Praha - 450 kilometrů cyklotras

24 nepřečtených
  • kolombo

    Tohle jsem dnes našel na idnes: Podobný rozpor je u hesla „450 kilometrů cyklotras“. Ve svém programu, který má na webu, slibuje ODS totiž třikrát kratší úsek. „Postavíme 150 kilometrů značených cyklotras,“ uvádí.

    I kdyby se k číslu 150 přičetlo ještě 20 kilometrů cyklostezek, které občanští demokraté údajně postavili už v tomto volebním období a 80 kilometrů cyklostezek, které slibují ještě přidat, pořád to není 450.

    zpravy.idnes.cz/ods-laka-volice-na-hesla-ktera-neumi-vysvetlit-f4v-/praha.asp?c=A061012_­124526_domaci_lja

    Jestli někdo půjdete kolem nějakého předvolebního provolávání hesel, zkuste jim ta hesla trochu opepřit a nechte si to vysvětlit …

    0 0
    • Glum  

      Jo, to jsem si zjišťoval: „450 km cyklotras do roku 2010“ má znamenat, že ke stávajícímu „systému cyklotras“ v Praze (má prý nyní 270 – 300 km) přibude za 4 roky ještě dalších 150 km. V praxi to bude vypadat tam, že odpovědný soudruh A na úřadě v mapě vytipuje nějaké zapomenuté ulice či lépe polňačky na okraji Prahy, které ideálně nikam nevedou, a pošle tam strejdu B, který tam natluče žluté tabulky s označením cyklotrasy. Kromě toho vymění tabulky na stávajících cyklotrasách (dělat tabulky je asi taky dobrej byznys), protože změna tabulek je přesně to, co cyklisti potřebují. Viz čerstvě: doprava.praha-mesto.cz/ . Že cyklotrasy občas vedou ulicemi s velmi hustým provozem (Újezd), po schodech (Letná), ve středu pruhu pro cyklisty jsou sloupy veřejného osvětlení (Evropská), či pruh je široký několik málo desítek cm (Podbaba) nikoho nezajímá. Oblíbeným folklórem je, že jsou prošpikovány značkami Cyklisto veď kolo (např. náplavka a stezka do Braníka), případně jsou před ošemetným úsekem na několik desítek metrů ukončeny. Takové stezky se budují krásně, stojí to jen náklady na toho strejdu a ty žluté tabulky. Cyklostezky jsou větší potíž: Pokud mě paměť neklame, letos měl magistrát v Praze otevírat tři. Ta nejpodstatnější, protože jediná v centru, mezi Staromákem a Pohořelcem nebude (problémy). Ta rekreační z Komořan na Zbraslav se asi taky nestihne (ono se moc neděje, cesta tam stejně je a jet se tam dá docela dobře i bez tabulek). Jediná „dokončená“ je v Braníku, Bém ji slavnostně otevíral s celou equipou (zejména Burgermeister na kole působil přízračným dojmem). Je dlouhá 480 m (přibližně půlka ovšem vznikla namalováním čar na stávajícím chodníku). Vede nikam, tedy končí značkou konec stezky na chodníku u přivaděče na barrandovský most.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Na tom ani neni moc co vysvětlovat. Samotná existence takhle stupidního hesla je pro mě důvodem, proč se k těmto kandidátům postavit zády. Viz Glumova zmínka o slavnostním otevření 500 m cyklostezky. Je to populismus v té nejčistší podobě.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jsem se rozhoupal a napsal ODS Praha: Dobrý den. Zajímalo by mne, jak hodláte podporovat rozvoj cyklistické dopravy v Praze. Dost mne zaráží heslo „450 km cyklotras do roku 2010“. Jak jsem se jinde dočetl, v podstatě to znamená, že ke stávajícím cca 300 km cyklotras přibyde 150 km. Ovšem cyklotras – tedy jakési obdoby turistického značení, která má pouze informační charakter („tudy je vhodné jet na kole“), ale která v praxi nijak nezabezpečuje cyklistům jednodušší dopravu. „Náročnost“ jejich výstavby spočívá pouze v umístění žlutých navigačních cedulek (resp. někdy ani to ne – např. v centru se bez mapy rychle ztratíte). Takto si tedy rozhodně podporu cyklistické dopravy nepředstavuji! Jediný smysl má podle mého názoru výstavba cyklostezek, tedy oddělených dopravních pruhů. Těch, kterých se postaví (namaluje na chodník) na okrajích města maximálně pár set metrů za rok, aby se u nich mohl pan primátor slavnostně vyfotit. A s tím spojené další věci – např. možnost bezpečného křížení jiných komunikací přejezdem, nebo alespoň přechodem se semafory (příklad: křížení trasy Malostranská-Letná s komunikací na nábřeží Edvarda Beneše, kde na cyklistu zoufale stojícího na přechodu každý kašle). Tímto heslem si mne opravdu nezískáte. Spíše odradíte.

        smysluplnou odpověď vhodnou pro inteligentního voliče neočekávám…

        0 0
        • Peslezedirou  

          Dobře Midlander! Kdyby náhodou přišla odpověď tak se pochlub…

          0 0
          • tk  

            dobře, žes jim napsal. taky bych si rád přečetl odpověď, dostaneš-li nějakou.

            0 0
        • Peslezedirou  

          1898 asistentů pro pražské vozíčkáře :o/ ???

          Spíš by mě zajímalo tohle heslo? Kdybych v téhle oblasti nedělal tak ODS blahořečím :(

          0 0
          • Jenda  

            ono 4 nova obchodni centra do 4 let taky neni spatny – jo v praze neni kam jet nakupovat. Nebo nove parky pro Prahu (nebo jak to presne je) ale ze zmizi stary kvuli obchodnim centrum a kancelarskym objektum.

            0 0
    • Radek Broz  

      Alespon nejaka hesla maji a tusi, ze existuje nejaka cyklistika. Chtit neco vic uz je fakt naivni;-)

      Porad lespi nez „Nenechme radnice zmodrat.“ (KSC) (nerad bych se dockal toho, ze by tu cokoliv zrudlo)

      nebo „Dekujeme za vas hlas“ (CSSD) – to mi prijde jako nejdebilnejsi predvolebni heslo, co jsem kdy videl.

      0 0
      • cabbage  

        takže tu máme klamavou reklamu na straně ods a nesmyslné výroky na straně ksčssd… veselý:-/

        0 0
      • Luka  

        „Budu pracovat za Vas“ bylo snad uplne nej :))

        0 0
        • Radek Broz  

          Nebo „Myslím to upřímně.“;-) Ale tohle mi už přišlo úplně blbý – prostě nápad už vůbec žádnej, jen ksicht na oranžovym pozadí.

          0 0
        • bikaf  

          Jo, na nějakém fóru, jsem zahlíd komunikaci mezi nějakým týpkem a marketingovym centrem socanů, kde on zavolal socanský bábě na sekretariát a sháněl se po tom čeledínovi, co slíbil, že pro nás bude pracovat. Že rekonstruuje barák a potřeboval by pomoc při stěhování a odvozu suti. Bába nechápala a pak z ní vypadlo, že pomoc nebude. :o))) To jen tak pro představu jak to tenkrát bylo s tou prací myšleno.

          0 0
          • Luka  

            taky sem to cetla a naramne se bavila. Jako ostatne kazdy den kdyz ctu ty pamflety nalepeny na lampach. Dokonce v pocernicich si nekdo dal praci a vsechny socansky pamflety typu „Studentum vstup do muzei zdarma!“ „Zmrazime dopravne po dobu 4 let“ a jine smysluplne sliby okomentoval svymi nazory, docela se bavim, kdyz jdu do prace a ctu to :)

            0 0
            • cabbage  

              nafotit!;)

              0 0
            • bikaf  

              mě zas baví vyškrábaný oči kandidátů :o/

              myslíš duchaplný názory jako "fuck you, chcípni, čů*áci, <|>, " atd? :oD Jiný jsem zatim neviděl

              0 0
            • Smazaný účet  

              Já viděl jedno vyjádření názoru v metru, už nevim kde. Kandidáti jedné strany tam byli na obrázku na stěně vedle eskalátorů. No a někdo vyjádřil názor tak, že jednoho regulérně poblil do obličeje. Jak to dokázal, nechápu, bylo to ve výši hlavy… a eště na jedoucích eskalátorech… mistrovský kousek.

              0 0
      • Luka  

        the best of… v sobotu videno v Usti nad Labem:

        „2845 opravených děr na ústeckých silnicích“

        :))))))))))))­))))))))

        0 0
    • Beeda  

      me jako liberalniho cloveka tyhle kecy Bema docela tocej 2×. Podle me je to populista a zavanil. Navic bilboard s cyklistou bez helmy:-(. bla bla bla Beme!!! B.

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.