Přeskakování řetězu a hluk při záběru

14 nepřečtených
  • Pikusek

    Ahoj, koupil jsem silniční kolo z druhé ruky. Podle předchozího majitele má najeto cca 2000 km. Mám problém s přeskakováním řetězu. To zkusím vyřešit výměnou řetězu, i když jsem mu naměřil 132,2 mm. Doporučíte mi nějaký vhodný a pokud možno levný? Teď tam mám C10. Kazeta (10 st.) i převodníky vypadají v pořádku a řetěz přeskakuje na různé kombinace převodů.

    Druhý problém je, že při záběru dělá pohon hluk jako by řetěz dřel o vodítko převodníku i když vede středem. Vodítko je rovnoběžně s řetezem. Ten hluk je především na malém převodníku.

    Poradíte? Dík!

    0 0
    • Troulitak  

      Mel jsem obdobny problem s hlukem a pomohlo poradne vycisteni retezu. Pracka na retez a technicky benzin. Potom vytrit do sucha a poradne namazat, ocko po ocku. Rano jsem retez jeste projel suchou a cistou hadrou a mam klid.

      0 0
    • novas752  

      Retez vymenit ale nova Campa na tak vytahlou kazetu nesedne a i Shimanu to bude par desitek km trvat.

      0 0
      • Pikusek  

        Myslíš, že kazeta bude vytáhlá? Vypadá v pořádku a prý má najeto cca 2000 km.

        0 0
        • novas752  

          Normálně se řetěz má měnit při 132,8, max 133,0. Campagnolo si na to asi nesedne. Shimano si na to sedne, to si sedlo i na mou prvni kazetu vytahanou na 133,8 :D Ale trvalo mu to asi 900km – do ty doby to na mensich pastorcich strilelo.

          Ted mam novou kazetu i prevodniky a budu menit pri 132,8 a az tak vymenim 4 retezy, nasadim je tam postupne znova do 133,4 a mozna jeste jednou.

          A soude dle toho vytahani, kolo ma najeto minimalne dvojnasobek.

          0 0
          • scoty  

            Asi tak…vypadá to na výměnu pohonu…

            0 0
          • Pikusek  

            Já jsem na řetězu posuvkou naměřil 132,2 mm. Takže to vypadá, že je ten řetěz nový. Měrku nemám.

            0 0
            • hrota  

              Pokud je kazeta původní, tak nový řetěz střílí… Proto ty pazvuky :)

              0 0
    • Pikusek  

      Tak jsem to dnes raději zavezl do servisu a podle nich to vypadá na opotřebovanou kazetu. Řetěz je i podle jejich měrky nový. Poznáte někdo podle fotky jestli je špatná? Večer sem hodím nějakou fotku.

      0 0
      • novas752  

        Kazeta se podle fotky pozná těžko, ale podle toho střílení je to jednoznačný. Na hooodně ojeté kazetě jsou na zubech takové vytlačené „otřepy“ v místech, kde řetěz zabírá.

        0 0
        • TJK  

          doporučil bych pro jistotu provest radnu analyzu problemu… kamos taky hlasil ze mu skace retez.. tak koupil novej.. furt problem.. tak koupil novou kazetu.. furt problem.. uz byl ve fazi ze koupi prevodnik a nakonec se zjistilo ze ma zkurveny orech a preskakuji mu zapadky.. zkurvil celou nabu protoze rozlamal jak praporky tak ohnul pruzinku a olamal zubatku… vytopil kotel za nove dily a problem byl jinde…

          jinak samo.. muze to byt opravdu spatnou kazetou na ktere nov retez strili… jen davam moznosti co proverit.. aby te to ve finale nestalo vic nez musi

          0 0
          • novas752  

            Jenze tohle dela bordel jen pri rozjezdu resp. v okamziku, kdy by orech mel zacit zabirat, ne? Novej retez na ojety kazete prokluzuje a strili i potom behem soustavnyho slapani, zvlast pri slapani vetsi silou na malych pastorcich.

            0 0
            • TJK  

              jemu to pak strilelo furt.. vzdycky kdyz se to otocilo do polohy kde poskozena pruzinka nezatlacila praporky a preskocilo to zuby…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.