• nešastník

    Omlouvám se že je to trochu mimo mísu,ale kolaři snad prominou.Po nekomentované příhodě s jistou pojišťovnou mám v ruce platební rozkaz od soudu.Částka není podstatná ani příjemná.Ale k problému.Mám možnost ještě podat odpor.Ptám se-má to cenu,nebo to jen naroste o další soudní poplatky?Nejsem zločinec,jen jsem přestal platit životní pojistku,kterou jsem tím pádem považoval za ukončenou a nedělal si nárok na již zaplacené.Dík za radu.

    0 0
    • UCHI  

      Ahoj, hledáš sice radu na úplně špatné straně netu a vzhledem k tomu že zřejmně nejsi bajkař netuším jak jsi se sem dostal ale poradím ti. Tvoje pojistka je v podstatě smlouva mezi tebou a pojištovnou, takže pokud ji přestaneš platit a řádně ji nevypovíš tak platí stále a sjednané měsíční pojištění jsi povinnen platit.Doporučuji zaplatit protože každé další soudní jednání pojištovna opět vyhraje a ty to její vítězství budeš sponzorovat.

      0 0
    • Spirit  

      Radím ti na nic nečekat a zaplatit.Je to nejlevnější cesta, pokud tam ten dluh je, tak ti ho nikdo neodpáře a jakýkoliv další odvolávání je vyhánění dalších peněz z tvé kapsy.

      0 0
    • Maara  

      Pokud si myslíš, že máš dostatečný důkaz, že jsi například již nemusel pojišťovně nic platit a ona přesto po tobě požadovala peníze, můžeš to zkusit do toho jít. Pročti si pečlivě pojišťovací podmínky. Jinak ale jestliže soud vydal platební rozkaz znamená to, že měl v ruce dostatek důkazů aby rozhodnul bez nařízení jednání. Pokud pak podáš odpor, stane se nejspíš to, že se pojišťovna nechá zastoupit advokátem a pak v případě, že bys spor prohrál, vzrostou náklady řízení (předpokládám, že požadovaná částka bude maximálně do 10.000,–, pak by byly jsou náklady řízení v závislosti na částce až do cca 11000,– (vč. úkonů + DPH).) Jinak pokud bys odpor nepodal a nezaplatil, je vykonatelný platební rozkaz exekučním titulem, tzn. že lze požadované peníze vymáhat exekucí. Pak by také částka vzrostla o náklady exekuce. Doporučuju pročíst pečlivě pojišťovací podmínky a buď zaplatit anebo se obrátit na advokáta.

      0 0
      • jfk  

        jak říká kolega:-) jen dodám, že přestat s placením pojistného samo o sobě není troufám si říct ve většině případů důvodem k automatickému zániku pojištění. většinou je to tak, že pojišťovna ti napíše, že máš zaplatit dlužné pojistné a že pojištění zanikne uplynutím určité doby, pokud nezaplatíš, ale do té doby má pojišťovna samozřejmě nárok na vzniklé pojistné. takže to vypadá, že zaplatit bude asi nejlevnější… ale je možné, že ty máš taky nárok na výplatu části pojistného

        0 0
    • yetti  

      Bohuzel Ti neporadim, ale uprimne Ti drzim pace, abys z toho nejak rozumne vyvaznul. Mel jsem podobny problem a nakonac jsem zaplatil a platim jak mourovatej dodneska :-( A od te doby nenavidim pojistovaky, pac jsou to svine ulisny a tezko si dokazu predstavit odpornejsi povolani

      0 0
      • kout.jk  

        přesně -moje řeč (mám takovou tchyni :( )

        0 0
      • dancing dog  

        advokát a komeční právník a notář

        ty jsou ještě odpornější

        ba dle mého přímo nejohavnější formy života …parazitující na byrokratickém systému případně lidském neštestí..

        jasně, vyjímky existují,i mezi nimi se najde pár slušných a prima lidí, nicméně v globálu platí toto.

        0 0
        • jfk  

          o vánocích jsem hezčí kompliment nečekal:-) jo a jen pro upřesnění, komerční právníci neexistujou tuším od roku 1996…

          0 0
          • dancing dog  

            zdravím vyjímku :-)

            0 0
            • jfk  

              dík. hele ale to nemůžeš vědět, třeba žádná výjimka nejsem…:-) myslím, že tohle obecný povědomí o právnících atd. je dost zkreslený. většina z těch lidí dělá jenom svoji práci. a lidi se holt musej naučit starat se o svoje věci a nespolejhat na obecnou představu o spravedlnosti typu „když přestanu platit pojistný, pojištění zanikne“ atd. končím svůj výlev. ať vám to všem jezdí:-)

              0 0
              • Beeda  

                asi tak, a pak s honem,honem prihlasit na bf a offikovat…B holt to zacaluje..

                0 0
    • ravo  

      Co se píše v podmínkách smlouvy o jejím vypovězení? Pokud tam je nějaká obecná formulace, že „smlouvu lze vypovědět písemně“, pak by (s přihlédnutím k částce kterou pojištovna vymáha) stalo za úvahu poradit se s advokátem, zda-li to ustojíš na tom, žes poslal výpověď pojistné smlouvy obyčejným dopisem.

      0 0
    • djano  

      Zaplat a nasledne poziadaj o zrusenie. Neviem aky typ zivotnej poistky mas a hlavne ako dlho si to platil, ale pocitaj s poplatkom vo vyske asi 20%. Kolko by tam malo byt by mohli vypocital poistni matematici predmetnej poistovne (treba byt slusny na front office, pracovnik to moze zistit telefonicky, pripadne ak to umoznuje system tak to naklika za chvilu).

      0 0
      • Sauce  

        Samozřejmě jsou důležité podmínky smlouvy,

        ALE

        pojistná smlouva se na základě ustanovení obchodního zákoníku (pojišťovna je PO i podnikatelem) řídí zákoníkem občanským (jako absolutní ne-obchodní závazek).

        Tudíž pro ni vždy platí obecná ustanovení občanského zákoníku o možnostech odstoupení od smlouvy, úrocích z prodlení a podobně.

        Zdravotní pojišťovny mimoto ve většině případů (VZP a další velké pojišťovny) používají interní klauzuli zmírñující tvrdost sankčních ustanovení uzavřené smlouvy.

        Proto pokud zaplatíte dlužné pojistné i po několika měsících a písemně požádáte o odpuštění pokuty, bude Vám rozhodnutím pojišťovny právě na základě této klauzule pokuta prominuta.

        Bohužel, podniká-li již pojišťovna právní kroky (žaloba), může být již pozdě.

        Počítejte s tím, že pojišťovny podobně jako například MHD jsou zastoupeny dobrýmy právníky, kteří si v relativně jasných případech zvyšují reputaci (vyšší skóre – kilometry na lehkých tratích).

        Náklady se odvinou od úspěšnosti – protože má ale pojišťovna pravdu, budete je platit v plné výši (v podobných případech do 5.000).

        Omlouvám se za rozvláčnost, brzy přidám fotku bajku do profilu. Ehm.

        (a odstoupit od podobných smluv nebývá nikdy problém – cca 5 minut na pobočce s ob. průkazem)

        0 0
        • Sauce  

          Také je mi podivné, že držíte platební rozkaz z ničeho nic.

          Žádné předchozí varování?

          (někdy při neplacení posílá pojišťovna dopis, že na základě vzniknuvšího dluhu se z pojištění stává jiné, v minimálním režimu, které již neplatíte a zůstává jen onen dluh)

          0 0
    • maxtor  

      Vzhledem k datu vložení příspěvku mám pocit, že má rada už bude trochu opožděná, ale přesto to zkusím. Odpor podej jen tehdy, pokud máš svě argumenty o co opřít. Soudy často vydávají plat. rozkazy jakoby „na zkoušku“ a čekají, jak se k tomu žalovaný postaví. Je to totiž nejlepší a hlavně nejrychlejší cesta, jak přinutit žalovanou stranu ke spolupráci. Pokud by jsi podal odpor, je dost možné, že řízení se potáhne další rok a jen budou naskakovat úroky z prodlení a pochopitelně i náklady řízení. Proto zvaž, jestli tvé případné argumenty obstojí proti tvrzení žalobce. Nicméně pokud ti žaobce neposlal nějakou předchozí upomínku k zaplacení, zkusil bych se aspoň odvolat proti výroku o nákladech řízení (které ti byly asi v plaťáku taky vyčísleny) a argumentoval bych tím, že jsem jen „zapomněl“ platit a žalobce mi nedal možnost mou chybu napravit. Jinak každá rada drahá, pokud neznám konkrétní skutečnosti.

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.