Přehazovačka XT RD-760 vs RD-770

40 nepřečtených
  • -Alan-

    Díval jsem se do historie co tu je o modelech přehazovaček XT a nenašel jsem nic o (dle mého) podivném vedení lanka k novější XT přehazovačce. Přikládám obrázky. Orientace na šířku je novější XT RD-770, tedy inverzní tah (ale je to stejné i u 771). V tom očku, kudy přichází lanko na utahovací šroub není závit a netuším, jak je normálně zabezpečeno, aby se tam nežvýkal bowden. U starší se to tím vymezovacím prvkem pevně ukotvilo. Ale u té nové jsem nenašel žádný prvek, který by fixoval koncovku bowdenu, aby na tom držela kolmo. Máte někdo inspirační obrázek nebo řešení? Přece není možné, aby takový nedostatek potkal to obrovské množství kol, na kterém to je namontováno.

    0 0
    • kubad  

      nedostatek je na tvém příjímači :)

      skus příště použít u té nové 770 správnou koncovku pro řadící bovden, aby zalezla do přehazovačky jak má a tím fixovala bovden

      0 0
    • DAWE25  

      Oběma by prošpěla očista.

      0 0
      • -Alan-  

        Očista mi v tomto přijde na nic. Kolo se v těchto místech čistí a špiní s další jízdou. Čistím tak řetěz, převodníky, kazetu a rolničky. Občas se smiluju na nohama vidlice a pístem tlumiče. Čas od času přijde mokrý závod, a pak to jde trochu dolů wapkou. Ale už jsem holt dlouho na závodě nebyl.

        0 0
        • roud  

          stav se v pátek za náma mrknem na to :O)

          0 0
          • Shadow.1  

            o ou :-))) zpátky jdeš pěšky :-)

            0 0
            • -Alan-  

              Od hrázky to mám co by kamenem dohodil. A zbytek došel (i z Hrázky).

              0 0
          • -Alan-  

            Koukal jsem, že razíte na mě moc brzo. Jestli dá počasí, tak bude v práci na kole (tom s RD-M760) a to kolem třetí doma ani náhodou. Ale věřím světlé stránce síly tohoto fóra. Vsadím boty, že dneska budu vědět co a jak.

            0 0
    • scalar  

      pokud máš 5 mm bowden, tak:

      http://www.kupkolo.cz/…mm_5300.html

      0 0
      • -Alan-  

        Mám 5mm bowden a zkoušel jsem myslím i tuhle koncovku. Nevleze se do té dírky. Ale zkusím to znovu, třeba sem dělal něco blbě. Dokonce jsem zkoušel i tuhle a ta tam držela za tu prachovku líp. Jenže jak řadíš, tak se zkracuje vzdálenost od toho šroubu, co drží lanko, takže to takhle nemůže být.

        0 0
    • Ruprt2  

      Co znamená nežvýkalo?

      to jako, když se ti to prověsí lanko nebo jak?

      Jednoznačně špatná montáž/seřízení.

      ta kovová koncovka na křivo to potvrzuje (jestli to neklame)

      0 0
      • -Alan-  

        Žvýká se to proto, že tam ta koncovka, jak správně uvedli kluci, nedrží kolmo. Jak řadíš a jedeš, tak to má tendenci se prohýbat. Musel bych asi dát ještě daleko delší kousek bowdenu, aby to bylo aspoň občas kolmo. Ale to už bych do toho lasa myslím něco chytil při jízdě.

        0 0
        • roud  

          oka se neboj: http://www.bike-forum.cz/…/img8282.jpg

          0 0
          • -Alan-  

            Nemyslím, že bych tam měl ten oblouk o moc menší. Ono tímhle to asi nebude. Možná tam fakt musím narvat jinou koncovku bowdenu.

            0 0
            • Vilém  

              Ne mozna, zcela urcite, jak uz ti tu nekolik lidi opakovalo. Proc se tedy ptas, kdyz stejne radam neveris?

              0 0
              • -Alan-  

                Musím si to ověřit, zda to pude. Tu koncovku Alligator, co tu někdo ukazoval, mám na tom kole všude jinde a myslím, že jsem ji dával i sem. A pokud si dobře pamatuju, tak tam nešla. To co jsem tam dal, jsem tam dal proto, že to má daleko širší a placatý konec a věřil jsem, že to bude líp držet kolmo. Ale popravdě už si nevzpomenu, zda tam není od posledních sudet, kde jsem lehnul a měnili mi ji v depu.

                Tak možná proto lehce pochybuju. Rad si cením a když to místní tvrdí, tak to i zkusím. Pár těch koncovek doma pro jistotu držím.

                0 0
                • roud  

                  s koncovkama od aligaatoru mam celekem špatnou zkušenost už docela dost mi jich prasklo :O(

                  0 0
                  • scalar  

                    Mně praskají jenom u řadicích páček.

                    0 0
                  • -Alan-  

                    Já mám pocit, že mě praskla při tom lehnutí na Sudetech. A to nebyl tak strašný pád.

                    0 0
            • roud  

              jj nejednoduší řešení je výměna tej koncovky (bowdenu)

              0 0
    • jIrI___  

      Jak psal kubad, špatná koncovka. Narazil jsem na stejný problém u X.7, ale z důvodu toho, že vozím brzdový bowden (který má větší průměr), jsem musel koncovku úplně vyřadit ze sestavy.

      0 0
    • LRRTM1  

      Používám následující kombinaci:

      http://www.kupkolo.cz/…ano750/Akce

      http://www.kupkolo.cz/…mm_5085.html

      http://www.kupkolo.cz/…mm_1125.html

      http://www.kupkolo.cz/…mm_5085.html

      a všechno sedí jak „prdel na hrnci“ :o)

      0 0
      • -Alan-  

        Měl jsem trochu potíže s tím, že mi šlo často ztuha řadit. Tak jsem na doporučení jednoho mechanika zkusil použít lepší brzdový bowden i jako řadící a je po ptákách. Aligator má modely, kde je toto použití přímo uvedeno. Akorát mě teď dostal ten systém na novější XT přehazce. Na brzdový bowden nedáš 4mm koncovku ani omylem.

        Tobě ta 4mm koncovka zaleze částečně do té díry kudy vede lanko?

        0 0
          • -Alan-  

            Zelená koncovka lanka hezky ladí k těm lahvím. Ale ta černá koncovka bowdenu splývá s ním i tím otvorem. Je to částečně zalezlé dovnitř?

            0 0
            • kubad  

              je to zalezlé nadoraz dovnitř, kolikrát se ještě zeptáš?

              jasně sem ti to naspal nahoře!

              0 0
              • -Alan-  

                0×. Napsal jsi, až zaleze, jak má. A já se zeptal, zda tam je zalezlá více než poněkud. Když říkáš, že rozhodně, není se už na co ptát.

                Ostatně tuhle koncovku teď nemám, zkusím Aligator, jak jsem s někým řešil o pár příspěvků výš.

                0 0
        • LRRTM1  

          JJ, zaleze. Přikládám foto. Furt jem přemýšlel jestli jo, nebo ne – až jsem si vzpoměl, že jsem v práci na kole :o)

          0 0
    • -Alan-  

      Právě jsem se se vrátil z místa činu. Po několikerém bezvýsledném překopání zahrady jsem v násadě krumpáče objevil ukrytou odvážnou protirakouskou báseň Svou pravdu nebudeme skrývat!

      Pravdu měli vlastně všichni soudruzi, že. Pravdu měli ti, kteří říkali, že se tam vejde ten Aligator a i ta plastová koncovka. Pravdu měl ten, který říkal, že to mám vyčistit (i když nevím, zda by to pomohlo hned). A konečně pravdu jsem měl i já, když jsem říkal, že to tam nejde dát. :-O

      V té průchodce byl totiž dobře ukrytý zbytek koncovky, který nepřečníval a docela mi trvalo, než jsem ho zjistil. Byl tam zřejmě od toho pádu na Sudetech. Já už na to úplně zapomněl a teď to tam samozřejmě nešlo. Vybaven silným přesvědčením, že to tam má jít jsem to nakonec rozchodil. A to už jsem si říkal, musím napsat Kubadovi, že nejsem úplnej vůl, že to fakt nejde. Ale bylo to tak divný, že jsem to raději několikrát prozkoumal zblízka (a nic jsem tam nenašel při tom světle) a pak jsem to raději preventivně vzal kleštičkama a vytáhl ten bazmek. Bylo tam totiž vidět to zůžení, které evidentně mělo usadit tu koncovku na místě.

      No, sice jsem ze sebe udělal vola, ale na druhou stranu to je hotový. I tak mi ten systém ale přijde pitomý ve srovnání se starším, anžto na druhý straně toho průchodu „brousí“ lanko o kraj. Asi to ale nebude nic strašného, zatím tam není vidět žádné opotřebení. Na druhou stranu se dá veškerá regulace dělat za jízdy z řidítek. A i s tím špatným usazením předtím to chodí docela slušně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.