Prehadzovacka sram X.0 - nastavenie

27 nepřečtených
  • yoggi

    zdar borci, mam otazku ohladom nastavenia tejto prehadzovacky. doteraz som jazdil shimano a vzdy bez problemov som nadstavil radenie. ale u sramu sa mi nejako nedari. viem ze jemne doladovanie je tam iba na packach na prehadzovacke nie je. ale co ma zaraza je to ze napr. prve a posledne kolecka na kazete v pohode a medzi nimi od druheho do piate to nie je ono zvysok ok.

    potreboval by som nejaky figel, kto ma s nadstavovanim tejto prehadzovacky skusenosti diki.

    0 0
    • StevensSFC  

      Co máš za řadící páčky?

      0 0
    • Martinson  

      Pozor na napnutí lanka, začni znovu od malýho kolečka. Pozor ať není napnutý moc. Ono to chodí nahoru i dolu, ale není to ono.

      Správně dorazy považuju za samozřejmost.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Já má přesný opak. Ale můžu si za to sám. Narval jsem to přehazkou do zdi a tak mi nejde největší pastorek:)

      Jediný je možnost ohnou patku nazpět, ale to opravdu jen tak nejde:( Pak lámat přehazku, ale to je taky na nic:(

      Neuděláš s tím nic, pokud je ohlá:(

       

      A pokud není, tak neumíš seřizovat: D

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč by nešla patka narovnat? Sice ideálně se to dělám rovnákem na patky (pak je to otázka tak 2 minut a je hotovo), ale nouzově to jde čímkoliv co je po ruce.

        Rovnat patku je rozhodně dobré se naučit, protože v terénu se patka dá ohnout běžně. Už jsem rovnal patku tak minimálně 10×. Zatím mám ale štěstí, že mi nepraskaj (10× to nebylo ale ta stejná patka, ale celkem na více kolech).

        0 0
    • yoggi  

      prehadzovacka je fungel nova teda cele je to fungl nove, jedine zeby s vyroby bola ohnuta patka alebo neico podobne ale prehadzovacka je ok.

      0 0
      • Hornet  

        Co znamena ze to nie je ok? Ako sa to prejavuje? Nezostane retaz na zvolenom pastorku? Skoci na vyssi/nizsi a vrati sa? Preskoci o dva pastorky? Neochotne radi? Nie je niekde prehnute lanko v bowdene? spatne dosadnute koncovky, moze to byt vselico, ale nepopisal si podrobnejsie problem, potom tazko radit

        0 0
      • MlokCZ  

        Patka může být z výroby právě rovná a ne tak ojediněle se stane, že místo uchycení patky na rámu není přesně rovnoběžné se zadním kolem, tedy je naopak nutné patku správně ohnout. Takže to že je třeba ohnout patku na novém kole není až taková vyjímka. Pokud to ale je potřeba, tak to mělo být provedeno před prodejem nebo na garančce.

        0 0
        • Hornet  

          JJ , moze byt aj taka moznost, ale ako mu potom predali bike? nenastaveny? a na garancke co robili?

           
          0 0
          • MlokCZ  

            Jasně, chyba prodejce. Já třeba loni u Reaction taky hned po koupení lehce ohýbal patku. S nějakým seštelováním se na CRC vůbec nepáraly a je jasné, že na nějakou garančku do Anglie jim to posílat nebude (zvlášť když za půl hodiny bylo vše 100% seřízené doma).

            0 0
        • yoggi  

          mozno si kapol na problem,  prehadzovacka radi len mne sa zda ze nie je uplne kolmo na pastorky,  pozeral som a je vidial ze ked nabieha retaz na kazetu tak trosku bok retaze musi sklznu na zub.

          0 0
    • frederick  

      Zdravim…příživím se zde na tomto vlákně.

      Nevíte, kde by se dalo sehnat jiný ramínko za to červený? Viz. obrázek…

      Potřeboval bych nonormálně to stříbny…

      0 0
      • kyl  

        Ahoj,taky se přiživím.Plánuju objednat hazku a řazení X.0 Redwin,později i kliky Truvativ Noir(v červené)­.Bude mi zatím chodit s levou páčkou smyk Deore + kliky Deore M 532?

        0 0
        • jachymk  

          bude! mě teď přechodně chodí deore smyk X.7 řazení a M542 kliky. smyk a řazení můžeš kombinovat libovolně akorát to nesmí být 2×10 a 3×9 to pak asi blbne :-)

          0 0
          • kyl  

            Vše to bude 3×9.Asi to vemu naráz z kupkola i se smykem to dělá nějakejch 14k(nebudu žrat no)Co k tomu vzít za smyk,je lepší X.9 s objímkou dole nebo nahoře,tah lanka mám shora.Bowdeny mám I-Link,tam problém nebude.

            0 0
          • kyl  

            Polepšit bych si měl jak funkčně tak vzhledově i váhově ne?Teď mám vše černé Deore.

            0 0
      • kubad  

        jemny smirek a tu červenou z ramínka sundat, pak přeleštit

        0 0
        • kyl  

          Potřebuji rychlou odpověď než to objednám,jak dlouhé ramínko přehazky X.0 na kazetu 11–32?

          0 0
    • se-se  

      Překontroluj, kudy ti vede lanko!! Popisovaná závada vzniká, když se nepatrně změní pákový převod tvořený bodem upnutí lanka v šaltru. Stane se to například když pod upínací šroubek dáš lanko z druhý strany. Tím vlastně rozladíš nastavení (je napevno dané tvarem dílů), které je dané mazi šaltrem a řazením. Stáhni si z vebu výrobce návod a podívej se na obrázky.

      0 0
      • kubad  

        08.05.2009

        myslím že už to vyřešil :D

        0 0
        • se-se  

          No nečetl jsem asi pozorně – já jen že to lanko z druhý strany šroubku se mě už stalo a blbě se to odhaluje, tak jsem se chtěl podělit o zkušenost. Na jedný Suntource dokonce z druhý strany lanko lépe sedlo tak jsem ho tam dal a bylo to špatně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.