• satanus

    Zdravím. K problému. Brzdy shimano XT a 180 kotouč. Vidle Axonka. No prostě vystředím kotouč na střed brzdových desek. Ale při zatížení vidle se mi kotouč přiblíží k levé noze že skoro drhne. Takže je na vině npř: rychlo up. nebo špatně doléhajíci kontra matka konusu na vidli? Má s tím to někdo zkušenosti nebo mám prostě na bajk někoho posadit a udělat to pod zatížením? děkuji.

    0 0
    • mr.nikdo  

      Zatlac pistky a pak zacni od zacatku s vystredenim.

      0 0
    • Vilém  

      Zkontroluj zda neni treba nejaka nestejnomerna vrstva barvy v patkach vidlice, nebo tak neco.

      Nove shimano brzdy maji pomerne velkou mezeru mezi deskama, takze mi to moc normalni neprijde.

      To serizeni pod zatizenim muzes samo taky zkusit.

      0 0
    • Val  

      POMOC! halo tady dole!

      mam problem, ze kotouc neustale skrta (Shimano SLX), muzou za to dve veci:

      1. nemuzu uplne dokonale vycentrovat trmen – musel bych zuzit adapter abych to dostal bliz k vidlici, co myslite, kdybych ho zkusil trochu obrousit na brusce?
      2. pistky jsou oba tak 1mm venku, nejdriv byl jen jeden, pak po laborovani se zatlacovanim jsou oba ± vylezly stejne. kdyz je zatlacim zpatky tak zase vylezou…
      0 0
      • Vilém  

        Zrejme tam mas moc kapaliny, pokud pistky po zatlaceni samovolne vyjizdeji. Staci na pace upustit.

        0 0
        • Val  

          Me uz se podarilo nechtene trochu upustit, kdyz jsem povolil ten sroub u trmenu abych mohl hybat koncovkou hadice a nenapadlo me, ze mi pak tudy bude utikat olej :) pak se to chovalo zavzdusnene (tj packa zabirala az u konce), ale po nejakym tom mackani na pistek a packu se to vzpamatovalo.

          Bojim se upoustet protoze nevim kolik + abych si to nezavzdusnil.

          Bohuzel do servisu se hned tak nedostanu, kdyz tam maj otevreno, tak jsem v praci. Rad bych to poresil nejak pres vikend.

          0 0
          • Vilém  

            Pokud je ji tam moc, tak staci dat paku do vodorovne polohy, odsroubovat plnici sroub na pace, do zavitu po sroubu nasroubovat injekcni strikacku bez pistu a pak roztahnes desky na maximum. Pri tomto se prebytecna kapalina vytlaci do strikacky, tu pak zacpes nahore prstem, vysroubujes ji ven, das zpet sroub a je to. Pak parkrat namackas paku aby pistky vyjely ven. Zavzdusnit se to pri tomto postupu nema jak.

            Toto vse plati pouze pokud plati tebou popisovane priznaky, tj. ze se pistky po zatlaceni do trmene samovolne vraceji.

            Taky tezko rict, zda mas rovnej kotouc atd.

            0 0
            • Val  

              Aha, ok, dik.

              Kotouc je novy a vypada v pohode (skrta to po cele delce). Jen jeste trmen neni uplne dobre vycentrovanej na kotouc, protoze ho uz nemuzu dat bliz k noze vidlice, takze je malicko mimo, jak jsem psal v bode 1). myslim, ze pokud by pistky byly uplne zajete tak by to mohlo fungovat i takhle, ale samozrejme bych to rad mel presne, ale nemam frezku nebo jak se podobne pripady resi.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.