Poraďte MTB trasy + kemp poblíž Orlíku

23 nepřečtených
  • WD 401

    Ahoj, hodláme s přítelkyní strávit prodloužený víkend u přehrady Orlík, přespat ve stanu. Pokud máte okolí projeté a napadá vás nějaká zajímavá trasa a pokud jste zde byli ubytovaní v nějakém kempu, s nímž jste byli spokojeni, zmiňte se. Díky:-)

    0 0
    • WD 401  

      Nikdo nic?

      0 0
    • AleZ80  

      Kemp Velký vír a tahle mapa.

      0 0
    • weekend warrior  

      ahoj, nevím co myslíš jako přehradu, jestli hráz nebo celou tu vodní louži. Pokud celou louži, doporučuji zajet až ke Zvíkovu a tam když se budeš držet turistických značek kolem řeky(vltava), zábavy si myslím užiješ docela dost:) Dáš-li si kolečko po červené po obouch stranách řeky mezi zvíkovským a ždákovským mostem, pojezdíš fakt na velkou pohodu. Dále je dobrá červená směr Písek(Lomnice, Otava)… červená směr Podolsko(Vltava), prostě je to tam fajn… Doporučuji…

      0 0
      • weekend warrior  

        jo camp je přímo ve Zvíkově, není až u vody, takže ušetříš cenné metry stoupání. koupání tam je stejně hnus zelenej, ale teď možná ne, je docela zima:)

        0 0
        • weekend warrior  

          ještě PSx:

          1/ místy je to tam nejetelné a na tlačenku(fakt skály, džungle), mě to neva, ale kdyby vám jo, tak na to upozorňuju;) Ale jestli rádi neprostupný terén, tak asi nejlepší tlačenka je mezi zvíkovským a podolským mostem údolím hrejkovického potoka směr od žluté(musíš k ní odpočit od červené) zpět na červenou(dnes absolutní džungle a divočina, dříve mlýny využívaný potok a místní to komentují slovy tam by jel jen debil:))))

          2/ soutoky Lomnice, Otavy a Vltavy jsou za a krásná místa, a za b jsou tam místy až trialové a chceš-li i opravdu trialové pasáže po starých kamených zdech, asi starých náhonů vody

          3/ všude kolem řeky se musíš připravit na někdy až brutální a nejetelné stojky v údolích přítoků potoků

          0 0
        • WD 401  

          Za koupáním tam nejedem, spíš na to kolo. Ten kemp u Zvíkova asi otestujem… Jinak koukám na tu červenou klikatici a začínám se čímdál víc těšit :-)

          0 0
        • Nimrod  

          hnus zelenej u zvíkova je, u orlíku ani moc ne, klasika.. aspoň to tak bylo minulé úterý

          jinak se přidávám do funklubu červených turistických značek podel řeky :-)

          celkem dobře se dá vyspat normálně v lese, nejsem z těch, kteří by vyhledávali kemp, pokud se už fakt nemusím vysprchovat

          0 0
      • Trainman  

        Od Žďákováku po Zvíkovskej po východní straně to byla jedna z největších morálních zkoušek v mym životě. Jel jsem to sám, na HT s přefoukanou vidlí a pláštěma… Vzdušnou čarou 10 km, pohoda, za půl hoďky tam jsem. :) To jsem ještě nevěděl že se to změní v skoro 4 hodinovou bitvu se skálou, 50 cm trailem pod kterým je jen dvacetimetrový padák rovnou do vody, místama velmi obtížný sjezdy/výběhy, zoufalstvym že už jsem podle času někde u Brna a sám atp. No hrklo vě mě, když jsem v 9 večer vyjel na Zvíkově s bikem bez světel a domů ještě dobrý 1,5 hodiny jízdy. :) Značení tam místama neni úplně jasný, ale asi si to letos dám znova :)))

        JInak také doporučuji soutok Lomnice, Vltavy a Otavy. Krásný místo :)

        0 0
        • weekend warrior  

          jj, také jsme si s manželkou říkali, že okolo Zvíkova je nějaká časová červí díra:) ale co je dobré je to, že stačí se přesunout o pár set metrů dál od vody a už se dá ject normálně, po normálních cestách. Párkrát jsme to tak museli „bohužel“:) praktikovat, bo to nebylo únosné a manželku mám rád.

          PS: vůbec si nedokážu představit ty pekla, které by tam byly, kdyby neexistovala ta přehrada – kaňony jak kkt!!!

          0 0
    • Soreno  

      Tak tady jezdíme toto

      http://www.uloz.to/…k-zvikov-rar

      0 0
    • Soreno  

      Jo a nezapomeň se zastavit v pivovaru na zvíkově – nejlepší pivo v okolí :-)))))

      0 0
    • WD 401  

      Všem díky za tipy, určitě něco z toho využijem :-) Jsem podobnej blázen jako vy – čím větší HC, tím větší uspokojení, bohužem přítelkyně, ač snese na ženskou hodně, je přeci jen křehké stvoření a nerad bych ji táhnul někde džunglí a po úzkých římsách nad hlubokou propastí… Jinak je celkem jedno kde. Cíl máme u Žďákováku – u obce Orlík (dostal jsem k narozkám houpačku – asi se mě chce po roce zbavit). Máme auto, takže není problém popojet za dobrým poježdením na kole. Takže něco takového středního – abych se já nenudil a přítelka aby nenadávala (nebo alespoň ne moc;-) )

      0 0
      • Soreno  

        Tu stezku z orlíku až do písku vysekávaj takže by to ani nemělo bejt zarostlý – někde třeba se ztratí cesta, ale jestli máš GPS tak tě to navede, ale jinak vše bezpečný :-))

        0 0
    • weekend warrior  

      tak jak to dopadlo, pojezdili jste?

      0 0
      • WD 401  

        Hele díky, bylo to tam fakt super! Místama sice terén až nejezditelnej (byla i fuška přenýst kola:-) ), ale většinou to byla paráda.. Hodně úseků ve zvlněným terénu, úzká cestička klikatá.. bájo. Přítelka nakonec neměla MTB, ale krose Author Zenith, ae i tak jsem koukal, jak dobře si bez větších zkušeností s terénem vedla :-)

        0 0
    • coltcha  

      Co říkáte na tuhle trasu? https://mapy.cz/s/2Om3b Dá se to nějak zpestřit? Pojedou i necyklisti (ale ne zase líný lemry), takže něco na pohodu (ideální nějaké XC o téhle délce a stoupání, když se občas objeví něco techničtějšího, nebude to od věci). Klidně i místa, který by stáli za to vidět. Start v Kožlí. Díky za tipy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.