• jurajc

    Ahoj…

    …na nete sa stale omiela fraza s olovnicou a osou pedalu…mam len otazku, ci to plati aj pri naklonenej rovine, teda pri stupani do kopca??…

    ..ide mi hlavne o setrenie kolien, kedze jazdim iba vrchy v okoli – nic ine ani nechcem >> potom by som posunul sedlo celkom dopredu…samozrejme to skusam ale ide mi o to, ci nemozem mat problemy o mesiac alebo o pol roka......

    0 0
    • novas752  

      Spousta lidi vcetne me takto nastaveny sedlo presne nema a zijem. :) ale muzes ho fo kopcu naklonit mirne dopredu, neco jako ma Jarda Kulhavy.

      0 0
    • Singlespeed  

      Pokud nejezdíš silniční nebo cyklokrosové závody organizované cyklistickým svazem, kde je poloha sedla předepsaná pravidly (špička minimálně 5 cm za osou šlapání a sedlo zásadně vodorovně), můžeš si sedlo nastavit jak ti to bude vyhovovat úplně libovolně. Takže si ho klidně posuň dopředu a nakloň jak potřebuješ.

      0 0
    • jurajc  

      .dik..

      .sedlo uz mam nadoraz na sedlovke s offsetom 25mm…tak uvazujem o sedlovke s offsetom 0mm…dufam, ze to kolenam nebude vadit…sli by ste do takej sedlovky??

      0 0
      • novas752  

        Klidne. Aspon budes mit sedlo cca na prostredku.

        0 0
      • sodek  

        šli – nešli, to je individuální. Záleží hlavně na délce tvé stehenní kosti vzhledem ke geometrii tvého kola. Pokud máš sedlo nadoraz dopředu a pocit, že bys ještě kousek potřeboval, budeš to muset vyzkoušet. Přinejhorším se vrátíš zpět ke stávajíící sedlovce.Ideální by bylo, kdyby sis mohl nějakou sedlovku půjčit.

        0 0
        • jurajc  

          ..no teraz mam sedlo (sqlab 610) tak,, ze na vodorovnej ploche mi olovnica smeruje cca na stred osi pedalu…ale ako som pisal – sedlo je posunute skoro nadoraz dopredu a dal by som aj viac ale uz „pomyselna olovnica“ bude pred osou pedalu mozno 10mm – no a o to mi ide, ci tato pozicia vadi kolenam pri slapani do kopca..

          ..inac diky moc ale znami nemaju taku sedlovku..

          0 0
      • Tencovozikmin  

        Ja bych sedlovku otocil offsetem k rodlam to bude idealni. Kolen se zeptej co jim vyhovuje casem ti to reknou a to jezdis jako jenom a pouze sahodlouhe stoupani? To mas asi i vrcharske kolo.

        0 0
        • novas752  

          Pred par lety byl takovej recesivni clanek ve Velu. Predni kolo mensi nez zadni, nahoru za svy a dolu lanovkou. :)

          0 0
        • jurajc  

          …no tych (9 – 12)km horekopcom…

          ..pre mna je to relax a tie dve, tri hodiny na biku mi uplne stacia…

          ..jj..ved to :) co na to kolena po case? .. :)

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Asi bych to resil tak ze bych si posed upravil jak mi nejlip vyhovuje,pokud jezdis prevazne do kopce. Zas bych tu olovnici nebral tak na vazno,pomuze i jina delka sedla nebo sklon. Proste si to nastav podle sebe.

            0 0
            • plzakj  

              Presne. Spatnou a dobrou poluhu v prubehu 3h vyjezdu poznas urcite uz max po prvni hodine.

              0 0
              • jurajc  

                ..diky..dufam, ze to kolena po polroku nepocitia :)

                0 0
              • danis7  

                Špatný posed, pokud nemáš úplně špatný, nepoznáš hned, pěkně se ti to nasbírá a potom se divíš.

                0 0
          • platypus  

            Ahoj, jestli umíš jezdit vhodný převody a nerveš to furt silou, ať už na rovinách nebo do kopce tak by to kolena měly dávat, já kdysi rval ako somár tuna jedno prudké kopčisko za barákom a takto veru nie :-)

            0 0
            • jurajc  

              ..kedy ako .. :) stale si to hovorim a pri vyslape na to hocikedy zabudnem :/ ale pravda je, ze som od kazety 11–40 presiel na 10–42…a mozno to skonci pri 9–44 :)

              0 0
              • platypus  

                Jo všiml jsem si tady že bajkeři řeší převody, různý terén asi hodně kombinací, jezdím silnici tam je to podstatně jednodušší, ale chyby se dají dělat všude :-)

                0 0
                • Mereck  

                  Bajkeři řeší převody, jelikož v současné době máme tolik možností, že jsme z toho úplně jurodiví :-))) Zmatený jak Goro před Tokiem…

                  (dělám si legraci, tak mě nekřižujte a nepište mi „1× 2× 3ד prosím)

                  0 0
    • danis7  

      Ta olovnice vs koleno není ani tak o poloze nohy a gravitaci, ale o tom, že stehenní a lýtková kost svírají určitý úhel. A zároveň to je ve vztahu k úhlu trupu. Právě díky KOPS tak nějak dovolíš ideálních úhlů, proto se to používá.

      Třeba u časovkářské kozy sice nemáš olovnici na česku, ale přitom díky sedlu vpřed a zároveň nízkému úchopu máš úhel těla a noh, včetně stehenní a lýtkové kosti, stejný jako např. při KOPS na žiletce, jen jsi pootočený

      0 0
      • jurajc  

        …diky moc za tu olovnicu a gravitaciu. ..zrejme ostanem pri spravnej polohe ale trochu lahsich prevodoch :)

        ..ahoj..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.