Posileni imunity - nachlazeni, chripka

99 nepřečtených
  • Lance

    Co delate pro posileni imunity? Protoze ja at se setrim jak se setrim jsem zas nachcipany a to na kole nikde nezastavuju,ale hned po prijezdu sprcha a suche hadry. Mate nekdo podobne problemy? protoze ja vzdycky podzim,jaro, jsem nachcipany jak svina, je to vzdycky tak tyden,ale celkem me to uz sere! samo, ze marodka neprichazi v uvahu dokud dycham (vim, ze muzou byt problemy:), ale kdo jde marodit s kazdym nachlazenim, sorry za off topic

    0 0
      • Lance  

        dik, se priznam, ze tentokrat jsem vyhledavani nepouzil

        0 0
    • easyrider  

      Chtěl jsem založit podobný thread :) V sobotu prostě musim jet závod (tradiční kultovka), ale ještě předevčírem zvýšená teplota :( Co dělat pro co nejrychlejší zotavení?? Já aspon zůstal doma a nechodim do školy… Ikdyž od zítra už fakt musim. Jinak mam taky problém s angínama-jak přijde trochu chlad už můžu počítat s antibiotikama… :(

      0 0
      • Lance  

        mi uz z toho hrabe, pred mesicem nachlazeny mirne, takze bez kola, pak dve nedele kolo . pohoda a ted nachcipany jak svina, strepsils, paralen plus, ale jak predejit tomu abych to musel vubec kupovat?

        0 0
      • racker  

        No, být tebou, ten závod bych si rozmyslel… Jinak pro tebe i pro ostatní v této diskuzi doporučuju fyziologickou poradnu Dr. Vojtěchovského na www.kpo.cz, konkrétně článek „Polámal se mraveneček“ To, co tam píše, má nejen hlavu a patu, ale obsahuje i konkrétní rady a vysvětlení. A navíc je to napsané docela čtivě…

        0 0
    • maxtor  

      Máme u nás čajovnu, kde majitel mýchá nějaký čaj proti chřipce – je to směs několika bylin a musí se do toho přidat ještě při prípravě mletý zázvor. Chutná to hnusně, ale pokud člověk v počátečních příznacích chřipky nebo jakohokoliv nachlazení tohle 2× denně pije, je za vodou. Mě zkolila chřipka snad každý rok a byl jsem několik týdnů nepoužitelný. Už skoro 3 roky jsem však nemarodil ani jeden den, tak to asi funguje. Dělám si ho hned, jak cítím, že na mě něco leze.

      0 0
      • Lance  

        jak se to menuje? ze bych se poptal v okoli

        0 0
        • maxtor  

          Nijak – není to nic, co by se dalo v obchodě v nějakém spešl balení koupit. Ten člověk je machr a mýchá to. Bratr se s ním zná, tak zkusím zjistit podrobnosti a dám to sem. Na pohled to vypadá jako taková šedá kůra s něčím blíže nespecifikova­telným.

          Prý ale stačí i samotný zázvor – koupíš ho jako mleté koření, asi půl lžičky zaleješ tak půl litrem vařící vody a luhuješ tak dlouho, dokud to není pitelné, nezcedíš a piješ. Není to nic moc, ale pořád lepší než prášky.

          0 0
          • Martin  

            na nachlazení je taky dobrý tzv. záhrobák. lapsang souchong + pu-erh. obojí jsou silné černé čaje, navíc pu-erh obsahuje plísňovou kulturu ⇒ přírodní antibiotika. akorát pozor na chuť – lapsang je „vyuzený“ v kouři borovicového dřeva a pu-erh je docela nechutnej. pu-erh si s kamarádem vozíme v termosce, když v zimě chodíme po horách. může se luhovat libovolně dlouhou dobu a pořád má stejné účinky.

            pro „máčky“ existuje tibetská varianta přípravy s máslem, mlékem a solí.

            s tím zázvorem taky souhlas, zázvor je rovněž vynikající přírodní lék. já osobně ho preventivně používám jako koření do všech jídel, kam se chuťově hodí.

            0 0
            • easyrider  

              Není zázvor třeba v hašlerkách?

              0 0
            • Martin  

              jooo, eště sem si vzpomněl – Aloe Vera. pro fajnšmekry se dá udělat výluh v alkoholu

              0 0
            • maxtor  

              Nene – to, co jsem myslel nemá s pu-ehrem nic společného. Je to nějaká kůra a další přípěsi. Puehr mám moc rád.

              0 0
              • Martin  

                přírodních antibiotik je hooodně. ta kůra, není to Vilcacora? ta má taky hodně pozitivních účinků. cituji z internetu: " Paleta léčivých účinků Uncarie tomentosy je opravdu široká: od protizánětlivých a protimikrobiálních obecně, přes adaptogenní až po protimutagenní (protirakovinné)." a nachlazení je v podstatě zánět. no je pravda, že vilcacora je hnusně hořká, ale oslazená medem se dá pít.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  třeba folio bucco…

                  0 0
                • maxtor  

                  Hořké to není – nebo to přerazí net zázvor. Já to zjistím a dám to sem. Fakt, když se cítím mizerně (naposled na mě něco lezlo před 14ti dny, kdy jsem podcenil oblečení na švihu), tak to uvařím a fakt se mi uleví. Možná by to mohlo pomoct i jiným.

                  0 0
                  • Martin  

                    sám jsem zvědav…

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak jsem to konečně sehnal – recept je: andělila eleuterokok (sibiřský ženšen) lékořice kořen smetánky (pokud jsem něco zkomolil, tak sorry, diktoval mi to brácha po telefonu) Všechno stejným dílem plus zhruba půl lžičky zázvoru. Mě to fakt pomáhá.

                      0 0
            • pelhrimov  

              A není to omezující a zbytečné používat jednu věc všude a pořád? :)

              0 0
      • easyrider  

        Mně chřipka nebere, má specializace je angina. :) Na tu je prej dobrej černej rybíz…no nevim.. Mám teď novou zbraň-včelí propolis. Je to úplně navšechno! :) Tak už to jen doplňuju medem, cibulí, česnekem a zelím-hroznej zásobník Cčka… No … :(

        0 0
    • kolobrnda  

      ja tim driv trpel…jenze tim ze jsem zavedl vice sportu nez jen kolo a to predevsim v zime, tak je to lepsi. pro posileni organismu uzivam jen prirodni „leky“ a to hlavne s obsahem cecka…grep, kiwi, citron…a dobry je tez glukopur…a B vitamin…a do toho vseho pohyb. Dalsi z dobrych vci je castecna lecba homeopatikama…ver at je to psychicky, jak se tvrdi, tak to pomaha :-)

      0 0
    • kankrlicek  

      POužívám Immunal. Je to echinacea v kapkách. Při začátku potíží (opravdu při začátku!) to začnu používat, dávám 2× menší dávky, než je doporučeno, ale 2× častěji. Dodržovat pečlivě pravidelnost.

      0 0
      • pepek  

        Echinacea je asi fakt dobrá, měl jsem pilulky a teď piju denně čaj (jmenuje se : "Na imunitu "). Funguje. Každoroční angíny jsem odstranil česnekem s citronem (Pomačkaný česnek (celý) se zaleje vřelou vodou (plný hrnek) a po vychladnutí se přidá 1–2 citrony . Dávkování: jak okolí snese (1 lžíce až půl hrnku denně.)

        0 0
        • SELMIRA  

          čéče, ten čaj jsem pila taky, ale asi mam na něj nějakou alergii :o( Česnek miluju, owšem s citrónem bych ho nepozřela ani za nic. Blee. :o)) Lepší je v slepičí polívce. :o)

          0 0
          • pepek  

            To stejný mě říkaly moje 3 dámy doma. Ovšem jakmile jim začne být blbě, tak rády přijdou pro lžičku. Např. od té doby, co to známe (asi 8 let) nebyly nikdy nemocný, což je u školních děcek poněkud neobvyklé, že?

            0 0
          • RUMcajs  

            Hmm, ja ho normalne prikusuju, kdyz se divam na DVD. Jo a prave jsem dozral Hawaiskou pizzu, obohacenou kabanosem a potrenou cesnekovou pastou. Musim uznat ze kombinace ananas+cesnek je supr!

            0 0
    • Lance  

      dikes vsem, jeste se chci zeptat, s otuzovanim jako s ledovou sprchou je asi lepsi zacit az v lete ne? ted asi vhodna doba neni co? hlavne ne odkazy na www.otuzovani.cz:)

      0 0
      • kolobrnda  

        otuzovani je dobra vec…hlavne zvolna..ja jsem setrivej, tak malo topim :-)) a mam radsi vlaznou ne uplne studenou vodu…tam uz je potreba hodne vytrvalosti :-))

        0 0
      • maxtor  

        Záleží na tom, co sneseš. Teď asi moc vhodná doba nebude. Mě hodně pomohla parní komora a pak studená sprcha. Nejdřív jsem se málem osypal, pak mi to vadit přestalo a teď se sprchu zásadně studenou (teda skoro).

        0 0
        • Lance  

          tak to ze me se vzdycky kouri:) kdyz vylezu ze sprchy

          0 0
          • maxtor  

            Musíš v sobě hledat skryté rezervy:-) Já dodnes spím při okně dokořán a dokud nebude pod nulou, tak to nehodlám měnit. Ráno je to ale masakr…

            0 0
            • McBlacky  

              já i když je pod, jen si hodím přes deku spacák… ale ty rána :/ a taky kytkám v pokoji to moc nsvědčí :)

              0 0
      • kolobrnda  

        jo a to hlavni…pro dobrou imunitu je nejlepsi MED…davam si ho do caje a zatim dobry…take frtan prave slivovice ranko…ale to tady na morave resime misto paralenu :-))

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Otužování je strašná věc, hlavně, pokud je nedobrovolné. Měsíc máme v pronájmu rozbitou karmu. Hořela poněkud více než je žádoucí, několik týdnů trvala objednávka malého bojleru, pak se zjistilo, že onen malý bojler je příliš velký. Prý je to už je záležitost několika dnů a bud nový, ještě menší bojler. Bohužel e v nájemním baráku nemůžeme obrátit na jiný servis, než s kterým má majitel smlouvu. Během toho měsíce jsem si prošla lehkou virozou a pak i anginou. Začínat s otužováním touhle dobou jednoznačně nedoporučju. :-)

        0 0
      • rasto  

        jakozto zakladak v beroune v roce 1993, mohl bych Ti o otuzovani vypravet sve :-/ pro me otuzovani nehrozi: sprchuju se vecer. otuzovani by me vybudilo tak, ze bych 2 hodiny neusnul… ale mozna to je pro jen pohodlna vymluva :-)

        0 0
    • Krys  

      Pred dvoma tyzdnami som zacal kaslat a soplit. Tak som siel na bajk, dal som si 50km, vsetko vysoplil cestou a na druhy den som bol v pohode. :)) Asi nahoda. Ako prevencia je dobre otuzovanie. Prehnane teple obliekanie a vyhybanie sa chladu imunite moc neprospieva. Ked uz je zle, tak pijem bylinne caje, a zvysim prisun Ca, Mg a C vitaminu.

      Este by som spomenul jednu vec. Vela rokov dozadu som mal casto chripku alebo nadchu (v lete aj alergicku). Ked som sa pocas voj. sluzby pokusal na zaklade toho vytrieskat co najviac ulievania behanim po lekaroch, poradil mi jeden lekar (civilny) nech si dam vyrovnat nosnu prepazku. Nikto ju vraj nema uplne vycentrovanu, ale niektori jedinci ju maju viac vybocenu ako ostatni. To sa potom prejavuje ztazenym vylucovanim soplikov a nasledne opakovanymi ochoreniami dychacich ciest. Tak som to absolvoval – tyzden v nemocnici, 2 tyzdne na lozku v kasarni, 4 posledne tyzdne vojny liecebna v Tatrach. Odvtedy akoby utal. Alergicka nadcha len obcas, ked sa spravne kvetiny a stromy rozhodnu kvitnut naraz. Nadchu mam malokedy a ak vobec, tak netrva dlho.

      Jo a este caj Lapacho, caj Inkov.

      0 0
      • easyrider  

        Fuj, lapačo je hegeš!! :)

        0 0
        • maxtor  

          Jde vidět, že nejsi čajový gurmán – silný puer na tebe!!!

          0 0
          • maxtor  

            Teda pu-ehr nebo jak se to píše!!

            0 0
            • Martin  

              no puer je hustotka… ale v zimě, viz můj post výše, vynikající

              0 0
              • maxtor  

                Já to piju po celý rok – nevadí mi to, ale takový Earl grey – po tom se v zimě můžu umlátit a v létě ani omylem. Jinak spíš střídám zelené čaje.

                0 0
                • Martin  

                  puerek v létě? no to by mě asi kleplo. já mám puerek spojený se zimou a sněhem na horách – on má pekelné povzbuzující účinky. earl grey (černý) je zase pro mě celoroční záležitost…

                  zkoušel jsi zelený earl grey? sencha s eg. silicí, síla jak prase

                  0 0
                  • maxtor  

                    Zelený jsem v této verzi nepil. Ani si to nedokážu představit. Nemusí to být ale špatné. Mě snad nejvíc chutá Chun mee v nějaké vyšší kvalitě (jmenuje se Moon Pallace). Fakt bomba. Ten zelený earl musím zkusit.

                    0 0
                    • Martin  

                      bacha ať ho nepřepálíš, sencha je svinstvo…

                      jenom na okraj – když jsme s kucíma byli křtít mou krosku, tak jsme s sebou na „švih“ vzali třecí misku a právě senchu. sedli jsme v lese na měsícem nasvícenou paseku a začajovali. paráda. senchu jsme utřeli doslova na prach. dobrý povzbuzení a zahřítí na cestu zpět

                      0 0
                      • maxtor  

                        Já často právě piju před švihem ten puehr. Má na mě velmi povzbuzující účinek. Kdybych ho kopl tak kolem čtvrté odpoledne, tak do půl noci nezaberu. Ty by sis rozuměl s mým bratrem. Já jsem spíš konzument čaje než že bych to nějak vychutnával. Bratr je naprostý blázen a takhle čajovat někam ven chodí co chvíli. Možná se znáte – studuje v Olomouci.

                        0 0
                        • Martin  

                          možná ho znám… možná ne.

                          čajovací švihy a výlety děláme s kamošem hodně často. díky tomu, že potřebujem akorát čaj, termosku a misku to pro nás není problém. čajovali jsme na pradědu, hostýně… na hodně místech.

                          0 0
        • Krys  

          Nahodou, mne to chuti. A hlavne to funguje.

          0 0
          • easyrider  

            Ne ne a ne. Jednou to přinesla domu mamča s tim, že když toho budu pít litr denně po dobu měsíce, tak budu ultra zdraví. Po vypití 200ml se mi udělalo dost blbě a to byl můj konec s čajem lapačo! :) Jak to můžete pít, dyk to nemá skoro žádnou chuť a hlavně to má nechutnou koncovku!!! :)

            0 0
            • Krys  

              A pripravoval si ho spravne? 5 minut varit a minimalne 15 minut este nechat vyluhovat. A hlavne nie je dobre kupovat lapacho s prichutami, na to sa fakt nehodi. Lepsie je ked uz je hotovy s niecim to zmiesat.

              0 0
              • easyrider  

                Myslim že jo, jelikož jsem ještě nevěděl co mě čeká,tak jsem si dal záležet:)

                0 0
                • Krys  

                  Mm, tak potom neviem. Asi mame rozdielne chutove bunky. :)

                  0 0
        • Martin  

          po lapáču mám já osobně docela divnej pocit v puse.

          0 0
      • Ruprecht  

        líbí se mi jak si napsal: „vycentrovat“ nosní přepážku – je vidět že seš cyklista :-)

        0 0
        • Krys  

          No teda, skusal som nieco vyguglit a na stranke „Ako nehresit proti slovencine“ som sa dozvedel ze spravne je to „nosova priehradka“. Nosna prepazka je vlastne bohemizmus.

          Ta operacia sa spravne nazyva septoplastika, ale „vycentrovanie“ je ovela popisnejsie. :))

          0 0
          • pepek  

            Na Slovensku : bohemismus je horší jako germanismus, dokonce i jako sadismus a feminismus? :-)

            0 0
    • SELMIRA  

      třeba máš prasklou auru :o)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Nejdřív očisti voji duši a pak začni se svým tělem. Tvoje nachlazení pramení z nějakého stresu, tuším, že máš nějaké problémy.....

      0 0
      • SELMIRA  

        no, to byl jako trochu vtip

        ale jinak souhlas, že základ je poslouchat co si tělo a duše žádá

        0 0
        • Martin  

          a základ taky je uvést se do rovnováhy. v případě nemoci se vyklidněné tělo léčí lépe než vystresované. bohužel v dnešní uspěchané době je problém se vyklidnit

          0 0
          • easyrider  

            Lidi si za to ale můžou sami.Neustále se ženou za penězi a kariérou a neuvědomujou si, jak je život křehký,chjo :(

            0 0
          • Krys  

            Na tom nieco je, stres zvysuje spotrebu vitaminu C. Hnev a plac dokonca dokaze spotrebovat vsetok C-vitamin v tele za niekolko minut. A bez C-vitaminu to akosi nejde.

            0 0
        • Tomcat_1  

          Moje duse si zada panaka. A nejhorsi je, ze presvedcila telo. Sice vim ze gentlemani nepijou pred 5., ale na druhou stranu – co bych pro zdravi neudelal! :-)

          0 0
          • SELMIRA  

            když musíš, tak musíš hlawně žádný násilí! :o)

            0 0
            • Tomcat_1  

              Bez obav, nasili odolavam bez problemu – a v tomhle pripade nasili opravdu nehrozi. Ale je fakt, ze co jsem doma udelal kolonu :-), nebyl jsem nemocnej dyl jak ctyri dny.

              0 0
    • pos3k  

      tak v tom odkazu vyse, jsem psal o ockovani..ted ho fakt doporucovat nebudu (i kdyz jsem asi vyjimka s vyjimecnymi vedlejsimi ucinky) jinak uz se to na me projevuje, cely imunitni system mam na ruby, za posledni mesic jsem 2× nachlazenej, prvni priznaky jsem lecil vitaminem C, cesnekem, pangaminem (ten radeji zeru furt)---do toho furt drogy na kolena, do druheho dne znatelne zlepseni.. ted o vikendu jsem se probouzel zpocenej jak mys anic mi nebylo, v pondeli to na me padlo, mam takovy hnusny nabeh na rymu, mi zacne priserne bolet v krku, mandle jak pomerance, takze lezing, sipkovej caj s medem, cecko jak v tabletach tak i s vlakninou (banan, mandarinky), tim nesetrim, satek na krk, na noc jox a do nosu kapky a vincetku…druhy den v krku zlepseni o 99 %, ale ryma jak prase (dutiny ucpany), slzeni oci…

      den jsem si dal oraz v klidu a pomohlo to (nekdy staci den, nekdy 2) a pak muzu zase fungovat.. ted uz se tesim na inhalaci se soli, infralampu jsem nechal u nasich :-/

      btw: pohyb uz ani nevim co je :-/ maximalne pesakovani mezi busem, metrem, obchodem…

      0 0
    • dancing dog  

      V Kazachstánu prdnou 20ml kravskýho mlíka injekcí do svalu… i dnes, na vlastní oči sem to viděl..myšlenka to není úplně iracionální- v mlíku spousta tělu cizích molekul- tedy antigenů, imunitní systém se na to vrhne a reaguje a tím se posílí… já bych teda byl skeptik, ale můžeš to zkusit a pak na B-F popsat své zkušenosti

      0 0
    • raceman  

      když mám pocit že na mě něco leze, tak si večer vezmu coldrex proti nachlazeni a chřipce, ráno druhý a max večer třetí a je to fuč. jinak mě matka krmí multivitaminama a cčkem, a zatím se držím.

      0 0
    • oyster  

      Nedavno jsem kdesi cetl clanek o tom co zpusobuje podzimni nachlazeni a vysvetlovali to tim ze clovek najednou nasaje o moc min slunce nez v lete a slunce vytvari vitamin D (myslim) kterej posiluje imunitu. Psali ze ctvrt hodiny opalovani do cloveka nabusi tisickrat vic davek Decka nez kolik je v tabletach, takz e je asi potreba vyuzit kazdou moznost se chvili slunit.

      0 0
      • dancing dog  

        nesmíš věřit všemu, co píšou. Vitamin D imunitu ovlivňuje minimálně, ne-li vůbec

        0 0
        • dancing dog  

          a ta 1/4hodina slunění- ptákovina

          0 0
          • oyster  

            Ted jestli spis verit tomu co pise Guardian nebo ty :-)

            0 0
            • dancing dog  

              To je fakt. Já vycházim z Harperovi Biochemie a Ganongovy upgradedovaný fyziologie a učebnice Science Imunology z Yale, prameny Guardianu neznám… :-)

              0 0
              • oyster  

                Nechci zpochybnovat tvoje znalosti a svoje neznalosti, muj selsky rozum mi nabizi jen tri poznamky: a) slusny noviny si vetsinou tak uplne nevymejslej takze na necem to asi zalozeny bude. b) at je Ganobngova fyziologie sebeupgradeova­nejsi, uplne up-to-date bude tezko, ze… c) u me to funguje, coz je pro me argument nejargumentovatejsi (prip. placebo nejplacebovatejsi). Uznavam ale ze to ze jsemletos jeste nemel rymu zatimco jindy smrkam v jednom kuse muze mit i jiny priciny.

                0 0
                • dancing dog  

                  sem se špatně vyjádřil- nepopírám, že slunce nemůže mít efekt na imunitu, to je klidně možný přes zřejmě spoustu možných způsobů, kaskád a sítí… ale- není to přes vitamin D, spíš přes látky typu melatoninu ze šišinky… na tom, že 1/4hoďka slunka nevydá za tablety vitaminu D trvám, to je fakt blbost…psali tam, jestli je to v plavkách nebo stačí jen osluněná hlava? :-) pravdou je, že slunce tvorbu déčka silně akcentuje a je velmi významné, ale tablety jsou silnější…

                  0 0
                • dancing dog  

                  poslední argument- at si sebeopálenější, tak se vitaminem d nepředávkuješ, z tabletek to lze snadno…

                  0 0
    • tom xtr  

      Mensi nachlazeni ignoruju, nesetrim se, aby se telo neleklo a nereklo si, ze je nemocne. Jinak na podporu a taky jako prevenci pouzivam Vironal (jsou to kapky) a zda se mi ze to pomaha. Navic asi 4.rokem ockovani proti chripce.

      0 0
    • K2  

      Mi se osvědčilo se na podzim očkovat proti chřipce – minulou zimu jsem byl celou v pohodě, ať jsem prochlad, jak jsem prochlad, rýmy měly cca jednodenní průběh. Každé tělo ale může reagova jinak

      0 0
    • Lone1  

      Ráno k snídani polt špeku,na to slivovici.Přes den sním minimálně dvě paličky česneku.Kobědu mám pořádnou porci čili papriček.Jezdím i když je –25pod nulou.Takové podmínky k přežití,odmítá každý bacil i virus.

      0 0
      • Belial  

        Můj člověk :o) V –20°C opravdu nechytneš na kole nic. Většinou máš totiž jiné starosti, než přemýšlet nad tím jestli náhodou něco nechytneš :o)

        0 0
    • Belial  

      Je to jasné. Šetříš se a pak to tak vypadá :o) Nejlepší je sauna – suchá, finská. Osvěží mozek i tělo.

      0 0
    • norman  

      Jediné, co podle vážnějších evidencí „posiluje“ imunitu, je aminokyselina glutamin. Funguje jako energetický substrát mj. pro bílé krvinky, testy probíhaly na maratonských běžcích. To, co imunitu prokazatelně snižuje, je právě ten sportovní výkon. Glutamin seženeš, ale je drahej. Řešení – přestaň sportovat.

      0 0
      • Lance  

        ty posledni dve slova jsem slyset nechtel:) zkousel jsem ten cas s cesnekem – neni to spatne, holt budu se s tim muset smirit, ze cas od casu jsem na podzim a jaro nachcipany

        0 0
        • dancing dog  

          lepší nachcípaný než chcíplý

          0 0
          • Standa  

            Lepší zdravej a veselej.Téměř ve všech výše uvedených příspěvcích řešíte následky Vašich každodenních stravovacích prohřešků.Takže neřešit nasledky,ale příčinu.Stačí se trošičku omezit a vrátit se k přírodě.To znamená alespoň 90% stravy pozřít v syrovém stavu,jednou týdně si dát půst,být co nejvíce veňku.Napsal jsem všem v dobré víře co mají dělat pro svoje zdraví,takže než mi někdo odpoví ,že jsem něakej magor-jako se to již jednou stalo v diskuzi o astmatu,prosím dotyčného aby nejdříve změnil svůj jídelníček alespoň na půl roku a pak teprve o někom napsal,že je debil.Pak mi totiž už nenapíše,protože mu přestane téct z nosu,mít angíny a pod.sračky.Prostě dotyčný jedinec zjistí,že být zdravý je normální.Normálně bych na takový příspěvek nereagoval,ale předpokládám,že většina lidí zde diskutujících má díky sportu natolik pevnou vůli,že alespoň pár jedinců to osloví a zkusí přejít na raw stravu.

            0 0
    • mates555  

      No teď řeším něco podobnýho , sem pořád nachcípanej…chtěl bych zkusit nějakej čaj nebo něco podobnýho.NA netu sem naše a tady už byl taky zmiňovanej čaj Lapačo.Co to je zač a co vi na něj???

      0 0
      • bestom  

        ja mel driv taky problemy s castym nachlazenim,ale hodne me pomohl Acidophilus,na střevní mikrofloru,což ma podle doktoru asi nejvetsi vliv na imunitu,a je pravda ze od ty doby co to beru nevim co je ryma.

        0 0
    • Bulda  

      ted je vsude plno sipku a takovy ty mekky sou mnam, takovej kyselej med …a je v tom mnohem vic vitaminu C, nez treba v pomeranci (teda samo pomerne k hmotnosti plodu), staci na svihu zastavit u kere :))

      0 0
    • Rychlej turista  

      Šetřit se je blbost, protože člověk zchoulostiví. Já jsem právě naopak skoro každý den na kole, ať je 35°C nebo –20°C. Důležité je umět se správně oblíknout. Přes zimu jdu často z kola rovnou do sauny a tam spolehlivě pozabíjím viry, které náchodou ten mráz přežily. Co mi ale pomohlo nejvíce, je, když jsem se přestal na kole šťavit a jezdím, až na výjimky, prakticky pořád s velkou rezervou. A taky jsem se naučil poslouchat signály, které tělo, zpravidla v dostatečném předstihu, dává. Tělo má totiž úžasnou regenerační schopnost, ale musí dostat šanci. Lepší je dva tři dny vysadit, než mít půl sezóny v háji. Důležité je si uvědomit, že když se člověk konečně z něčeho vylíže a má imunitu v háji, trvá minimálně půl roku, než se mu jakž takž obnoví a je po tuto dobu příšerně náchylný zase něco chytit. Udržet si imunitu v dobrém stavu je snadnější, než ji znovu získat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.