Poradíte se stavbou Specialized Stumpjumper FSR 29 XL 2010?

16 nepřečtených
  • Šlapka

    Srdečně zdravím! Poradí někdo jaké komponenty na Stumpjumpera FSR 2010, rozpočet mám přibližně 25 tis, ročně najedu kolem 6 tis. km, střední zátěž. Původně jsem chtěl koupit sériovku Epica ale 2010 už nejsou a 2011 stojí moc. Kdybych nečetl testy a diskuze, asi bych měl jasno :)

    Vidlice Rock Shox Reba RL 2011, 29" 120mm jsou za 8 tis., ale s 20mm upínákem vyjdou na dvojnásobek. Bude stačit rychloupínák, výrobce dává pevnou osu ..

    Řazení – asi 3×9 (přesmykač SLX 3×9 na rámu je), tedy X9, páky Truvativ Stylo 3.3, kazeta 12–36, řazení X7. Má cenu investovat do 2×10 nebo 3×10 navíc 2–5 tisíc

    Kola – asi DT Swiss 470, náby XT, to pořídím do 6 tis. Nebo?

    Pláště, líbí se mi Maxxis CrossMark 29×2.10', chtěl bych univerzál do lesa, na polní cesty .. (v testech na mokru a pařezech CrossMark nic moc)

    Bzdy – asi Elixir R, ale třeba Deore jsou v testech lepší ..

    Pak představec (Stylo?), sedlo je pěkný Gobi XM, ale jen 130mm široký, tak asi originál spešlovský, pedály (M520ky se mi dost zanášely bahnem), řetěz .. No, lidi poraďte

    Když tu čtu Vaše diskuze, vidím, že v tom nejsem sám. Díky za rady :)

    0 0
    • PatrikL  

      7600kč http://www.on-one.co.uk/…-1–1–8-to-15 (aj tapered aj 20mm, ten rám berie tapered, nie? :) )

      Aj nejaké kolesá tam možno nájdeš vo výpredaji…

      0 0
    • deekay  

      Vidli to chce holt hledat po vyprodejich…ja osobne bych do upinakove verze nesel.

      U razeni bych si priplatil na packy X9, mam X7, X9 ma kamarad a ty X9 chodi pocitove lepe.

      Co se tyka kol, muzes mrknout sem:

      http://superstar.tibolts.co.uk/…uct_info.php?…

      neco si nakonfigurovat, cenove se vejdes. Ja ted cekam na naby od nich, co jsem koukal po UK forech tak jsou na ne dobre ohlasy a stoji slusne penize. Vyhoda je, ze muzes pomoci adapterku menit moznosti pro ruzny osy – temer vse co se dela.

      K plastum jen postreh ze hodne lidi jezdi Nanoraptory na 29" ale zkusenosti nemam, takze snad nekdo z uzivatelu napise.

      Brzdy – tam spis nez co do absolutni sily podle nakyho testu, se zamer na toa by ti sedel chod a ergonomie. Me treba vubec nesedi tvar paky u shimano brzd, u Formula RX mi zase vadilo ze maj ostry nastup po lehkem zmacknuti ale pak uz se nejak nic moc nedelo atd. Proste todle se chce svezt na nakych kolech.

      Sedlo – tam ti nikdo neporeadi…zkouset zkouset zkouset

      0 0
      • Šlapka  

        No, brzdy, nejlíp mi fungovaly Jucy 3, model asi 2007, se 185 kotoučem na 26 Epicu, byly ostrý, což mi vyhovuje. Naposledy jsem měl RLka na 29 Epicu a nic moc, i když jsem zkoušel ladit, účinek o třetinu nižší, možná je to u devětadvacít­kovejch kol trošku jinak ..

        0 0
        • deekay  

          Jestli ti sedel ostry nastup, ber Elixir R, jsouz a hezkou cenu. Samozrejme, ze je rozdil mezi brzdenim 26 a 29" kola – 29 ma vetsi paku, potrebujes silnejsi brzdu.

          0 0
    • Kubiczech  

      Vidlici rychle z odkazu od Patrika. Kola zaplést na Novatec nábách a libovolných lehčích ráfcích podle toho, co peněženka dovolí. V rámci pohonu bych šel rovnou do desítky a pokud preferuješ Sram, tak bych namixoval X9 s X7 spolu s klikama Sram. Kokpit Truvativ Team hliník. Sedlo zkusit a jestli širší, tak Spešl – teď zkouším třeba Henge a dobrý, ale gramy tady nenaženeš. Brzdy bych dal v rámci značky Elixír R. Pedály Look Quartz nebo levnější Shimana.

      0 0
      • Kubiczech  

        Vidlici za mě klidně na klasický upínák. Osobně jsem takový ignorant, že rozdíl nepoznám ani s metrákem váhy.

        0 0
        • Šlapka  

          Taky mám metrák + 193 cm, měl jsem Foxku s rychloupínákem a pak Rebu s osou. Ta Reba byla podstatně lepší (hlavně brala i drobný nerovnosti), jenom mě napadá, jestli lepší funkčnost není dána upínákemem, tedy vidlice se nekroutí .. Nějaký dramatický sjezdy nejezdím, přesto mi to vrtá hlavou :)

          0 0
          • Kubiczech  

            Nechtěl jsem to vydávat za nějakou pravdu, je řada těch, co zvýšenou tuhost poznají. Když je ta možnost, tak bych do pevné osy samozřejmě šel, ale jinak bych se tím netrápil. Rozdíl v chodu bych pevné ose nepřisuzoval.

            0 0
    • mr.antik  

      Určitě řazení X.9 Řazení ti zůstane několik let a rozdíl je pár stovek.

      Přehazku po sezóně vyhodíš – tu vem podle peněz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.