• Mara biker

    Nazdar bikeři,

    prosím o radu, jak správně, je-li nějaký osvědčený grif na vyladění kotoučových brzd – konkrétně na Author Vision 2009 – brzdiče – HAYES Stroker Ryde kotoučové hydraulické (6" kotouče) . Dá se hýbat jenom s kolem, že?? Na čelistech kotoučů není žádný nastavení, že ne??

    Nějak si to nastavím, je to v pohodě, pak jedu prudší sjezd, brzdím a zase to příšerně vrže.

    Je to moje první kolo s kotoučovými brzdami, je supr, ale z tohodle se můžu zbláznit..

    Díky za rady,

    Mára

    0 0
    • BigKarel2  

      Dá se s nimi „štelovat“ tak že povolíš třmen od adaptéru (2 imbusy) a nastavíš ho…A vržeto a nebrzdí nebo brzdí a vrže?

      0 0
      • Mara biker  

        Jo takhle, mně to bylo divný, že by to šlo nastavovat jenom hejbáním s celým kolem :-) Ta vůle tam je opravdu minimální… Díky za tip.. :-) Povolíš třmen od adaptéru – tím myslíš ty dva imbusy směrem do drátů kola?? Takže je jenom trošku povolím, bude větší vůle a bude to v pohodě,jo???

        Brzdí a vrže, pak to chvilku nevrže a brzdí taky parádně:-) Ale za chvíli to je zase uvrzaný, no hrůza…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Vůle mezi deskami bude furt stejná, ale tím, že to povolíš, na obě strany mezi kotouč a desku vrazíš kus faktury, zmáčkneš páku a dotáhneš ty dva šrouby, brzdu vystředíš.

          0 0
        • BigKarel2  

          Tuten šrouby, ale povolený je mít nesmíš! Pouze povolit, nastavit třem vůči kotouči a zase utáhnout…Dělá se to tak že povolíš třmen, zabrzdíš, necháš zabržděno a postupně dotahuješ šrouby, dycky kousek jeden a kousek druhej…A vystředíš to ale to že to hvízdá může bejt tim že je to buď nový, mastný atd…né tim jak to máš naštelovaný…

          0 0
          • Mara biker  

            Jo takhle, už tomu rozumím.. :-) Je možný, že to vrže i tím, že je to nový, to máš pravdu..

            Každopádně díky za rady chlapi, večer budu štelovat :-)

            0 0
            • parduba  

              Když jsem měl hayesy a chvíli jsem brzdil tak to potom vydávalo zajímavé zvuky ale jak brzda vychladla bylo to ok.

              0 0
          • mr.nobody  

            možná bych ještě doplnil, že při tom seřizování je dobrý, aby na tom kole někdo seděl, protože pod zatížením se to celý trochu pohne…

            0 0
          • RendyD  

            Já teda snad stokrát zkoušel metody typu zabrzdit a dotáhnout, případně dát vizitky mezi desky atp. ale stejně vždycky škrtaly. Teď, poučen z krizového vývoje:-), provizorně dotáhnu, zatočím kolem, zabrzdím. Pak povolím lehce imbusy, nastavím si vůli okem na jednom šroubu, dotáhnu (ale ne úplně natvrdo), pak si pohnu opačným konce, aby byla vůle všude stejná a dotáhnu i druhý šroub, ten už natvrdo a vrátím se zpět na první, který dotáhnu taktéž natvrdo. A to, čeho chci tímto docílit je, že v případě zmáčknutí pístků brzdy se mi desky opřou o kotouč tak, že se kotouč nevychýlí na žádnou stranu. Jak se hne kotouč k jedné nebo druhé straně, postup opakuju. Samozřejmě mluvím o štělungu doma ne při defektu…:-).

            0 0
    • Esi  

      Jestli to při lehkém brždění i trochu pocukává, tak to bude asi mastný, tak že zkusit odmastit na to jsou 2 možnosti, nastříkat nějakým odmašťovacím sprayem (používám tenhle) a nebo najít pořádnej kopec a trochu ty brzdy ohřát :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.