• rammstei

    Zdravim,

    chystam si koupit nejakou masinku, ktera umi zmerit vsechno co si umim predstavit. Tzn. rychlost, kadence, BMP, nadmorskou vysku, teplotu, klesani… a eventualne k ni pujde do budoucna dodat nejakej wattmeter. Vyber se mi zatim zuzil na Garmin 500 a Polar CS500. Nutno dodat, ze chci aby zaroven fungovala na 2 kolech. Pro garmin je cena a gps. Pro polar zase design, polarpersonaltainer a to ze ted mam polar cs200. Jake maze zkusenosti s temahle vecickama, popripade jakej jinej computer bych mel vzit jeste do uvahy? Diky za tipy.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Minulý týden jsem si pořídíl Garmin Edge 705. Po týdnu ježdění na silnicích, polňačkách i v lesích si na něj nemůžu stěžovat. Vše funguje jak má a za sebe můžu říct, že je dokonalý :)

      Oproti tomu polaru má gps (pro mě klíčové)(k tomu polaru bohužel jejich gps sensor nejde připojit), obrazovku s mapou (už mi několikrát pomohla) a myslím si že do terénu bude lepší Garmin (nevím jestli jezdíš terén).

      Dál má garmin pěkně zpracovaný web http://connect.garmin.com/ kde vidím mapu kudy jsem jel a dál grafy rychlosti, nadmořské výšky, kadence, HR, atd… Možnost exportu dat do různých formátů, do google earth atd… fakt hodně pěkně udělané (pro mé potřeby).

      Jo a ještě, víc kol to umí a návod říká, že wattmeter tam připojit lze.

      Za mě doporučuju Garmin Edge 705 s kadencí a HR.

      0 0
      • rammstei  

        No teren nejezdim vubec, silnice, silnice a zase silnice. Mapy nepotrebuju, na silnici jentak nezabloudim, tak myslim ze by 500 stacila, jinak myslim ze je 705 a 500 hodne podobna, je to tak? Potesil me ten web, to znamena ze Polar zacina ztracet. Jeste dotaz k baterii, jakou ma cca vydrz? Diky moc

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak rozdíly najdeš na stránkách garminu.

          Výdrž píšou 15–17 hodin. Co se týče mě, tak jsem ji ještě nijak neřešil, nejdelší výlet jsem měl cca 12 hodin se zapnutým záznamem a podsvícením zhruba 30% a bylo to v poho.

          Ale pokud uvažuješ o 500 tak rači zvaž, jestli nevzít rovnou 705 – za tu 705ku jsem dal 9000,– i s cad a HR. Což se myslím vyplatí.

          Ty bys určitě na té silničce využil funkce pro tréninky jako např. Virtual Partner (fiktivní soupeř), atd. (funkce, které 500 nemá, viz. stránky garminu)

          Co se týče velikosti tak je 705ka akorát na představec a vypadá na kole pěkně.

          Možná pomůže video

          A tady porovnání funkcí, atd.: 500 705

          0 0
          • rammstei  

            No koukam, ze ta cena neni az tak zavratne vyssi, to je fakt. Tak mam tretiho kandidata. Sice ty mapy fakt nevyuziju, ale proc ne. Dobry je u 705, ze by mi sla barevne lip ke kolu :-) coz je sice prkotina, ale taky rozhodujici.

            0 0
    • MaPa  

      Pokud bys uvažoval i o Forerunneru 305, tady je pár postřehů z užívání, byť netrénuju ale používám ho jinak, tak jak to třeba ani Polar ani 500 neumí.

      0 0
    • johnny_B1  

      Zdravím. Vybírám nový cyklocomputer s možností analýzy jízd a tréninků. Rozhoduju se mezi Garmin Edge 500 a Polar CS600. U Garminu se mi libí zaznamenávání projetých tras, virtuální partner, případně i jednoduchá navigace a taky design. Polar má zase lepší software pro analýzu dat na PC a tréninkové funkce (fitness test, test proti přetrénování apod.). Rád bych zjistil především vaše praktické zkušenosti s těmito přístroji. Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.