• Dann25

    Ahoj všem,

    mám problém s přeskakováním řetězu mezi pastorky, konkrétně mám problém s kombinací prostřední převodník-třetí pastorek a nejmenší převodník-první + druhý pastorek. Při jízdě mi řetěz často „uskočí“ na vedlejší pastorek a pak se zase vrátí zpět. Dělá to jen při jízdě, takže na stojanu to nejde seřídit. Kolo mám teprve tři měsíce, takže řetěz je prakticky nový, jezdím jen o víkendech. S čím by mohl být problém?

    Díky předem :-)

    0 0
    • novas752  

      Pro jistotu srovnat patku, seřídit přehazovačku = tady hlavně správné napnutí lanka a vzdálenost vrchní kladky od kazety.

      Taky by to mohlo být špatně seřízeným ořechem, nebo ohnutou osou náboje – poznáš tak, že zadní kolo ve stojanu roztočíš a kazeta tancuje do stran.

      0 0
    • KRoser  

      Většinou když je problém, že přehazování funguje na některých převodech a třeba na pár ne tak je to ohnutá patka přehazovačky a je potřeba vyrovnat. Pak by to mělo řadit na všech perfektně

      Na vyrovnání je potřeba nástroj návod ZDE

      0 0
      • Lister  

        V horším případě může být hnutá prehazka a to se spravit nedá.

        Jinak pokud je po 3 měsících řetěz skoro nový tak by kolo mělo jít na garanční prohlídku. Naopak pokud nájezd odpovídá dané době, tak už může být po smrti.

        0 0
      • onuce  

        Proboha, to do té hazky musí mlátit kamenem? Stačilo rukou ohnout patku i s hazkou. Takhle jsem ji rovnal před pár dny a konečně řadí perfektně v celém rozsahu 10s 11–46z. Před tím nedoladitelné. Lépe než rovnák juknout, zda řetěz na druhém největším pastorku neškrtá o bok největšího.

        0 0
        • Lister  

          Rovnač patky, zvláště pokud jsou v okolí dětská kola se časem může jednoduše stát jedním z nejpoužívanějších nástrojů.

          0 0
          • onuce  

            Mojí metodou srovnáte nejen patku, ale případně i hazku. To rovnák neumí.

            0 0
            • BabbaJagga  

              Inu Mistře, jak to tak vidím, nezbývá než namazat řetěz, nahustit pneu, do baťohu jídlo a vyrazit na výlet ku Brnu…

              0 0
              • onuce  

                Rád bych, ale bolavá kolena mi tak dlouhý švih neumožní. Nicméně je to jednoduché. Pokud je řetěz správně středem na zubech a přitom bokem má tendenci škrtat o větší pastorek, stačí s citem zapáčit a je to. Sám jsem hlupák podezíral novou kazetu Sunrace. Ale když po projetí vojtěškového pole bylo řazení již úplně neseřiditelné, zachvátilo mě podezření z ohnuté hazky, případně patky. Teď děkuji vojtěšce za otevření očí, skáčou převody přesně, nikde žádný pazvuk.

                0 0
                • BabbaJagga  

                  Pravda, již dlouho jsem nenahlizel do vlákna Mistr po operaci 2.,3. atd. kolene a žil jsem v přesvědčeni, ze jste již fit po rekonvalescenci a rehabilitaci. No ale jak vidím, i s bolavými koleny a možná i jinými oudy nadále zdařile pokračujete v částečně již vyslapanych stopách největšího českého (Moravané, Slezané i Romové prominou) génia Járy da Cimrmana, neboť jste prokázal, ze vojteska nejen dobytku může být ku prospěchu.

                  0 0
      • Dann25  

        Patka ohnutá není, to jsem už kontrolovala.. Jedině že by byla ohnutá fakt nepostřehnutelně. Mám prostě problém na řídítkách seřídit lanko tak, aby to všude přehazovalo hladce. Celou přehazku mám seřízenou ze servisu, sama jen upravuju lanko, na dorazy jsem nesahala, protože mám strach, že si to rozhážu úplně

        0 0
        • pepek  

          Největší peklo je to zadní oko na zajíce-bowden se tam musí měnit často a dobře (zabrousit konce, dobrý koncovky, dobrý lanko)

          0 0
          • onuce  

            A čím konec bowdenu zabrušujete? Napadá mě jedině kuželový brousek do vrtačky. Chci se tomu ale vyhnout, obojí nemohu najít. A budu předělávat řazení ha 1×11… Děkuji.

            0 0
            • Lister  

              Pokud vůbec, tak „překvapivě“ pilníkem.

              0 0
              • onuce  

                To mi vyhovuje, děkuji. Myslel jsem, že je třeba vybrousit „kornoutek“.

                0 0
                • pepek  

                  Zarovnat konec drátů do roviny. Když zústanou ostrý, mají pak někdy snahu se svévolně oddělit a zalízat ke středu, nebo propichovat koncovku.

                  0 0
            • Hrabex1  

              na stolni brusce.

              0 0
            • Kouba_2005  

              Když náhodou, tak flexou. Většinou ale mám střih rovný, takže není třeba. Než jít do auta pro flexu, tak raději střihnu znovu :-)

              0 0
        • Hrabex1  

          Vyrovnani patky je zaklad. I nepostrehnutelne ohnuta muze ovlivnovat razeni. Nemusi byt vylozene ohnuta. I kdyz das novou patku na novy ram, nebude to absolutne rovne. Vim, ze to na novych kolech nikdo nedela, ale pokud resis problem s razenim, zacni timto. Zajed do servisu, je to prace na 10 min.

          0 0
          • Lister  

            Na nových kolech to asi nikdo nedělá, osobně to kontroluji na každém novém kole, které davam dokupy, jemné dorovnání je spíše pravidlem než výjimkou.

            0 0
          • Dann25  

            Tak jsem se na to dívala znovu a byla fakt malinko prohnutá, což teda stejně nechápu, jak se mi povedlo, nikde jsem nespadla, na zem kolo nepokládám a myslela jsem, že na ohnutí patky člověk potřebuje fakt šikovnej pád :-)

            0 0
    • pepek  

      Nemáš fulla a lanko spodem?

      0 0
    • Beekeeper  

      Bejt tebou tak bych otočil tím kroutítkem co máš na řidítkách za tou páčkou… trochu víc 5–6 cvaknutí a uvídíš jestli se to zlepší či zhoší. Když zhorší, tak to vrať a nacvakej to na druhou stranu. Když nepomůže ani jedno, pak do servisu.

      Taky jsem se takto – velmi podobně – jednou trápil docela dlouho, už mě to fakt sralo, a ukázalo se, že se to nechá spravit jen tím kroutítkem, ale že prostě neznám tu správnou míru a točil jsem málo.

      0 0
    • hons  

      Tento problém jsem měl taky.Po 2.letech, viz.muj profil i téma řadi,neřadi.Pricina byla jednoducha-spatna kazeta, výměna za hg51 STRIBRNA! a bylo po problemu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.