• Petrcech

    Ahoj,

    dnes jsem si při sekání dřeva sekl do prstu. Na chirirgii mi řekli že mám seklý i kousek šlachy, vše zašili a dali mi sádrovou dlahu skoro až po loket a řekli mi že to mám nosit 6 týdnů.

    Jenže já potřebuji jet za 14 dní do Chorvatska na silniční soustředění. Máte někdo s tímto léčením zkušenosti a myslíte si že se to dá něčím urychlit, že bych měl na tentýden jen zafixovaný samotný jeden prst dlasickou kovovou dlahou na prst? Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      cilem fixace je zamezis pohybu prstu a zapesti az slacha vklidu sroste…pokud ti nevadi riziko moznych trvalych nasledku + pripadne komplikace pri leceni (= otrhnout si slachu nekde pri nastupu), tak si tu sadru sundej.

      proste smula no, bud rad ze mas prst:)

      0 0
    • karliner  

      Moc nechápu, proč se ptáš tady proč jsi se nezeptal doktora. A pokud jsi se optal doktora a ten tě poslal se soustředěním do háje, proč se ptáš tady a co jako chceš slyšet?

      Pro mne za mne, klidně si sádru sundej a na soustředění jeď, zdravotní následky si poneseš sám a to že stát bude živit dalšího kripla se ZTP asi v tom zástupu tak moc nepocítím…

      0 0
      • Petrcech  

        protože v té chvíli sem na to vůbec nemyslel… ve čtvrtek jdu na kontrolu , tak se samozřejmě zeptám.Ptám se proto, že často bývá rozdíl v době co řekne doktor a době, která je nutná. Doktor musí vždy říct dlouhou dobu léčení, aby se bránil proti případným komplikacím..

        0 0
    • padlos  

      zkus třeba najdeš odpověď tady:

      http://www.lezec.cz/clanky.php…

      0 0
    • Atilla  

      Nevím já si na ukazováčku uřízl komplet šlachu na hřbetu ruky hned na prvním kloubu a za 3 týdny jsem s tím chodil do posilovny a asi po 14 dnech jezdil. Pokud sis jí řízl na straně dlaně, tak tam je to horší. Osobně bych si sádru sundal(používal dlahu) a matlal to co nejvíc kostiválem + ganjamastí a hodně to masíroval. Taky jsem se seknul do nohy a načal si šlachu k palci na vnitřní straně chodidla. Po tom co mi srostlo okolní maso jsem s tím normálně fungoval. Základ je mazat aby to neztvrdlo a fixovat.

      0 0
      • Petrcech  

        Mám seklou okrajově šlachu na 1 článku (počítáno směrem od ruky) na vnější straně. Ty jsi dostal taky tu sádrovou dlahu?

        0 0
        • Atilla  

          JJ, nějakou dlahu jsem měl. Nechal jsem srůst maso a hned to začal mazat a masírovat.

          0 0
          • Petrcech  

            OK, díky. Poptám se doktora a uvidím co bude dál, zatím jen trenažér a delší procházky venku, abych nebyl uplně na sračku, když je sezona za rohem.

            0 0
            • karliner  

              To bude asi nejlepší, co můžeš udělat. Konzultace s doktorem a pokud máš možnost, tak případně s více. „Babské“ rady typu „hlavně promazávej“ apod., bych nechal stranou, pokud to pomohlo jednomu, nemusí pomoci druhému, nehledě na to, že charakter zranění může být úplně jiný..

              0 0
              • Atilla  

                No co si budem povídat, ale k bábě kořenářce bych měl větší důvěru než k tomu povlu co se většinou na chirurgii nachází:) A o tom, že se mají jizvy mazat a masírovat se snad ani nebudeme bavit.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse