• javormartin

    Vím, že to je dotaz trošku mimo bf, ale poradíte kvalitní repro k pc? Nechci žádné 5.1, ale něco se solidní kvalitou zvuku. Mám vyhlídnuté 2.0 Modecom HF – 60, ale neslyšel jsem je. Něco v cenové relaci do 3000. Očekávám hutné basy a kvalitní přednes. Nechci žádné šustítka :D . Poradíte s čím máte zkušenosti? Díky.

    0 0
    • jIrI___  

      „Něco v cenové relaci do 3000. Očekávám hutné basy a kvalitní přednes.“

      Cena je v €? Pokud v Kč, tak myslím, že nic moc obstojného neseženeš.

      0 0
      • pepino  

        Myslí v dané relaci. Průměrný šimpanz to pochopí:)

        0 0
    • Ricci  

      ked ocakavas kvalitu od repro,tak napis,aku mas zvukovku…

      0 0
    • tonik666  

      Logitech Z2300. Mám a hraje obstojně.

      0 0
    • JP3112  

      Kdysi jsem míval Redstar RS 214 nebo tak nějak. Super bedny ke kompu, bohatě dostačující a kvalitní poslech hudby taktéž. No pak jsem je odpálil na zesilovači :D Od té doby mám 4 třípásmovky ale to je úplně mimo téma. Za mě ty Redstary, cena okolo litru.

      0 0
    • javormartin  

      Jako v té cenové relaci nečekám nic audiofilního, ale tak něco rozumného bych chtěl. Jako zvukovku zjistím až budu na stolním pc…

      0 0
    • xshreck  

      Kdybych chtel opravdu kvalitni repro, koupim zvlast zesilovac a k tomu slusne repra z nejakeho hifi shoppu. Chrastitka typu logitech,genius apod jsou dobre max na filmy :)

      osobne jsem si koupil za 5k cele domaci kino, casem k tomu dokoupim tv a mam vystarano. Zvukove jako nejake ty obyc bedny k repru, basuje mi to… A nemusim poustet pc kdyz chci poslouchat hudbu. Aj radio tam je :D

      0 0
    • xshreck  

      Kdybych chtel opravdu kvalitni repro, koupim zvlast zesilovac a k tomu slusne repra z nejakeho hifi shoppu. Chrastitka typu logitech,genius apod jsou dobre max na filmy :)

      osobne jsem si koupil za 5k cele domaci kino, casem k tomu dokoupim tv a mam vystarano. Zvukove jako nejake ty obyc bedny k repru, basuje mi to… A nemusim poustet pc kdyz chci poslouchat hudbu. Aj radio tam je :D

      jinak kolem 2000 mas luxusni sluchatka, kamarad mi je jen tak pujcil s mp3 z telefonu(!!!) A me spadla brada :) kdybych vedel ze je za chvilu neznicim, asi bych sel do toho

      0 0
      • tonik666  

        Zaleží jaké Geniusy, Logitechy či jiná chrastítka si koupí. Dřív jsem míval menší bedny 2.1.snad od Logitechu, kde byl subwoofer asi 20×15cm. Hrály ok, ale pořád bylo větší potěšení poslouchat PortyPro, protože hrály slyšitelně lépe.

        Tento problém u Logitechu Z2300 odpadl, hraje tak dobře, že nemám potřebu brát si sluchátka, a to už nemám jen PortyPro, ale taky Grado SR60i.

        Záleží taky hodně na zdroji-jasně slyším, že moje troska (Iriver T10) hraje líp než zvukovka na Lenovo T400.

        A jinak – bylo by zajímavý udělat nějakej slepej test, aby se ukázalo, jak my machři přes audio dokážeme rozlišit jednotlivá „chrastítka“ poslepu :D

        0 0
    • Heartwork  

      Za trojku fakt spíš sluchátka.

      K pc možná Bose Companion 5, ale to už je zase za desítku.

      0 0
      • cat  

        V teto cenove relaci Creative Gigaworks T40. Slaba stranka jsou akorat basy, chce to klasickej subwoofer:)

        0 0
      • Heartwork  

        Ještě bys mohl zkusit Onkyo HTX-22HDX za sedmičku.

        Mám starší model HTX-22HD v pokoji u TV a za ty prachy to hraje slušně.

        0 0
    • deutschland  

      kup si aktivní near field monitory třeba něco odsud – první odkaz co jsem našel

      0 0
    • Martin  

      trochu offtopic :)

      já mám tohle http://www.alza.cz/…-d267173.htm akorát mírně vytuněné – jako přední satelity jsem připojil jiné repráky, viz fotka, a přední satelity jsem zapojil jako zadní :)

      0 0
      • Martin  

        kua, kecám, mám starší verzi, bez v2 :)

        každopádně, geniusy bych nezatracoval :) – s drobnými úpravami hrajou pěkně

        0 0
      • se-se  

        mám novější verzi s LCD displejem na subworferu a jsou velmi dobré. Mám je připojené k zesilovači Yamaha, subworfer na linkový výstup, ostatní repro přímo. Zvuk je velmi dobrý

        0 0
    • Smazaný účet  

      nevim už značku, ale asi před deseti lety jsem za necelej litr koupil 2.0 bedničky ve dřevě, s plátěnym potahem a dodneska je to nejlepší zvuk od PC, co jsem kdy slyšel. Dal jsem je máti, mám teď nějaký 2.1 plasťáky a vzpomínám na ty starý repráky, fakt špička. Takže moje rada – dřevo a plátno! :-)

      0 0
    • jachymk  

      Nedávno jsem si koupil tyhle . Nekupoval jsem je kvůli tomu displeyi, který je tam na nic, ale kvůli tomu výkonu, který je oproti ostatním mnohem větší.

      Po vybalení voní po dřevě, když dáš basy na víc, zaléhají ti uši a většina věcí v bytě se klepe. Ale nechci si to moc rozházet u sousedů a tak věšinou poslachám potichu a zvuk je opravdu kvalitní. Basy i hlasitost vyladíš přímo na wooferu a potom se na nich staneš skoro závislý.

      Hraju s nima hry, dívám se na filmy a hlavně poslouchám muziku. A jsem s nimi na 110% spokojený. Můžu jedině doporučit!

      0 0
      • jIrI___  

        :)

        0 0
      • StuntJ  

        A nepoškodí to okna nebo nábytek, přeci jen těch 120W je dost už síla a já mít strach o své poškození, když to bude tak basovat? … :o(

        0 0
        • Smazaný účet  

          hlavně aby ti to TUC TUC nerozhodilo pumpu :-)

          0 0
        • MlokCZ  

          Ty ho šidíš. Vzal jsi špatný údaj. Přitom mají dokonce 700W, měl bych strach i o okolní baráky :-)

          0 0
          • jachymk  

            700W PMPO (něaká **********, aby to líp mizelo ze skladu), 60W RMS ;-)

            0 0
            • JP3112  

              xDDDDD takový brumlátka :D jinak doma máme Magnaty se špičkou 300W RMS na kanál, to když jsem zkusil na chvilku vymaxovat s pořádným metalem tak už z toho člověku není dobře, opravdu bych se i bál nějaké srdeční arytmie. možná jen pocit ale už je nemaxuju :)

              0 0
      • Toutou  

        Pustit ti 700W v sinusu, tak se zaprvý posereš, a zadruhý ty bedýnky odejdou během 0,01 sekundy :D

        PMPO – Poslední Moment Před Odpálením

        reálný výkon je imho tak 20× nižší

        0 0
        • Martin  

          60W RMS se mi taky zdá docela dost

          0 0
        • jachymk  

          Počkej těch 700W je něaký PMPO (a to se uvádí snad jenom u těchhle), výkon beden je vcelku 60W RMS (ten se udává u všech) a to je mnohem víc než u konkurence. Za ty prachy si můžeš koupit bedny s výkonem tak 40W RMS a víc nic.

          0 0
          • MlokCZ  

            A výkon je u těhle chrastítek jistě stěžejní parametr :-)

            0 0
            • jachymk  

              No výkon ano, protože repráky za 400 kila s výkonem nula nula prd pustíš párkrát naplno a pak nestíhají, chrastí…Jako repro v autě, pokud si nekupuješ zrovna nesmysly typu A8, máš tam něaký základ, když to " osolíš " tak začnou chrastit. Když tam dáš repro za desetitisíce, všechny možný i nemožný zesilovače, může ti to řvát od rána do večera a kvalita zvuku budu na vysoké úrovni.

              0 0
              • jIrI___  

                Chtěl bych být tvůj soused. Holt pokud bys bydlel v paneláku…

                0 0
              • Toutou  

                Na výkonu VŮBEC nezáleží. V normální místnosti ti i 15W bude připadat hooodně nahlas.

                Mnohem důležitější je při poslechu frekvenční odezva repro (tedy samotný „přednes“) a rozvržení místnosti (žádné rohy, kouty, holé stěny, je to šílená věda)

                Jo a tohle všechno je naprosto zbytečný řešit u bedýnek za litra i se zesilovačem :)

                0 0
                • jachymk  

                  Bla, bla bla

                  Nechápu, pro mě je asi nejdůležitější jak hrajou, nebudu se s tebou hádat, máš to dokonale naštudovaný a já vím prd… Tudíž to nemá cenu ;-) ale musíš mi dát za pravdu že ty Gembird hrají lépe než by hráli třeba tyhle

                  A když už se tu našel někdo kdo se v tom vyzná :-) jaké je nejlepší místo pro subwoofer. Mám ho pod stolem. Jsem spokojený ale pokud je něaké dopručení, rád se přiučím!

                  0 0
                  • Toutou  

                    Nemám to naštudovaný dokonale, ale kvalitní zvuk si rád užiju. I když pravda, soustředím se spíš na sluchátka než bedny, bydlím s rodiči a mám akusticky příšerný pokoj (1,8m * asi 5m).

                    A ani jedny neznám, takže nevím co hraje líp a co hůř, u těchhle cen radši ani neodhaduju.

                    Sub může být už z principu kdekoli, basy se šíří všesměrově a máloco je utlumí. Pokud má sub basreflex vepředu, nemusíš to řešit, pokud ho má vzadu, nedávej ho blízko ke zdi.

                    0 0
                  • JP3112  

                    náhodou má ten člověk pravdu, docela překvapil :) jinak já chtěl bedny i stavět, přečetl jsem o akustice a elektroakustických měničích pár knížek. k tomu subwooferu – je to jedno, hluboké tóny se šíří rovnoměrně. jen neměj poblíž nic co by mohlo rezonovat, dělá to pak pazvuky. mě se třeba třepe skříň i bez subwooferu :(

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Ani u subwoofer vůbec není jedno kam ho dáš. Jde tu o odrazy. A zvlášť v nízkých frekvencích je většina místnostní zatlumená minimálně nebo dokonce vůbec, takže odrazů je spousta.

                      Zkus pořádný subwoofer dát u málo zatlumené místnosti do rohu a ještě nejlépe na osu roh-roh a uvidíš o kolik díky odrazům narostou basy oproti tomu, když ho dáš výrazně jinam.

                      V nezatlumené místnosti je to vůbec těžké. Běžně se stane, že i při v rámci možností slušně umístěných repro se v místě posluchače díky nadměrným odrazům některé frekvence hodně „posčítají“ a tedy zvýrazní a některé zcela vyruší (odraz vyjde s opačnou amplitudou).

                      Na tohle si stačí pustit nějaký frekvenční test a poslouchat. A pak zkoušet měnit místo posluchače. A klidně se stane, že některá frekvence i třeba s okolím ± 5Hz není slyšet v daném místě vůbec a v jiném je opravdu slušně přepálená.

                      Naštěstí v celku pokud to není moc široké frekvenční spektrum a není těch špiček a propadů moc, tak lidské ucho to až tolik nevnímá.

                      Já bych třeba potřeboval dost přitlumit místnost, jenže pořádné řešení je opravdu hodně drahé a zase až tak velké zlepšení by to nepřineslo (se současnými repro těch špiček a poklesů v místě poslechů až tak moc nemám a není to tak hrozné i přes příliš malé zatlumení místnosti).

                      A konkrétně ten subwoofer dle umístění v pokoji s jeho stejným nastavením je propastný rozdíl. V rohu hodně přebasováno na určitých frekvencích (tedy jeho stlumení oproti zbytku nic moc neřeší). A v některých místech téměř jako by tam nebyl.

                      A ještě navíc při určitém překryvu frekvencí s hlavními repro (zahrajou dost nízko, ale u hodně nízkých frekvencí už se slušnou ztrátou, takže není řešením subwoofer oříznout na crossover frekvenci moc nízko) se při určité kombinaci umístění dokáží ty basy slušně „posčítat/odečíst“ navzájem (tu stejnou frekvenci hrajou tři reproduktory a od každého se to dle umístění odráží jinak od zdí, podlahy a stropu).

                      Taky na hudbu ho nepoužívám vůbec, to je nejjeddnodušší řešení, navíc sub nemám na dostatečně kvalitativní úrovni pro dobré sekundování u hudby pro hlavní repro (takže to spíš kazil než pomáhal).

                      U filmů pak jde také o to, že mají samostatný LFE kanál, kde pak bez subu to není úplně ono (i když se to dá částečně obejtí tím, že v počítači nebo receiveru se přemixuje na hlavní repro).

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        interference se tomu rika;)

                        0 0
                      • Toutou  

                        Máš naprostou pravdu, ale fakt chceš tohle řešit u sestavy za pár korun? :) pod stůl s ním a hotovo.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          U sestavy za pár Kč rozhodně ne, to máš pravdu. Tam ale také není subwoofer vůbec, i když u ní píšou 2.1 :-)

                          Subwooferem označuju něco, co zahraje hlubší basy, dejme tomu aspoň ke 40Hz (reálně, ne papírově).

                          To co se vydává za sub u levných 2.1 sestav nezahraje ani zdaleka tak hluboko jako moje přední repro, spíš asi ani jako zadní :-)

                          0 0
        • Martin11  

          Ta vysvětlivka zkratka PMPO je dobrá-neznal jsem :-)

          Jinak tyhle bedničky jistě duní na celý byt, ale pouze „duní“, tj. nehrají basy. Pokud by jsis pustil nějakou náročnější muziku, tak to bude k neposlouchání.

          Za ty 3000Kč si kup dobrá sluchátka, pokud repro, tak pošetři, na kvalitní poslech hudby a filmů subwoofer být musí (by měl být). Já mám doma JAMO, který má 250W sinus a když si pustíš SACD s nějakou klasickou nahrávkou a o reálné hlasitosti jako v koncertní síni, tak má co dělat, aby třeba varhany. Z filmů mám oblíbený Ponorka U571, když vybuchují podmořské bomby, tak s těmi 250W na subwooferu a 5*100W je to skoro neuvěřitelně reálné…

          0 0
        • Martin11  

          Ta vysvětlivka zkratka PMPO je dobrá-neznal jsem :-)

          Jinak tyhle bedničky jistě duní na celý byt, ale pouze „duní“, tj. nehrají basy. Pokud by jsis pustil nějakou náročnější muziku, tak to bude k neposlouchání.

          Za ty 3000Kč si kup dobrá sluchátka, pokud repro, tak pošetři, na kvalitní poslech hudby a filmů subwoofer být musí (by měl být). Já mám doma JAMO, který má 250W sinus a když si pustíš SACD s nějakou klasickou nahrávkou a o reálné hlasitosti jako v koncertní síni, tak má co dělat, aby třeba varhany. Z filmů mám oblíbený Ponorka U571, když vybuchují podmořské bomby, tak s těmi 250W na subwooferu a 5*100W je to skoro neuvěřitelně reálné…

          0 0
          • Toutou  

            Ještě jedno vysvětlení je

            PMPO – Pro Mozkově Postižené Občany :)

            0 0
          • Meluzina  

            nene, lepší je ta scéna z Posledního samuraje, jak je zdáli slyšet ten dusot koní v zamlženém lese… a pak to svištění mečů

            0 0
      • Smazaný účet  

        Modre svitici picovinky nebrat!

        0 0
    • fousac  

      samozrejme nejlepsi stolni PC 2.0 repro jsou

      Logitech Z-10…

      akurat uz je asi nesezenes..

      tak nic…

      0 0
    • Turbo  

      Buď nějaký aktivní monitory viz výše, nebo nějakej mikrosystém, jinak nemáš moc z čeho vybírat…

      http://www.mall.cz/…eer-x-hm10-k

      0 0
    • BlackRider  

      sice mě tady asi místní audiofilové utlučou, ale nedávno jsem tento problém řešil, pročet jsem hodně diskuzí a recenzí a vybral toto

      podotýkám, že je to první odkaz (a zrovna docela drahý) a nedělám nikomu reklamu, hrajou pěkně, jsem spokojený. Dalším kandidátem byly tyhle

      Ano, vím, že jsou na trhu lepší, kvalitnější a s každou další tisícovkou… ale pokud se držíme této cenové kategorie, tak si osobně myslím, že je to dobrá volba.

      0 0
    • Tom350  

      Ty Modecony bych určitě nezatracoval.

      Hlavně jde o to, si jakékoliv bedny poslechnout. Protože i studijové monitory jsou super věc, ale pokud to má člověk na poslech, tak najednou mu ten zvuk příjde plochý (protože monitor má ukazovat přesně jaký zvuk je, nedobarvovat pro „pěkný“ poslech). A low-end monitory nejsou žádná sláva, za kvalitu se platí, to samé platí i o hi-fi.

      0 0
    • Spock lone wolf  

      Já plánuju časem tohle, jen cena už jde trochu přes. Zvukovku už jsem pořizoval dřív, nakonec jsem se spokojil s Audiophile 2496 taky od M-Audia

      http://www.thomann.de/…a_deluxe.htm

      0 0
    • MlokCZ  

      Jedině nějaké aktivní studiové monitory. Už se to tu řešilo i v minulosti. I když upřímně ani ty aktivní studiové monitory za 3tis. Kč nejsou žádné terno (jedny doma mám a naštěstí je už nepoužívám a sedím u PC v obýváku, kde mám už poslouchatelné repro).

      0 0
      • MlokCZ  

        Bohužel 3tis. Kč je málo i na dvě regálovky + zesík z bazaru. I když zase tak moc by se připlácet nemuselo. Repro se dají za levno i nové

        http://www.hifibazar.cz/detail.asp…

        žádný zázrak to pořád nebude, ale oproti těm chrastítkům, co se tu probírají budou úplně někde jinde.

        A nějaký bazarový Stereo zesík se také levně sežene. Za tisíc to asi nebude, ale o moc více by to být nemuselo.

        0 0
        • Ma7ous  

          k teto variante bych se i já klonil nejvíce, používám leta Pioniry co jsem takto koupil přes baraz a hraje to užasně na svou cenu a stáří

          0 0
        • obda  

          Nevypadaji spatne, bohuzel vzhledem k nedostatku mista (a prebytku malych deti) musi ke zdi a tak bych potreboval neco podobneho s bassreflexem vpredu. Podobny pomer cena/vyken se mi ale tezko hleda :(

          0 0
          • MlokCZ  

            To bude bohužel těžké. Bassreflex dopředu už nedělá téměř nikdo. Já s tím bojoval u sloupů. Nemám je zcela u zdi, ale na bassreflex dozadu moc blízko, takže jsem nakonec skončil u bassreflexu dolu (repro mají k tomu od výroby uzpůsobenou odrazivou spodní desku a to celé ještě stojí na žulových deskách) a mám Cantony Chrono SL 590 (na hifi bazaru je mají taky za dobrou cenu a to v celém 5.0 setu, ale je to už jiná cenová kategorie). To funguje také dobře s menším odstupem od zdi.

            Možná někde sehnat starší použité Canton LE130, ty mají bassreflex dopředu (GLE novější řada už má dozadu) a mohly by se dát sehnat za levno. A nehrají tak úplně špatně, i když je to úplně to nejlevnější.

            Pak třeba co jsem více let měl doma a to KEF iQ3, u těch ale pochybuju, že budou i použité k sehnání tak levně. Ale zase se to zvukově posouvá výše, hrají o třídu lépe než ty Cantony LE130.

            0 0
            • obda  

              DIky za tip, pridam Cantony k dalsim kandidatum. Stejne nechapu, proc nikdo bassreflex dopredu nedela. Vzdyt zajemcu by urcite bylo hodne :(

              0 0
              • MlokCZ  

                Myslím, že je to dozadu konstrukčně jednodušší.

                0 0
                • madcat  

                  AQ dělají furt bedny s bassreflexem dopředu, ale samozřejmě nevím, jak jsou na tom se zvukem…

                  0 0
                  • obda  

                    Ale jo, sem tam je někdo vyrábí. Ale málokdy ve stejném poměru cena/výkon jako třeba ty Heco Victa :( Když si chcu koupit dvě bedýnky, které hrajou o trochu líp než to, co koupíš v mini soustavě, abych si to mohl postavit na knihovnu (jinde místo fakt není, relativně malý pokoj a zejména tři malé děti), tak se prostě do těch 3–4kKč za obě sice vlezu, ale s bassreflexem vzadu. Jít kvalitativně ještě výše však ani nechci, ani neocením.

                    0 0
                    • deutschland  

                      Taky mám regálovky Heco Victa(u zdi) – u mě to řeší zatlumené basreflexy.Basy hraje 200w sub

                      0 0
                      • obda  

                        Taky možnost o které uvažuju. Ideální to není, ale zřejmě mi to bude muset stačit.

                        0 0
                      • obda  

                        A nebo se na to vykašlu, koupím „monitory“ Behringer MS 40, nakrmím přes SPDIF a bude klid.

                        0 0
                        • Ricci  

                          pokial na tom budes hrat len mp3,tak je to aj tak viacmenej jedno

                          0 0
                          • obda  

                            Hraju hlavně do FLACu naripovaný CDčka, nebo koupené mp3, které mají kolem 192kbit VBR, přehrávač TEAC WAP-2200 + HDD

                            0 0
                            • Ricci  

                              Flac je v principe ok,rozdiely uz pocut len na velmi slusnych aparaturach a hlavne zalezi na usiach,ktore to pocuvaju…

                              0 0
                          • MlokCZ  

                            Tady bych vůbec nesouhlasil. I na svojí poměrně slušné aparatuře rozeznám flac nebo originál cd od kvalitní mp3 pouze někdy a u něčeho. Dle konkrétní skladby je to pro různý datový tok mp3. Při 320kbit nepoznám rozdíl od flac nebo originál CD skoro nikdy.

                            A i 192kbit VBR většinou celkem jde, i když tady už je mírný rozdíl poznat skoro vždy.

                            A oproti tomu když vezmu tu stejnou 192kbit VBR mp3 a pustím na mizerných superlevných repráčkách, aktivních monitorech, levnějších repro kolem 5tis. + zesík a pak svojí aparatuře, tak všechno jsou propastné rozdíly.

                            Flac je na slušné aparatuře sice určitě vždy lepší, ale i se slušnou mp3 to bude na dobré aparatuře mnohem lepší.

                            0 0
                            • deutschland  

                              Ono taky záleží jak a z jakého zdroje je ten FLAC nebo mp3 ripovaný.Pokud je zmršený už originál tak tomu nepomůže ani svěcená voda viz třeba Loudness war .Na mých bednách (základní sestava pro DK 5.1 repro+reci­ever)moc rozdíl mezi flac a mp3 320kbs taky neslyším ale na sluchátkách Senn.HD650+sluch­.zesík už to jde poznat docela dobře – mám i menší sbírku flac 24/96 z HD Tracks+vinyl ripů z netu a to už je jiný kafe(kdyby měl někdo zájem můžem provést výměnu – sháním třeba Explorations in Space and Time .Shrnul bych to – místa na disku je dnes dost,takže stahovat ve flacu a pokud není k sehnání tak mp3 320kbs.Kdo chce otestovat ultra HD zvuk může si stáhnou ukázky z NORDIC SOUND jsou tu formáty flac 24/96(stereo i 5.1) flac 24/192 nebo Stereo WAV DXD 24BIT/352.8kHz kdy 9min má cca 1GB! Přehrát jde i ve foobaru2000 pomocí DXD pluginu a resampleru SOX(downsampling na 24/192 – víc zvukovky neumí)

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                S tím zcela souhlasím. A také to tak dělám. Když je možnost, tak vše vždy sháním ve flacu (nebo ape či jiném bezztrátovém formátu). Jinak testy jsem si dělal z originálních CD a to se slušnou kvalitou nahrávky (někdy se stane, že už i originál nahrávka stojí za prd), kde jsem si flac i různé verze mp3 vyrobil sám, abych to měl pod kontrolou.

                                Ono stejně 320kbs mp3 tak trošku ztrácí smysl, když už to na velikost není zase o tolik menší než flac. A navíc při dnešních kapacitách disků i přenosných malých zařízení nemá smysl řešit místo.

                                Dnes už naštěstí se moc často nestává, že by se narazilo třeba u 320kbs mp3, která je zcela hrozná (nějaký ten rok zpět jsem se setkal občas s tím, že byl někdo schopný vyrobit 320kbs mp3 tak, že převzorkoval 128kbs mp3).

                                A také je dnes toho mnohem více dostupného v bezztrátových formátech.

                                Sluchátka jinak docela závidím. Tím nemyslím přímo ty konkrétní, ale ten poslech. Mě sluchátka hrozně vadí a bolí mi z nich hlava (měl jsem problém s uchem, operované), aspoň na repro je to v pohodě.

                                U sluchátek závidím tu výhodu, že za o hodně menší peníze lze získat špičkovou kvalitu a to bez závislosti na akustice místnosti.

                                0 0
                                • Martin  

                                  velikostně se sice neliší, ale spousta přenosných zařízení flac neumí a spousta lidí IMHO nechce mít duplicitní knihovnu – FLAC nadoma a MP3 do přehrávače, proto kompromis 320 kbps MP3

                                  0 0
                            • Ricci  

                              Ono to nie je len o slusnej aparature,ale aj o tisickach napocuvanych hodin referencnych zalezitosti,na zaklade ktorych mozes porovnavat.

                              0 0
    • Tomcat  

      Zajímalo by mě co máš za kvalitní zvukovku a zvukové soubory že to tak řešíš.

      0 0
      • xshreck  

        já bych řekl že dneska jsou zvukovky na takové úrovni, že to zase tak propastný ropzdíl nebude :( spíš bych to viděl na povedení těch repráků, hlavně zesilovače…

        0 0
        • Tomcat  

          Ano mezi zvukovkama není rozdíl ale i tak řeší nesmrtelnost chrousta pokud nemá kvalitní zvukovku = né integrovanou na desce , né herní Live, Audigy atd…

          0 0
          • Martin  

            zvukovky na desce jsou zlo :)

            už xonar ds zní líp než integrované řešení.

            0 0
          • Ma7ous  

            mam uplně první sounblaster live ještě tehdy 4 kanalovou, a kvalitu zvukovky tvoří pro poslech hudby převodníky a pak taky způsob jakým vyvadíte zvuk jinam, pokud to taháte přes jack konektory tak je celkem úplně jedno jakou ji máte když její kvality tímto degradujete

            0 0
    • marapara  

      Kup si takové, co mají certifikaci THX.

      0 0
      • Heartwork  

        Certifikace THX nemá s kvalitou přednesu reproduktorů bohužel nic společného.

        0 0
        • marapara  

          Už celkem dost roků zpět, cca 8 let, si jeden zákazník kupoval nějaká SondWorks 7.1 a certifikací THX a zvuk měly fakt úžasný, živý, čistý, mohutné basy … ale cena byla kolem 10k.

          Nevím jak je teď, ale to že mají repro THX, by měla být zárukou kvalitního přednesu a zvuku.

          viz třeba zde: http://www.tvfreak.cz/…02598D7.html

          0 0
      • Ricci  

        By ma zaujimali,na kieho boha maju mat certifikaciu THX, ked chce normalne hrajuci stereo system 2.1 …

        0 0
    • siafu  

      Mám M-Audio BX5a Deluxe – v nějakém asi už starším testu těch levnějších repro vyšly vzhledem k ceně 5 tis. poměrně slušně resp. nejlíp, na lepší repro by bylo nutné si zkrátka připlatit např. BX8a. Zvukovku mám externí Line6 UX1 – jde na ní manuálně regulovat hlasitost (na klávesnici mi regulace hlasitosti nefunguje a najít obecně vhodnou klávesnici není úplně jednoduché…), na zvukovku se mohu kdykoli spolehnout a cenu 3 tis. už dodatečně řešit nebudu…

      No co se týká těch M-Audio BX5a, tak ty jsou určeny pro blízký poslech a s dřívějšími Genius SP-HF2.0 1250X (cca 1000 Kč), které mají rodiče k notebooku, se to nedá vůbec srovnávat, takže k levnějším repro se ani v budoucnu dobrovolně vracet nebudu, rozdíl v podání „zvuku“ je dost propastný

      0 0
    • Mastr  

      kup tohle a budeš spokojenej, za ty prachy paráda.

      0 0
      • Ricci  

        Staci si hore precitat zadanie a pochopis,ze mu ide o hudbu…

        0 0
        • Mastr  

          no klidně je může zapojit tak že hrajou všechny, velká výhoda je že jsou ze dřeva a hrajou parádně. Tady přesně platí „za málo peněz hodně muziky“ :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            No, jenomze ty pomery „za malo penez hodne muziky“ jsou osidne. Chrastitka za korunu maji uzasny pomer kvalita/cena, ale poslouchat se to neda.

            Bracha tyhle bedny ma a napisu jenom, ze na poslouchani maistreamove hudebni produkce z MP3 nebo z netu je to dobra volba.

            0 0
            • Mastr  

              Tyhle se ale za ty prachy docela poslouchat daj :-)

              0 0
              • Ricci  

                kazdy ma ine naroky na zvuk,ja som este pred nejakou dobou mal v aute hudbu za 300 litrov a zacalo to kedysi tiez pri 3000 :-)

                0 0
              • Toutou  

                Já je teda slyšel u kámoše, a to radši lopatou do hlavy.. Ale je pravda že písnička na tom poznat jde :D

                0 0
                • xshreck  

                  na noc to musíš vypínat (5000) :D

                  0 0
                  • soc  

                    jj, to je taková vlastnost na …

                    0 0
                    • Martin  

                      moje 5050 v noci slyšet nejsou :)

                      0 0
                      • soc  

                        No jo, ty moje taky ne (mám 6000), ale nějaký debil zapomněl přidat vypínání displeje… a je to pěkná záře…

                        jinak zvuk za tu cenu je prostě takový, jaký je, někomu to stačí, někomu ne. Mně zatím jo :)

                        0 0
                        • Martin  

                          já su hluché, takže mi ty moje 5050 bohatě stačí. displej moc nezáří, takže mě v noci nebudí, zvukový projev mají celkem kultivovaný (za to pravda může fakt, že mám jiné přední bedny) – za ty prachy IMHO super :)

                          ale já su obecně nenáročné, když hraju nějakou hru, tak taky nepoznám, jestli mám vysoký nebo nízký detaily.

                          jde mi o zábavu :)

                          0 0
                          • xshreck  

                            5000 byly takové … prostě když někdo zpíval, bylo to trošku zkreslené než když jsem to dal do sluchátek. To že bzučelo trafo to mě neštvalo, pokaždé šly ze zásuvky.

                            Jinak kamarád trafo taky neslyší, když jsem u něj spal totálně namol tak jsem i přes můj stav musel ty repráky vypnout protože se nedalo usnout :) mu to nevadilo :D

                            a co jsem slyšel ty 6000 tak ty pěkně basovaly .-)) v brně měli asi radost když jim to tam začalo řvát přes celý datart bo co to je u ikey :D

                            0 0
                            • Martin  

                              já si na 5050 fakt nemůžu stěžovat.

                              0 0
                            • soc  

                              6000 maji vetsi subwoofer, aby se daly rozumne poslouchat, musim si pohrat s nastavenim a basy hodne stahnout dolu. Opet diky nejakemu skvelemu inzenyrovi od Geniusu si ty bedny nepamatuji nsataveni, nastesti se da vse poladit na zvukovce :)

                              Predtim jsem slysel pravdepodobne 5000, ale jenom statelity, zesilovac a sub byli domaci vyroby. Hraly moc pekne :)

                              0 0
                              • Martin  

                                taky všechno nastavuju na zvukovce, to resetování hodnot po vypnutí z elektriky je zlo :)

                                0 0
                                • soc  

                                  Aneb jak se da pomerne slusny vyrobek totalne zprasit :)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    no jo, katujeme kosty :)

                                    víš, kolik stojí přidělání nějaké maličké flash paměti k elektronice a vývoj logiky, která by ukládala nastavení? to musí být děsné prachy :)

                                    každý ušetřený cent se počítá.

                                    aneb ještěže má asus pro xonary celkem dobré ovladače :)

                                    0 0
                              • xshreck  

                                já 6000 chtěl, ale bál jsem se trafa ( i když bych ho zase vypínal :D )

                                A nelíbilo se mi nastavení ani svítící disp, už diody u 5000 jsem si zalepil páskou :D

                                Taky nejsem zase moc náročnej, ale ty 5000 začaly být děsné chrčáky po nějakém roce. A když jsem slyšel některé repra z vyšší kategorie, mno nejradši bych si něco lepšího koupil ale na co že :D

                                0 0
    • javormartin  

      Tak zjistil jsem základní problém, nemožu najít ve W7 kde je název zvukovky, pc jsou krapet mimo můj obor zájmu.

      Vím, že co se týče kvality zvuku nebudou repro do 3000 žádná bomba. Ale vzhledem k tomu, že nehodlám dát za lepší ozvučení 10–15 tisíc, tak momentálně přemýšlím o těch Modecom nebo o tom M-audio. Ale nevím jestli to má cenu s mojí zvukovkou. Proto prosím, jak zjistím jakou tam mám tu kartu, díky.

      0 0
      • Martin  

        najdeš to v ovládacím panelu systém… – viz první obr

        nebo v ovládacím panelu zvuk – viz 2. obr

        0 0
        • javormartin  

          Díky :)

          Tak NVIDIA hihg definition audio. Tak mohlo by to tak být, ne? Jaká je a má cenu řešit lepší repro na tuto zvukovku?

          0 0
          • Ricci  

            standartna zvukovka na doske,netreba nic moc riesit :-)

            0 0
            • javormartin  

              Otázka je na kolik mi to ovlivní např výslednou kvalitu repro i těch levnější řekněme do 4000. Nebo jestli nemá cenu řešit nic nad 2000 např.

              0 0
              • Ricci  

                Zaklad je si vypocut nejake repro a porovnavat,kazdy ma iny vkus pre zvuk a co sa jednemu paci,to druhy povazuje za smejdovy zvuk,zalezi na narokoch…

                0 0
          • Martin  

            máš tam jenom to nVidia HD Audio nebo i něco dalšího? a co máš za desku?

            to nV HDA by mohl být, ale taky nemusel, audio výstup z grafické karty, podobně jako tam mám já to AMD audio

            0 0
            • xshreck  

              http://www.czechcomputer.cz/product.jsp… hm? co z toho vyčtete o mojí zvukovce? :D

              0 0
              • Martin  

                Integrována je zvuková karta Realtek ALC883, která zvládá 8-kanálový výstup a podporuje S/PDIF výstup, který je v koaxiální i optické formě vyveden na zadním panelu. :D

                čili klasické integrované mrdkokodek :D

                0 0
                • xshreck  

                  a z toho plyne co? :D

                  0 0
                  • Ricci  

                    ze je to shit :-)

                    0 0
                    • xshreck  

                      :D:D:D:D

                      stejně by mě zajímala jedna věc – kdybych zapojil do integrované low, integrované nějaké normální a pak prof zvukovku a třeba ještě nějakou lepší zvukovku … jestli by to bylo poznat :D jde z toho stejně jen slabý signál, který se musí zesílit na zesilovači a tam vznikne největší zkreslení :D tak nvm proč furt plašíte se zvukovkama :) a jestli má kolega optický výstup, tak tam by težoreticky neměly být případné ztráty jak u jacka :D

                      0 0
                      • Ricci  

                        je to poznat,zalezi iba na tvojich usiach,1000kach napocuvanych hodin a hlavne na zostave,ktoru k tomu pripojis

                        BTW:Vysledny zvuk je vzdy iba natolko dobry,nakolko dobry je najslabsi komponent v audioretazci

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        DA převod to může ******* ještě více než zesilovač. To je dost kritická část.

                        Pokud se to vede z PC už analogově (tedy použije se DA převodník zvukovky), tak nejde jen o kvalitu převodu (která je u nejlevnějších zvukove naprosto tragická), ale také o to, že v počítači je vše velmi náchylné k rušení (a i kvalitnější zvukovky mívají problém s odrušením).

                        A pokud použije digitální výstup, tak zase musí mít nějaký externí převodník, což u levných repráčků mít nebude nebo když už se občas u bedniček kolem 3tis. objeví, tak je stejně hrozný.

                        A ani ta problematika dostat zvuk z PC ven digitálně tak jak je v originále, aby nedošlo k nějakému převzorkování nebo jinému pokurvení v PC není tak jednoduchá.

                        To se pak dostáváme k použití Asio, Kernel streamingu a pod., základem je u Windows obejít Windows mixer, který to celé pěkně zkurví. U linuxu netuším jak tohle funguje, tam jsem se tím nikdy více nezabýval.

                        A ani digitální výstup není vždy stejný (tedy i ten hraje roli) jak by se leckomu mohlo zdát. Tady do hry vstupuje jitter.

                        Tahle problematika se řeší až dokonce tak, že se používají master hodiny z externího DACu i v PC pro transport a nepoužívá se interní časovač zvukovky (kde při běžném a jednodušším řešení externí DAC žádné svoje interní hodiny nemá, ale obnovuje je fázovým závěsem ze vstupní sériové linky S/PDIF).

                        Ale to už jsme zase u jiné cenové relace. Aby mělo smysl řešit takové extrémy, tak celá soustava musí být velmi kvalitní.

                        Při slušné zvukovce + použití s/pdif (s optikou to bývá téměř vždy horší a problematičtější) je to velmi slušné i při jediných hodinách ve zvukovce.

                        U slušných aktivních repráčku kolem 3tis. je už jasně poznat při použití analogového výstupu kvalita zvukovky, zejména integrovaná x mírně lepší zvukovka (investovat do zvukovky třeba výrazně více než ty 3tis. za repráčky samozřejmě už nemá žádý smysl a už budou nejslabším článkem ty repráčky).

                        Tedy řešit zvukovku rozhondě smysl má.

                        0 0
                        • deutschland  

                          Rozebíráš tady problematiku hifi,což u levných repro je asi zbytečné a rozchodit asio(XP)nebo wasapi(W7)ve foobaru zas takový problém není a rozdíl jde poznat i na onboard zvukovce viz. tady

                          0 0
                        • Ricci  

                          rozdiel medzi zvukovkami byva casto poznat uz podla sumu

                          0 0
            • javormartin  

              tu desku fakt netuším, co jsem vyčetl to jsem napsal no :(

              0 0
              • javormartin  

                Tak váhám mezi CREATIVE GigaWorks T40 Series II

                a tím MODECOM MC-HF60. Rozhodnu se dle toho až to usliším, prozatím si myslím, že to snad bude dostačující pro poslech u pc. Na ozvučení pokoje pořídím časem něco jiného. Toto řeším hlavně kvůli tomu, že mi jdou stávajíci chrastíka u pc dokytek. A řeším výměnu za něco lepšího. Poradíte mi někdo obchod v okolí Přerova cca do 30 km kde je možné si před koupí repro poslechnout a nabízí zároveň repro i nad 1000 kč? :D

                0 0
                • Heartwork  

                  Možná bych zvážil ještě Creative Gigaworks T3 – není to o moc dražší.

                  0 0
                • cat  

                  Muzu potvrdit, ze hrajou dobre, ale chybi basy.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.