• Luker

    Jsou tady nějací bikeři kteří posilují i jiné partie než nohy? Chtěl bych se přes léto trochu vyrýsovat, ale nevím jak začít, takže by se mi hodily rady, cviky, pravidla podle kterých se řídit apod. Nečekám od toho žádné extrémy, ale rád bych chtěl zlepšit svůj fyzický stav a přes léto bude čas, tak proč ne.. :)

    0 0
    • Georrge  

      určitě se tu najdou. A jak začít? Co nejrychleji a bez zbytečnýho přemýšlení, ale to je na tom dycky to nejhorší, donutit se zvednout a jít tam :D

      0 0
    • Senoy  

      Mrkni se do historie. Tohle téma už se tu probíralo mnohokrát.

      0 0
    • tux  

      Koukni sem > http://www.cviceni-doma.cz/cviky/

      0 0
    • Ondry  

      No první se má nabírat ať je co rýsovat?! Jinak pokud nemáš dobrýho trenéra tak nevím jestli nějakou poznatelnou změnu stihneš aspoň do konce prázdnin, možná jsi ten typ co nabere jen šáhne po čince pak to třeba stihneš.

      0 0
    • vasek80  

      Posiloval jsem 7 let od 18ti do 25ti 4× týdně bez přestávek. Maximálně jsem týden vynechal, když jsem marodil a byl na letní dovolené. První rok to jde celkem pěkně nahoru Já nabral z 63kg asi na 72kg. Druhej rok na 75g a pak to šlo pomalinku. V 25 jsem měl 82kg. Pak jsem začal dělat jiné sporty a k posilovně se vracel v zimě. Nejvíce jsem měl loni v létě 86kg. Od té doby jsem v posilovně nebyl, spadl jsem na 78, mladá říká, že jsem vyhublej, ale je mi to fuk. Už se nechci tahat se svalama na kole.

      Jo a v posilovně se dobře nerýsuje. Rýsuje dietou na klidně na kole.

      0 0
      • Georrge  

        s tím rýsováním nesouhlasím tak docela, líp se sice hubne na kole, to jo, a je to důležitá část rýsování, ale ve fitku zase potřebuješ vybudovat tvar svalu rýsovacími cviky, a navíc bys měl zachovat rovnoměrné namáhání svalů, tedy né jen jezdit na kole a necvičit, ti pak z těch ruk nic nezůstane. Nejlepší je to zkombinovat, ale to sežere strašně času.

        0 0
        • vasek80  

          Ale v posilovně tuky nespálíš, pokud tedy nebudeš jezdit na rotopedu.

          0 0
          • Georrge  

            no a na kole ti zase nenaskacou bicaky :D musi se to kombinovat. Jinak pokud zeres vic bilkovin a omezujes cukry a tuky, tak se da dobre zhubnout a spalit i ve fitku.

            0 0
        • AsiJura  

          Nedejbože, když to chceš dělat pořádně, a tak dodržet tréninky, stravu, spánek, plus kolo, osobní život, práce, no člověk má pořád co dělat.

          0 0
          • vasek80  

            Copa o to, ta posilovna je na čas sranda. 90 minut ve fitku i se sprchou, to je oproti najíždění km na kole chvilenka :-)

            0 0
            • AsiJura  

              Jo samotná posilovna jo, ale k tomu 5–7 jídel denně a tím nemyslím Bebe brumík, k tomu těch 8h spánku, a já nakole jezdím spíše celodenní projížďky, takže času na ostatní věci moc nezbývá, přítelkyně je prozatím tolerantní ale to bude asi čerstvostí vztahu, do budoucna se to bude muset pořešit.

              0 0
    • VzB  

      ano, jsou tu i takový, ale prvně o sobě musíš něco prozradit ;) třeba kolik vážíš, jak dlouho cvičíš, co kromě toho děláš za sport, jak jsi na tom se stravou atd…

      Jinak pokud chceš odstranit tuk tak se to nejlépe provádí úpravou stravy (jídlo 6× denně, správná skladba…), aerobní aktivitou a dobré je mít nějakou tu svalovou hmotu nabranou – čím víc svaloviny tím větší výdej energie i v klidu.

      Je to téma na delší diskuzi a pokud to chceš brát aspoň trošku vážně tak s tím nechoď na bike fórum, ale weby o kulturistice (ne, že by tomu uživatelé BF nerozumněli, ale pokud budu chtít poskládat kolo taky nepůjdu na ronnie.cz, že jo…)

      0 0
      • AsiJura  

        Tahle opačná logika(kolo na ronnie) mi příjde úsměvná, nenapadlo by mě se tam ptát na funkci vidlice, ale tady na bfku je to asi tak příátelské prostředí, že to lidi berou jako nějaký thinktank, kde se dozví jakou koupit sekačku, auto, repro, foťák a podobně a nikomu už to nepřijde divné:)

        0 0
        • nox159  

          problem bych hledal hlavne v tom ze na ronnie mu do toho nebudou schopni nacpat to kolo…

          0 0
        • VzB  

          jasně, já s tím taky nemám problém, jenom proč objevovat objevené?

          ale ať teda hodím i něco přínosného a konkrétního: http://kulturistika.ronnie.cz/…ve-vlny.html

          0 0
          • AsiJura  

            už jsi to zkoušel? chystám se na to skoro půl roku, ale pořád jsem se k tomu nedostal a teď na léto byse to hodilo. Tak jestli to fakt tak funguje, tak bych do toho šel, stravu si jsem schopný hlídat poctivě, tak by to nebyl takový problém, akorát bych musel omezit nějaké dlouhé vyjížďky.

            0 0
            • VzB  

              přímo tohle zatím ne, na mě je to moc náročné na čas/přípavu/ná­kupy/finance atd. (prostě se mi nechce :D ), ale několikrát jsem úspěšně jel nízkosacharidovku a toto by mělo fungovat ještě líp

              0 0
            • black.horse  

              Mám osobní zkušenost s vlnama z doby kdy jsem ještě jezdil aktivněji a chtěl shodit a vyladit formu a za mě super… Samozřejmě že v danou chvíli šla výkonnost a síla dolů vlivem diety, ale splnilo to účel a hubnul jsem tehdy celkem dost a celkem řízeně 1–2kg týdně. Vážil jsem se denně ve stejnou dobu a ve stejném stavu a stejně tak jsem si přesně vážil jídlo a zapisoval vše do tabulek = výsledek toho bylo, že jsem si ověřil na sobě co na mě fungovalo a co bylo jak přínosné a pomohlo mi to držet dietu pod kontrolou. Nutno však dodat, že každý diety snáží jinak, mě třeba vlny sedly, ale třeba CKD moc ne. Bohužel je mnohdy potřeba vyzkoušet a rozhodnout se dle průběhu a výsledků zda to tělo snáší a zda to přináší kýžený účinnek…

              0 0
        • Frostty  

          Jo, taky uvažuju že založím téma „nejlepší vysavač“ :o).

          0 0
          • nox159  

            zaloz, taky shanim ale nejaky vysavac jak epikon TT ;-)

            0 0
          • ZuzicK  

            Pár ženskejch tu je :-) Já doporučuju centrálního psa – Husky ;-)

            0 0
    • KRAJIC  

      Dělej kliky a shyby na hrazdě – nadhmatem pěkně na šířku. Tím nic neposereš a jsou to geniální a superúčinné cviky, pokud je neojebáváš. Nezapomeň na břicho – musíš to jet tak, že max při 15 opakování máš pocit, že ti ten bachor shoří a imploduje – pokud sebou budeš švihat jak blázen a uděláš 100 opakování, tak je něco špatně a břicho zabírá minimálně.

      0 0
      • nox159  

        resim jak dostatecne zatizit bricho pri cviceni doma a zatim jsem zadny doby cvik nenasel… mas nejaky tip?

        btw: maji smysl staticke cviky na bricho?

        diky

        0 0
        • Georrge  

          staticke cviky smysl maji, idealni je kombinovat je s temi klasickymi. Jinak dost ucine je cvik, kdy lezis, ruce mas natazene za hlavou a najednou zacnes zvedat nohy i ruce s trupem, tedy odlepis nohy i trup ze zeme a zustanes na zemi jen zadkem, nohy pritahujes k rukam, silove, ne svihove. No a pokud je i tohle pro tebe nenarocne, tak zkus cvik co delal rocky, lehni si, zvedni nohy a spodek zad do svicky, zapri se o neco poradne rukama (idealni zebriny ci pevna lavicka) a pomalicku spoustej nohy i s trupem dolu a dopredu od tebe (nohy musi byt v rovine s trupem!! nesmi se ti propadnout zadek) a pak je zase pritahni zpatky. Jak moc nohy spustis zalezi na tom, jak silne mas bricho, mel bys byt schopny je pak zase pritahnout. Je to hodne narocny cvik.

          A jeste je tu moznost si pred brichem dat nejaky cvik na bocni brisni svaly, ty pak u cviku na predni bricho budou unavene a budes tedy vic zapojovat a zatezovat predni svaly.

          vsechno to delej s zinenkou nebo s necim mekym pod zadama, at si neotlacujes obratle a nenicis si zada. A vsechno silove, svihove cviceni zatezuje zada.

          0 0
          • nox159  

            zrovna u toho cviceni ala rocky me chytaly zada i kdyz jsem to delal pomalicku, tak jsem se na to vykaslal… (mozna jsem delal neco spatne ale nevim co…) zase se do toho pomalu pustim…

            jinak dost se da delat i s gymnastickym balonem to je celkem i sranda…

            0 0
            • Georrge  

              cviku je mrte, chce to zkouset, ale hlavne to nevzdat po prvni serii, nektere cviky ti sice nemusi sednout (treba kvuli zad, taky s tim mam obcas problemy), ale u jinych se treba projevi efektivita az po tom, co se lip naucis techniku a spravne zapojovani svalu.

              Taky asi neni moc dobry drtit jeden cvik do mrtva, pac potom kdyz uz bricho nemuze tak zapojujes dalsi nezadouci svaly a muzou te pak vic bolet ty zada, spis je lepsi vic cviku s tim, ze zacnes nejakym tezsim, a pak prechazis na lehci na kterych se dojedes. A tim ze menis polohu si ty zada az tak nezatezujes, aspon u me to tak funguje. Idealni tezky cvik abys citil ze zatezujes bricho, lehci cvik aby te bricho zaclo palit, a pak to dorazit na statickem cviku.

              0 0
            • KRAJIC  

              Klidně i sedy lehy se zaháknutýma nohama, ALE! ne že si u toho úplně lehneš a úplně sedneš. Nejnižší poloha těsně před lehnutím a nejvyšší tam, kde ještě pořád zabíráš – pěkně pomalu nic švihem. Ještě je dobré zvedat nohy třeba když visíš na žebřinách, ale je to dost o technice – taky platí minimální švih – prostě musíš cítit to břicho a ne bolest v zádech atd.

              0 0
              • Georrge  

                k těm nohám bych dodal, že je lepší mít nohy skrčené a snažit se v horní poloze zvedat pánev, čili tlačit kolena co nejvíc k hrudi. Nenutí tě to tak švihat a díky té koncovce je to možná i účinější, než s rovnýma nohama.

                0 0
              • nox159  

                se zahaklyma nohama na sikme lavici s cca 10–15kg zavazim na hrudniku ( zkousel jsem i za hlavou) se dalo ale v pisilovne , doma tu lavici nemam a kdyz jsem pridal vetsi zavazi tak jsem zas citil zada… asi delam neco blbe… :(

                0 0
      • Luker  

        dík za tip, něco takového jsem měl na mysli..

        0 0
    • Meluzina  

      nedej na zdejší „dobré rady“, které se od sebe vesměs dost liší:-) dojdi do posilovny, kde mají trenéra a nech si poradit… jo, na idnesu tuším psali, jak dobrého trenéra poznáš, pokud si vzpomínám, tak se tě má hodně ptát, a to především na případná omezení plynoucí ze zdravotního stavu..

      0 0
      • nox159  

        „na idnesu pisou“ :)

        btw: ty mas taky profi vyzivovou poradkyni a vysledky zadne jestli se nepletu ne? ;-) takze ani ten trener nemusi byt vyhra ale samozrejme muze pomoct a ne malo…

        potom je to zas otazka penez na to abych mohl s trenery trenovat to co bych chtel delat, potreboval bych vic penez nez si vydělam…

        0 0
        • Meluzina  

          tak už přestaň chodit za profíky do gay klubů a třeba ušetříš:-)

          0 0
          • nox159  

            jakou to ma souvislost s tematem? ;-)

            0 0
            • Georrge  

              zadnou, ale chtela te urazit :D cpt. out.

              0 0
              • Meluzina  

                „na to abych mohl s trenery trenovat to co bych chtel delat, potreboval bych vic penez nez si vydělam…“

                1/ buďto má na výběr pouze z velmi drahých trenérů, což neodpovídá těm „normálním“

                2/ velmi málo vydělává

                0 0
                • nox159  

                  kolik das „normalne“ za hodinu treninku s trenerem? dekuju

                  ( pocitej jak „pronajem plochy“ tak cas trenera )

                  0 0
                  • Meluzina  

                    to fakt nevím, mně poradil trenér zadarmiko:_) to víš, kouzlo osobnosti, ale buď v klidu, tebe se to netýká:-)

                    0 0
                    • nox159  

                      rikas neco o „normalnich“ trenerech a pak o cene tak se vyjadři… dekuju :)

                      pokud pujdes hrat tenis tak s tebou bude trener trenovat zadarmo a kurt zaplati taky on? ;-)

                      0 0
                      • Meluzina  

                        tenis nemohu a ani nechci, díky

                        0 0
                        • nox159  

                          tak rekni cokoliv s cim mas zkusenost :) pokud nejakou vubec mas…;-)

                          0 0
                          • Meluzina  

                            zlatíčko, to by se sem skutečně nevešlo, kromě toho nevím, proč bych měla podobné věci zveřejňovat, nech si zajít chuť, ano?:-)

                            0 0
                            • nox159  

                              tak mluvis tady o normalni cene trenera tak by mi stacilo abys mi rekla jaka je ta normalni cena osobniho trenera na hodinu vcetne pronajmu prostoru :)

                              0 0
                    • Georrge  

                      jde o to jestli ti trener jen poradi, nebo je po celou dobu cviceni s tebou a kontroluje te. Me taky poradi zadarmo, ale jestli chci aby se mnou celou hodku a pul cvicil, tak musim zaplatit… a myslim ze to tak bude skoro vsude. Jenze aby se clovek veci neznaly naucil posilovat tak mu nestaci, aby si jen nechal poradit, ale aby ho nekdo kontroloval.

                      0 0
                      • Meluzina  

                        první dvě lekce mne kontroloval, pak to bylo zbytečné, chodila jsem už před lety a teď se k tomu vrátila…

                        0 0
                • Georrge  

                  3/ má i jiné záliby, koníčky či výdaje, a nemůže všechno vrazit do kvalitních trenérů, posiloven a žrádla.

                  mimochodem tvoje odpověď vůbec nevysvětluje ten gay klub…

                  0 0
                  • Meluzina  

                    gay klub je to asi nejdražší, co mne napadlo, toť vše:-) ale určitě existuje i spousta dalších, stejně drahých nebo dražších věcí… :_)

                    0 0
            • treatt  

              Koukám, chvíli sem nechodím a už jsem mimo obraz :)

              0 0
      • Georrge  

        spis naopak, dobry trener se na tebe podiva a je mu jasne, co mas za sebou a co pro tebe bude vhodny, zepta se te akorat na par dulezitych veci :)

        0 0
        • Meluzina  

          jo, koukne a zjistí srdeční arytmii podle úhlu, který spolu svírá prsteníček a palec, co?:_):-):_)

          0 0
          • Georrge  

            zdravotni stav a zpusobilost patri mezi ty dulezite otazky. A probirat to do nejakych detailu je zbytecne, pokud to nedelas profesionalne.

            0 0
      • JMT  

        Osobne si teda myslim ze tady najdes rozumnejsi nazory nez na idnesu, kdyz si odfiltrujes par, uz na prvni pohled vypadajicich hovadin.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.