Poraďte se stavbou 24" dětského kola

6 nepřečtených
  • banjoh

    Zdravím všechny

    Potřebuji poradit se stavbou 24" kola pro syna. Vím, že se to tu probíralo, ale né všechny odpovědi jsem našel, takže pokud mi třeba poradíte konkrétně budu rád.

    Koupil jsem za pár peněz rám superior 24 speed up i s vidlí. Vidlice je nějaká „superlight“ Suntourka a chtěl bych ji vyměnit za nějakou pevnou – asi tuto: http://www.kupkolo.cz/…disc_z92423/. Už jsem sehnal levně pevnou ocel, ale zapomněl jsem na délku odpružené a změnu geometrie. Odpružená Suntourka má délku (osa náboje – osazení hlávka) 420 mm, pevná má 370 mm a ta na kup kole 410 mm. Bohužel asi musím použít kotoučovou verzi, kvůli poloze čepů pro véčka. Kotoučovku bych použil mechaniku Tektro co mám v šuplíku, ale nevím zda kotouč 160 mm nebude moc. Dal bych kotouč 140 mm, jenže nevím zda to rozměrově sedí s uchycením kotoučů na vidlici.

    Volím dle diskuzí tady, 1 převodník a 8 kolo. Kliky bych chtěl nějaké Alivio (nebo nějaký podobný – poraďte) zkrátit na 140 mm s převodníkem 32 zubů a 8 kolo 11–32 zubů. Řazení otočné Shimano Revoshift 47. Přehazku jsem chtěl Soru – není na ni 32 zubů moc. V kolech zatím plavu úplně ráfky (28, 36 nebo jiný počet špic), pláště, náboje?? Stejně tak řidítka, šířka apod.

    Nezávodíme, jezdíme zatím 20" – klučina 6,5 roku, cca 22 kg, 120 cm (pomalu chci skládat asi na příští rok) zatím jsme nezkoušeli víc než 20km. Nechci kultovku, ale kolo na kterém se bude synovi dobře jezdit. Vítám bazarové věci, takže pokud někdo máte něco k prodeji pište na mail.

    Díky moc za diskuzi a rady. A taky se nezlobte když já nebudu reagovat hned, dostanu se k tomu vždy až večer.

    Michal

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.