezeru jak jsem psal, ale řazení by se mi taky šiklo blíž (ale to už bych měl brzdový páky moc blízko). A prohodit to nezkoušej, nevyjde to vůbec, i když jsem byl ochotnej mít brzdový páky hodně daleko na jeden prst, tak řazení bylo pořád moc blízko. Teď budu měnit gripy, který jsou o 7mm šiřší, takže to budu dávat taky až úplně ke gripu.

                  0 0
                  • Lister  

                    dobrá nebudu to zkoušet prohazovat :o)

                    Ale tohle mě netrápí, to je podružný problém, víc mě štve, že jaksi nejde sehnat pořádný dámský rám, jen celý kola a to momentálně nepotřebuju :o(

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A co je na dámském rámu tak speciálního? Třeba mě byl Author Egoist 19" skoro moc dlouhý a manželce je akorát (měříme stejně). Prostě kup normální rám a jen najdi takový, aby ji sedla geometrie. Pokud potřebuje kratší, kup kratší, atd., já jsem nikdy nepochopil, co jako mají ty dámské rámy být.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Už jsem našel, že jsi tu psal, že potřebuješ kratší rám. Když dáš hodně krátký představec + vlajdy, tak i delší rám může být ok, navíc s krátkým představcem bude kolo ovladatelnější, sjezdy budou taky lepší, akorát ty výjezdy pak nic moc, ale stejně nepředpokládám, že by nějaký extra prudký výjezdy běžně jezdila.

                        0 0
                        • Lister  

                          Právě jde o tu délku 565 je maximu, 555 bude lepší a to počítám s představcem 70–80mm.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            A opravdu i s vlaštovkama a tak krátkym představcem potřebuje tak krátký rám? To se mi zdá dost divný, ale samozřejmě možný je všechno.

                            Kamarádka měla týden pučený moje předminulý kolo, což byl 18" rám Rock Machine, který byl poměrně dlouhý (myslim, že 595, prostě téměř dlouhý jako muj minulý bike Author Egoist 19", který má těsně přes 600). Byl tam krátší představec s větším úhlem, takže kdybych to přirovnal ke klasickému 6st., tak by to byl tak 6cm a současně to zajišťovalo zdvih tak 3cm nahoru. K tomu tam byly rovný řídítka. Měří 162cm a kolo ji bylo přesně akorát. Kdyby tam byl představec 8cm s 6st. + vlaštovky s trošku větším zdvihem, tak řídítka budou ještě výš a o tak 1–2cm by byl posez kratší.

                            0 0
                            • Lister  

                              no řekněme – drobná zdravotní omezení – tak proto :)

                              0 0
                              • Lenka.05  

                                Že se vám do toho motám pánové…měřím cca 162 cm a nějaký ten rok jsem jezdila na velkém rámu (horní trubka 59cm) – a byla to fakt dost hrůza. Vyjížďka tak do 20km OK, ale pak už jsem se trápila. Jako znovuzrozená se cítím na novém rámu od superiora v dámské geometrii vel. 15" (horní trubka tuším 520mm-musela bych to doma změřit). Co se týká rámu-dívali jsme se i po Authorovi Instinct v dámské verzi-taky není špatný, vyzkoušela jsem na prodejně, ale samotný stojí myslím 5990kč :-( A jinak-co je na dámském rámu? Právě ta kratší rámová trubka, větší sloping. Jak je známo, holky mají jiný poměr „délka nohou/těla“ než pánové. A na tom rámu a komfortu je to fakt znát. Aspoň u nás malejch:-)))

                                0 0
                                • mechanik  

                                  Jj…s tímhle plně souhlasím, mám vyzkoušeno na vlastní ženě :-))

                                  0 0
                                • Luka  

                                  holky myvaji taky delsi vlasy a delsi nehty :))))) jen ze ne vzdycky se da koukat jen na to, ze holce kratounky ram a klukovi dlouhatansky… kazdy je jiny, a muzes mit jako holka klidne kratsi nozky a delsi trup. zalezi na somatotypu kazdyho a teprve az pak na tom jestli je to baba ci chlap. toz to je muj nazor

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Přesně tak. Je to individuální. A pokud Lenka měla 59cm dlouhý rám, tak to už je přeci jen na 162cm výšky byl opravdu extrém.

                                    A jak jsem tu už někde psal, já mám rám dlouhý 583mm při výšce 182–3cm a naprostá spokojenost a manželka při stejné výšce má rám 590mm a ještě s delším představcem než já a taky spokojenost (i když by mohla mít možná rám ještě delší a o to kratší přestavec).

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      no vidis ja mam pri 180 efektivni dylku ramu 615 a k tomu 120 predstavec no a mozna bych snesl jeste o centak delsi. Mi to tak vyslo i z vypoctu.

                                      0 0
                                  • Lenka.05  

                                    Ale jo, souhlas:-) Určitě je to individuální, chce to zkusit. Co mám zkušenosti, tak větší holky to mají s výběrem rámu kapánek jednodušší, docela často jim „sedne“ klasický pánský rám v menší velikosti. Já zas odzkusila co se dalo, ale všechno to bylo „tak nějak velký furt“ :-)))

                                    0 0
                                  • kámen úrazu1  

                                    Jako bych četla sebe. Souhlasím s Tebou, Luko.

                                    0 0
                                • Lister  

                                  díky za tu reakci, protože vidím že ten rám pro podobně vysokou holku asi bude ta pravá volba. Jinak to co píšeš nakonec jsem nidky nepopřel :)

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Teď dopoledne jsem tu řešil kolo pro kamarádku, která měří 165cm a změřili jsme, že potřebuje na pohodlnější posez rám cca 55–56cm + 9–10cm představec. A moje kolo na ní bylo jen o malý chlup moc dlouhý :-)

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Teď sice už vim, jak potřebuje dlouhý kolo, ale s tím kolem je to horší. Nejvíc se mi líbí ten Scott, co tu byl v threadu kolo do 18k. bikestore.cz/in­shop/img/101001760/­10100176023.jpg Jenže ho maj už jen v M-ku a to je dlouhý 580, což už je skoro moc i na 9cm představec (a kratší dávat nechci).

                                      0 0
                                      • Luka  

                                        proc ne kratsi predstavec?… ja uz do dlouhyho moc jit nechci, je to hodne znat, kolo je takovy hravy…

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Při představci pod 9cm se už kolo ve výjezdech dost zvedá i když je celé to kolo delší (a to zvlášť v případě, že neumí pracovat vůbec s těžištěm). No a pak pod 9cm se rozumný XC představce velmi špatně shání (jen sem tam je k mání za pěknou cenu 8cm ale většinou nejsou). Ale ten 8cm by se ještě dal.

                                          A jak máš ten představec dlouhý?

                                          0 0
                                          • Luka  

                                            5,5cm? … baj voko :))

                                            0 0
                                    • Lister  

                                      no to ale sedí přesně, jak píšu tak má 165 a rám je dlouhej 565mm a představec bude 9cm :)

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Tak to je dobrá shoda :-) Já mám ještě komplikaci při výběru v tom, že sama neví jestli chce rovný řídítka nebo nějaký užší vlajdy (protože nemá s tím žádné zkušenosti, dříve téměř nejezdila na kole), což délku taky ještě trošku ovlivní. Kdybych věděl, že bude chtít vlajdy, tak už by ten Scott s těmi 580mm už šel.

                                        0 0
                                • Lister  

                                  nemohla bys to tvoje kolo vyfotit, bych si rád udělal představu jak ten rám v 15 vypadá a jak máš vysunutou sedlovku.

                                  0 0
                                  • Lenka.05  

                                    Sedlovka je vytažená 20cm, představec mám 9 cm.

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      díky moc, nádhera, jdem do té 15 :o)

                                      Krásný kolo, hod si ho do profilu :)

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Moje polovička má 170 cm a cca 61 kg. Jezdí 17" kolo s cca 67 cm představcem. Ono hodně záleží na značce kola, protože jsou v dýlce rámů velký rozdíly.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          oprava 6 – 7 cm představec!!!!!!!

                                          0 0
        • MlokCZ  

          To právě možná nemám, já mám ramena právě hrozně úzký, na sjezdy bych snes i o něco širší řídítka než 62cm, ale jsou na mě kromě sjezdů už hrozně široký a nezvyk jsem si ani na 64cm. Pro zajímavost, vnější šířka přes ramena mám pouhých cca 46cm.

          A k těm 3cm, to mě zbývalo na všech vlajdách taky, ale oni téměř vždý už tak ty 3cm od ohybu začnou zvětšovat průměr a nic tam nenarveš. Tim neříkám, že to tak musí být i u těch Pellsů, ale máž je doma, takže bych to nejdřív zkusil, kam až to jde posunout.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Rám-co třeba No Saint Urian2.V 14,5"má 1680g,v 16,5" 1740g.Je za 3 a navíc modrý=to je velký plus ne?:) 2kilová vidle už je celkem dost.Žena vozí RS Duke Race a spokojenost.

      0 0
      • Lister  

        Hmm ten rám vypadá doře, i designově, ještě nekde musím pohledat geometrii – zatím jsem se jen díval na kolokram a tam jsem ji nenašel. No a pokud jde o váhu té vidle tak za ty peníze ani moc lehčí sehnat nepůjde :o(

        0 0
        • MlokCZ  

          Půjde, pokud je lehká, vůbec bych se nebál ji tam dát Skareba a to ani v s kotoučema. Ten příliš lineární průběh je pro holku skoro ideální (pokud to není nějaká agresivně jezdící závodnice). Manželka si Skareba pochvaluje a to má 70kg, stejně jako já, takže není až tak lehká (je vysoká). No a na doraz ho nedává prakticky nikdy, ale využívá prakticky celý zdvih a je s tímhle nastavením i pěkne citlivý (já jsem se stejným nastavením ho dal na doraz každou chvíli).

          0 0
          • Lister  

            u Skareba stejná situace jako u všech jiných pružin, musela by se vyměnit – i ta pomocná má na funkci velký vliv, má totiž jen 52 kg, což je o dost míň než ta tvoje, se bojím, že se pod ní nepohne :o(

            0 0
            • MlokCZ  

              To máš pravdu, ale nevidim problém v tom, že by se ta pružina vyměnila (vyměnit by chtěla určitě, ať zůstane hezky citlivý). Při ceně Skareba ta pružina navíc nehraje takovou roli.

              0 0
              • Lister  

                no a poradíš, kde se dá sehnat nový Skareb za dobrý peníz, co jsem zatím prošel tak jsem nenašel. A výměna pružiny co vím přijde na cca 7 stovek nebo se pletu?? A taky otázkou bude jestli půjde vůbec sehnat, když se už Skareb nedělá :o(

                0 0
                • MlokCZ  

                  Koukám, že už opravdu nikde moc není. Třeba tady www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… jestli ho ještě maj, ale ta cena není nijak oslnivá, když je to verze s FFD (což podle mě ale vůbec nevadí, aspoň je lehčí).

                  0 0
                  • Lister  

                    Už jsem se těšil, že na mě od někud vytasiš Skareba za čtyřku a ono nic :o)

                    Takž asi zpět k původnímu plánu, zkusím ještě někde pohledat Duka, to byly dobrý vidle.

                    0 0
                    • maxtor  

                      Hele Listere, někoho mě hrozně připomínáš. Nechodils náhodou do Olomouce na UP??? Jestli se pletu, tak se moc omlouvám.

                      0 0
                      • Lister  

                        No chodil, ale už jsem dva roky po škole – naštěstí :o))))

                        0 0
                        • maxtor  

                          Já rok, ale vzpomínám na tu dobu moc rád. Mám pocit, že tě znám z bazénu nebo z volejbalu.

                          0 0
                        • maxtor  

                          Já rok, ale vzpomínám na tu dobu moc rád. Mám pocit, že tě znám z bazénu nebo z volejbalu.

                          0 0
                        • vlk  

                          a nestudoval jsi Informatiku na UP?

                          0 0
                          • Lister  

                            nestraš, já jsem počítačový analfabet :o))))

                            0 0
                          • goofy  

                            To je pan pedofil, nebo pedojatr nebo jak se to pise ;-)

                            0 0
                    • MlokCZ  

                      To víš, ještě před měsícem, dvěma jsem kolem 4.000 viděl. Ale nekoukám se po Skarebech každý den, takže jsem nezaregistroval, že už úplně všude jsou vyprodaný.

                      0 0
        • Lister  

          tak už jsem geometrii našel, udávají délku horní trubky 538mm jen teda není jasný, jestli myslí efektivní délku, ale snad jo. Takže tohle by mohlo projít, mám pocit, že jsem tady jedno kolo na tomlhe rámu viděl a bylo to pro holku, musím pohledat :o)

          0 0
    • vlk  

      taky jsem u sebe došel k podobnému závěru.Takže jako provizorní řešení jsem zvolil taktiku, že když pojedem spolu, tak pojede na mým novým kole a já na svým starým.Aspoň se tak i vyrovná hendicap v ježdění.A časem jí koupím nové.Já teda nevím, jak moc je Tvoje holka bikerka, ale když ne o fullu tak bych jí tam hodil alespoň odpruženou sedlovku.Vidlu na holku black, duke, recon-všechny 3 jsou dobré. Co si vzpomínám tak levné rámy Rock machine má nebo měl www.cyklosvec.cz -většinou má starší modely, ale za nepřekonatelný pe­níz.

      0 0
      • kubad  

        www.maxcursor.cz/index.php?…

        Zajímavé vidle, a ještě nějaké jsou. Pro muší váhy super a jsou hodně citlivé, a vypadají skvěle kamoš si ji bral a spokojenost. Na 75 kg se musela dávat tvrdší pružina, takže by mohla sedět.Slevou je hodně zajímavá :-)

        0 0
    • Lister  

      ještě mám dotaz k Reconu, kdybych koupil solo air a nechal ho nastavit na 80mm dostanu k té vidli i ty spacery, pomocí kterých se ta vidla dá přestavět nebo naopka mám si nechat poslat 130mm verzi s tím že se ta pak dá snížit – ale to asi jen na 80mm na 100mm bude potřeba asi jinak dlouhý spacer co??

      0 0
      • Pebe  

        když budeš mít 80mm verzi, dostaneš spacery uvnitř vidlice :-D

        0 0
        • Lister  

          aha :o) no já to zatím nezkoumal, takže pokud koupím 80mm tak nebude problém to případně přestavět na 100 i 130??

          0 0
    • black.horse  

      hele, rám máš vyřešenej? když chceš levnej a lehkej, co třeba Spyder? prej ty jejich HT jsou pěkný:-) jinak gumy RR souhlasím, jen bych dal rozměr 2,25, hmotnostní rozdíl malej, rychle jedou taky, ale hlavně jsou pohodlnější a na HT to slečna ocení:-) ještě k vidlici, co třeba Revelation z kupkolo za 9,9? dá se snížit na 100mm (pod 100mm bych nešel, je to holka, žádnej XC chrt, kterej se chce natřásat na každým šutru, jen aby ušetřila setiny v cíly:-) ) a citlivej se mi zdá dost, byl sem s ním mile překvapen…

      0 0
      • Lister  

        100mm bych preferoval, ale pokud budem brát ten rám No Saint tak tam bude těch 80mm maximum. Na Spydery jsem se díval včera – taky možnost vím o ní, jen přítelkyně nesnáší pavouky – a i když tohle vlstně snamená něco jiného, tak by to asi neprošlo, jedíně dát to bez polep :o)

        0 0
        • kubad  

          Nemám nic proti 100 mm zdvihu, ale při její výšce a váze? Zbytečně jí budeš zvedat geometrii na malém rámu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Toho bych se nebál, ono stejně rozdíl výšky celé vidlice mezi 80mm a 100mm vidlicemi bývá velmi malý, většinou mnohem menší než ty 2cm. A vždy může otočit představec.

            0 0
            • Lister  

              výška rodel není problém, právě naopak, z určitých důvodů je potřebujem dostat dost vysoko. U toho NoSaintu se ale bojím těch 100 spíš kvůli celkové geometrii, střed je celkem vysoko tak aby to nebylo vratký.

              0 0
              • kubad  

                A ty vidle Pace psal sem koudek výš se ti nelíbí ? Jaký máš názor

                0 0
              • MlokCZ  

                Vratkosti bych se taky nebál, na fullech je těžiště a převodníky taky o hodně výše a nejdřív jsem si myslel, že s tím bude probém a není. Aspoň nebude mít problémy se škrtání pedálu o překážky.

                0 0
                • Lister  

                  no uvidíme :o) vezmu Recona 80 a přesdělat to pak půjde kdykoliv – jak mě poučil PeBe – tímto mu děkuji. Láka mě totiž to, že pokud koupím rám nosaint na Kolokrámu tak k němu dají Recona za 6500 a to je pohoda cena :o)

                  0 0
        • black.horse  

          no, teďka Eile malinko přestavuju tu hrůzu a dle všeho se jí to zatím líbí… jejího DukeSL(bez údržby a sotva fungujícího) sem vyměnil za svojí starou Bomberku Z4 a změna z 80 na 100 geometrii neuškodila, i když původní rám byl na 80mm stavěnej

          0 0
          • Lister  

            bych to její kolo za hrůzu neoznačil, náhodou hodně slušný :o) Jinak jak si psal o RR v 2,25 tak ty kupovat nebudu, ty se mí válí doma, chci právě zkusit ty 2,1, uvidíme jaký bude rozdíl a jestli to půjde vůbec poznat.

            0 0
            • black.horse  

              ty mám doma taky, sou užší, míň tluměj, míň stabilní a průchozí terénem, ale pocitově rychlejší a točivější…:-)

              0 0
    • Lister  

      neviděl někdo náhou někdo na prodej tenhle rám?? Ideálně ve velikosti 15. www.superior.cz/…an/bike.html?…

      0 0
      • sportovni_biker  

        Si zajdi pod Pentagon a uvidíš, jak ti ho ochotně objedná. On je distributor Superiorů. Ale víc se ho neptat, protože tam jinak ztvrdneš jěště tak 30 minut :-)

        0 0
        • Lister  

          zkusím se zeptat, ale je teda pravda, že zakecat se s ním je celkem nebezpečný :o)

          0 0
        • Lister  

          No tak to vypadá, že Superior bohužel neprodává dámský rámy zvlášť, no ale pod tím Pentagonem se mi na to ještě zeptá – moc nedoufám. Takže jestli to nevyjde, tak zůstává zatím jen ten NoSaint, nic dalšího vhodného za ty peníze jsem nenašel.

          0 0
      • grafik  

        hmm pekny bajk : )

        0 0
        • Lister  

          já vím, ale potřebuju jen ten rám, nebo že bych zbytek rozprodal :o)

          0 0
      • Lister  

        dotaz na slečny. Nejezdí některá z vás tenhle rám, ono by to možná mohlo vyjít tak přemýšlím jestli 17 nebo 15, už ta 17 je o cca 3cm menší než to co má teď, ale zese je stejně dlouhá a hodil by se rám ještě o trošku kratší. 15 by taky neměl být problém, protože by to znamenalo vysunutí sedlovky asi tak 20cm – aspoň by to hezky pracovalo, jen si říkám aby to zase nevypadolo jak nějaký streetový kolo :o)

        0 0
        • mechanik  

          Kolik ta tvoje měří? Loni jsem tohohle supíka prodával holce 165 cm vysoké ve velikosti právě těch 15" a je velmi spokojená. Aspoň mi to tvrdí :-))

          0 0
          • Lister  

            no je to napsaný nahoře, ale je pravda, že v tom mojem románu se to ztrácí – takže má přesně 165cm a po dokonalém proměření, jsem usoudil, že 15 bude lepší, jen nevím jestli půjde sehnat – zítra budu vědět – a co ty?? máš k těmhle rámům přístup nebo si prodával celý kolo??

            0 0
            • mechanik  

              Bohužel jsem prodával celé kolo, ale můžu se zeptat šéfa jestli by nešel sehnat samotný rám. Vždycky tvrdil ,že s Výborným má skvělé kontakty.

              0 0
              • goofy  

                Posilal jsem ti mejla mistre. Mam na tebe par dotazu ;-)

                0 0
              • Lister  

                díky, když tak se ozvu, zítra uvidím, jak úspěšný byl zdejší prodejce Supů :)

                0 0
              • Lister  

                no tak jsem neuspěl :o( Prý jsou momentálně v republice asi poslední 4 kola na tohle rámu a to je všechno, samostatně to sehnat nejde, nidky nešlo a asi ani nidky nepůjde – moc to teda nechápu asi si myslí, že jejich osazení je ideální což teda z daleka není.

                Takže tohle asi padá. Nevěřím, že by se někomu podařilo ten rám sehnat. Takže pátrám dál, nějaké typy na vhodný rám???

                0 0
                • JMT  

                  ta moje dostala jetou konu calderu a chrochta si :-) koupil sem to za 3 sup do laku a parada… (aby se nereklo ze je to zenska a chvali to jen tak tak pred tim jezdila modus, sfinx a specialized enduro)

                  0 0
    • Lister  

      Obnova threadu:

      Tak loni jsem neusplě s rámem – prostě jsem žádný vhodný nesehnal, ale letos mám hned dva kandidáty.

      Oba dva jsou Supeirory jednak loňšký model ve velikosti 15 a potom letošní model ve velikosti 17: www.superior.cz/…en/bike.html?… geometrie je totožná, váha je podle výrobce mezi 1,5–1,6kg takže super. Na fotce u příspěvku je loňský model

      No a teď můj problém. Podle všeho by spíš seděla loňská 15, ale víc se jí líbí ten letošní model – holt co naděláte ženská :) Na délku bude ta 17 v pohodě – je o 1cm kratší než má teď a navíc původní 11cm představec bude nahrazen 80–90mm – ale bojím se výšky rámu. Když se podíváte do mojeho profilu, tak tam je to co jezdí teď – jasně je vidět že sedlovka by mohla (nebo spíš měla) být vytažená mnohem víc :(

      No a ten Sup v 17 je jen o 3cm menší – tak když si to tak představíte myslíte že to bude na ni velké nebo ne??? Podle obrázků je střed toho Supa výrazně níže než u RM co má teď, takže nad rámem bude rozhodně víc místa. Navíc plánuju výměnu klik za 170 – takže zase se posune sedlo trošku výše – ale to už jsou jen milimetry.

      No tak si říkám jestli má zvítězit rozum nad city???

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud nebude chtít používat carbonovou sedlovku a když stojí tak došáhne s rezervou na zem, tak podle mě vůbec nevadí, že je rám o chlup vyšší a když to bude ještě o 3,5cm výše sedlo než je teď a ještě navíc má níže střed, tak bych to vůbec neřešil a klidně vzal ten vyšší rám.

        0 0
      • Luka  

        :) to sedlo je vazne nizko…a ram vypada dost velkej (ten v profilu). To uz zase ja bych sla cestou „lepsi trochu mensi nez vetsi“ ram… a co zmerit slecne nohu, hodit to do vypoctu a zjistit pribliznou optimalni vysku ramu a pak porovnat zda je to o hodne jine nez to co ste si vyhlidli?

        ja puvodne taky chtela 15tku, ale nastesti jsem nakonec vzala 17 a je to uplne dokonale… sedi perfektne, tabulkove je o milimetr vyssi nez bych potrebovala, coz se da prezit :D

        0 0
        • Lister  

          no zkusím poměřit, ale ono by to mělo být takové trochu překvapení, už dlouho sonduju (pokud možno nenápadně) co by se jí mohlo líbit, ale jak si ji žačnu takhle měřit tak by se to mohlo provalit :)

          Jinak s tím původním rámem máš pravdu – je velkej a nestojí za nic, ale když jsme to kolo pořizovali, tak jsem jendak o MTB nic nevěděl a navíc skoro nic jiného nebylo :(

          0 0
          • Luka  

            no, tak jinak… zmer sev od rozkroku na nohavici nejakych kalhot co kdyz si je oblikne tak je ma az na zem (bez bot)… :)

            0 0
          • MlokCZ  

            Nesmíš se většího rámu zase tolik bát. Pokud má dostatečnou rezervu, když stojí na zemi, tak ten větší rám nepřinese žádná negativa (nepředpokládám, že bude jezdit nějaké hodně náročné technické sjezdy, kde bude dávat sedlo dolů a ocení tak výrazně nižší rám). Rozdíl ve váze a tuhosti je myslím v tomto případě minimální a nedůležitý. A taky když vidim, že vozí větší rámovou brašničku, tak se ji tam aspoň nějaká vejde (do toho nižšího rámu už se ji nevejde nic).

            0 0
            • Lister  

              o rámovce mi nemluv, nějak ji pořád nemůžu přesvědčit, že malý Camel bude lepší :)

              0 0
              • Luka  

                musis neco jako fuj fuj fuj, to se nedela! :))) taky jsem mela ramovku…prvnich 14dni co jsem mela prvni kolo, pak mi nekdo vysvetlil, ze je to fuj! A ze to hyzdi kolecko, koupila jsem batoh a od ty doby bez nej skoro nejezdim :)

                0 0
                • martt  

                  ramovka je super. Vozim v nej akumulator na sigmu mirage a rezervnu sigmu ellipsoid.

                  0 0
                  • Luka  

                    no je pravda ze ten aku je prisernej. me se totiz nevleze do kosiku na flasu… :)) premejslela jsem ze bych akumulator narvala jeste nekam jinam (batoh a tak..) ale zase ty draty. Ale vono je to stejne jedno, ja sigmu vytahla letos jen jednou, bo Habib si ji usurpoval a jezdil s ni jen on :)

                    0 0
                    • Pebe  

                      když jsem měl Sigmu, tak jsem baterku vyndal z toho jejich krytu a nacpal do Elite flašky Cincio 0.5l, chtělo to akorát vhodně seříznout závit na flašce a slepit tavnym lepidlem…

                      0 0
      • MaPa  

        www.cyklobazar.cz/kontakt.php?…

        Neprodávám to já, ale přijde mi že to pro holku není špatný a do ceny se vejdeš i s novým lakem. A velikost není zas tak veliká…

        0 0
      • mechanik  

        Jj…tohle jsem loni doporučil kámošce výška 169cm ve velikosti 17" nejdřív se jí zdálo krátké (měla obyč. pánskou 19") a pak si velice rychle zvykla a teď už si jen spokojeně „přede“… Jinak ta barva je fakt nádherná!!!!

        0 0
        • Lister  

          o pár řádků výše (ale časově o dost dál) jsi psal že měřila 165cm a dal si ji 15ku ???

          0 0
          • Ruprecht  

            ale mechanik má těch kamarádek co jim stavěl kolo více :-)

            0 0
            • Lister  

              jojo už jsem si to přečetl pořádně asi šlo o dvě různý kola :)

              0 0
            • mechanik  

              JJ… máš pravdu :-)

              0 0
          • mechanik  

            Byly to dvě různé holky :-)

            0 0
            • Lister  

              jo jo, jsem si to pak uvědomil, že to tak asi bude. Rozdíl 4 cm a každé sedí něco jiného :)

              0 0
      • Lister  

        no ještě je jedna možnost, která se mi naskytla – koupit toho letošního Supa za 8300 – musím ho vzít ale tak jak leží a běží, takže následný upgrade bych musel udělat tak, že bych musel rozprodat ty díly, co tam na tom jsou – ovšem nevím zda najdu někoho kdo by chtěl třeba tu vidlici – a navěsit na ten rám to co bych chtěl.

        0 0
        • Lister  

          PS: v tomto případě bych totiž mohl mít letošní design ve velikosti 15 – jinak se k tomu rámu nedostanu :) To jsem nějak zapomněl předtím napsat :)

          0 0
        • grafik  

          jaka tam je vidla?

          0 0
          • grafik  

            shanim neco na zimaka

            0 0
            • Lister  

              podívej se nahoře do odkazu, je to nějaký Suntour, pro zimu podle všeho naprosto nepoužitelný…no a pro léto taky :)

              0 0
              • Vymi  

                Myslim ze Milan1 by se o to postaral :-)

                0 0
      • fiberman  

        Prosím tě, jaké plánuješ ty kliky, já se zatím marně snažím sehnat 170-tky. Buď mají jen XT, nebo jen alivio. Máš nějaký tip, nebo kontakt na něco mezi tím? Dík.

        0 0
        • Lister  

          asi ti moc neporadím, kde koupit nový, ty moje budou z druhé ruky.......

          0 0
      • Lister  

        Uděláme si malý bazar :o)

        Za kolik si myslíte že by se dali prodat (pokud by se vůbec dali prodat) jednotlivé díly tohodle kola: www.superior.cz/…en/bike.html?…

        jde mi hlavně o kola, vidlici, řadící páčky (jsou asi v kuse z brzdovýma), přesmyk, kazeta, převodníky včetně osy…zbytek bych nechal.

        Díky za názory

        0 0
        • Lister  

          tak na tohle místo jsem to určitě zařadit nechtěl :o)

          0 0
          • grafik  

            vidlu jako nouzovku bych mozna bral …

            0 0
        • MlokCZ  

          Pokud to bereš jako celek jen kvůli tomu rámu, tak bys mohl zkusit koupit jiný levný rám a prodat kolo v celku. Nebo případně koupit druhý kola s požadavanou výbavou a prohodit rámy a zase prodat celé kolo.

          0 0
    • Jenda  

      nectu ostatni navrhy ale modrej ram se mi libi ovar racing team www.progresscycle.cz/firma.asp?… nebo nejakyho Spydera a nebo se placni pres kapsu a kup ji fulla Orbeu co na nej slintal easyrider – mela by byt snad i v modre:-) vidlu – pokud chce extremni zehlicku nezbude ti asi nic jinyho nez se obratit na Milana:-) Myslim ze dokaze vykouzlit presne neco dle tvych pozadavku a ve velmi dobry cenovy relaci. Predpokladam ze slecna neni zadna zavodnice takze vydrz tuhost a ostatni veci az zas tak resit nemusis. Aspon takto bych ted postupoval ja.

      0 0
    • Lister  

      Tak rám už mám celkem vyřešenej.

      Jen bych potřeboval ještě pár rad s vidlicí. Situace se trošku změnila a to díky novým vidlicím od manitou konkrétně model Sliver s pružinou a zdvihem 100mm splňuje vše co bych chtěl – není to velý závaží – má kolem 1900gr, je to pruřinovka, takže maximální citlivost(s výměnou pružiny počítám) a má dokonce i Lock, což vlastně ani podmínka nebyla :o) – no a to nejdůležitější má být por 5tis. Navíc se dá sehnat i v bíle, takže to je taky prima – pro holku :) Uvažuju ještě o Reconu, ale proti je váha a cena. Co byste brali vy???

      0 0
      • grafik  

        nejdulezitejsi je barva :) ktery ram to teda je a jaka „kamuflaz“ ?

        0 0
        • Lister  

          rám bude ten novej Superior ve variantě Flower a velikost 17, nechce se vzdát rámové brašničky :o(, i když jí pořád říkám, že 15 by byla lepší :)

          0 0
          • Lenka.05  

            No a kdyby šlo jen obrašničku…do tý patnáctky se vejde „jen“ jeden bidon, takže skutečně nezbývá než camelbak:-) Ostatně-zjišťuju, že bez flašky to kolo stejně vypadá líp :O)

            0 0
            • Lister  

              já jsem taky zarytý odpůrce košíků a lahví – však se podívej na mojem není ani jeden, ale co se dá dělat, batoh prý vozit nabude ani za nic :(

              0 0
              • MlokCZ  

                To já jeden košík na kole mít chci. Hlavně v létě na celodenní výlety vozim v Camelu Regge a pak jednu malou půllitrovku vody na rámu, která se pak dá použít i na jiné věci než pití (třeba polití, umytí, apod.). A ještě když je vedro, tak mi ani 3,5 litru sebou nestačí (ani když to doplňuje 2 pivy po cestě), ale většinou mi stačí pak jednou doplnit flašku a nemusím doplňovat po cestě vak, což se mi většinou moc nechce.

                0 0
                • cabbage  

                  ale do 3L camelu se dá narvat až 5,5L;-) jen je to pak trochu těžší…

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To si testoval teda dost odvážně. Že se tam vejde víc, to vim, ale 5,5l jsem opravdu nezkoušel :-) Na mě je to stejně s těmi 3l tak akorát na hranici, kdy mi na zádech ani trochu nevadí. Jednou jsem vezdl 3l ve vaku + nějaký těžký krámy (2kg), které jsem jen kousek převážel a už to bylo moc.

                    0 0
      • Volf  

        na lock se vykašli, stejně ho nebude používat:-)

        0 0
        • Lister  

          jo to máš pravdu, s tlumením FFD by stačilo, aspoň by to bylo levnější, ale taková se nevyrábí…no uvidím jestli půjde sehnat psal jsem přímo do degresu, tak jsem zvědavý co napíšou ??

          0 0
      • Lister  

        Tak Sliver už je, mají i měkké pružiny, blbý je že bílá verze je pouze s duralovým krkem a ta je o 500 dražší a váhově to nijak extra výhoda nebude. Ale kdyby mi tu pružinu vyměnili již v Progresu a cena by se dále nenavyšovala, tak do toho asi půjdem.

        0 0
        • Lister  

          tak je to bordel, měkčí pružinu musíte dokoupit i když to berete přímo od dovozce????

          Tohle jsem prostě nepochopil :o(

          0 0
          • Luka  

            no, kdyz se dobre vyspi progressaci, tak ti to vymenej uz oni, bez doplatku. me to taky tak udelali

            0 0
            • Lister  

              no tak to se vyspali blbě, to co jsem psal bylo právě o Degresu – musím si u nich koupit vidlici a pak ještě pružinu :o(

              Asi napíšu do nějakého eshopu zda by to přes ně nešlo sehnat nějak levněji…

              0 0
              • Luka  

                me to teda resil bikestore, oni to vyridili za me… mozna to zkus u nich?…

                0 0
                • Lister  

                  jo díky za radu, zkusím to.....

                  0 0
    • Lister  

      tak opět obnova threadu.

      Mám totiž problém, vše už mám objednáno, ale teď mi z obchodu napsali že rám prostě nebude :o(

      Tak scháním nějaký jiný na slečnu 165 cm, nejlépe modrý, ne moc těžký a ne moc drahý(3–4tis max)…nesmí to být Spyder (neptejte se proč) jinak je to vcelku jedno :)

      0 0
      • Lister  

        PS: ten rám ce je vyprodaný je dámský Superior – to jsem nějak zapomněl uvést :o)

        0 0
      • Lister  

        tak nakonec to dopadlo tak že jsem vzal celý tohle kolo: www.superior.cz/…en/bike.html?…

        dost věcí z toho použiju, ale co mi určitě zůstane jsou celý kola a vidlice.

        Zkusíte odhadnout za kolik by se to dalo střelit, ať to pak můžu hodit do bazaru???

        Můj soukromý odhad je tak 1000 za kola a 800 za vidlici.......

        0 0
        • sportovni_biker  

          Ahoj, mohl by ses prosimte hodit na chvili na ICQ? Mel bych jeden dotaz ohledne PR60. Diky

          0 0
    • Lister  

      tak díky všem za rady…po dlouhém schánění to zatím dopadlo takhle:bike-forum.cz/forum/fot­ky/nase_biky.html?de­tail=3155

      díky hlavně Lence05 za její přípomínky a zkušenosti se Supem…díky jejímu kolu máme teď naprosto vyhovující velikost 15 místo 17, kterou chtěla pořád přítelkyně kvůli rámové brašně – ta se do tohodle rámu už naštěstí nevleze :o)

      0 0
      • Lenka.05  

        No jak to tak vidím, tak ta 15" je akorát, co:-) Supík je krásnej.

        0 0
        • Lister  

          jo jo sedí naprosto přesně, ještě jednou díky za tvoje rady, opravdu se hodily Dokonce i kliky tam jsou kratší – navím jak tvoje kolo ale tady jsou 170mm což je ideální.....na druhou stranu půjdu bohužel dolů protože jinak jsou teda celkem fuj :o) a nahradí je zatím 175 mm Alivia, než seženu něco jiného ve 170 :o)

          0 0
          • Peslezedirou  

            Jsem zvědavý jestli změnu klik pozná. Měnil jsem velitelce kliky a zapomněl jsem, že má 170 a dal místo nich 175. Takticky jsem to zamlčel a změny si ani moc nevšimla, říkal akorát, že jede po rovině o něco rychleji :)

            BTW jakou vidlici pánuješ?

            0 0
            • Lister  

              no v plánu je bílý Sliver se 100mm a měkkou pružinou…mám ji už poměrně dlouho objednanou, ale zatím nedošla…tak snad brzo přijde, ať je to kolo konečně plně funkční :)

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce