• Martinaa

    Ahoj.Potřebovala bych poradit ohledně sedla na hoský kolo.Nevíte o nějakym pohodlnym,vhodnym i pro závodění, na kterém i po 60km se bude moct dát sedět?

    0 0
    • mosquito  

      kazdy preci vi ze damske sedlo se vyrabi jen z zenske zavisti, jinak plne postacuje sedlovka – nejlepe vsak karbonova protoze nestudi :-D

      ale jinak si to musi tvoje prdelka ruzne osedat a pak uvidis .. rikat ti ze jsou sedla ozn napr jako ASL / Lady atd. je zbytecne – samozrejme jsou trosku jina nez klasicka panska (hlavne se delaji i ruzove) jinak je to fuk :)

      0 0
    • Jane  

      He, to by mě taky zajímalo, pač mám stejný problém…:-) Jsem si pořídila tolik vychvalované SLR XC a asi to není ono – možná by pomohlo výraznější sklopení sedla dolů, ale nějak se mi to se současnou sedlovkou nedaří nastavit do požadovaného sklonu… Předtím jsem měla San Marco Aero s dírou a s ním jsem už od první vyjížďky žádné problémy neměla, kdežto SLR XC mě tlačí do citlivých partií, jinak délka i šířka SLR by byla v pohodě. Takže přes zimu to ještě nějak vydržím a pokud se to nezlepší, tak asi budu muset pořídit něco jiného – ale další sedlo už bude jedině s dírou… Absolon asi ví, proč vozí SLR XC Gel Flow, takže uvažuju o něm. Škoda, že San Marco není moc k dostání, navíc Era/Aspide maj jen Cr-mo lyžiny, Fizík díru nedělá a Spešl o přijatelné hmotnosti je dost drahej :-((

      0 0
      • Bully  

        Jestli jsi uz nasla sedlo, co ti sedlo :o) (to San Marco), tak proc hledas dal? Nekdo to stesti nema a hleda porad, vaz si toho :o))) Ale tvrdit, ze nektery sedylko bude dobry jenom z toho titulu, ze na nem jezdi pan XY… ? Tusim Ullrich jezdi na skoro pulkilovym Turbomaticu :o) (na silnici) a da radsi prednost pohodli pred par gramy do minusu. Jezdi na tom, co vyhovuje TOBE. SLR Gel Flow mam taky, mne osobne sedi, ale pochybuju, ze ti bude sedet vyrazne lip, nez to SLR XC, je to tvarove stejny druh sedla, jenom trosku mekci. Porizuju si ted silnicku, tak tam pujdu do SLR 135 g., snad mi neupadne p…l :o) Divala ses na tu damskou verzi SLK Gel Flow?

        0 0
        • Uža  

          Pulkilovej Turbomatic, to je dobry priklad. Taky sedlo povazuju za komponent, kde bych na ukor pohodli rozhodne negramaril, zvast na biku. A jestli nezavodis, tak tuplem!

          Pritelkyne ma ne jednom kole celkem levne panske WTB Speed V. Na druhe kolo jsem ji koupil damskeho Spesla s dirou. Na Speslu (i kdyz neni tvrdy) si bez kratasu s dobrou vlozkou po par kilometrech stezuje, kdezto na WTB treba i po 100 km celodenniho jezdeni ne a to bez ohledu na kvalitu vlozky v kratasech.

          Rozhodne bych predem vyloucil sedla s vystouplymi gelovymi polstari (ty uz se snad zaplatpanbuh ani nedelaj), svy a vselijakymi vysivkami.

          0 0
        • Jane  

          Na SLK jsem se taky dívala, ale zdá se mi, že ta díra je dost úzká – jako možná to stačí, nevím… Moje Aero (viz obr) mělo otvor přeci jenom širší a předchozí sedlo z Meridy mělo jakejsi žlábek a taky to bylo v pohodě. Akorát snad upřesním problém se SLR XC – to sedlo mě netlačí, ale vyvolává nepříjemné tření kůže/chlupů a jak se k tomu přidá pot, tak ta kůže je potom nějaká podrážděná a není to dobré…

          0 0
          • Gorgov  

            chlupů? to snad ne!

            0 0
            • Hnoj  

              Eh, tak to je síla..

              0 0
              • Martinaa  

                ahoj. Teda na tý fotce bych se tě fakt lekla, kdybych tě neznala…:)

                0 0
          • Loner  

            No, my „hobby kluci“ si dlouho namlouváme, že správné sedlo je skořápka a má aspoň trochu „závodní“ tvar a nakupujeme různé jiné nesmysly bez a s dírou aby nám posléze stříkalo bahno do zadku, nejlépe do 250g nad 2200 Kč, abychom po desetiletích ježdění přistoupili na rozumný kompromis, na kterém se dá sedět deset hodin přes čtyři průsmyky, může na něho pršet a můžeš ho opřít bokem o skálu. Kdo meprožil a neutratil za sedla již dost penízků aby se poučil z vlastních chyb, beztak neodolá a zase zkusí další skořápku v kombinaci se zaručeně tlumící karbonovou sedlovkou. Tak zkuste holky něco měkčího, lepší je zapařit a vyvětrat než otlačit a zkrvavět. Zdar a dobrou volbu aspoň napotřetí, dyť jiní čekají nato, až si vaše odložené sedlo koupí v Bikezone Bazaru.

            0 0
            • Gorgov  

              tak s timhle musim jedině nesouhlasit, pokud na tom kole jezdíš víc, vetsinou ti bude vic vyhovovat neco tvrdsiho..

              0 0
            • Polka  

              Ma skoro rok Gobi a prdl sem ho aji na zimaka, pac by jinak moje prdel poznala stredovek :-) Je to individualni jako se vsim ostatnim.

              0 0
          • Martula  

            Šmarjajosefe…to bych nejraději nekomentovala..tak si voz sedlo s otvorem..dyk se to nedá číst… :) ale jinak všechno v dobrým..

            0 0
          • pos3k  

            zmer si sedaci kosti (viz specialized), slr je hodne uzky a zeny maji vetsinou kosti dal od sebe

            0 0
          • Peslezedirou  

            nepříjemné tření kůže/chlupů

            sorry, že jsem drzej ale tak si ji ohol, ne? V lékarně se dá koupit lékarenská vazelina, která se dá použít na tyhle citlivé partie.

            0 0
      • rock  

        Absolon asi ví, proč vozí SLR XC Gel Flow

        Promiň, ale nemohu si nerýpnout. Absolon má s největší pravděpodobností ty citlivé partie těla, které přicházejí do styku se sedlem, poněkud (poněkud víc, řekl bych) odlišné od těch Tvých, takže co vyhovuje jemu …

        0 0
        • Gorgov  

          asi poněkud hodně víc:)

          0 0
        • Peslezedirou  

          Jo, protože Absolon má koule a pindíka :o)

          0 0
          • rock  

            Na vlastní oči tu jistotu nemám (a vlastně po ní ani netoužím), ale „Blahoslavení, kteří neviděli a uvěřili“ (Jan 20, 19–29) … :-)

            0 0
      • Martinaa  

        tak zítra jdu prubnout Fízika Gobi, doufám, že brzo najdu něco pohodlnýho…

        0 0
    • RomanH  

      Fizik Vittese www.progresscycle.cz/firma.asp?…

      Zena ma lonsky model s Ti vzpěrami a nemuže si jej vynachvalit, podobne i dalsi 2 kamaradky.

      Ale kazda prdel je jina … :o)

      0 0
      • Luka  

        no, presne tak, kazda prdel je jina… ja se vitesse s titanem a twintech gelem budu na jare zbavovat… pujdu do speshlu.

        0 0
        • ada  

          tak tak, vyskusala som uz dost sediel a mam pocit, ze moj zadok ma sancu uz len s BG od Specialized. Akurat Jetta zhanam uz 3mesiace a vraj nova varka bude az v marci :-( Je drahe ako slak, ale sedlo je bohuzial komponent, ktory vie s krasnej vyjizdky urobit hotove peklo. Na rok 2007 je este sikovne sedielko Ariel-je viac bikove, nieco podobne ako Rival. Ten ma moj chlop, super lahunke sedlo-fakt sa na tom slape inak, ked su podoprete sedacie kosti, ale pre mna to ma maly zliabok.

          0 0
    • jipík  

      Přesně tak, některé sedne jedno a jiné zase to druhé www.ebikeros.mcmagic.net/…IMG_0080.htm chce si to vyzkoušet, já většinou když sednu na půjčený kolo tak hned mu komentuji to je dobrý sedlo pěkně se sedí a nebo naopak a adolestcentní dcera mé přítelkyně ta je tak geniální, že to komentuje ještě dřív než si sedne, tu si pujč a můžete jít nakupovat s určitě zaručeným výsledkem, (no ale s jakým). :-)

      0 0
      • Martinaa  

        doufám, že tak velký sedlo nepotřebuju:-D

        0 0
    • Luka  

      jestli chces… muzu ti nekdy pujcit na osezeni vitessko… bohuzel, ted nemam ram, ale az bude, muzem se domluvit a treba se projet… nejdriv ovsem za par tydnu.

      0 0
    • BB  

      na sedla téhle firmy jsem slyšel jenom chválu a specielně tohle je pro ženskou www.wtb.com/…peedshe.html hodlám pořídit pro svoji ženu a podotýkám, že se ji nechci zbavit

      0 0
      • scret  

        jj,prej WTBecka jsou hodne dobry…

        0 0
        • dr.Torment  

          si pis, osobne mam WTB Rocket V Comp a me sedi skvele, ale je to individualni. Navic ta sedla jsou za babku, oproti jinym vyzdvihovanym znackam ve stejnem segmentu.

          0 0
          • scret  

            ty zakladni jo,ale pak ty topmodely jsou taky cca za 2,5 ne?

            0 0
            • dr.Torment  

              To jiste ano, ale Top treba od Selle Italia je za jinou vatu ;o)

              0 0
              • scret  

                to jo:)ale zas jsou trochu uz jinde,to uz jsou vetsinou jenom karbonovy skorepiny… to moje (viz.profil) kostovalo trojku,ale bila je bila:))))

                0 0
                • dr.Torment  

                  No trojka za 60g uhlikoveho vlakna, dm kuze, par svu me osobne prijde dost, ten Rocket ma trubky z eastonu a perfektni zpracovani, ale tak, kdyz kupujes mercedes take nekoukas, ze blinkr te stoji 5 tacu, ze? Me slo jen o to, ze pokud nekdo hleda sedlo na bezne jezdeni, nemel by se nechat zlakat znackou, ale nechat vyber na sve citlive prdelce ;o))

                  0 0
      • jonys  

        Moje má to gelový (Speed She Gel,tuším) a spokojenost.Akorát já bych potřeboval,aby kromě pohodlí mělo ještě jinou funkci…a já měl večer po vyjížďce klid… :-))

        0 0
    • Peslezedirou  

      Přítelkyně jezdila nějaké dámské authot, běs a bída, potah byl sešitý z několika částí, šev byl moc vystouplý a tlačil. Dostala klasiku Fizik Vitese v cr-mo verzi a jezdí se ji na něm o mnoho líp, děláme výlety do 100km.

      0 0
    • vlk  

      No znám holku co jezdí wtb speed.Ale zase jezdí max 50km.Ale neztěžuje si.Kamoši si na wtb obšas stěžují, že jim vadí švy.Obecně bych se podíval po specialized.Všude o tom jejich programu pro ženy čtu, ale popravdě jsem ještě od nikoho nedozvěděl praktické zkušenosti.Ale asi bych to zkusil.Přítelkyni sedí můj flite titanium trans am-ale také na něm nejela víc než 30 km :o( Obecně jsou to sice pánská sedla, ale zase ty ty trans am jsou trochu širší a placatější a mají , tak by to mohlo ženám sedět.Také se dají sehnat v různých šířkách, podle toho jakou máš pánev. Asi bych si někde změřil ty kosti, ale nevím, když v obchodem u nás nemaj ty specialized podložky, jak to změřit.Že by sednout do pískoviště.Těžko říct, já to nikdy neměřil.Na svou správnou šířku sedla jsem přišel postupným testováním sedel co sem měl.

      0 0
      • RomanH  

        No vidis, a ta moje pokazde, kdyz zkusi moje kolo, prohlasi, jak muzu na takovem hroznem sedle vydrzet (Max Flite Trans AM) :o)

        Takze, Marto, zkouset, zkouset a zkouset.

        0 0
        • vlk  

          No to jen dokazuje, že každý máme jiný zadek.A že je třeba zkoušet a zkoušet.Základem bude mít tu správnou šíři na svoje pozadí.Zkouknul jsem ten Tvůj model na netu a vypadá to že bude oproti mému akorát o něco širší a uprostřed vypoulenější víc nahoru.

          0 0
      • Martinaa  

        myslim, že mi nic jinýho nezbude a taky budu testovat.Snad to zadek přežije a já s nim:D

        0 0
    • kacacka  

      ahoj…ja tohle řešila na jaře a mám fizika model aliante a je parádní…sehnala jsem ho za 2500, ale ta investice se fakt vyplatila…navíc měli bledě modrý a to se nedalo odolat…jo a diru v sedle nedoporucuju…mokro v rozkroku nám holkám nedělá dobře :)))

      0 0
      • vlk  

        Ted já furt nevím o čem to s tou dírou v sedle mluvíte.Vždyť se ní ani voda nebo hano nedostane.Také odkud- v místě díry v sedle mám se spodu zámek sedlovky.Od předního kola to až pod sedlo nedošplíchne.A komu by se tam náhodou dostávala voda ze zadního pláště (což není můj případ), tak si hodí podsedlovou brašničku.Spíše bych se zaměřil na šíři toho otvoru.podle mne moc široké dobré nejsou-pak je málo materiálu na stranách a tlačí to.Já tam mám delší uzší.Netáhne, voda nešplíchá.prostě jakoby tam nebyla.

        0 0
        • Jane  

          Taky nevím… Měla jsem díru širší a v poho. A jak na sedlovku přidělám blaťák, tak se tam ta voda od zadního kola nedostane a ani v mrazu sedlem netáhne. No a pokud blaťák nemám a začne náhle více pršet, tak je to beztak jedno, protože po pár metrech je vložka kraťasů od zadního kola stejnak mokrá, v tretrách potopa, tak co… Teď mám sedátko bez otvoru, akorát se více zapařuju a není to ono, takže příští bude asi toto – viz obr.

          0 0
          • Gorgov  

            Ještě by to chtělo rozepsat se o tom zapařování a třeba prihodit nějakou fotku „jen pro silný nátury“ :-D

            0 0
            • Splinter  

              LOOOL :-D

              0 0
            • Martula  

              Takovou „holku“ nechápu…

              0 0
              • Jane  

                No nic… Sem fakt nemá cenu psát......:-((

                0 0
                • Gorgov  

                  nenech se odradit, takovýhle věci sem piš! Mě to nevadí, rád se zasměju. A přemejšlej o tý fotce ;)

                  0 0
                • Martula  

                  Já to nemyslela nějak zle..jen bych napřed uvažovala jakým způsobem to podám…;)

                  0 0
          • Peslezedirou  

            Fakt nemůžu, vždycky když čtu nějkej příspěvek od tebe na téma sedlo s dírou tak se chlámu, zní to prostě divně. Raději nebudu citovat :) Asi sem divnej

            0 0
            • Jane  

              No když 90 % bikeforistů preferuje sedlo bez díry, tak to možná doopravdy zní divně :) Ale ne, já tady už o sedle psát prostě nemíním. Je to natolik individuální záležitost, že je „zbytečné“ někomu něco doporučovat. Akorát mohu říct to, že MNĚ sedlo SLR XC zkrátka nevyhovuje a na kole s ním do budoucna nepočítám, přičemž mu nemůžu upřít perfektní dílenské zpracování… Nic víc, nic míň.

              0 0
              • Peslezedirou  

                Takto si nepochopila, ale možná, že je to tak lepší :) Ale přeju hodně štěstí při výběru SEDLA :)

                0 0
                • Gorgov  

                  :-) tohle je snad větší prdel než vtip dne…

                  0 0
              • Gorgov  

                Já se smíchy poch…:-DDD -určitě myslel přesně to! cvak cvak…

                0 0
    • Martinkaa  

      Tak se divam, ze mi tady nekdo krade nick ;-)

      0 0
      • Martinaa  

        to jsem fakt netušila, sorry:)))

        0 0
        • Martinkaa  

          No co nadelam :-))

          0 0
          • Splinter  

            Volej admina. To pude změnit;).. Je to hrozně podobný. Si vás budu plést:)

            0 0
            • Martinkaa  

              Nebudes, neboj. Podivas se na muj obrazek v profilu a hned budes vedet :-). Sak me znas, ne? :-) Ja se podivam na tvuj obrazek v profilu a hned vim, ze jsi ten Splinter, co jsme spolu dojizdeli Selu :-))

              0 0
              • Splinter  

                Na tom poli se mi ještě jelo fajn… Ale ten závěr na Helfštýn to byl děs.. Křeče sou potvory.. Neměl sem nic najetý:( Ale na jaře jedu zas;) Doufám, že se potkáme i mimo trať..

                0 0
                • Martinkaa  

                  Jako myslis nekde v prikopu jo? :-)))

                  0 0
                  • Splinter  

                    Neee:-) Třeba na hradě;) Už se tam těším, akorát doufám, že nějak ujedu tomu špuntu nad lomem… Drtič byl taky fajn, mlj první:)

                    0 0
              • vlk  

                A já si hned říkal, že sis odstranila fotku,když jsem myší najel na to jméno a ejhle on je to někdo jiný.

                0 0
                • Martinaa  

                  promin, nechtala jsem ti v tom udělat zmatek:)))

                  0 0
                  • Splinter  

                    Navíc se jmenuješ stejně jako kamoška.. Hrůza :o)

                    0 0
                    • Martinaa  

                      co je na tom hroznýho?Aspoň si zapamatuješ moje jméno:)

                      0 0
                  • vlk  

                    V pohodě, není se za co omlouvat.Teď už vás rozeznám.

                    0 0
          • vlk  

            No když jsem poprvý odpověděl, tak jsem si také původně myslel, že odpovídám Tobě.Podle všeho tu existuje Martina, Martinaa, Martinka a Martinkaa :o)

            0 0
    • Martinkaa  

      Jinak na tema damske sedlo uz jsem se rozepsala tady, tak si muzes pocist ;-) www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…

      0 0
    • oxyaction  

      Holky buďte rádi,že nemáte prostatu.

      0 0
      • jonys  

        No,to není zcela přesné…ženy mají žlázu, která je jakousi obdobou prostaty čili mužské žlázy předstojné. Dokonce je nazývána ženskou prostatou.

        0 0
      • Luka  

        chlapi, budte radi,ze si na nem nesedite… a ze si ho neodrete… takovy blby sedlo, blba plina a dlouha vyjizdka nedejboze v desti bez blatniku zenskou odrovna …na jeden dva asketicke tydny u mekdonalds… :/ neni nad kvalitne odreny „periferni zarizeni“… Pak ustupuji veskere financni zabrany. Kvalitni sedla, kvalitni pliny… neni jina rada. Hlavne aby sedlo sedlo. Jinak si holky koledujou o ledacos… od necitlivosti po ruzne krevni srazeniny atd atd… Holky, hyckejme se!

        0 0
        • oxyaction  

          Hodně pomůže sklon sedla,předek hodně pod úroveň zadní části sedla.Ty pánevní kosti se otlačí a pak si to nechají líbit.Horší je,že potom spočívá větší nápor na ruce.

          0 0
          • Luka  

            sklon sedla: prave. zjistila jsem, ze nejdokonalejsi a nejidealnejsi pro me je sedlo naprosto v rovine a sedet presne v te mirne prohlubni. problem byl nejdriv se sedlovkou hokejkou, ktera si ledabyle „skripla“ behem jizdy a nepozorovane zmenila polohu sedla. A nejen ze se to projevilo na onech mistech, ale hlavne bud me bolely ruce (z toho ze jsem se od riditek jakoby odtahovala silou), nebo zada (kdyz jsem se zase pritahovala). Rovina je dobra. a rovnej zamek se dvema sroubama na sedlovce tez :))

            urcite budu zkouset dal. fizik co mam je sice zatim to nejlepsi co jsem mela, to nepopiram, ale proste vim, ze tam nekde na me ceka ten pravy…ehm… to prave sedlicko :D

            ps: kdyz sedlo das predkem dolu, sedis na kostrci a na hyzdich, coz bys nemel(uz vibec ne pokud si nekdy absolvoval zlomenou kostrc), a hlavne jak se ti zmeni sklon tela, tak prave damske soucastky jsou nejvic v kontaktu se sedlem. Idealni je skutecne sedet na sedacich kostech a pokud mozno na rovnem podkladu. Problem je, ze je na moje kosti je fizik asi ponekud uzky… no… toz tak :)

            0 0
        • rimka  

          Tak to´s napsala úplně přesně. Myslela jsem, že „nepoužitelná“ po jízdě několik dní jsem jen já :-)), nový sedlo mám v plánu na jaře(chtěla bych s dírou) a ráda bych dobře vybrala, jenže se to asi nepozná po pár metrech.

          0 0
          • Luka  

            :) nojo, praktickezkusenosti :) Jak tu nekdo kdysi psal: kdyz budes denne 20km v sedle, zvyknes si i na flasku od piva. ovsem sedlo s gelem je jako cihla obalena hadrem, na to si nezvyknes nikdy. Myslenka hezka, hodna zapamatovani, ovsem pro nas zensky dost mimo. bo chlap resi kompatibilitu pudele vs.sedlo. ale my mame zkomplikovany vyber o dalsi kriteria.

            Nutno rict, ze v sezone kdy jezdim vic, je to v pohode, clovek si zvykne. Ale po delsi pauze nebo po zime je to opravdu sileny.

            k sedlum… ja mam takovou zkusenost, ze sedlo, ktery je pohodlny prvnich 20km se stava utrpenim od nejakych 30km nahoru. Fizik je prvnich X kilometru skoro nesnesitelnej, ale jak se osedis, tak uz ani nevis, ze nejaky sedlo je… cim dyl na nem sedis, tim vic tusis, ze to je to pravy… Takze ja jeste nez BG koupim (a deravy sedlo opravdu chci), tak si ho zkusim od nekoho pujcit… snad to vyjde.

            0 0
    • JMT  

      fizik vitesse

      0 0
    • peky  

      Sedlo je dost citlivá záležitost. Protože budu pro přítelkyni vybírat na příští rok také jedno, bavil sem se trochu na sport-life s pár lidmi. Příští rok by Selle Italia mělo mít pár prodejních partnerů tady po republice, kde si to sedlo můžeš vyzkoušet. Zatím mi říkali že se na tom budou dohadovat. Možná by stálo za to chvíli vydržet a pak se ptát testovat a nakonec koupit. Pořád máš lepší koupit sedlo co ti bude sedět za nějakých 1500 než dvě sedla uplně na prd za 700 co tě budou tlačit.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce