• kubiik

    Zdravim, mam problem s hlavovym slozenim. At ho utahnu min nebo vic, praska mi v nem, je fakt, ze kdyz ho utahnu vic, tak praskani je slyset mene, ale riditka se otaceji hure :-( Mam integrovane od Ritchey, nevite v cem by to mohlo byt popr. zda by to resila vymena hlavka? Diky

    0 0
    • pitos  

      vyčistit a namazat ho jsi už jistě zkoušel?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Hlavně řazení nedotahuj víc, než je třeba, protože pak ti časem kolo pojede rovně i v zatáčce.

      0 0
    • ememem  

      som mal nedavno podobny problem, uz zacinalo byt take „indexove“ – tak som si povedal ze ho vymenim. a narazila kosa na kamen. ak sa dostanes do tohoto stavu tak dobru zabavu zo zistovanim co to tam mas vlastne zac. moze to byt jednak drahe a jednak dost obtiazne zohnatelne. cim novsi bike tym hor­sie. nemozem si po­moct ale tym vy­robcom uz nacis­to drbe.  urobit z uplnej tri­viality pomaly ve­du, zlate mis­ky z gulickami. funkcne,hmotnostne a vydrzou minimalne rovnake, cena radovo stonasobne nizsia a servisny zasah zvladne aj uplny mantak zo srobovakom.

      0 0
    • jIrI___  

      Jestli máš kuličkové a ne na průmyslových ložiscích, tak bych ho rozebral a zkontroloval stav kuliček a klícek. Měl jsem stejný problém jako ty. Po rozebrání jsem měl úplně pokřivené klícky. Takže staré jsem vyhodil, koupil nové na průmyslech a je klid. Navíc mu odhaduju mnohem větší životnost.

      0 0
      • ememem  

        myslis ako primyselnemu oproti klasickym gulicka? to sa teda vo vseobecnosti mylis. to co sa v roznych tzv. priemyselnych loziskach vyskytuje aj u da sa povedat renomovanych znaciek ako napr. ritchey je horsie jak cukrikove gulicky pre deti.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak ja jsem průmyslové rozebrané neměl, takže typuju podle vzhledu. Vypadalo mnohem pevněji a líp utěsněné (mám Token) než původní kuličkové Ritchey. Možná máš pravdu… Odpověď se dozvím časem :-))

          0 0
          • pee.tr  

            Jednou jsem měl taky problémy s nemožným seřízením, aby šly točit lehce řídítka a zároveň nebyla vůle, tak mi poradili, ať ty věnečky vyhodím a nechám samotné kuličky. Od té doby to chodilo OK.

            0 0
        • nooski  

          Průmysly vždy a všude, kde je to jen možné! Nějaké zatracené věnečky a kuličky patří do horoucích pekel. A zrovna ritchey bych jako vzorek ke srovnání nedával. Obecně se mi Ritchey nelíbí ani za mák (zlomený představec WSC přesně v půlce na silničce – to je nádhera) a co teprve hlavové složení, co jsem měl na silničce, kte­re při výjezdu a následném sjezdu zatuhlo a nao­pak na dírách se sa­mo povolovalo. Pan Ritchey asi nemá rád lidi.

          0 0
          • Dav...1  

            Kvalitni kulickove / konusove lozisko je naprosto perfektni a funkcni, jedina nevyhoda je, ze musi byt spravne dotazeno (vule) a mazano atd.

            Proto se prosazuji a cpou vsude valive loziska (prumyslove).

            0 0
    • cyp  

      S timhle jsem mel problem taky a resil jsem ho asi rok, nez se povedlo „odhalit“ pricinu. Mozna budes mit problem stejny, mozna ne. Take jsem podeziral hlavove slozeni. Nakonec se ukasalo, ze jde o nejaky studeny svar v ramu. Klucina v servisu strikl do zpevnujiciho platu hliniku jakesi mazivo a je to OK. Nevim, co mas za ram. Ja Superior XC870d.

      0 0
    • kubiik  

      jeste upresnim, ze v nem praska pri tvrdsim zmacknuti predni brzdy, proste v nem cvakne. Vidlici to neni, je to skutecne v hlavku.

      0 0
    • criticq  

      chtel jsem se tu zeptat, mam Ghost RT Lector Team (Carbon) 2010 a po vyjizdce, kdy jsem maximalne zmoknul a jel v dost velkym bahne mi zacalo praskat v predu, jakoby to slo od vidlice ale jsou to zvuky jakoby nekdo tukal kladivkem do karbonoveho ramu, po delsim zkoumani, ktery probihalo tak, ze jsem zabrzdil a zaskakal si na vidlici (poradne jsem zapruzil) tak jsem slysel praskani pritom, kdyz sla vidlice dolu i kdyz sla nahoru, zvlastni je, ze je to pravidelne kdyz se „houpu“ pouze na leve strane, kdyz mam ruce na obou riditkach, tak se to deje sporadicky. Je citit jako by to slo z hlavoveho slozeni.

      Tusite nekdo cim to muze byt? Rozebral jsem to male kolecko na predstavci a promazal misku, praskani porad pokracuje.

      diky moc za jakou-koli radu. Kolo je v zaruce a vypada to, ze s tim poletim do Praglu :(

      0 0
    • iron.hide  

      mam jaksi zhrdzavenu spodnu cast hlavka, az tak ze to obcas zatuhne a ja mam problem zatocit.

      ram je karbonovy spesl epic, hlavko je cane creek. ten ram je urceny pre tapered vidlu, ale je tam nejaky adapter, takze to sedi na obycajnu RS revelation. zrejme sa tam vsak dostava dost vela vody :(

      uz som to rozobral a vycistil dvakrat za posledne cca 3 tyzdne, ale stale je to rovnako. samozrejme ze vzdy som to aj cele napatlal zelenou shimano vazelinou.

      neporadi mi niekto jak to mam vyriesit?

      0 0
      • Smazaný účet  

        pokud je lozisko po smrti, tak ho vazelina nezachrani…kou­pit nove…

        0 0
        • iron.hide  

          podla mna by nemalo byt po smrti, lebo je vcelku nove, kupene s ramom.

          len to rezivie

          0 0
          • iron.hide  

            edit: a to sa stalo priblizne od aprila ked som osadil ram a zacal ho jazdit. je to mozne?

            ale ok, zvazim aj kupu noveho :/

            0 0
      • mr.antik  

        takže spodní ložisko je v háji? Tak asi vyměnit, pokud to je tak závažný jak píšeš

        0 0
    • Radason  

      Mám problém s křupáním zřejmě v hlavovém složení. Několikrát jsem rozebral,namazal všechno se zdá byti ok, ale krupani pokračuje. Napadlo mne vyrazit, namazat a znovu nalistovat misky. Poradíte mi nejlepší servis v Brne kde to zvládnou na počkání a na jedničku? Kolo je Banshee Prime.

      0 0
      • tigermoth  

        Zkus to nejprve prostříknout do škvíry mezi hlávkem a rámem VDčkem a nechat zavzlínat než to vyrazíš. Křupalo mi taky a tohle pomohlo.

        0 0
      • MirosPikos  

        Ahoj jak si nakonec dopadl? Já budu asi večer přelisovávat spodní misku.

        0 0
        • Chaotik  

          Byl jsem na 100% přesvědčenej že praskání vychází z hlavovýho,všechno tomu nasvědčovalo.Na­konec jsem zjistil že praskání hlavovýho dělal zámek sedla.Dostal se tam písek a prach.Takže hliník je na přenos zvuků a rezonací kua.

          0 0
    • wmarek  

      Něco takového? https://m.youtube.com/…/p265MGXJbu4

      Vi někdo co s tím nebo čím to může být?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.