• tomaschek

    Po třech letech nekonečného trápení se Sigmou BC 2006 (nakonec to vzdala sama – ztratil jsem ji po pádu v Beskydech) jdu do finále výběru nového cyklocomputeru vyšší třídy. Sigma mi už na kolo nesmí. Váhám mezi Polarem CS500 a VDO Z3 PC link. Oba můžu mít za stejnou cenu.

    K Polaru, který je pro mě z hlediska designu, přehlednosti displeje a renomé značky první volbou, toho tady na fóru moc není. Trošku mě zneklidňuje ve výčtu funkcí popisek „převýšení – součet nastoupaných a naklesaných metrů“ – znamená to, že umí ukázat jen tento součet, nebo všechny tři veličiny zvlášť?

    Uvítám osobní zkušenosti, i když mi je jasné, že moc lidí tyto dva přístroje asi neporovnávalo. Zajímá mě ovládání, spolehlivost chodu a uživatelská náročnost na vyhodnocení dat v počítači – grafy.

    Taky kdyby měl někdo v pdf český návod k Polaru, budu vděčný za zaslání na email. Polar bych bral z ciziny a tam asi CZ návod nebude.

    Díky všem za postřehy a zkušenosti!

    Anketa: Polar CS500 nebo VDO Z3 PC-link?

    3x
    100%
    VDO
    0x
    0%
    0 0
    • blaf  

      polar se mi hodne libi vzhledove, proto za me polar, jinak prakticky zkusenosti nemam ani s jednim

      0 0
    • Internaut  

      Pokud se nepletu součástí Polar CS500 není software Polar ProTrainer 5, má možnost pouze uploadovat na web personaltrainer­.com, kde jsou možnosti vyhodnocení/grafů minimální.

      Já mám CS600 a ta ten SW má a má navíc pro mne podstatnou věc – možnost intervalového tréninku. V PC si vytvoříš (nebo nahraješ z webu Polaru) tréninky př. podle tepových zón, nahraješ je do cyklocomputeru a ten Tě pak při jízdě „buzeruje“.

      0 0
    • Pebe  

      přesně jak píše Internaut, z CS500 nejdou nahrávat uložená data do PC, pouze na web Polaru. Což je dost krok zpět. A jelikož CS400 přestali prodávat, tak nezbývá než CS600. Možnosti vyhodnocení jsou super.

      Ad převýšení, určitě umí ukázat nastoupané a naklesané metry zvlášť, ke každému záznamu nebo si to potom můžeš nechat spočítat za určené období v grafech i tabulkách, ten software je super. Asi nejlepší soft co jsem viděl.

      0 0
    • mr.ricardo  

      je to asi dva mesice a vahal jsem mezi CS500, Z3 a byl jsem hodne nalomenej na CS600. po prostudovani vseho moznyho, precteni x recenzi a reviews, zvazeni pomeru ceny a vykonu, s tim, ze to potrebuju na dve kola (silnice, bajk), ceny prislusenstvi, moznosti nastaveni atd … zkratka vybral jsem Garmin Edge 500 ve verzi bundle :)) jsem maximalne spokojen, bezkonkurencni pocitac. a navic se da pouzivat i behani

      0 0
      • Pebe  

        ale je to s ním zhruba stejné, ne-li horší jak s CS500, vyhodnocování úseků není tak pohodlné jako s CS400/600. Mám teď Edge705 a kdyby neměla tu navigaci, tak jde z domu a koupím si CS600.

        Ale ono hodně záleží, co od přístrojku očekáváš, to ani zakladatel moc nenapsal.

        Prostě v tom Polaru je víc možností…

        0 0
        • mr.ricardo  

          priznam se, ze nakonec me od ty CS600 odradila cena, kdyz jsem pripocet jeste jedno cidlo rychlosti a cidlo kadence na silnicku, tak i z nemecka to vychazelo na dost penez. k tomu nevymenny baterie v cidlech … proste pro moje potreby mi staci data, ktery umi shromazdit ten garmin (neni jich zas tak malo) + gps jako bonus. v porovnani s CS500 a Z3, ktery jsou ve stejny cenovy relaci, to byla jasna volba

          0 0
          • mr.ricardo  

            a mozna bych jeste dodal, ze me asi trochu ovlivnilo to, ze jsem dlouholetym spokojenym uzivatelem garminu :) uz par let pouzivam jeste colorado 300, na ktery spoustu lidi nadava, ale me proste vyhovuje

            0 0
          • Internaut  

            Drahé a nerozebiratelné sensory – to je u Polaru asi jediná nevýhoda. Životnost je +/- 3 roky – cena výměnou je 900 CZK. Otázka je zda risknout rozborku sám …

            0 0
            • karelH  

              Zase takový risk to není. Ano je v podstatě jedno, jestli ten snímač hodíš do koše v jednom kuse nebo po částech :-)

              Já jsem to zkoušel a fungovalo to – jen jsem na slepení použil sekundové lepidlo takové to tužší a celý vnitřek z těch výparů zoxidoval a přestalo to chodit. Když se to ale dobře zalepí tak není problém, je tam běžná knoflíková baterka.

              0 0
              • Internaut  

                Vlastně vyčíslený risk je 400 CZK (nový 1300 CZK – výměna 900 CZK) – a to zas není taková katastrofa. Takže až mi pomřou mé senzory po záruce, tak asi do toho půjdu.

                0 0
                • Pebe  

                  zkus Pavla Šáchu v Modřanech, cena by měla být nižší a vypadal šikovně

                  0 0
                  • Internaut  

                    Díky. Už jsem se zaradoval, že výměna je za 500 CZK … Ale po výběru typu WIND naskočí 930 CZK. Zkusím když tak osobně.

                    0 0
                • Pebe  

                  jsem to nestačil dopsat. Spadla mi CS400, přestala chytat tepovku, ostatní šlo. Na Letné oprava výměnou elektroniky, cca 3200,–. Tak jsem obeslal obchody jestli by někdo neprodal jen CS400 bez senzorů. Pan Šácha se ozval co se stalo a ať to donesu. Kouknul na to a že by mohla být špatná cívka. Tak jsem to tam nechal, že snad do týdne bude vědět. Druhý den volal, cívka vyměněná, Polar funguje, za 480,–. I o čidlech říkal, že by to šlo, vyměnit baterii. Tak zkusit klidně tam…

                  0 0
              • Internaut  

                Pls., a co doporučíš za lepidlo?

                0 0
          • MlokCZ  

            U CS600 je teď škoda, že už není za 179 euro jako kdysi býval na bike24. Tenkrát to tedy byla ještě verze bez Xka, teď už mají jen Xkovou verzi za 220 euro, což už je přeci jen znatelně dražší. A ten GPS senzor, co umí Xko navíc asi stejně moc lidí nevyužije.

            Já naštěstí těch 179 euro ještě stihnul :-)

            0 0
        • tomaschek  

          Víceméně očekávám to, co od Sigmy 2006, plus možnost podívat se na výškový profil trati, graf tepů… Takže pokud je tohle dostupné po registraci na web Polaru, nemám problém s tím, že data nejdou stáhnout zvlášť do PC. Intervaly v tréninku jezdím spíš podle pocitu a známých úseků, tam pomoc kompu nepotřebuju.

          Nic s GPS nechci kvůli neustálé potřebě dobíjet baterii. Navíc cca 80 procent mých tréninků a celkových najetých km tvoří stejná cesta do práce a z práce, tam se určitě neztratím :-)

          Díky všem za rady a postřehy, pořád mi pro moje potřeby vychází nejlépe Polar CS500. Taky designově je to pro mě jasná volba.

          0 0
          • mr.ricardo  

            co se tyka baterie, taky jsem z toho mel trochu strach, ale vzhledem k tomu, ze stejne clovek stahuje treninky do pc a nahrava pripadne trasy a treninky z pc, tak se ten garmin staci v pohode neustale dobijet. U ty CS500 pozor na to, ze v baleni neni ten usb bazmek pro prenos do pc, a stoji nepeknych 42 eur. To byla dalsi vec, co me odradila, protoze bez toho je ten polar celkem k nicemu.

            0 0
            • tomaschek  

              Jo jo, s tím doplatkem za USB port počítám.

              GPS bych ocenil na akcích typu Kopřivnický Drtič, kde člověk jede celý den 140 km v často neznámém terénu a sem tam bloudí. Tam je GPS s nahranou mapou super, ale takových akcí absolvuju 2 do roka a kvůli tomu se mi do GPS jít nechce. Jinak jezdím jen známé trasy a pár dobře značených maratonů, žádné adventure :-)

              0 0
          • Internaut  

            Pro info jak na webu Polaru vypadá záznam. Zoomovat lze, ale neoznačíš si úsek.

            Jinak manuál k rozhraní webu je „tu“:https://polarpersonaltrainer.com/…n/index.html .

            0 0
            • tomaschek  

              Předpokládám, že červená křivka je tep, a černá je co? Sorry za dementní dotaz, ale tohle je pro mě zatím španělská vesnice…

              Můžeš ještě poslat printscreen výškového profilu z Polaru?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.