• kuzdas

    Zkušení a znalí poradíte ?

    Chci koupit nové kolo jezdíme kolem 20–30 km po silnici a cyklostezkách s rodinou . Ale chci se synem zajet i mimo a do náročných terénů zablbnout . Tak pul na půl.

    Vím že tyhle dvě kombinace nejdou moc dohromady . Nejraději bych si koupil celoodpružené ale já je to na silnicích ?

    K ceně rozpočet mam max. 25 000 což mi na nové určitě nestačí . Takže jaká modelová řada a značka se povedla pohledám na bazarech nebo si počkám až se něco objeví.

    Na co si dát pozor při koupi.

    Nikdy jsem se o kola nezajímal takže se v tom nevyznám.

    0 0
    • kuzdas  

      Ještě by asi chtělo doplnit měřím 185 cm a váha 98 takže velikost asi 19–20 ?

      0 0
    • saddik  

      Tak prvně to chce rozmyslet, jaký typ kola pro Tebe bude vhodný.

      Celopéro za 25 je určitě na bazar, to říkáš správně. U celopéra ale počítej s dražší údržbou (servis pouzder a ložisek, tlumiče atd.). Pokud chceš kolo v podstatě „sednu a jedu“, aniž bys řešil tolik servis, bylo by možná vhodnější HT.

      Když budeš jezdit na silnici, bude to na kochačku, protože Tě stejně bude brzdit rodina? Jestli jo, tak je Ti celkem jedno, že kolo moc nepojede. Pokud ale na té silnici budeš chtít, aby to mělo odpich, tak to celopéro nebude asi žádný zázrak.

      Stejně tak k tomu náročnějšímu terénu – co tím zhruba myslíš? Kolik je synovi a co zvládá? Jak dlouhé terénní vyjížďky máš v plánu?

      Full chceš kvůli pohodlí (zdravotní obtíže?) nebo terénním možnostem? Pokud jde totiž o nízkozvhihové jezdivé fully (dejme tomu do 120, 130 mm), tak nejde o to, že bys s takovým fullem sjel víc, jen to bude oproti HT rychlejší a pohodlnější.

      Když říkáš, že ses o cyklistiku doteď nezajímal, tak je možné, že nemáš nějaké vybavení, se kterým taky ve financích počítej – pořádné pedály a boty, pohodlná helma, nějaký oblečení, eventuálně batoh, nářadí atd..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.